Bu.kedi kurtulur mu? Cok üzgünüm.

Sourlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
2.978
7.494
Arkadaslar merhaba, hemen konuya geçiyorum. Bizim sitenin bahçesinde beslediğimiz 3 kedi vardı. Bunlardan biri 1 hafta kadar önce yaralanmıştı . Arka partisinin birinde kemiğe kadar gelmiş yara vardı ve öteki bacağına hiç basamıyordu. Baska kediyle kavga etmis ya da kopek saldirmis olabilir bilemiyorum.
Ertesi gun belediyenin veterinerine görürdük enfeksiyon dedi antibiyotik iğne yaptı. O günden sonra iyilesecek gibi oldu, fakat 2 gun sonra bu bu defa ön ayağı şişti ve ona basamamaya başladı. Yine götürdük röntgen iğne vs. Yapıldı. Bir de antibiyotik verildi icirmemiz için.
Dün sabahtan beri kusması başladı sürekli kusuyor ve hiç bir şey yemiyor.
Belediye kapalı bugün zaten artık surat yapiyorlar götürünce. 4 defa filan götürdük toplamda. Bırakın gidin dediler ama orda başka bir kedi gördüm kenarda ölümü bekliyordu, birakamadim.
Şimdi balkonda ölü gibi yatıyor. Gece çok kusmuş, sanirim ishalde başlamış.
Iki ayrı veteriner aradım. getirreyim serum takin dedim fiyat veremeyiz görmemiz lazım diyorlar.
Şimdi akşamüstü için randevu aldım birinden. Eşimde biraz kızdı. Faturalarımızı zor ödüyoruz, nasıl özel veterinere götüreceğz diye. Aslinda o da merhametlidir ilaçlarını filan hep o içiriyor. Kusarken sürekli basını okşuyor korkmasın diye. O da kendince haklı yanı.
Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım. Tosun gibi bahçede ayaklarımıza yapışan kedi, kemik yığınına dönmus balkonda uyuyor.
Tecrübesi olan arkadaşlar. Bu kedi kurtulur mu sizce? Kurtulma ihtimali varsa evlilik yüzüğümü satacağım özele goturmek için.
Yoksa boş yere mi uğraşıyorum.
Basına gelmis olan varsa lütfen acil cevap versin.
Kedicik öldü arkadaşlar. Bu burda ne yapılır diye konuşurken balkonda sehpanın altına saklanmış ve ölmüş. O soğuk bedeninin etkisinden nasıl çıkacağım hiç bilmiyorum. Ağlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden. Çok ama çok üzgünüm...

Son düzenleme:
Belediye nasıl bir antibiyotik yaptı, hangi antibiyotiği verdi size? Antibiyotik nedeniyle kusma ishal başlamış olabilir, ilaçlar ağır gelmiş olabilir. Bence en iyisi özel bir veterinere götürüp neyi olduğunu tam olarak anlamanız olacak. Boşuna uğraşıyorum diye düşünmeyin, siz elinizden geleni yapın umarım kurtulur yavrucak

Benim kedilerimden biri çok kusardı. Maması değiştirildi ve midesinde parazit, kanında parazit çıktı. Onlar temizlenince ve ilaç kullanınca düzeldi. Ama endoskopi vs yapıldı ve bunlar hep masraf malesef. Kurtulur kurtulmaz diyemem

Muhtemelen parazit dolu ici o yuzden.Benim sokaktan eve getirdigim bir kedi vardi.10 saniyede 1 nefes aliyordu,ici parazit doluydu.O kurtulduysa tumkediler kurtulur.Serum ve tedaviyle kendine gelir.Saatlerce patisini tutup serumun bitmesini beklerdim veteronerde.Bugun cumartesi belediyeye bagli yerler acik degil midir ki?Sosyal medya hesaplariniza yazin yardim icin madem durumunuz musait degil.

