Bu kadar sorun aşılır mı

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
34
Ağrı
Eşimle evlenmeden önce 4 yıl arkadaşlığımız oldu Ailem vermedi Vermemesinin temeli malum Türkiye'de inanç temelli farklılıklardı Eşim sonradan babama mesaj atarak onu ikna etmiş Bu mesajda ona önyargılı davrandıklarını , asıl günaha kendilerinin girdiklerini yazmış Ben Krblk ile ibadetimi de yaparım oruçta tutarım gibi bir şeyler yazmış Bunun üzerine babam tamam dedi Hatta eşimden yanlış düşündüğü için özür bile diledi Sonra evlendik Aslında önceden hiç onun memleketinde oturmak gibi bir planımız yoktu Ama benden ailesinin bir anda kötü düşünmemesi için ( kız bizim oğlanı tamamen değiştirdi gibi laflar etmemeleri için ) bir iki yıl memleketinde oturmamızı istedi Ben de kabul ettim Eğer ben mutsuz olursam gideceğimizi söyledi Evliliğimizin hikayesi bu 1.5 yıldır eşimin memleketinde yaşıyorum Kp ve kv her fırsatta benimle aynı inançtan olan insanları kötüler Ben şikayet edince kırılınca bir de eşime "biz onu kızımız gibi seviyoruz neden hep bizi yanlış anlıyor" gibi masum ayağı yaparlar Düşünün evime gelirler Akşama kadar hazırlık yaparım Ama otururlar başörtülü insanlar cahil felan filan diye konuşurlar Daha neler neler .. Artık evlerine bile gitmek istemiyorum Bu sefer kv ben mesafeli durunca oğluna ağlar Eşim gelip kavga çıkarır Asla ailesinin hatalarını kabul etmez Ailesi hep iyi niyetli olur Kötü ben olurum Bana sen mutsuz olursan gideriz diyen eşim burda kalacağını söylüyor artık Boşanmayı çok düşündüm Tecrübeli bayanlar bunlar aşılır mı Artık çok yoruldum Ne yapmalıyım

Probleminiz inanc farkliligi degil. Ayni inanctan olan kocalar da boyle. Problemi asabilirsiniz kocan anne kuzusu olmayi birakabilirse.

Flört döneminizden beri bu inanç meselesi sürekli gündeme gelmiş ,evlenmiş ve hala aşamamışsınız. Aslında anlattıklarına bakarsan sende biraz fazla alınganlık gösteriyor olabilirsin belkide senin yanında öyle konuşmalarının altında sana laf sokma niyeti yoktur biraz patavatsızlık olabilir. Eşinle aranda sevgi varsa aşılmayacak problemler değil. Densizlikleri yüzünden bir süre daha affet senin iyi niyetini gördükçe belki daha düşünceli davranmaya başlarlar. Eşinlede bu mevzular yüzünden çok gerilmene değmez bence

Tam olarak anlamadim eger sen muslamansan ve esin degilse dinen musluman bi kadin baska dinden bi insanla evlenemez once bunu cozmen lazim bence

İnanç sorunu değil de adam sizi kendi memleketine götürmek için resmen katakülleye getirmiş

Lafının eri olmayan, küçük oyunlar peşindeki erkekler çok itici.

Aileniz hangi şehirde?

Bu tür farklıklarda saygı olmayınca olmuyor işte, bu yüzden insanlar kendileri gibi olmayanla evlilik yapılmasını istemiyor.
Aşkla sevgiyle aşarız sanıyor çiftler ama olmuyor, aile saygısız bir kere, onlar çenesini tutmadıkça düzelmez. Azıcık değer verseler bu konulara girmezler, hazımsızlıkları var ve ısrarla yaptıklarına göre düzeleceklerini sanmıyorum, mesafe en iyisi. Kavga gürültü bir yerde ikna edersin eşini, empati yaptırmaya çalış.

bunun inanç farklılığı ile alakası yok. inanca saygısızlıkla alakası var. kv kp saygısızın önde gideni orası malum.
eşine de verdiği sözü hatırlat eğer sözünde durmazsa zaten erkekliğini sorgularım.
bu şekilde de devam etmez. kimse kimseyi inancından ötürü yargılayamaz. ben olsam devam etmem orası net.

