- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
bu aşılmayacak bir sorun degil ki... ayrıca evine gelen misafirler fikirlerini özgurce acıklayabilirler. konuşmalarda seni kast ettiklerini sanmıyorum. etraflarında gercekten az okumuş yada onlara sacma gelen hareketleri olan kapalı veya acık herkesi eleştirdiklerini düşünüyoprum.Eşimle evlenmeden önce 4 yıl arkadaşlığımız oldu Ailem vermedi Vermemesinin temeli malum Türkiye'de inanç temelli farklılıklardı Eşim sonradan babama mesaj atarak onu ikna etmiş Bu mesajda ona önyargılı davrandıklarını , asıl günaha kendilerinin girdiklerini yazmış Ben Krblk ile ibadetimi de yaparım oruçta tutarım gibi bir şeyler yazmış Bunun üzerine babam tamam dedi Hatta eşimden yanlış düşündüğü için özür bile diledi Sonra evlendik Aslında önceden hiç onun memleketinde oturmak gibi bir planımız yoktu Ama benden ailesinin bir anda kötü düşünmemesi için ( kız bizim oğlanı tamamen değiştirdi gibi laflar etmemeleri için ) bir iki yıl memleketinde oturmamızı istedi Ben de kabul ettim Eğer ben mutsuz olursam gideceğimizi söyledi Evliliğimizin hikayesi bu 1.5 yıldır eşimin memleketinde yaşıyorum Kp ve kv her fırsatta benimle aynı inançtan olan insanları kötüler Ben şikayet edince kırılınca bir de eşime "biz onu kızımız gibi seviyoruz neden hep bizi yanlış anlıyor" gibi masum ayağı yaparlar Düşünün evime gelirler Akşama kadar hazırlık yaparım Ama otururlar başörtülü insanlar cahil felan filan diye konuşurlar Daha neler neler .. Artık evlerine bile gitmek istemiyorum Bu sefer kv ben mesafeli durunca oğluna ağlar Eşim gelip kavga çıkarır Asla ailesinin hatalarını kabul etmez Ailesi hep iyi niyetli olur Kötü ben olurum Bana sen mutsuz olursan gideriz diyen eşim burda kalacağını söylüyor artık Boşanmayı çok düşündüm Tecrübeli bayanlar bunlar aşılır mı Artık çok yoruldum Ne yapmalıyım
Benim kv de aramıyorsun diye baskı yapıyor sürekli Böyle yapa yapa soğuttu iyice Ama oğluna ağlıyor bu sefer O gelip kavga çıkarıyor Gıcık oluyorum İçimden gelmiyor aramak Ama bu seferde huzurum bozuluyorKölesi değilim ailesinin laf ebesi de degilim veriyorum cevaplarını çekinmeden artık. İçime dert edip böyle söylediler diye kendi kendmi yemiyorum . Ailesi yokmuş gibi davranıyorum her haf ta giderdim yada haftada 3 4 gün şimdi 1 ayda 1 buçuk ayda bir gidiyorum misafir gibi oturuyorum kalkıp evime geliyorum. Hizmet hürmet çok yaptım eskiden madem kıymetim yok yapmam ben değil onlar yoruldu canım. Aramiyosun diye sürekli laf sokarlardi hep kavga ederdik ısrarla aramadım ben canım isterse ararım dedim . O kadar sık gitmeme rağmen gelmiyosunz bilmem ne diyorlardı bi misafir gelsin hemen orda bilelim yönetelim isterlerdi baktım olmuyor araya mesafe koydum. Canım isteyince gidiyorum hiç aramıyorum. Ağızlarını açıp birşey demiyorlar artık
Kişisel olarak beni kastetmeyebilir Ama düşünün Benim ailem hep baş örtülü Gelip bana Kp başörtülüler cahil insanlar diyor Benim ailem eşimin geldiği çevre hakkında tek kötü laf etmez El üstünde tutarlar Bu sadece bir örnek Adam hiç benim gelinim de öyle Çenemi tutayım Kırılmasın demiyor Aynı şekilde gelip Kur'an kurslarını kötülüyor Daha neler neler.. Ama kendilerine gelince kendileri mükemmel Asla toz kondurmazlarbu aşılmayacak bir sorun degil ki... ayrıca evine gelen misafirler fikirlerini özgurce acıklayabilirler. konuşmalarda seni kast ettiklerini sanmıyorum. etraflarında gercekten az okumuş yada onlara sacma gelen hareketleri olan kapalı veya acık herkesi eleştirdiklerini düşünüyoprum.
