Var öyle gerçek hayatta ondan yazdım biz senaryo üretmiyoruz gördüklerimizi yazıyoruz , ama durumu çok iyi olan inanmıyor , inanmamaya devam edin
Hayir sizin yaptiginiz kotulugu otelemekten baska bir sey degil. Insanlar embesil degil. Yaptiklarini ozgur iradeleri ile yapiyor bir cogu. O saatten sonra devlet yardim etsin demek sacma.
Digeri de (vedebu) bu kisiler ifsa edilmesin demis yahu saka mi ne? Kirbac cezasindaki yorumu da beni benden almisti. Ne soylediginden, neyi savundugundan haberi yok halbuki. Bizatihi kotulugu savunuyor ama aslinda iyiligi savundugunu falan zannediyor.
Ema senin sozlerin de garip. Yani insanlarin uzerinden sorumluluk alinsin demeye getiriyorsun bi nevi.
Bak toplumda genel bi dusunce vardir; "parasi olmayan, calismayan adam evlenmesin."
Bu gayey dogru bir dusunce. Hani multi milyarder olsun demiyoruz ama calissin, para kazansin, sorumluluk sahibi olsun erkek. O saatten once evlenip de yazik etmesin kimseye, ne karisina ne cocuguna...
Ama aynisi kadin icin de gecerli. Coluk cocuk triplerindekiler evlenmesin. Ya da nikahsiz cocuk dogurma pesinde olanlar. Cocuk dogurma da demiyorum, resmen yavrulamak bu. Once bi kadin tutup da sorumluluk sahibi olmayo ogrensin. Dogru duzgun gitsin nikah kiysin sonra cocuk yapsin. Cocugun yetisecegi ortami onceden ayarlasin yani.
He bunlari yapmasin gitsin nikahsiz adamdan cocuk yapsin, sonra devlet bize bakmiyir diye zirildasin ya da belki de zorla baba yaptigi adamin pesinde nafaka diye kossun...
Herkes kendi hayatindan belli olcude sorumlu ve herkes sorumlulugunu bilmeli. Ortamin uygun degilse yapma arkadasim cocuk falan. Yok yaptiysan da agalama bos bos. Sonuclarini az cok biliyordun ne de olsa. Kendi sorumsuzlugunu sosyal yardim adi altinda devlete yukleyecek yani diger insanlara... Tabi cocugun cekecegi sikinti da asil mesele. Sorumsuz anne babasinin sacmaliklarini cocuk cekiyor sonra. Bu durumda kadina da adama da uzulmem.