Arkadaslar merhaba, hemen konuya geçiyorum. Bizim sitenin bahçesinde beslediğimiz 3 kedi vardı. Bunlardan biri 1 hafta kadar önce yaralanmıştı . Arka partisinin birinde kemiğe kadar gelmiş yara vardı ve öteki bacağına hiç basamıyordu. Baska kediyle kavga etmis ya da kopek saldirmis olabilir bilemiyorum.
Ertesi gun belediyenin veterinerine görürdük enfeksiyon dedi antibiyotik iğne yaptı. O günden sonra iyilesecek gibi oldu, fakat 2 gun sonra bu bu defa ön ayağı şişti ve ona basamamaya başladı. Yine götürdük röntgen iğne vs. Yapıldı. Bir de antibiyotik verildi icirmemiz için.
Dün sabahtan beri kusması başladı sürekli kusuyor ve hiç bir şey yemiyor.
Belediye kapalı bugün zaten artık surat yapiyorlar götürünce. 4 defa filan götürdük toplamda. Bırakın gidin dediler ama orda başka bir kedi gördüm kenarda ölümü bekliyordu, birakamadim.
Şimdi balkonda ölü gibi yatıyor. Gece çok kusmuş, sanirim ishalde başlamış.
Iki ayrı veteriner aradım. getirreyim serum takin dedim fiyat veremeyiz görmemiz lazım diyorlar.
Şimdi akşamüstü için randevu aldım birinden. Eşimde biraz kızdı. Faturalarımızı zor ödüyoruz, nasıl özel veterinere götüreceğz diye. Aslinda o da merhametlidir ilaçlarını filan hep o içiriyor. Kusarken sürekli basını okşuyor korkmasın diye. O da kendince haklı yanı.
Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım. Tosun gibi bahçede ayaklarımıza yapışan kedi, kemik yığınına dönmus balkonda uyuyor.
Tecrübesi olan arkadaşlar. Bu kedi kurtulur mu sizce? Kurtulma ihtimali varsa evlilik yüzüğümü satacağım özele goturmek için.
Yoksa boş yere mi uğraşıyorum.
Basına gelmis olan varsa lütfen acil cevap versin.
Sarimsak ve sogan kediler icin ölümcül olabilir..Bi zararı olur mu bilmem ama sarımsağı ezin bi şekilde verin... vücudu temizliyor diye bende kuşuma vermiştim şükür öncesine göre iyi maşallah
Götürmeyip ölseydi ne olacaktı, yine kendinizi suçlayacaktınız. Sakin olun, arkasından dua edin ve usulünce gömün. Maalesef hepsi sağlıklı yaşayamıyor bazen elimizden birşey gelmiyor.Bir yandan eziyetten kurtuldu diyorum, bir yandan hiç veterinere götürmesek belki de kendi kendine kurtulacaktı diyorum. Nasıl basedeceğim bambu durumla. Çok üzgünüm
Evet maalesef. Ama ağlamami durduramıyorum. Cocuklar gormesin diye saga sola saklanıp ağlıyorum.Götürmeyip ölseydi ne olacaktı, yine kendinizi suçlayacaktınız. Sakin olun, arkasından dua edin ve usulünce gömün. Maalesef hepsi sağlıklı yaşayamıyor bazen elimizden birşey gelmiyor.
Arka bahçemizde bir kedi var butun yavrulari istisnasiz dolasim bozukluğu ile doğup oluyor 1 hafta icinde. Zaten dogum sonrasu yavrulara da bakmıyor. 3 senedir bu boyle. Bu dogumunda hirs yaptim. Her gun baktim. Dogum yapar yapmaz yavrulari aldim veterinere götürdüm. Veterinerde kendi kedileriminin veti. Iyi bir hekim yani. Yine öldüler. Yapacak bir sey olmuyor malesef. Baslayan ishal ve kusma bana enfeksiyonun yayildigini dusundurdu. Muhtemelen bu yuzden ölmüştür.Bir yandan eziyetten kurtuldu diyorum, bir yandan hiç veterinere götürmesek belki de kendi kendine kurtulacaktı diyorum. Nasıl basedeceğim bambu durumla. Çok üzgünüm
KisirlastirsanizArka bahçemizde bir kedi var butun yavrulari istisnasiz dolasim bozukluğu ile doğup oluyor 1 hafta icinde. Zaten dogum sonrasu yavrulara da bakmıyor. 3 senedir bu boyle. Bu dogumunda hirs yaptim. Her gun baktim. Dogum yapar yapmaz yavrulari aldim veterinere götürdüm. Veterinerde kendi kedileriminin veti. Iyi bir hekim yani. Yine öldüler. Yapacak bir sey olmuyor malesef. Baslayan ishal ve kusma bana enfeksiyonun yayildigini dusundurdu. Muhtemelen bu yuzden ölmüştür.
Yakalayamiyorum. Saldirgan cok. Bir de veterinerimiz kedilerde hep.dolasim bozuklugu oluyor. Hep ayni kediyle ciftlesemeyecegine gore onda da bir kalitsal hastalik vardir. Ilac filan verirsek uyutmak icin sorun olabilir dedi.Kisirlastirsaniz