Emam, haklisin ama devlet, salaginida, zekisinide, her türlü vatandasini kanunlarla korumali.
Madem Imam nikahi ile yasaniyor, eee cocukda olacak zamanla tabi, o zaman kanunlar kadini sefil duruma düsürmeyecek tarzda korumali, nafaka alabilmeli.
Insanlari kategörize etmeden, hak hukuk islemeli. Burada o kadindan cok hükümetin görevini sorgularim dogrusu.
Tabiki kadin burada cok suclu. Ama ne aciz durumda oldugu ortada,
Her cocuk, ister imam nikahli ister devlet nikahli zor duruma düsürülmemeli.
Arkasinda Güclü bir devletin korumasi altinda huzur icinde yasayabilmeli. Insallah o günleride görürüz bir gün.
büyük konuşmak istemem Allah afetsin
o kadında devlet e güvenip nikahsız yasadıgı adamdan çocuk dogurmayacak
devlet tamam biyolojik babsı nafaka verecek dese adam da şerefsizse ben bu çocugun benim olduguna inanmıyorum da der devletin işi gücü yok tek tek dna testi mi yapacak (ki hali hazırda çocuklar devlet korumasına alınmış )
kadınlarında az aklını çalıştırması lazım ya adam evli boyu kadar çocukları var
2. kadın ama karısıyla mutsuz muş gibi bi yalana inanıyor yada işine öyle geliyor
ki dini nikah ın tek başına zaten bi hük mü yok günümüzde
peygamberimiz zamanında kadın ve erkegin ilişkisi resmiyet kazansın diye yapılan bi uygulama
ki peygamberimiz bunu kalabalıkta yapmayı tercih edermiş
gizli kıyılmasın ve ahali bilsin duysun diye
şimdi kapalı kapılar ardında kıyıldıgına bakmayın
eşimle ben resmi nikahımızdan sonra gerdek gecemizin olacagı günün sabahı benim ve eşimin ricasıyla 50 -100 kişilik bi toplulukla imam nikahımızı kıydırttık
ben ki kocama deli gibi aşıgım 2. bi evlatın aşkıyla yanıyorum eşimle yoluma devam ederiz yada etmeyiz bilmiyorum ama sırf (nafakayı falan geçtim )çocuklarımın babasız kalmaması için tek çocukla ugrasmak ve anlatmak
2 3 yle ugrasmaktan daha kolay diye hamile kalmıyorum ki zor hamile kalan bi kadınım belki 2 3 yıl sonra saglıgım yüzünden istesem de doguramayacagım ama içim hep bi kız çocugun sevdasıyla yanacak fazla uzattım ama kadın milleti erkeklere güvenmeyecek körüne körüne ...