Bu iş bana uygun mu?

Emin misiniz? Ben çok kere denk geldim üye ifşasına ve ciddi sonuçlarının olduğunu gördüm. Siz ifşalanmaktan çekinmiyor olabilirsiniz ama belli ki konu sahibi çekiniyor saygı duymak lazım. Sitenin konsepti de anonimlik zaten eğer öyle olmasaydı ismimizle kayıt olmamız zorunlu tutulurdu. Bazı üyeler ismini yazıyor arkadaşlık da kuruyor ama bu da tercih meselesi. Konu sahibinin prestijli yazma sebebi yönetici sekreterliğini kalifiye bölüm mezunu yapabilir mi yapamaz mı diye sormasından kaynaklanıyor. Tıbbi sekreterlik ya da arıcılık vs okumamış yani bunu anlatmaya çalışmış. Mühendislik mimarlık ya da hukuk olması da cidden bir şey değiştirmeyecek ama inatla sormuşlar ve konu sahibine baskı yapmışlar. Kimse cevaplamak istemediği bir soruya cevap vermek zorunda değil gerçek hayatta da bu böyledir.
Ben konuya sağlıklı yorum yapılabilmesi için bölüm ismini vermesini gerekli gördüm. Siz gerekli görmeyebilirsiniz. Şu okuldan şu bölümden mezunum denince de kimsenin ifşalanacağını düşünmüyorum. Senede 1 mezun veren bir bölüm değilse.

ikisi arasindaki fark ne? is bulamadiklari icin soforluk pesinde kosmuslar bunda ne var yani? siz cidden okudugunuzu anlamiyorsunuz. size satir satir yazdim acikladim. dogru soyluyorsunuz demek yerine uzatmayin. sizin yazdiginiz kisilerin de hicbiri gercekten prestijli meslek sahipleri degillerdi. bosuna gerilmeyin yani.
İkisi arasında çok fark var. Biri zorunluluk, birisi de kendi isteğiyle elde etmek. peşinden koşmak - Vikisözlük.

Gercekten prestij kabul edilen bir bolum ve okuldan mezun olsaydin illaki okuldaki etkinliklerden birinde gelen misafirlerden birinin yonetici asistani gorurdun.
Eskisehir anadoluda iktisat okudum bana gore ortalama bir okul ve universite .okulda yapilan etkinliklerde bir cok ust duzey yonetici-coca cola,unilever, eczaci basi - firmalarinda calisan yineticiler ve asistanlariyla tanistim .
Oralarda yonetici asistanlari cay kahve yapmaz. millet onunu ilikliyor yonetici asisnanini gorunce neredeyse .
Yani kendini prestijli bolum falan diye kandirma bence . Bilkent, odtü, itü ,gs universitelerinden mezun degilsen ve belli bikac tip fakultesinden mezun degilsen prestijli falan olmazsin .
İfsa nedeniyle degil egi nedeniyle bolumunu soyleyemedigini dusunuyorum..komplex yapacagin islerde calisma. belliki bunu asabilecek durumda degilsin.maasin 20 binin altindaysa bu soruyu sorma bile zaten direk sekretersindir.ama devir kotu benim derdim ekmek parasi desen okey ama bunuda egona yediremiyor gibisin

Konudaki cekismelerden ayrı olarak 2 sene yönetici asistanlığı yapmış biri olarak yazayım: öyle her baba yiğidin harcı değildir asistanlık. Ki ben yonetici asistanligi olarak girdim yani tek yoneticim var saniyordum sonra anladim ki ben sirkette herkesin asistani olmusum. Sirkette yeni bir is cikiyor hop medusana verin birinin yardima ihtiyaci var hop medusan gelsin. Yoneticinin ilacindan kiralik arabasi dan sirketteki araclarin bakimlarindan lastik degisimlerine o gun sirkette kotu yemek cikti medusan bu ne boyle ? Yoneticinin pasaportu kimligi bile benden sorulurdu. Ve stres topuydum gercekten 2 sene eziyet gibiydi.
Birincisi cok sabırlı olmanız lazim ikincisi alingan ve sinirli olmamaniz lazim sinirliyi gectim ama alinganlik olmamasi lazim. Zamani iyi yonetiyor olmaniz lazim her seyin sirasini zamanini bilmeniz uygulamaniz lazim duzenli olmaniz lazim. Cekingen olmamak lazim. Kisacasi zor is tabiki sirketten sirkete degisiyor cok buyuk kurumsal sirketlerde yonetici asistanlarinin da ayri bir agirligi vardir. Insanlar ister istemez saygi gosteriyor size. Benim sirketim orta capli bir sirketti o nedenle is yukum cok fazlaydi ve angarya isler de oluyordu. Ama o iki senede cok sey ogrendim o stres o yogunluk sizi cok gelistiriyor. Daha problem cozucu oluyorsunuz yirtiliyorsunuz. O yuzden yine de pisman degilim calistigim icin. Bolumunuzu bilmedigim icin bir sey diyemeyecegim ama teknik bolumlerden bu tarz bir yere gecis rahatsiz edebilir sizi.isletme halkla iliskiler kamu yonetimi gibi bolumlerse size bir seyler katar.

X