Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

200 000lik aracın aylık 3bin kredi odemesiyle minimum 7 sene bir vadesi olur ki odeyeceginiz faiz de buna oranla 100 binden fazla olacaktır. 100 bini cope atmak Hic akıl karı degil.
Pesin parayla tamam ama krediyle 200 binlik arac alınmaz.
Düğün arefesinde,aylık toplam 10.000 TL civarında gelirle,peşin parayla bile 200.000'lik araba alınmaz arkadaşım.
Bugün semt pazarına gittim.
1'er kg domates, salatalık, soğan, bezelye, çilek,kayısı ve 3 demet yeşilliğe 60 TL ödedim.
Hayat,gereksiz harcama yapılmayacak kadar pahalandı.
Ev kendimizin,tek kuruş borcumuz yok,
evimize giren para konu sahibininin nişanlısı ile ortak gelirinden epey yüksek,bankada birikmişimiz var,eşimin bindiği araba satsa 45.000 TL,benimki biraz daha iyi bir marka ve model.
Devir,parayı,kişisel isteklerimize saçıp savurma devri değil.

Nişanlı sorumsuz,savruk ve düşüncesiz,
konu sahibi de onu mutlu etme derdinde.
'Ben kendimi ona emanet ettim,giden para olsun' diyor.
O araba yüzünden bütçe alt üst olup, birbirlerine girecekler farkında değil.

O durum bizde var, herkes it gibi kredi ödüyor, öğlen arası çeyrek tavuk döner yiyor. Ama otopark bmw, audi dolu. İnsanları anlayabilmek gerçekten çok ama çok zor.

aaaa ben de kim biniyor bu bmwlere mercedeslere diye sinirim bozuluyordu bi gün alabilecek miyim of falan diye dertleniyordum 🤪

ne yana baksam lüks araba bi ben mi fakirim diyordum aydınlandım şu an 🤣🤣

aaaa ben de kim biniyor bu bmwlere mercedeslere diye sinirim bozuluyordu bi gün alabilecek miyim of falan diye dertleniyordum 🤪

ne yana baksam lüks araba bi ben mi fakirim diyordum aydınlandım şu an 🤣🤣
Yok yok ben de fakirim 😂😂😂
Bildiğim memurlar biniyor o arabalara, aylık on bin lirayla bir bmw bir lüks araç daha var adamlarda (markasını çıkaramadım nasıl ulaşılmaz geldiyse )

Bu maaşlarla hele bir evlenin de görelim
Ayda 3 bin tl eve eksik girmesi ciddi bir rakam
Araba kapı önünde durur
Geçim derdine düşersiniz

Eviniz var mı
Ev yoksa bu miktarı araba için her ay ödemek delilik

Yok yok ben de fakirim 😂😂😂
Bildiğim memurlar biniyor o arabalara, aylık on bin lirayla bir bmw bir lüks araç daha var adamlarda (markasını çıkaramadım nasıl ulaşılmaz geldiyse )

dostlar alışverişte görsün resmen. kirada oturur ama araba lüksünden bi de ikinci el alırlar ki çaktırılmasın sanki daha da bi zenginmiş imajı olsun. sonra ortam böyle olunca sen mütevazi olursan paranı göze sokmazsan herkes seni ezik görüyor ne biçim toplum olduk yaa.

Konuya nerden bakarsam bakayım bi mantıksızlık var yaa. E eski araba niye satıldı o zaman? Hadi düğün için satıldı, 200 binlik yeni araba ne alaka? Son yazımız gezmemiz lazım diye 200 binlik araba aşırı değil mi? Yani bilemedim ben. Erkek arkadaşını biraz geriye çekilip izle, bence...
200 bin tl ilk araba artık lüks sayılmaz
Bir markanın en düşük segmentli arabası bile en az 100 bin tl artık

Ama konu sahibi için lüks

200 binin biraz üzerinde. Model vs yazmak istemedim tanıyan falan çıksa direk modeli görünce şu senaryodan kim olduğumuzu anlar
En azından şu dönem kredi borcuna girmek, hele 200 bin liranın üzerinde olan bir araba almak mantıklı değil, evlendiğinizde bile arabanın kredisini ödüyor olacaksınız, ayrıca araba piyasası çok durgun, 2. el araç satışlarında bile yaprak kıpırdamıyor, herkes nakitte beklemeyi tercih ediyor, hele de alacağınız araç 2. el piyasasında ha deyince satılacak bir araba değilse istediğiniz zaman satamazsınız, illa araba olmalı, ayağımız yerden kesilsin diyorsanız kredi çekmeden bütçenize uygun düşük km'li çabuk satılan bir araba alın.

