Merhaba sevgili hanımlar. Öncelikle bu platformda yeni üyelik oluşturup, ardından hemen konu açanlara pek sıcak bakmıyorsunuz biliyorum. Ancak ben yıllardır, üyeliğim olmasa da buralardaydım. Hayatımda ilk defa böyle bir yol ayrımına geldim ve neden hemcinslerime de danışmıyorum dedim.
Ülkemizde prestijli olarak kabul edilen lisans bölümlerinin bir tanesinden mezun oldum. Ardından farklı bir lisans bölümü daha tamamladım ve yüksek lisansa da başladım. Mesleğe ilk adımım stajyerlikle beraber oldu. Staj yaparken o mesleğin mizacıma uygun olmadığını ve yapamayacağımı anladım. Bu sebeple farklı alanlarda iş arayışlarım oldu. Yakın bir tarihte kurumsal bir şirketin yönetici asistanlığı pozisyonuna başvurumu yaptım. Şirketle görüşmelerimiz oldukça olumlu geçti. Ancak biraz düşününce ve araştırınca, kafamda göreve dair bir çok soru işareti oluştu. İlk olarak kabul edilirsem farklı bir şehirde yeni bir düzen kurmam gerekecek buna değer mi, ardından bu pozisyon konum olarak beni tatmin eder mi yoksa rahatsız mı eder gibi sorular aklımı kurcalıyor. Yanlış anlamayın, hiçbir zaman taşın altına elini koymaktan çekinen birisi olmadım ancak "yönetici asistanlığı bu işin kurumsal hayattaki ismi, bildiğin sekreterlik" tarzında yorumlarla karşılaşınca gözüm korktu. Aslında yönetici asistanı tam olarak ne iş yapar, ondan ne beklenir ve bir ofis ortamında nasıl muamele görür bilemiyorum. Geri dönüp baktığımda benim yerim burası mıydı demekten çekiniyorum. Bu mesleği küçümsediğimden ya da önemsiz olduğunu düşündüğümden değil bu dediklerim. Bu işin beraberinde getirdiği sorumluluklar karşısında fazla kalifiye ya da eğitimli kalabilir miyim ve bu beni mutsuzluğa sürükleyebilir mi kaygısıyla sizlere danışmak istedim. Biliyorum ki her şirketin şartları ve çalışma ortamı farklıdır ancak genel olarak bu iş iyi eğitim almış biri için uygun mudur ya da iş arayışım konusunda farklı alanlara mı yönelmeliyim? Yönetici asistanlığı yapmış veya kurumsal hayatta yer almış olan arkadaşlarımdan ricam beni bu konuda aydınlatmaları. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.