Bu kadar basit mi hersey?

yesil000

Guru
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
79
37
37
Daha once bu foruma hatta bundan tam 4 yil once bir konuyla ilgili icimi dokmeye gelmistim...bana bu konuda cok destek ve tavsiye verenlerim olmustu. 20 yasimda yaptigim evliligimi sonlandirirken, icimi dokmustum. Ogrenciydim, 2. sinif tip ogrencisiyken, suan 6. sinif ogrencisi olarak baska bir derdimle yeniden araniza geldim :) Keske bu ihtiyacim hic olmasaydi suan. Hersey o kadar guzel gidiyordu ki...

Ilk evliligimi bitirdigime asla 1 saniye dahi pisman olmadim. Kaldigim yerden devam ettim, egitimim son surat devam etti. Ailemin ve es-dostlarimin arasinda son derece mutlu bir hayatim devam ediyor...Allaha sukurler olsun.
4 yil gelip gecti, acisiyla tatlisiyla derken..

Benimle ayni bolumde okumus mezun olmus 29 yasinda bir doktor, ayri sehirlerde kaliyoruz ama ayni universitede okuduk. Ilk baslarda hic yuz vermedim cunku hoslanmiyordum, etkilenmemistim. Ama uzun sure verdigi ilgiden dolayi arkadas seviyesinde devam etmeyi teklif ettim..Kabul etti ama her Allahin gunu mesajlari, benden ne kadar cok etkilendigini ve hoslandigini hem belli eder hemde ifade ederdi.
Umutlanmamasi icin, vebal almamak icin gerek hareket ve gerek ifadelerimle belirtiyordum. Mucadele edecegim dedi... 4 ay boyle surdu ve devaminda birlikte sinema filmine gitmeyi ben teklif etmistim, o aksami birlikte gecirdik, eglenceliydi..beni dinliyordu, beni anliyordu, her konuda destegimdi. Ne zaman arasam, islerinin en yogunlugunda dahi beni gormek icin o yorgunluga ragmen aksamlari kapima kadar gelirdi.

Sevdiginden cok emindim, annemde bu beraberligi onayliyordu..onunda ici rahatti. Bende onun ilgisine karsi artik karsilik vermek istiyordum, zaten zaman icinde bende ona asik olmustum. Gercektende cok SEVDIM! 4 yil icinde kimseye bu kadar yakin olmadim, kimseyle dertlesmemistim..kimsenin beni anladigini hissetmemistim.

Ona olan duygularimi bir muddet kontrol ettim ve sevdigime karar vermistim..Oda zaten uzun surmeden evlenmek istediigni bana telefondan acinca, ESKI evliligimle ilgili ona herseyi anlatmak icin bulusmak istedigimi soyledim. Duyunca soke oldu ve cok sinirlendi. O deli gibi seven ada gitti yerine BUZ gibi birisi gelmisti.
''ASLA KABUL EDEMEM'' diyerek ilk basta beni dinlemedi, 10 dakika sonra herseyi ona anlatmami rica etti. Anlattim...neticede tekrar ''Olmaz'' bu is diyerek cekip gitti.

''Neden bana daha once soylemedin, seni sevmemi bekledin?'' gibi sorularla beni sucladi..Onu kandirdigimi soyledi ama Allah icimi biliyor ki, asla onu kandirmak icin degildi! Ben ona bastan asik degildim! Sevmiyordum... Ne zaman ki duygularim degisti aradan 3 hafta icinde bunu anlattim. Ama bu 3 hafta onun icin uzundu!

Cok uzuldum elbette, ilk kez mutlu olabilecegimi dusunmustum. Yasadigim korkunc evliligin arkasindan ''belki'' bu sefer olur dedigim YENIDEN OLMADI!....Aslinda onun gitmesine degil, umutlarimin bir nebzede olsa kirilmasina cok uzuldum, zaten incindimde...gururumda kirildi.

Once beni kandirmakla sucladi, sonra ''Bana Zaman ver..biraz toparlayim kendimi, karar veremiyorum'' dedi. 3 gun sonra yeniden ''Yapamayacagim galiba'' dedi.
''Seni uzmek istemiyorum, mutlu edemem seni..Benden baskasi sana dokunmus'' diyerek 5 haftadir boyle gel-gitler yasadik.
En sonunda ben noktayi koydum ve yeniden yipranmak istemedigimi soyleyerek irtibatimizi kesmek istedigimi soyledigimde, Kabul etti ve gitti.

Merhum Necip Fazil Kisakurek'in bir sozu var: Can gider, Umut gitmez! Umut giderse, can zaten gider.

Umutlarim kirildi, yeniden kustum sanki..bir toparliyorum kendimi, bir bakiyorum yeniden kirgin dusmusum. Insan kalkmasina kalkiyor dustugu yerlerden ama kalktiktan sonra o uzerine yapisan toz, toprak var ya..Onlari silkelemek biraz zaman aliyor.