sen acaba üzerine fazla mı alınıyorsun ?
diyelim ki seni kast ederek konuşuyorlar. aile düzenin bozulmasın diye he he diyip gecebilirsin. sonucta misafirlik bitince gidiyorlar. sen kocanla sırf agzı olan konuşuyor diye neden tartışıyorsun. gül geç.
tam okumadınız sanırım Şimdi yan çiziyor Taşınmıyor Bu lanet yerden kurtulsam zaten eğilip toprağı öpeceğimSen mutsuz olursan tasiniriz demis.hemen ikinizinde ailesinin olmadığı bir yere tasinin.iki tarafta etkileyemesin.yalniz kalin.o zaman bakin tavirlarina.saygi sevgi varsa devam edersiniz.bu surecte cocuk yapma sakın.
Benimkide aynıydı canım ben istediğim zaman ararım diyeceksin huzurun lasin diye alttan alma . Çünkü aldığın sürece esin her istediği şeyi sana yaptırmak için zaten huzurunu bozacak . Bu durumu m kendine bunun yapılmasına izin vermeBenim kv de aramıyorsun diye baskı yapıyor sürekli Böyle yapa yapa soğuttu iyice Ama oğluna ağlıyor bu sefer O gelip kavga çıkarıyor Gıcık oluyorum İçimden gelmiyor aramak Ama bu seferde huzurum bozuluyor
yaşlı demokratlar iseler bu lafları ederler. sen aldırma. onların da kafaları iyi calışmıyor. bazı şeyleri kabullenmeleri grekiyor ama red ediyorlar. bu yuzden he he de geç.Kişisel olarak beni kastetmeyebilir Ama düşünün Benim ailem hep baş örtülü Gelip bana Kp başörtülüler cahil insanlar diyor Benim ailem eşimin geldiği çevre hakkında tek kötü laf etmez El üstünde tutarlar Bu sadece bir örnek Adam hiç benim gelinim de öyle Çenemi tutayım Kırılmasın demiyor Aynı şekilde gelip Kur'an kurslarını kötülüyor Daha neler neler.. Ama kendilerine gelince kendileri mükemmel Asla toz kondurmazlar
Tek çare eşinin ailesi ile görüşmemek..Eşimle evlenmeden önce 4 yıl arkadaşlığımız oldu Ailem vermedi Vermemesinin temeli malum Türkiye'de inanç temelli farklılıklardı Eşim sonradan babama mesaj atarak onu ikna etmiş Bu mesajda ona önyargılı davrandıklarını , asıl günaha kendilerinin girdiklerini yazmış Ben Krblk ile ibadetimi de yaparım oruçta tutarım gibi bir şeyler yazmış Bunun üzerine babam tamam dedi Hatta eşimden yanlış düşündüğü için özür bile diledi Sonra evlendik Aslında önceden hiç onun memleketinde oturmak gibi bir planımız yoktu Ama benden ailesinin bir anda kötü düşünmemesi için ( kız bizim oğlanı tamamen değiştirdi gibi laflar etmemeleri için ) bir iki yıl memleketinde oturmamızı istedi Ben de kabul ettim Eğer ben mutsuz olursam gideceğimizi söyledi Evliliğimizin hikayesi bu 1.5 yıldır eşimin memleketinde yaşıyorum Kp ve kv her fırsatta benimle aynı inançtan olan insanları kötüler Ben şikayet edince kırılınca bir de eşime "biz onu kızımız gibi seviyoruz neden hep bizi yanlış anlıyor" gibi masum ayağı yaparlar Düşünün evime gelirler Akşama kadar hazırlık yaparım Ama otururlar başörtülü insanlar cahil felan filan diye konuşurlar Daha neler neler .. Artık evlerine bile gitmek istemiyorum Bu sefer kv ben mesafeli durunca oğluna ağlar Eşim gelip kavga çıkarır Asla ailesinin hatalarını kabul etmez Ailesi hep iyi niyetli olur Kötü ben olurum Bana sen mutsuz olursan gideriz diyen eşim burda kalacağını söylüyor artık Boşanmayı çok düşündüm Tecrübeli bayanlar bunlar aşılır mı Artık çok yoruldum Ne yapmalıyım
Anlamadım demek istediğiniziKöprüden önceki son çıkış olarak mı seçtin bu adamı ?