Bi zararı olur mu bilmem ama sarımsağı ezin bi şekilde verin... vücudu temizliyor diye bende kuşuma vermiştim şükür öncesine göre iyi maşallah

Antibiyotik ağır gelmiş olabilir
Kedilerde de insanlar gibi ilaca hassasiyet oluşabilliyor
Ya da sokak hayvanlarında ki mevcut parazitler antibiyotik alımında birden barsakları bırakmaya başlıyor ve kanama ile birlikte ishal başlıyor öyle bir durumda olabilir
Maddi olarak zorlanacaksınız ama götürün özele
O kadar sıvı ve kilo kaybından sonra serum alması lazım, muhtemelen ilaçlarınında değişmesi gerek, böbrekleri iflas etmeden müdahale edilmeli, vakit kaybetmeyin

Siz özel kliniğe götürün, maddi durumunuz müsait değilse bulunduğunuz ildeki hayvanseverlerin instagram hesapları vardır, ilan açılır, herkes 20-30 lira gönderir kliniğin iban numarasına, ne gerekiyorsa yapılır. Bulunduğum ildeki özel klinik böyle sokak canlarıyla dolu, 15 yaşında bir kız var o böyle gördüğü tüm yaralı kedileri oraya götürüyor dediğim gibi kliniğin ibanını paylaşıyor.

istediği kadar surat yapsın onun görevi o bakmak zorunda. özele götürdüğünüzde hayvan orada kalacak mecburen ve size daha sonra fiyat çıkartacaklar hayvan orada kaldığı sürece para demek. ücretsiz özeller bir şey yapmazlar, belki vicdanlı birine denk gelirseniz fazla bir ücret almazlar. vakit kaybetmeyin

Bi zararı olur mu bilmem ama sarımsağı ezin bi şekilde verin... vücudu temizliyor diye bende kuşuma vermiştim şükür öncesine göre iyi maşallah
Sarimsak ve sogan kediler icin ölümcül olabilir..

Benim.kedime veteriner olur bu sokakta baska keidmi yok at bunu baska bul kendine demisti 5 sene once. Iste 5 senedir canavar gibi yasiyor.

Arkadaslar abimi cagirdim veterinere götürmek için. Malesef kedicik öldü. Sadece dün sabahtan beri vardi kusması, o da cok yoğun değildi. Çok fazla anribiyotik iğne vuruldu. Sanırım bedeni dayanamadi. 1 saattir agliyorum. Acaba hiç götürmesek daha mi iyi olurdu. Bizim bi suçumuz var mı, daha fazlasini yaoabilir miydik diye.
Çok ama çok üzgünüm. O soğuk bedeninin etkisinden nasıl kurtulacagim bilmiyorum..

Bir yandan eziyetten kurtuldu diyorum, bir yandan hiç veterinere götürmesek belki de kendi kendine kurtulacaktı diyorum. Nasıl basedeceğim bambu durumla. Çok üzgünüm

Bir yandan eziyetten kurtuldu diyorum, bir yandan hiç veterinere götürmesek belki de kendi kendine kurtulacaktı diyorum. Nasıl basedeceğim bambu durumla. Çok üzgünüm
Götürmeyip ölseydi ne olacaktı, yine kendinizi suçlayacaktınız. Sakin olun, arkasından dua edin ve usulünce gömün. Maalesef hepsi sağlıklı yaşayamıyor bazen elimizden birşey gelmiyor.

Götürmeyip ölseydi ne olacaktı, yine kendinizi suçlayacaktınız. Sakin olun, arkasından dua edin ve usulünce gömün. Maalesef hepsi sağlıklı yaşayamıyor bazen elimizden birşey gelmiyor.
Evet maalesef. Ama ağlamami durduramıyorum. Cocuklar gormesin diye saga sola saklanıp ağlıyorum.

Arka bahçemizde bir kedi var butun yavrulari istisnasiz dolasim bozukluğu ile doğup oluyor 1 hafta icinde. Zaten dogum sonrasu yavrulara da bakmıyor. 3 senedir bu boyle. Bu dogumunda hirs yaptim. Her gun baktim. Dogum yapar yapmaz yavrulari aldim veterinere götürdüm. Veterinerde kendi kedileriminin veti. Iyi bir hekim yani. Yine öldüler. Yapacak bir sey olmuyor malesef. Baslayan ishal ve kusma bana enfeksiyonun yayildigini dusundurdu. Muhtemelen bu yuzden ölmüştür.

Kisirlastirsaniz

Bazen yapacak bir sey olmuyor. Bizimde site kapisinda duran kedi vardi. Evimize geldi yerlesti. O kadar sakin tatli bi kedi. Halsizlesti gormesi azaldi. Kedilerdeki coronadan olmus. Vet e kac gun goturduk ilaclar filan cok masrafi oldu gozumuz gormedi ama olmadi kurtaramadik. Tum sinir sistemi coktu sindirimi de gidince icimiz kan aglayarak uyuttuk vette. Uzun sure atlatamadim gizlide saklida aglaya aglaya dedim en azindan evimizde son dort bes ilgi sevgi gordu kimsesiz kalmadi. Elimizden geleni de yaptik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…