Eşimle çok konuştum Ailem öyle demek istemedi diyor hep Ama bunlar 1-2 kez olmadı Ailesi melek ben şeytanım onun gözünde

Aileye yakın oturunca hep bir problem işte, taşınmadan zor halledersiniz bence, hep siz alttan alırsanız falan belki on yıl sonra kıymetiniz bilinir

Kandirilmissin.
Guvendigin fedakarlik yaptigin adam en basindan seni kandirmis yalan soylemis. Esinin memleketine 2 yil kalio tasinacagina nasil inandin ki?
Ya alttan alacaksin ya rest cekeceksin.

Mesa
Mutsuzum tasinalim diyin ,demek ki esinizdevsadece kopruyu gecene kadar aiya dayi demis ,
İkiyuzlu sadece
ben bunu söyleyince Sen hiç mutlu olmaya çalışmadın Ölene kadar burda kalacağım diyor

Kandirilmissin.
Guvendigin fedakarlik yaptigin adam en basindan seni kandirmis yalan soylemis. Esinin memleketine 2 yil kalio tasinacagina nasil inandin ki?
Ya alttan alacaksin ya rest cekeceksin.
Inanmayan başka çarem yoktu Inandım işte..

Olabilir Ama bu da davranışlarının doğru olduğunu göstermiyor Ben çok bir şey beklemiyorum ki Sonuçta 60 yaşındaki insanların düşünceleri değişmez Ama orda eşim bana sahip çıkan bir şey söylese yeter Onu da mı yapamadı Gelince ben öyle düşünmüyorum dese İşte çok şey beklemiyorum Ben de o zaman kendimi bu kadar kötü hissetmem

Ailesine aşık erkekler düzelmiyor ne yazık ki gözlerine perde inmiş gibi kutsuyolar ailelerini sorgusuz sualsiz .
Şahsen bana yapılan şeyleri sustum ben söylemedim kv şikayet etti oğluna üste çıktı huzurumı bozuldu . Sonra ben söylemeye başladım bu kez yine ben.kötü oldum iyide olsam kötü de olsam olmadı yani . Afedersin böyle erkeklerin aileleri evlendikten sonra kiymete biniyor . Aileleri ağızlarına da yapsa iyi ki yaptılar çok şükür diyecek bir hale dönüşüyolar dik dur boyun eğme.

. Peki siz üstesinden gelebildiniz mi ?

Aşılmaz çünkü kocan sonradan yan çizmiş. Ayrıca sonuç ortada işte sadece kocayla değil ailesiyle de evleniyoruz.

. Peki siz üstesinden gelebildiniz mi ?
Kölesi değilim ailesinin laf ebesi de degilim veriyorum cevaplarını çekinmeden artık. İçime dert edip böyle söylediler diye kendi kendmi yemiyorum . Ailesi yokmuş gibi davranıyorum her haf ta giderdim yada haftada 3 4 gün şimdi 1 ayda 1 buçuk ayda bir gidiyorum misafir gibi oturuyorum kalkıp evime geliyorum. Hizmet hürmet çok yaptım eskiden madem kıymetim yok yapmam ben değil onlar yoruldu canım. Aramiyosun diye sürekli laf sokarlardi hep kavga ederdik ısrarla aramadım ben canım isterse ararım dedim . O kadar sık gitmeme rağmen gelmiyosunz bilmem ne diyorlardı bi misafir gelsin hemen orda bilelim yönetelim isterlerdi baktım olmuyor araya mesafe koydum. Canım isteyince gidiyorum hiç aramıyorum. Ağızlarını açıp birşey demiyorlar artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…