Yurdun gerçekleri çok acı Ben bunları bilen biriyim Ama bu acı taraflar tek kesimde yok Mesela her şeyin yanlışını konuşsalar ya da kendileri onlara nazaran doğru olsa amenna Ama kendini Şahan sanıp da karşı tarafa ucube gibi bakmayı anlayamıyorum Teşekkür ederim yorumunuz içinyaşlı demokratlar iseler bu lafları ederler. sen aldırma. onların da kafaları iyi calışmıyor. bazı şeyleri kabullenmeleri grekiyor ama red ediyorlar. bu yuzden he he de geç.
ve cok üzülerek yazıyorum her kuran kursu veya her fen-edebiyat kursu cok iyi olmayabiliyor. bu da yurdumun bir gercegi.
yani bu kadar biliyorsun ama hehe diyip gecemiorsun. takilma boyle seylere... kolay gelsinYurdun gerçekleri çok acı Ben bunları bilen biriyim Ama bu acı taraflar tek kesimde yok Mesela her şeyin yanlışını konuşsalar ya da kendileri onlara nazaran doğru olsa amenna Ama kendini Şahan sanıp da karşı tarafa ucube gibi bakmayı anlayamıyorum Teşekkür ederim yorumunuz için
Aileni ara.kocanla konussunlar.ya evlilik oncesi sozunu tut.yada kizimizi ceker aliriz desinler.ne demek yasinmiyor.naslarim onun ailesine.kaynanayla yakin olup noyle ezilip mutlu olan var mi.esin senin ailene yakin olsa bak nasil cark ederditam okumadınız sanırım Şimdi yan çiziyor Taşınmıyor Bu lanet yerden kurtulsam zaten eğilip toprağı öpeceğim
Evet katiliyorum bnde bu yoruma +1 cok yerinde olmus bilmeyen musluman arkadaslar da ogrenmis olur musluman bir bayan muslumn olmayan bir erkekle evlenemez dinimz kabul etmiyor bunuTam olarak anlamadim eger sen muslamansan ve esin degilse dinen musluman bi kadin baska dinden bi insanla evlenemez once bunu cozmen lazim bence
Mesa
ben bunu söyleyince Sen hiç mutlu olmaya çalışmadın Ölene kadar burda kalacağım diyor
Ya dini yorum yapmak istemiyorum da bir kere Kuran'da musluman kadin baska dinden biriyle evlenemez yazmiyor. Musluman kadinlar ve erkekler baska dinden biri ile evlenecegine mumin köleler ile evlensinler daha iyi diyor. Alimlerin yorumlarini kanunlastirmayalim. Ikinci olarak da her muslumanim diyen musluman mi? Kalbini kirmak istemiyorum ama senin esinin ve ailesinin imanini da sorgularim ben. Sana resmen iskence ediyorlar. Muslumanin yapacagi is degil ettikleri.Tam olarak anlamadim eger sen muslamansan ve esin degilse dinen musluman bi kadin baska dinden bi insanla evlenemez once bunu cozmen lazim bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?