- 4 Şubat 2019
- 3.876
- 8.626
- Konu Sahibi socialscientist
Mune kapatabilir misiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ee daha niye bizi yordun bacım.Herkese tecrübelerini paylaştığı için teşekkürler.
Cevapları beğenmediğim için değil aşkam ders çalışıyor olduğum için cevap veremedim.
Eski konularımla ilgili yorumlar için toplu cevap vereyim. O mevzuları hallettik. Şuan onlarla ilgili bir problemimiz yok.
Bu araba ve para mevzusuyla ilgili de sanırım ben derdimi anlatamadım. Çünkü hiç alakası olmayan aşırı yorumlar gelmiş. Nişanlım geçen yıl mezun olduğumda yurtdışında bütünleşik doktora yapmam için gereken yaşam ücreti konusunda elinden geleni yapmayı teklif etmiş bir insan, ailesi de aynı şekilde. Benim ailem üniversite okurken bile bana destek çıkmamışken. Yanlış anlaşılmasın bizim baktığımız arabadan galeri dizecek bi ailem var ama bana okurken 5 kuruşları geçmedi!
Araba konusunu da kredi hesaplamak falan derken bir baktık sadece oluyor mu diye. Adam illa ki araba alalım diye tutturmadı ki. Sadece hadi bakalım dediğimde baktıkları hep pahalı ona kızıyorum. O 200 küsürlük arabayı alalım demedi zaten. Bunu konumda yazdım ama herkes adam illaki bu arabayı alalım diyormuş gibi yorum yapmış.
Benim teyze kızı var, ünv. Yeni bitirdiğinde sevgilisi elini cebine atmasına müsaade etmiyordu, kız hediye verdiğinde küsüyordu, kıyamıyordu güya. Teyze kızı çok iyi bir bölümden mezun olmuştu ve illede o kişiyi istedi, yok çok azimli şöyle dürüst böyle cömert. Şimdi evlendiler, kız eve para yetiştireceğim diye perişan oluyor adamda işten çıktı yatıyor. Demem o ki, sizin maaşınıza güvenip birşeyler yapması zaten hiç hoş değil. Evet siz paylaşıyor, güveniyor olabilirsiniz, ki biz kadınlar hep böyleyiz zaten. Ama erkekler böyle şeylere bir alışınca daha önünü alamazsınız. Erkeklerin doğasında şu var, uğruna emek verip para harcadıkları şeye daha çok değer veriyorlar. Bu onlardaki liderlik ruhunu tetikleyip testesteronu artırıyor.Ya ben kiraya ve faturalara bile zorla ortak oldum aslında öyle şey bir insan da değildir ama kafam karıştı şimdi.
İlk ay tartıştık ben kiraya ve faturalara ortak olmazsam yanına taşınmam dedim. Sonra verdim hep de aldı yani. Bana da anormal gelmemişti bu zamana kadar. Anormal mi almamalı mıydı sizce?
Bide yeni mezunum okurken 10bin lira biraz da dolar biriktirmiştim. Bütçeleri birleştirelim diye ısrar ettim, küstüm falan onun hesabına yatırttırdım parayı. Sonuçta onu da kabul etti.
Gercekten cok iyi cok saf bir kızsın yaşında genc burdaki ablalarını teyzelerini dinle.Herkese tecrübelerini paylaştığı için teşekkürler.
Cevapları beğenmediğim için değil aşkam ders çalışıyor olduğum için cevap veremedim.
Eski konularımla ilgili yorumlar için toplu cevap vereyim. O mevzuları hallettik. Şuan onlarla ilgili bir problemimiz yok.
Bu araba ve para mevzusuyla ilgili de sanırım ben derdimi anlatamadım. Çünkü hiç alakası olmayan aşırı yorumlar gelmiş. Nişanlım geçen yıl mezun olduğumda yurtdışında bütünleşik doktora yapmam için gereken yaşam ücreti konusunda elinden geleni yapmayı teklif etmiş bir insan, ailesi de aynı şekilde. Benim ailem üniversite okurken bile bana destek çıkmamışken. Yanlış anlaşılmasın bizim baktığımız arabadan galeri dizecek bi ailem var ama bana okurken 5 kuruşları geçmedi!
