Selamlar
Elbette bu kadar geçim derdi çeken insanın dertlerinin yanında benimki asla dert değil fakat fikir almak istiyorum sizlerden.
Erkek arkadaşımın araba merakı var. Kendi arabasını kısa bir süre önce bizim evlilik masrafları için(düğün vs istemiyorum sadece evin bazı eşyalarını alacak diğerlerini de ben ve ailem halledecek) sattı. Seneye haziran gibi nikah yapmayı düşünüyoruz. Ramazan sonrası söz nişan vs halledeceğiz.
Arabasını çok özlüyor. Bu yaz da evlilik vs ciddi işlere ve sorumluluklara dalmadan rahat rahat gezebileceğimiz son yazımız gibi geliyor bana. Evlilik sonrası benim kariyerimle ilgili de bazı sorumluluklarım olacak, rahat rahat gezmeye fırsatımız olamayabilir. Velhasıl kelam araba lazım. Ama benimkisi uygun bütçemize göre arabalara bakmıyor. İstediği belli modeller var illa ki onlar. Onlar da bizi zora sokar bence bu kadar strese girmeye gerek yok. Borç ödemekten gezemeyeceğiz bu sefer.
Hesap şu benim maaşım 5,5 onunkisi 4. Birikmişimizin üzerine kredi çeksek ayda 3000 tl kredi ödüyor olacağız. Birlikte yaşıyoruz geçiniriz geçinmesine ama e seneye evleneceğimiz zaman da bu arabayı mı satacak nasıl olacak?
Bu arada ailesi destek olmayacak biz evlenirken. Bir de sürekli evlilik şöyle masraflı böyle masraflı diye şikayet ediyor. Ama kendisinden 1 çöp istemedim daha. Ayrıca ben evlenmeyelim ne gerek var diyorum o yalvar yakar ikna edip ailemle tanıştı sonra da prosedürel şeylere karar verildi işte.
Bide istediği araba piyasada ha deyince satılcak cinsten değil
Şimdi sizden ricam bu adamın huyları ile ilgili çıkarım yapmanız. Ne ders almalıyım buradan ben? Çok mu hesapçı yaklaşıyorum?