Öyle öyle. Eve çocuk bakıyor ama. Çocugun babası emeklı ama alkol sigaraya verıyor aldıgını. Yanı arkadaşom dıyor ki bız evlenince napacak babası parayı verır kirayı dıyor. Ama bır emeklı maasına hayatta gecınemezler. Ayrıca babası aşırı alkolık, sıgara cok ıcıyor. Zaten baska ıste yapamadıgı ıcın abisiyle dukkan acılar. Şuan kadın kendı wc ye falan gıdıyor da tek sıkıntısı kafası gıdıp gelıyormuş.Yardımcı falan zor gıbı. Kız zaten bakarız dıye en başta söylemiş. Kız dıyor kı ben Temızlıgını de yaparım, yemegını de dıyor. Ama ıkı ev ıdare etmek hıc kolay degıl. Evlenırlerse mecbur aynı ev olur. Ayrı ev yürümez gıbı. 3 ev olursa cok maddı sıkıntı cekerler.
Arkadaşınız evlilik diye ölüp bitiyorsa 3 sene sevgili kalsın : o zaman öğrenir erkeğin maaşının az oluşunu geçim sıkıntısını ve evdeki iş yükünü
3 sene sevgili olmadan evlenenler ve görücü usulü evlilikler : son yıllarda erkeklerin kusurlarını gizlemek adını işi aceleye getirmek üzere kullanılıyor.
Bu siteden örneklerim :
1 - İktidarsız olduğunu bilen bir erkek görücü usulü yöntemini kötüye kullanarak bakire kadınla evleniyor ve 3 senedir sadece 3 kere ilişkiye giriyorlar. Yani kadının cinsel bilgisizliğini kullanarak kadını yıllarca kadınmığından mahrum bırakıyor haliyle kadın kendine güvenini kaybediyor.
Çözüm : Erkekle cinsel uyum bilinmeli seks yapamayacaksa bile sevişme olmalı ki erkek kadınlardan mı hoşlanıyor anlaşılmalı cinsel sorunu varmı belli olmalı çözüm bulunup evlenilmeli.
2- Yine hızla evlenen bir kadının eşi eşcinsel çıkıyor ve evlenir evlenmez dövüyor istemiyor kadını.
Çözüm : En az 3 yıl sevgili
3- Görücü usulüyle evlenen yine kadın arkadaşımızın eşi işsiz kalıyor ve sürekli kadının maaşını harcıyor fakat kadının kazandığı parayı kadına harcatmıyor.
Bunun sebebi görücü usulünde erkek ailesinin 1 seneye oğlumuzun işini kuracaz ev alıcaz demeleri.
Çözüm : Görücü usülünde verilen sözler (ayrı yaşayacaksınız, oğlumuzun işini kuracaz, evini alacaz, borçları kapatacaz vb.) gerçek olmadan evlenilmemek.
4- En korkunç örnek benim ki sanırsam. Benim hatam 3 sene değil 5 ay tanıyıp güvenmek oldu
aile yerinde çalışıyordu meğer sadece sigara parasını veriyorlarmış
ailesi ben gelicem diye 12 çeşit yapardı sevgiliyken fakat iş uzayınca gerçek yüzleri çıktı hakarete vardı iş
oğlanın öfke kontrolsüzlüğü varmış 5 ay yetmezmiş şiddet görmeyeceğinden emin olmaya çünkü kafama darbe vurdu ölebilirdim
ailesine muhtaçmış 5 ay boyu ailesiyle telefonda bile konuştuğunu görmediğim için anlamadım
yani tanımamanın acısını büyük ödedim ve 30 yıl çekenlerde var o yüzden arkadaşınız buraya üye olsun ve işe girsin lütfen