- 16 Eylül 2017
- 7.421
- 13.759
Merhaba asagi yukarı 1 yıla yakındır beraber oldugum, beraber yaşadığım bir iliskim var. Birbirimizi epey tanıdık, acı tatlı bircok hatıra biriktirdik. İkimizde memuruz. Su anki erkek arkadaşımdan önce hicbir zaman kimseyle ( aşik olsam dahi ) evlilik düsünmedim, uzun soluklu birkaç iliskimde konusu acılsada karsımdakini evlenecek kadar tanimadıgımı ve güvenmedigimi düsündüm. Bu erkek arkadaşımı ise yeterince tanidigimi düşünuyorum. 1 yıllık beraberligimizde araya mesafeler dahi girse güven yönündende bir sıkıntı yasamadim. İliskimizin basindan beri bu yıl tayin olacağını biliyordum, iliskimizin 4.ayında ve yaklasik 1 ay önce geleceğe dair benimle hicbir plan yapmadığını bundan rahatsiz oldugumu dile getirdim. O ise daha tayin yerinin,calisma sartlarinin belirli olmadıgını önce düzenini oturtması gerektigini, onunü görmek istediğini , uzaktaykende bana kosulsuz güvenmek istedigini söyledi, iliskimizi sürdurmeye calisirmisiz olmazsa da yapacak bir sey yokmuş. Onun dısında zaten iliskimiz devam edermis "sen gelirsin,ben gelirim,görüntülü konusuruz" tarzı söylemleri gereksiz buluyormus bunlar zaten olacak şeylermiş . Ama evlilik konusunda hicbir sey demedi. Bende 1 yıldan önce zaten evlilik düsünmüyorum ama sureci 2 yıl, 3 yıl sevgili kalalım gibi uzatmak istemiyorum. Önemli olan aynı yolda aynı düsunceyle ilerledigimi bilmek eğer kafasinda evlilik diue bir dusünce yoksa ve olmayacaksa sürdürmek istemem. Bunu onada söylrdigimde yorumsuz kaldı. Ve ben sinirlendim konuyu uzatmadim. Onun tayini Istanbul'a çıktı. 1 aya gidecek. Psikologum sizin iliskinizin süreci o gittikten sonra en az 3 ay süreyle asagi yukarı belli olur demisti. Bende zaten su asamada kendimi hazır hissetmiyorum o gittiğine uzaktan güvenip güvenemeyeceğime bakmak istiyorum. Ama su an cevremde o kadar cok yillarca aylarca sevgili olup aniden terk edilen karsı taraflarda "memleketinden"biriyle evlenen oldu ki... Resmen evlilik yolundaki cogu arkadasim aldatıldı, aniden terk edildi. Bir yandan diyorum ki 1 yıl icinde tanisip evlenen cogu arkadasim aldatıldı terk edildi. Bir yandanda beraber yasadigimiz ve coğunlukla güzel eğlenceli vakit gecirdik, onun sacma tripleri ve kiskanclikları hariç bir güven sorunu yasamadık. Bu kadar süre hic konusu gecmemesi de normal değil. Bir sey dersemde evlilik meraklisi olarak görülmekten korkuyorum. Ben asla dügün,esya,ceyiz, maddiyat vs.. isteyen biri değilim bunuda ona hissettirdigimi düsünüyorum. İki kisilik sessiz sakin bir yasantı istiyorum. Buna ragmen zaten su dakika evlenmeye karar versek 1 yıla kadar evlenemeyiz. Ne yapacağımi ne düsüneceğimi bilemiyorum tecrübelerinizi paylasmanızı istiyorum.