Bu kan da ne?

crazy46

dilber-i rana...
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
801
5
merhaba arkadaşlar benim buyuk tuvaletıme cıkarken kan gelmesı problemım war bu sebeble gırmeye korkuyorum yıne kanayacak dıye:KK43:((
kabızlık sıkayetım yok hergun tuvalete cıkabılırım lakin yaklasık uc gun once acı hıssettım boyle olunca belkı bır catlama vardır dıye kremledım ama dun tuvaletımle beraber bayagı bır kırmızı kan geldı ayrıca tam kuyruk sokumumun ordan baslayan bır bel agrım oluyor hatta ıkı gun once uykumdan uyandıracak sıddette oldu anlayamadım gıttı:KK43:

henüz bekarsın benim gibi bi problemin olmayabilir ama anlatmak istedim...
8 aylık bi kızım var, 1 aylıkken başladı kanamalı ve ağrılı tuvalet ziyaretlerim..
hemoroiddir geçer vs vs dedim ama gün geçtikçe sonrasında ağrılar arttı falan... 10 saat sancıdan ağladığımı çok iyi biliyorum...
4 ay sonunda dayanamadım doktora gittim utancı falan yendim artık, sorunum analfissur yani çatlak ve yırtıkmış.. ama bendeki kocaman derin bi kaç yırtıktı...
detaylı araştırdım bebeğin de benimle kalabileceği, emzirmenin etkilenmeyeceği şekli falan buldum...
özel bi hastanede spinal anesteziyle 10 dakikalık bi ameliystla Allahıma şükürler olsun eski hayatıma döndüm..
hayatımda hiç kabızlık çekmemiştim hamileyken bile ama kabızlıkla alakalı değil...

şöyle ki sadece 10 dakikalık bi operasyon için 4 ay boşuna ağladığıma yanarım...
yemek yemekten soğumuştum yaa korkunç bi duruma gelmiştim... bi yere gitmek yok yemek yok...
hiç erteleme derim canım mutlaka ve mutlaka doktora git, belki de krem ve ilaçla tedavi olabilecek aşamada kurtulursun...

ya evet bende cok korkuyorum ıste o muayeneden tahlıllerden falan ..
kolonoskopı yapıyorlarmı muayenede?
o cooook korkutuyor benı:KK43:
tesekkurler canım sanada gecmıs olsun ...

hemeroid olabilir büyük ihtimal ben de aynı sorun vardı
kolonoskopi yapılıp tam teşhis konuluyo ayrıca bağırsakdaki doku
zedelenmesinde de olurmuş
bende hem hemoroid hem bağırsak yapısında bozukluk vardı
ihmal etme sakın

Hemoroid olabilir ama kabızlık sorunum yok diyorsun.

Ben ülsaratif kolit hastasıyım ve kolonoskopi ile öğrendim bu rahatsızlığımı.Kolonoskopi yaptırdım çünkü kanlı dışkı oluyordu ve ağrı.

İhmal etme.Kolonoskopi gerçekten korkulacak bir şey değil.Sadece benim başıma gelmedi ama bayıltmadan bu işlemi yapanlar varmış.Bunu tavsiye etmem.Teşhis konulmadan ne desek az.

Bende hem hemoroid var(iç ve dış) hemde ü.kolit.Kolonoskopi yaptır rapora göre yine konuşalım.

Çok geçmiş olsun

bu ülseratif kolit ben de var
kanamam yok artık ama
düzensiz bağırsak problemim var
off miğdede gastrit ikisi birden hiç çekilmiyo

pekı arkadaslar her tuvalete cıkısta mutlaka gelırmı kan yoksa arada gelse bu hastalıgın olduguna bır belırtımı? dun gelmıstı kan ama bugun gelmedı

pekı arkadaslar her tuvalete cıkısta mutlaka gelırmı kan yoksa arada gelse bu hastalıgın olduguna bır belırtımı? dun gelmıstı kan ama bugun gelmedı

sürekli gelmeyebilir
sen bence en iyisi doktora git
için rahat etsin en azından

Hemoroid dışkılanma sırasında zorlanma olursa kanama yapar.

Ü.kolitte ise bende her seferde olmuyordu.Ama dediğim gibi dışkıda kan mutlaka doktor gözetimi ister.Çekinme hemen pazartesi için bir randevu al.

offf çok korkuuyor benı yaa bırde su sıra fınallerım war ya neye kosturacagımı sasırdımmmmm.....