O ne kadar sok yasadiysa bende yasadim, cunku seven insan sirf daha onceki evliligimi sorun edip bu kadar mutluyken gitmeyecegine cok inanmistim.

Ya bu dunyada vefa yok, yada bu devirde vefa kalmamis. Gecen hafta baska kizlarla gorustugunu kendi diliyle soyledi ve ben bir kez daha kirildim.

Bu kadar basit mi?

Son düzenleme:
cok üzüldüm, Allah size sabir versin.
ama daha simdiden evliligini hazmedemeyen yarin psiman olup geri döndügünde ve evlendiginizde her firsatta yüzüne vuracaktir.
sen yanlis yapmadin her tanistigin insana evlenip bosandim diyecek degilsin ya hemen.
zamani geldiginde demissin. istememisse istememis herkes kendi yoluna.
Allah gönlüne göre versin.
yazmak kolay biliyorum, yasamak agir. bu yüzden sabirlar diliyorum

senı yürekten sevseymış anlamaya calısırmıs bence,bu sevgı değıl

cok üzüldüm, Allah size sabir versin.
ama daha simdiden evliligini hazmedemeyen yarin psiman olup geri döndügünde ve evlendiginizde her firsatta yüzüne vuracaktir.
sen yanlis yapmadin her tanistigin insana evlenip bosandim diyecek degilsin ya hemen.
zamani geldiginde demissin. istememisse istememis herkes kendi yoluna.
Allah gönlüne göre versin.
yazmak kolay biliyorum, yasamak agir. bu yüzden sabirlar diliyorum

Tesekkur ederim dualariniz icin, Amin...Yazdiklariniza katiliyorum ama acitiyor insanin yuregini iste. Ben zorlamistim kendimi onu sevmek icin, sonrada gelsin o terketsin seni ..

Bir doktorun böyle düz mantık olması çok yazık , ne olmuş yani evlenip ayrıldıysan " sana başkası dokundu" demesi falan , evlenmemiş olanlara kimsenin dokunmadığına teminatı var mı şimdi açık açık yazmak istemiyorumda liseden hemen sonra bir doktorun yanında çalıştım neler gördüm neler ben ne 16 lık 17 lik kızlar tabii onları kınamak için demiyorum haddime değil ama erkeklerin bu kadar bencil olmasına sinir oluyorum ben ya , cahilmişsin daha üniversite 2. de mişsin ne var bunda kendiside evlenip ayrılmış olabilirdi ama doğru ya o erkek sen kadınsın !

Hiç üzülme hayırlısı değilmiş , ne güzel okumuşsun bunları kafana takma okulunu bitir daha ne güzel ve mantıklı insanlar çıkar karşına , olmamışsa vardır bir hayır de geçsin gitsin..

Türkiye gibi evlenip boşanmış kadın durumunun hala bi tabu olduğu yerde senin karşındakinin bu durumu rahatça kabul edebileceğini sanman bana tuhaf geldi..

bi arkadaş daha yazmış, hakkaten sen sen ol evlenmemiş adama umut bağlama..

sana acı gelebilir ama bu ülkede hiç evlenmemiş hiçbi erkek evlenip boşanmış bi kadınla kolay kolay evlenmez.

herşey için hayırlısı.. belki o kişiyle konuşmaya devam etsen daha çok üzülecektin

en baştan düşüüncelerini dile getirmiş daha çok şey paylaşıp ayrılsaydın daha çok kırılırdın

yaşadıklarına, saygı duyan, seni seven ve senin sevebileceğin biri çıkar karşına

Öncelikle yasadiginiz hayal kirikligi ve sok icin üzüldüm.
Burada bazi arkadaslar o doktoru yargilamis ve yaptigina inanamadiklarini belirtmisler.
Kimse tercihlerinden dolayi yargilanamaz.
Size sahtekar davranmamis, sizi aldatmamis, önce olur deyip sizinle yatip kalkip, sonrada yapamam dememis.
Dürüstce böyle birseyi kaldiramayacagini ve yapamayacagini belirtip ayrilmis.
O kisinin tercihidir ve saygi duyulmalidir.
Demek ki, sizinle evlense dahi bunu hazmedemeyecegini ve evliliginizde sorun olacagini düsündü ki cekti gitti.
Dedigim gibi insanlarin kisilikleri, tercihleri, bakis acisi, secimleri ne olursa olsun saygi duymaliyiz.
Sizde dilerim bu durumu cabuk atlatirsiniz.

hayırlıysı buymus cnm sakın kendını uzme.. emın ol sen herkesden degerlsın.. mutlu olmaya bak.. Hepimiz bir şeyler saklarız ve her şey yolundaymış gibi davranırız...

allaha sıgın dua et emınım senı ondan dahada mutlu eden bırı cıkacaktır karsına..

bazı erkekler gerçekten de taş kafalı. zihninlerini açmak için bir mucizeden çok bir matkaba ihtiyaç var. gercekten seven senın gıbı deger vren bırının yanında olmaktansa daha ıılgıncccc cok ama cok hoppiidi kızları secıorlar.. anlamıoyrum yanııı.