Araba konusunu da kredi hesaplamak falan derken bir baktık sadece oluyor mu diye. Adam illa ki araba alalım diye tutturmadı ki. Sadece hadi bakalım dediğimde baktıkları hep pahalı ona kızıyorum. O 200 küsürlük arabayı alalım demedi zaten. Bunu konumda yazdım ama herkes adam illaki bu arabayı alalım diyormuş gibi yorum yapmış.
Teşekkür ederim. Aynı fikirde olmasam da bir de bu yazdıklarınız ışığında bakacağım. Dikkate alacağım.Gercekten cok iyi cok saf bir kızsın yaşında genc burdaki ablalarını teyzelerini dinle.
Evet aşkına sahip cık karsındakine güven sev vs vs ama gözünü bu kadar karartma.
ilerde keşke dememek için burda yazılan tecrübeler her zaman kulagına küpe olsun
Siz ne yazıyorsanız insanlar ona göre yorum yapıyor. Okul için maddi yardım talebini biz bilemeyiz ya da sizin ailenizin zengin olduğunu.Herkese tecrübelerini paylaştığı için teşekkürler.
Son mesajlarda ailemin durumu iyi ama sevgilim destek oldu eğitimimde dedi ya. Belki kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyordur. Çok yakın bir arkadaşım şuan bu durumda.Siz olayı içeriden pek göremiyorsunuz ama sevgilinizin lüks yaşam merakı sizin başınızı çok ağrıtacaktır..
Kazandığınız maaş en fazla 60-70 binlik bir arabaya göre. Fazlası hayalperestlik..
Bence arabanın modelini yükseltmek için eskisini sattı. Kafasında kurup arıza kaydı, evlilik masrafı diye yazdı çizdi..
Son mesajlarda ailemin durumu iyi ama sevgilim destek oldu eğitimimde dedi ya. Belki kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyordur. Çok yakın bir arkadaşım şuan bu durumda.
Konu sahibi seni, sevgilini burada yazdığın kadarıyla biliyoruz, benzer hayat tecrübelerinden dersler çıkarman için yazıyoruz. Temkinli ol yeter. Herşeye gözü kapalı evet deme.
Herkese tecrübelerini paylaştığı için teşekkürler.
Peki siz bize ne sormuştunuz ki? Adamın lüks takıntısı var huyu suyuyla ilgili nasıl bir çıkarımda bulunmalıyım ve nasıl bir ders almalıyım değil miydi? Çoğu kişi adamın huyuyla ilgili uyarmış ileride alacağın dersleri öngörmüş.tuhaf!Herkese tecrübelerini paylaştığı için teşekkürler.
aynen ne doğru yazmışsın alıştırmamak lazım hele hiç güvendirmemekBenim teyze kızı var, ünv. Yeni bitirdiğinde sevgilisi elini cebine atmasına müsaade etmiyordu, kız hediye verdiğinde küsüyordu, kıyamıyordu güya. Teyze kızı çok iyi bir bölümden mezun olmuştu ve illede o kişiyi istedi, yok çok azimli şöyle dürüst böyle cömert. Şimdi evlendiler, kız eve para yetiştireceğim diye perişan oluyor adamda işten çıktı yatıyor. Demem o ki, sizin maaşınıza güvenip birşeyler yapması zaten hiç hoş değil. Evet siz paylaşıyor, güveniyor olabilirsiniz, ki biz kadınlar hep böyleyiz zaten. Ama erkekler böyle şeylere bir alışınca daha önünü alamazsınız. Erkeklerin doğasında şu var, uğruna emek verip para harcadıkları şeye daha çok değer veriyorlar. Bu onlardaki liderlik ruhunu tetikleyip testesteronu artırıyor.
Ev aldık , aylık 3000 tl taksitini ödüyoruz:)Ben 3000 TL taksitle ev alırım:) :)
Okuyorsun da okuduğunu anlamıyorsun sanırım. Ben ifade edememiş olabilirim vs yazdım.Siz ne yazıyorsanız insanlar ona göre yorum yapıyor. Okul için maddi yardım talebini biz bilemeyiz ya da sizin ailenizin zengin olduğunu.
Ayrıca yine siz yazmışsınız belli markalara bakıyor, illa onlar olsun diyor diye.