Yaa arkadaşlar bende de 2 haftadır şöyle bir sıkıntı var bana yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen özel mesaj atsınlar yada buradan yazsınlar... Yolda yürürken makatımdan bişey geldiğini hissediyorum (sıvı gibi) afedersiniz ama sanki yoğun ishal olmuşum da çok azıcık kaçırmışım gibi ve kayganlık hissediyorum zaten yürürken sonra vc'ye girip tuvalet kağıdı ile sildiğimde çoook açık renkli kırmızı renkli(pembemsi bile sayılabilir) olduğunu görüyorum.Ama bu çamaşırıma bulaşmıyor.Bazen de çok açık renkli sarıya yakın kahverengimsi oluyor.
Kabızlığım falan yok hemde hiç olmadı. Yalnız 2-3 gündür hafif ishal durumum var o da insülin direncinden dolaı kullandığım glucophage ilacının yan etkisinden kaynaklı.Benim şikayetim ilca başlamadan önce oldu.Ayrıca ağrım yada acım yok.Tuvaletimi yaparken zorlanmam yada acı hissi de yok.

Bu konuya yeni göz attım yazdıklarınızın tarihi eski ama cevap yazmadan yapamadım. Rahatsızlığınız ne olursa olsun barsak şakaya gelmez. Kolon kanseri çağımızda grip gibi olmuşken, korkupta doktora gidilmezmi. Haklısınız muayenesi ve tetkik aşaması insana çok zor geliyor ve sonuçta çok basit bir şeyde çıkabilir ama ya çıkmazsa ?? Annemi kolon kanserinden kaybettim , resmen insanı insanlıktan çıkaran bir hastalık. Onun kadar bir korkunç hastalıkta ülseraktif kolit. Ve aslında korunmak ve erken teşhisle tedavi mümkün. Maksadım felaket tellallığı değil ama çok acı şeyler yaşadım. Nolur hiç vakit kaybetmeyin doktora gidin. Küçücük polipler kolonoskopi sırasında alınıp, kanserin önüne geçilebiliyor. Annecim direndi doktora gitmedi aylarca ve sekiz yılda yaşadıklarımız korku filmleri gibiydi. Nolur kimse yaşamasın böyle şeyler , doktora mutlaka gidin.

Ya peki hiçbir acı yokken koyu sayılan kırmızı bir kan gelirse.. Doktor kolonoskopi önerdi ama yaptırmamaya yeminliyim. Ölüm daha kolay geliyor o derece.

Ya peki hiçbir acı yokken koyu sayılan kırmızı bir kan gelirse.. Doktor kolonoskopi önerdi ama yaptırmamaya yeminliyim. Ölüm daha kolay geliyor o derece.

Kolonoskopide korkulacak hiçbir şey yok.İsterseniz özelden yazın yardımcı olurum.Hiç birşey duymadan onbeş dakikada yapıyorlar.Sadece devlet hastanesinde yaptırmayın bazıları uyuşturucu kullanmıyor.İşte o zaman zor.Ama özel tetkik merkezleri bu konuda çok iyi.

merhaba kızlar...
dün geceden beri korku içindeyim... bu başlığı bulmam iyi oldu...
dün sabah büyük tuvalette kan geldi. önce dışkımın üzerinde farkettim ama zaten baktığımda 3-4 damla kadar damlıyordu...
gece yine tuvalete girdim, aynı şekilde... hatta regl mi oldum diye düşündüm ama hayır... tuvalet kağıdıyla sildiğimde de azımsanmayacak kadar olduğunu gördüm ama onun haricinde iç çamaşırımda lekelenmeler falan yok.
kabızlık, zorlanma gibi bir durum yok. Basur gibi bişey olduğunu da sanmıyorum, çünkü üniversitedeyken vardı ve acısını bilirim. ama bende en ufak bir ağrı yok.
bir de bunla alakalı olduğunu sanıyorum, iki gündür ciddi gaz durumu var. hiç böyle olmamıştım :1no2:
hastaneye gitmeliyim sanırım, biliyorum ama yalnız gitmek istemiyorum, eşimin de bugün götürmesi münkün değil, iş sebebiyle.
fikri olan paylaşırsa çok sevinirim....

Geçmiş olsun canım. Acil bir durum olduğunu sanmıyorum ama en kısa zamanda dr. a gitmen gerek bence.
Biraz nette de araştır bakalım nedenleri neler olabilir.
Damarlarda çatlama filan olabilir.
Korkmanı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum.

geçmiş olsun patisakcım ama bildiğim kadarıyla böle durumarda muhakkak doktora gözükmeslisin önemli bence cnm....aklıma ilk gelen şey hemeroit ooldu ama olsa anlardım diosun acaba içerden mi olduu..inşllah ççok önemli bi sorun dildir ama imhal etme güzelim ok mu...

Binbirrenk, Elf_86 saolun kızlar :1hug:
bugün annemle konuştum da iç hemeroid die bi tür varmıış , ağrısız kanama yapabiliyormuş. o muhtemelen. bakalım belki pazartesi gideceğim...

patiskacım geçmiş olsun
daha önce duymamıştım fikrim yok
ama doktora görünsen iyi olacak canım en kısa zamanda.

X