Merhabalar herkese, yine çok bunaldım bunaldığım gibi de buraya geldim. Canımı sıkan mevzu işim. Beş senedir büyük bir şirkette ceo asistanıyım ancak görev tanımım ve şirket işleyişi ile ilgili ciddi sıkıntılarım var. Şöyle ki; işe girdiğimde sadece yönetim asistanlığı yapacaktım. Ben başladığımda şirkette Pazarlama & Yatırım & Satınalma & İk gibi departmanlar büyümemişti, laletayin şekilde idare ediliyordu yaklaşık 20-30 kişiydik ve bana telefonları da iadare edersin denmişti. Ve zamanla bu departmanmanlar inanılmaz büyüdü, işler ve şirket de öyle ve biz 150 kişiye yaklaştık ve tahmin edeceğiniz gibi telefon trafiği de arttı. Esas mesleğim bu olmamasına karşılık (Halkla İlişkiler ve Yönetici Asistanıyım) idare ettim ancak pandemiden beri işler değişti.
Kısa kısa yazacağım canımı sıkan şeyleri.
- Evden çalışmaya geçildiği zaman diğer grup şirketlerinin aksine kimse masa telini cebine yönlendirmedi. Haliyle iletişim kaosa döndü.
- Satış ve pazarlama ekibinden şirketin kendilerine tahsis ettiği hattın numarasını müşterilerle paylaşmamam gerektiğine dair talepler alıyorum. Gerekçeleri yoğun olmaları ancak ben de yoğunum ve üstelik kendi şahsi hattımı kullanıyorum. Satış elemanının ne cürretle şirket numaramı verme dediğini anlayamıyorum.
- Şirket mailini bile paylaşmam istenmiyor bazı departmanlarca, gerekçe yine aynı : yoğunluk. Arayanlarla muhattap yine ben.
- İK hiçbir şekilde işe giren, çıkan personeli bildirip koordineli çalışmıyor. Haliyle yine iletişimde kaoslar başlıyor.
Her gün “bu nasıl uzaktan çalışma, neden cep vermiyorsunuz, ne biçim şirket” diyen gayet de haklı insanlara laf anlatıyorum ve yıldım. Ya da mesela Vivelamour hanım’la görüşebilir miyiz diyen kişiye “ öyle bir çalışanımız yok” diyorum ama meğersem varmış İK bildirmemiş. Şirket imajına bakar mısınız?
Bunlara ilaveten bütün ama bütün online’a dönen toplantıların organizesi bende. O işe girdi bu çıktı, bilgi koordinesi sıfır, bir sürü insanla muhattapım Teams dursa cebim, cebim sussa telefon susmuyo bezdim.
Ceo’nun takvimi bende, tüm koordinesi günlün, haftalık, aylık olarak bende. Maaşım bu sene kavga dövüş 5000 TL oldu. Amirim inanılmaz pasif bir adam, bir kaç eleman haricinde bizleri asla görüp kollamıyor. Ondan bir medet ummuyorum, sadece üst yönetime oynuyor. Yani bu yazdıklarını kalem kalem amirinle / İK ile konuş diyeceksiniz ama ne amir ve ortada ne İK malesef.
Çalışmaya da gayet ihtiyacım var, eşim iş değiştirdi sektör üzerinde bir maaş alıyor ama benim de çalışmam gerekiyor İstanbul’da dört kediyle yaşayan (ev kira değil ama borç var) bir kadın olarak.
Yine de artık amirimle konuşup yapamıyorum diyeceğim sanırım. Çünkü çalışmak gerçekten acı veriyor bana artık. Sizce sabır edip bu deveyi gütmeye devam mı edeyim yoksa çıkayım iş mi bakayım?