Erkek arkadaşınız bizim sandığımız gibi değilse siz abartıyorsunuz, ne diyelim
İlla ki çileden çıkartacaksınız beni. Burada bir şey soruyoruz ama siz yorum yaparken benim hayatıma komple hakim olmadığınızı unutup yapıyorsunuz. Ailemle aramdaki sorunun sebebini yazmış mıyım? Hayır. Elin oğluna yedirirsin diye üniversite okurken seni ortada bıraktılar diyorsun yani. Ben üniversite okurken erkek arkadaşım yoktu. Ailemin destek olmamasının sebebi de istedikleri bölümü bırakıp başka kendi istediğim bölüme gidip onu okumamdı. Onlara göre kadınlara uygun görülen bir meslekten daha zor ve kadınlara uygun olmayan bir mesleğe geçtim zaten kız çocuğusun otur evinde vs vs... Yani paramın kıymetini bilmek zorunda olduğum bir süreçten geçtim ve har vurup harman savurmam. Sadece hayattaki önceliğim para değil. Ben çalışıyorum çalışacağım para kazanılır diye bakıyorum.Siz bu bakış açısı ve iyi niyetle her konuyu kapatırsınız. Adam arabayı alıp borcu size ödetse de sesiniz çıkmayacak zaten. Gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Bu kadar hassaslık, kırılganlık kör olmanıza sebep değil. Biraz güçlü olun ve başınıza geleni kabullenin. Ailenizin maddi durumunun iyi olması da belki bir çekim gücüdür karşı taraf için. Ailenizin size para desteği sağlamıyor oluşu elin oğluna yedirme potansiyelinizi gördükleri içindir. Ben ailenize hak verdim zira. Siz böyle mutlu kalmak istiyorsanız sizin seçiminiz. Buradaki her konunun sonunda yine gidip sarılıyorsunuz ama keşke hislerimizin de önüne geçebilsek. Olmuyor maalesef. Mutluluklar o zaman.
Evet evet aynen dediğiniz gibi oluyormuş. Bunları bana nişanlım da anlattı. Zaten illa da bunu alalım diye tutturmadı adam. Sadece beğendikleri hep o civarda diye şikayet ettim ama anlatamıyorum derdimi. Neyse konuştuk akşam o da evlilik işi hallolduktan sonra senin rahat kullanabileceğin bir şeyler bakarız vs dedi konu kapandı zaten. Burada abartıldığı kadar dolandırıcılığa varan bir durum yokSizi zorlamayacak bir araç alınsa amenna ama ayda 3.000 lira ödemek abest geldi bana. Kaç aylık vadede ödenecek 3.000?
Ayrıca araç modeli yükseldikçe masraflar artıyor. Polo'da kullandım,Hyundai'de şu an kullandığım araç bunların çok üstünde ve servis bakımları da diğer araçlarıma göre yüksek. Kasko bile farkediyor.
Bilemedim pek mantıklı gelmedi bana.
Araba satma işine girmedik o girdi. Ben satma dedim arabasını çok seviyordu. Tutturdu bütün eşyaları o almak istiyormuş. Hem ben hem ailem konuştuk satma gerek yok diye. En sonunda annem arayıp oğlum içine sinmiyorsa satma biz yardımcı oluruz dedi. Ama yok. Gerçi aynı annem sonra bohça mohça salak salak masraflar çıkardı oradı da ayrı sorun da neyse. İllaki herşeyi o yapacak.maaşlariniz gayet guzel seneye hazirana kadar evinizi esyanizi borcsuz harcsiz gayet rahat alabilirsiniz araba satma isine falan neden girdiniz ki 3 5 ay sadece birinizin maasini yeseniz disinizi sikip zaten o parayi toparlardiniz
İlla ki çileden çıkartacaksınız beni. Burada bir şey soruyoruz ama siz yorum yaparken benim hayatıma komple hakim olmadığınızı unutup yapıyorsunuz. Ailemle aramdaki sorunun sebebini yazmış mıyım? Hayır. Elin oğluna yedirirsin diye üniversite okurken seni ortada bıraktılar diyorsun yani. Ben üniversite okurken erkek arkadaşım yoktu. Ailemin destek olmamasının sebebi de istedikleri bölümü bırakıp başka kendi istediğim bölüme gidip onu okumamdı. Onlara göre kadınlara uygun görülen bir meslekten daha zor ve kadınlara uygun olmayan bir mesleğe geçtim zaten kız çocuğusun otur evinde vs vs... Yani paramın kıymetini bilmek zorunda olduğum bir süreçten geçtim ve har vurup harman savurmam. Sadece hayattaki önceliğim para değil. Ben çalışıyorum çalışacağım para kazanılır diye bakıyorum.