Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

Maasi 4000 liraysa ne arabasi istiyor? Sizin maasinizla alacak arabayi. Bir de kendi ustune alirsa sizin hic bi hakkiniz olmaz arabada. Evlenmeden ortak mal aliminda biraz dikkatli olmak gerek. Istiyorsa kendi parasiyla alsin. Ya da illa beraber alacaksaniz bari makul fiyatli bir sey alin.

Benden tavsiye evlenmeden kredi işine girmeyin biz o hatayı yaptık ben eşimin her istediğine he dedim aldık he dedim aldık kredi çektim kendi üstüme herşeyi biz yaptık sonra evdeki hesap çarşıya uymadı güyya evlenip canımızım çektiği gibi gezecektik ay sonu zor gelir oldu sonra eşim işsiz kaldı kavgalar gürültürler..dünyanın bin türlü hali var hamile kalırsın izne çıkman gerekir vs o gelir azalabilir.evlenin bi önünüzü görün altınlarla gelen paralarla da alabilirsiniz evliykende çok güzel gezilebilir.erkeklerin her istediğini yapmamak lazım her şeye de bnm gibi atlayıp hayat müşterek herşeyi beraber yaparız dedim senin benim die bişi mi olur beraber kurarız yuvayı dedim dersen ki senin çok mu aklın var yok canım bi sürü şey yaşadık boşanma aşamasındayız..

Siz bir süre çalışmamayı düşünüyorum o yüzden o kadar fazla borca girmeyelim deyin. Tepkisini, tavırlarını konuşuruz sonra.
Bi ara çok yoruluyordum bırakma çalışma, ara ver vs dedi. Ama beni tanıyan biri benim çalışmayacağıma inanmaz zaten ona güvenmiş de olabilir

İstemem yan cebine koydu diyor arkadaşınız
Kendi sattığı arabanın parasını ortak hesapta tutmayı söylüyordu satmadan evvel ama sattıktan sonra direk kendi hesabına attı hiç mevzusu edilmedi. Hoş istemem parasını ama bu da aklıma takıldı

Kendi sattığı arabanın parasını ortak hesapta tutmayı söylüyordu satmadan evvel ama sattıktan sonra direk kendi hesabına attı hiç mevzusu edilmedi. Hoş istemem parasını ama bu da aklıma takıldı
Arkadasım daha evlenmeden adam hayalindeki arabayı senin maaşınla almayı düşünüyor bi farket

Ya ben kiraya ve faturalara bile zorla ortak oldum aslında öyle şey bir insan da değildir ama kafam karıştı şimdi.
İlk ay tartıştık ben kiraya ve faturalara ortak olmazsam yanına taşınmam dedim. Sonra verdim hep de aldı yani. Bana da anormal gelmemişti bu zamana kadar. Anormal mi almamalı mıydı sizce?

Bide yeni mezunum okurken 10bin lira biraz da dolar biriktirmiştim. Bütçeleri birleştirelim diye ısrar ettim, küstüm falan onun hesabına yatırttırdım parayı. Sonuçta onu da kabul etti.
Siz çok üzülürsünüz, acıdım valla şimdi. Durduk yere evlenmeden niye bütçe birleştirmek için o kadar parayı verdiniz?!
Bir arkadaş da yazmış, evlilik bahanesiyle arabasını yükseltiyor sevgiliniz.

ayni durumda olan bir arkadasimin mahkemesinle ugrasiyorum 2 yildir.
pislik bide krediyi kendi ödemis (kendi hesabindan kesilmis) ama arkadasimin es degerde ödedigi masraflar (yemek, kiyafet, tatil vs.) araya kaynadi. kiz 6 yil sonra- hem kendi yataginda aldatildi, hemde valizini alip ailesinin yanina siginmak zorunda kaldi.
cebinde 2 kurus parasi olmadan.
adamda evde yeni kiz arkadasinla sefa sürüyor

aynen böyle yapıyorlarmış. adam krediyi kendi üzerine alıyormuş, ev masrafları kadından gittiği için kadının masrafı havaya tuz buz olup uçuyor.

günümüz erkekleri kadınları etinden sütünden yararlanılacak sömürülecek olarak görüyor gerçekten.