Durumunuza üzüldüğümü ve ne kadar zor olduğunu anlayabildiğimi bilmenizi isterim .Ama sevinmen gereken bir şey var,en azından sana dürüst davranıp başından çekip gitmiş olması...Ayrıca yazdıklarınızdan bu kişinin zaten sana yeterince değer vermiş olduğuna da pek inanamadım.Kendini de çok çabuk toparlamış evlenmeyi düşünen biri olarak.Hayatınızda yeni başka insanlarla karşılaşacaksınız ama insanlar çok acımasız. Paranız olduğu veya daha önce evlenip boşandığınız için sizden yararlanmak isteyecekler de çıkacak karşınıza.İyi insanlarla karşılaşmanız duasıyla....Allah sabırlar versin...

sen haksızsın kızım, neden en başta söylemedin. evlenip boşanmış olmak suç değil ama şu gerçek, bu her erkeğin kabul edebilceği birşey degil. sana duygularını açtığı ilk an söylemeliydin bnc :nazar:

her ne olursa olsun ,yaşadığı şok un etkisi geçer geriye sana olan sevgisi kalmalıydı ve evet ben onu herşeyi ile seviyorum diyebilmeliydi,anlayabilmeliydi seni ve aşkla yürekten seven bir erkek için geçmişte yaşanmış bir evlilik bile sorun olmaya yetemez... durum böyle ise, şükretmelisin bence,mutlu hayatına kaldığı yerden gücünle ve umutlarınla devam et.o doğru kişi değil!!!

o tarz dusunen bı adamla zaten mutlu olamazdın canım evlensen bıle yuzune vururdu neysekı en basında soylemıs bunu sana sevgısıde yalanmıs zaten oyuzden hıc uzulme karsına dahada ıyılerı cıkıcaktır

bende esıme 7.gun soylemıstım ve bende cok gec kaldıgımı dusunmustum
ancak 3 haftada cok uzun degıl fakat bıseylerı gızlemek ıcın uzun bır vakıt

sana tavsıyem bır daha ılıskın olursa saklama
ben esıme 7.gun gecmısımı anlatırken ben aglıyordum o sureklı allah askına anlatma devamı varmı analtma anlatma dıyordu
cok uzun sure hıkayemın tamamını ogrenmedı
hakketten uzun bı sure sonra ogrendı tum detayları
bılmek ıstedıgınde

sımdı 4 aylık evlıyız :KK16:

tek hatan gecmısını saklaman

Açıkcası bende şaşırdım mesele okumakta değil ama bi doktorun böyle düşünmesi çok ilginç , şuan anlayamazsınız biliyorum ama yarın öteki gün şükredeceksiniz olmadı diye çünkü her işte bi hayır vardır buna inanıyorum bu iş daha da ilerlese ve o zaman yapamıyorum diyip çekip gitse çok daha fazla yıpranırdınız ..

Evlendiysen evlenmişsin, boşanmışsan boşanmışsın.
Asıl o sana çemkirirken senin, "Sen kim oluyorsun?" demen gerekirdi.
Bu ne saçma sapan bir mantıktır-ortada bir mantık yok gerçi-
Aman ha, böyle saçma sapan insanlardan uzak dur derim..
Dönerse de, boşver. Senin güzel yüreğine insan mı yok?
Eğer olur da evlenirseniz, sana yazık olur; hep başına kakar..
Allah yardımcın olsun kalbine göre versin eğitiminde başarılar.. :KK31:

bende esıme 7.gun soylemıstım ve bende cok gec kaldıgımı dusunmustum
ancak 3 haftada cok uzun degıl fakat bıseylerı gızlemek ıcın uzun bır vakıt

sana tavsıyem bır daha ılıskın olursa saklama
ben esıme 7.gun gecmısımı anlatırken ben aglıyordum o sureklı allah askına anlatma devamı varmı analtma anlatma dıyordu
cok uzun sure hıkayemın tamamını ogrenmedı
hakketten uzun bı sure sonra ogrendı tum detayları
bılmek ıstedıgınde

sımdı 4 aylık evlıyız :KK16:

tek hatan gecmısını saklaman

Sizin eşiniz daha önce evlenmemişti değil mi oğlunuzda vardı sanırım ona çokta güzel babalık yapıyor , siz şanslısınız eşiniz sizi gerçekten seviyormuş. bizimde komşumuz var oda aynı şekilde oğlu var ve hiç evlilik yapmamış birisi ile evlendi insan gerçekten seviyorsa evlenip ayrılmış olması sorun olmamalı bence.

bence üzülmek yerine ikinci bir hayal kırıklığıyla dolu evliliğe adım atmadığın için şükretmelisin.
Flört dönemini sonlandırmak bi nebze daha kolay, ya tekrar evlendikten sonra aradığın tadı bulamayıp boşanmak zorunda kalsaydın.
Yaşın o kadar genç ki! üzülerek sadece kendini yıpratırsın arkadaşım.Üzülme!

X