Merhaba. Aranıza yeni katıldım. Benim zamanla alakalı bir problemim var. Ve çevremin düşüncesiz tavırları da buna tuz biber oluyor.
Aslında istanbulda ikamet ediyorum. Evim duzenim orda ama işim balıkesirde. Yani tatillerde evimdeyim. Genelde haftaiçleri balıkesirdeyim. Ara sıra eşim geliyor yanıma oyle boyle vakit gecirmeye çalışıyorum. Ama ne orda ne burda olabildiğim icin bu durum beni cok yipratip yoruyor. Bu durumu bir turlu asmaya calisiyorum ama asil sorunum bu degil.
Asıl sorunum kv ve görümcem. Esimin iki tane cok tatli bir o kadar da yaramaz yegeni var. Haftaici calistigimiz icin haftasonu olunca gormeye gidelim mi diyor bana. Tamam diyorum. Ablasini ariyor ve ne hikmetse her defasinda ablasi bir bahaneyle bize gelmek istiyor. Aaa bizim de o tarafta isimiz var diyor yada cocuklara aratip dayi biz size gelmek istiyoruz dedirtiyor. Gelirken kvyi de getiriyorlar. Gecen haftasonu saat oglen 12de geldiler aksam 6ya kadar oturdular. Sonra cocuklari bize birakip alisverise gittiler kv gorumce ve eniste. Iki saat sonra ellerinde balikla sebzeyle geri donduler. Bir hisimla iceri girip biz cok aciktik valla mutfagini kullanacagiz diye. Birlikte balik kizarttik ama sabahinda guc bela temizledigim mis gibi ev les gibi koktu. Saat onda kalktilar. Cocuklar karistirmadik yer birakmadilar. Butun cekmecelerimde ne varsa ortaya doktuler. Odamin birisi kiler gibi. Daginiklik dokuntu kirli kiyafetler ne ararsaniz var. Orayi duzene koyacagiz yakinda ama fazla oda oldugu icin kapisi kapali bize zarari yok. Yaklasik bir aydir eve ugramamistik bu arada. Yegenin birisi annesine yani gorumceme kusup o odaya kapatti. Esimin spor malzemeleriyle benim kitaplarimin uzerinde zipladi. Guc bela cikardim odadan ama gorumcem gordu odanin daginikligini. Sonra kv orda namaz kilacagim diye tutturdu. Olmaz cok daginik orasi uygun degil dedim ikna ettim baska yer gosterdim. Arkami dondugum an o odaya girip kapatti kapiyi. Delirttiler yani beni. Ayrica mutfakta kv gorumce yalniz kalinca dedikoduya basliyorlar ben gidince yanlarina susuyorlar. Mesele sanirim gorumcemin kendi kvsi. Beni ilgilendirmez ama fısır fısır konusulmasi da tuz biber ekti uzerine. Ayrica gorumcem cocuklarina soz gecirebilmek icin ciglik cigliga kavga ediyor bize her geldiginde. Cocuklarin kolundan cekip yere savurmalar soz dinletemedigi icin cocuklarin oyuncaklarini kirmalar ne ararsaniz var. Ortam sen sakrak huzurlu bir ortam degil yani. Savastan cikmisa donuyorum.
Biz gitsek en en en fazla bir saat sonra kalkacaktik ki iki uc kere gittik evlerine hep oyle yaptik. Cunku vaktimiz yok. O kadar yoruldum ki bu durumdan. Suc bizde. Gelecegiz dediklerinde hayir demeyi bilecegiz evet ama esim mumkun degil hayir diyemiyor gelcez diyene. Yipranan ben oluyorum. Cozum oneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.