Yanlış anlaşıldı sanırım ben araba lazım olur alalım diye düşünüyorum ama şöyle 50binlik falan. Buradaki problem onun baktığı arabalar aşırı pahalı bana göre.
Ama kredi hesabına bile girmişsiniz maaşım su onun maaşı bu gücleri birleştirip alıcaz vs diye ki sen araba kullanmıyormussun bile

Siz çok üzülürsünüz, acıdım valla şimdi. Durduk yere evlenmeden niye bütçe birleştirmek için o kadar parayı verdiniz?!
Bir arkadaş da yazmış, evlilik bahanesiyle arabasını yükseltiyor sevgiliniz.
Ben evlenmek istemiyordum ki. Bana göre ailelerin bütçeleri bir olur. Ben aile olduğumu anlamıyorum öyle ayrı gayrı.
Evet riski farkındayım ama aşık olduğum adama güvenmek istiyorum. Diken üstünde evlilik mi olur

konu sahibi bence çok temiz kalplisiniz, ama sevgiliniz buna güvenerek sizi manipüle ediyor, bence.

Ama kredi hesabına bile girmişsiniz maaşım su onun maaşı bu gücleri birleştirip alıcaz vs diye ki sen araba kullanmıyormussun bile

aynen. şu an bu para tamamen adamın kendi keyfi için gidecek bence para kaçırma yöntemi hatta yatırım olarak görüyor adam.

benim kullanmayacağım araca ben niye o kadar para vereyim derdim ben olsam suratına.

Borca girmeden, ya da ufak borçla idareten bir araba alıp sonra birikim yapıp üst modelle değiştirmeyi önerin bence. Şimdi kredi çekip faiz ödemek yerine krediye vereceğiniz parayı kenara koyup sonradan model yükseltmek daha mantıklı. Hem sonradan başka ihtiyacınız olursa kenarda birikmiş paranız olmuş olur.

aynen. şu an bu para tamamen adamın kendi keyfi için gidecek bence para kaçırma yöntemi hatta yatırım olarak görüyor adam.

benim kullanmayacağım araca ben niye o kadar para vereyim derdim ben olsam suratına.
Sevdiğiniz eşiniz için der miydiniz cidden? Ben o mutlu olsun diye girdim bu hesaplara. Ben de mi sorun var salak mıyım acaba? Bence eşler böyle olmalı.

Hayır verirsin verirsinde evli olursun bi öyle verirsin birde baştan böyle konussalar belki hic sorun olmayacak ama evlilik icin arabayı satıyorum diyip sonra hadi maaşları birleştirip sunu alalım demesi değişik geldi ki zorada sokucak kendilerini

Sonucta bu adam kendi maaşıyla üc bin kredi cekip o arabayı alamaz bellki kendi kafasında zaten bu planı önceden beridir kurmus

aynen böyle yapıyorlarmış. adam krediyi kendi üzerine alıyormuş, ev masrafları kadından gittiği için kadının masrafı havaya tuz buz olup uçuyor.

günümüz erkekleri kadınları etinden sütünden yararlanılacak sömürülecek olarak görüyor gerçekten.

Öyle- şükür artik sadece yakin cevremden talep gelirse mahkeme işlerine bakıyorum. Benim gözlerim ne "boşanma" dosyalari gördü.
Sonunda kendim evlenme kararini aldım ama sözleşme olmadan asla atmam imzamı.
Yaşım ve meslegim gereği bu evlenme işlerine sadece romantik bakamiyorum.
Bakan önden buyursun...zaten pembe gözlüklü insanlar çoğu avukatlar işsiz kalırdı.

Atlatıgın bi nokta suanda resmi eş değilsiniz
Su yaptıgının veya düsündügünün diyeyim imam nikahından ne farkı var ki
Bi farkı yok. Ben hukuken beni koruyan bir şey olmadığını farkındayım. Tek derdim bana böyle bir kazık atarsa kalbim kırılır, üzülürüm vs bunlar. Giden maddi şeylere üzülmem yani

X