Ne yalan söyleyeyim benim için lüks. Bu gelirle alakalı sanırım. Ayda en az 25-30 bin kazanıyorsanız size orta segment gelmesi normaldir muhakkak.
victoryvivi sıfır araç piyasasından bahsetmiş, artık en düşük sıfır araç fiyatı 100 bin liradan başlıyor, çok değil en fazla 3 yıl evvel 200 bin liraya sıfır Mercedes alabiliyordunuz, şimdi 200 bin liraya Renault alabiliyorsunuz :)

Bir cok arkadasla ayni fikirdeyim.Dereyi gormeden pacalari sivamamak gerekir.Evlenince hic aklina gelmeyecegin yerlerden masraf cikabilir.Su artan pahalikta kalan paranin yetecegine emin misin.Krediler maalesef ode ode bitmiyor ve bereketi de goturdugunu dusunuyorum.Iyi dusun derim.Ben olsam bu kadar yuklu bi krediye asla girmezdim.

victoryvivi sıfır araç piyasasından bahsetmiş, artık en düşük sıfır araç fiyatı 100 bin liradan başlıyor, çok değil en fazla 3 yıl evvel 200 bin liraya sıfır Mercedes alabiliyordunuz, şimdi 200 bin liraya Renault alabiliyorsunuz :)

Ne ara bu kadar uçtu fiyatlar demeyeceğim tabii.. O zaman konu sahibini nişanlısı haklı 😀😀

13 ay sonraki düğün için araba satıyor yani maddiyata ihtiyacı var ki satmış şimdi de kredi çekip 200 bin üstü araba alacak eee dert ettiği düğün hazırlıkları nolacak peki? Son derece mantıksız bir durum. Hayatımdaki kişi bana, evlenince BMW alcam sen de yardım edersin dedi.valla kusura bakma bana güvenme benim lüks takıntım yok.illa alacaksan kendin alırsın beni bulaştırma dedim.adam lüks arabaya binip mutlu olacak diye ben niye makaşımdan yaşantımdan kısayım ki illa o kadar para harcayacaksam lüks araba alacağıma ev alırım gönlümce dayar döşer içinde otururum.

Son düzenleme:
Eski araba anladigim kadariyla agir hasarli oldugu icin elden cikarmis firsatini bulunca konu sahibinin sevgilisi.Ama bunu süsleyip dugun masraflari için sattima getirmiş.Konu sahibi sizi incitmek istemem şu an evli degilsiniz bu sebepten lutfen kimsenin ustune bursey almayin.Zaten araba kimin ustune olursa kredide onun ustune olur.Mesela digelim sizin ustunuze oldu kredide sizin ustunuzedir bu sartlarda ayrilik gibi bir durumda satilmasi zor araba ve borclar ustunuze kalir.Tam tersi durumdada baskasinin arabasinin parasini odemis olursunuz.

aaah aaaaah ciğerim yanıyooor :)) hayalimdeki araba 300 bindi. şimdi baktım 900 bin olmuş. böyle bi bardak su içtim resmine bakıp :))

Herkese tecrübelerini paylaştığı için teşekkürler.
Cevapları beğenmediğim için değil aşkam ders çalışıyor olduğum için cevap veremedim.
Eski konularımla ilgili yorumlar için toplu cevap vereyim. O mevzuları hallettik. Şuan onlarla ilgili bir problemimiz yok.
Bu araba ve para mevzusuyla ilgili de sanırım ben derdimi anlatamadım. Çünkü hiç alakası olmayan aşırı yorumlar gelmiş. Nişanlım geçen yıl mezun olduğumda yurtdışında bütünleşik doktora yapmam için gereken yaşam ücreti konusunda elinden geleni yapmayı teklif etmiş bir insan, ailesi de aynı şekilde. Benim ailem üniversite okurken bile bana destek çıkmamışken. Yanlış anlaşılmasın bizim baktığımız arabadan galeri dizecek bi ailem var ama bana okurken 5 kuruşları geçmedi!
Araba konusunu da kredi hesaplamak falan derken bir baktık sadece oluyor mu diye. Adam illa ki araba alalım diye tutturmadı ki. Sadece hadi bakalım dediğimde baktıkları hep pahalı ona kızıyorum. O 200 küsürlük arabayı alalım demedi zaten. Bunu konumda yazdım ama herkes adam illaki bu arabayı alalım diyormuş gibi yorum yapmış.

X