Onuda düşündük ama neden bilmiyorum, eşime pek güvenilir yada mantıklı gelmedi.E... evim'e bir baksanız. O yöntemle çok ec sahibi olan var. Bankadan kredi çekince neredeyse cektigin kadar faiz ödüyorsun.
Aslında nakite çok fazla birikmişiz kalmadı, yastık altı altınlarım ne yazıkki bir kaç ay önce çalındı. Evde altın tutmamak lazım sözünü hep duyardım, ama uygulamalı olarak ders oldu. Şu anda piyasa değeri bayağı yüksek olan bir arabamız var. Tüm peşinatımızda o. Onu satıp ya da takas yoluna gidip almayı düşünüyoruz.Ha bu arada paranizi turk lirasi olarak degil altin ya da doviz olarak tutun. Ya da vadeli hesaba yatırın. Bankacı değil ama kendi çapında küçük yatırımcıyım.
Eşim onun çokda gösterildiği gibi faizsiz olduğunu düşünmüyor. Aslında çokta araştırmadı. Biz daha çok, en az krediyle ev alma taraftarıyız. Bu yüzden direk ev almak yerine birikim yapmaya çalıştık.Bu Eminevim falan var bizim okulda oraya girip ev alanlar vardı. Faizsiz de galiba hiç sıkıntı yaşayan duymadım. Bir araştırın isterseniz.
Umarım böyle düşünenlerin sayısı fazladır.
İyi düşünmek lazımki, hayatta iyi şeyler çıksın karşımıza. Kayınpederim oğlundan kira alıyor diye vahlanmak yerine, çok uygun oturuyorum diye şükretmek hayatımı kolaylaştırıyor. Ölümlü dünya değil mi? Bugün varız ama yarınımızın garantisi yok. İnsanların dişinden tırnağından ayırıp edindiği mallarının üzerine 7 sene de çöreklenmek ve hak iddia etmek ne kadar caiz. Hiç bir katkımın olmadığı bir mülkün üzerinde hüküm sürüp, yok yere huzursuz olamam.
Allah sizden razı olsun ❤Ne diyeyim Allah razı olsun sizden... Artık sık rastlamıyoruz böyle inceliklere... Ders gibi oldunuz hepimize bugün...
Ben de kaç yıldır ev arıyorum ama olmuyor bugün e... evim e gircem artık bıktım faiz yol dosya masrafı var bence siz de girin çalınan altınlarınıza çok üzüldümEşim onun çokda gösterildiği gibi faizsiz olduğunu düşünmüyor. Aslında çokta araştırmadı. Biz daha çok, en az krediyle ev alma taraftarıyız. Bu yüzden direk ev almak yerine birikim yapmaya çalıştık.
Evde kendi çapımda birikim yaptığım 30 bintl tutarındaki zihniyet eşyam ne yazıkki çalındı. Evde tutmamam gerektiğini, çok acı bi şekilde öğrenmiş oldum. Piyasa değeri yüksek bir aracımız var. Peşinat olarak onu kullanıcazbirikiminizi neyle yapıyorsunuz? TL ile ise kötü günler geride kaldı şimdi önünüzde çok daha kötüleri var.
altın iyidir ama altın da son birkaç gündür çok yükseldi.
Cevremde çok var ev sahibi olan. Bir araştırın göründüğü gibi değil yani. Geçen senenin konusuymuş konun ama geçen sene girmiş olsaydınız şimdi evinizde oturuyordunuz.Onuda düşündük ama neden bilmiyorum, eşime pek güvenilir yada mantıklı gelmedi.
Çok çok çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm canım.Evde kendi çapımda birikim yaptığım 30 bintl tutarındaki zihniyet eşyam ne yazıkki çalındı. Evde tutmamam gerektiğini, çok acı bi şekilde öğrenmiş oldum. Piyasa değeri yüksek bir aracımız var. Peşinat olarak onu kullanıcaz
Bilemiyorum bende çok düşündüm, eşime de söyledim ama pek sıcak bakmadı. Bir kere konuşabilirim aslında. Ben bu fikre sıcak bakıyorumBen de kaç yıldır ev arıyorum ama olmuyor bugün e... evim e gircem artık bıktım faiz yol dosya masrafı var bence siz de girin çalınan altınlarınıza çok üzüldüm
evet kredi iyi ama fazla ödüyosun geçen 250 binlik krediye baktım 15 yıla 700 küsür ana para 2300 faiz bankaya da ev kadar faiz ödüyosun oda çok mantıksızEşim onun çokda gösterildiği gibi faizsiz olduğunu düşünmüyor. Aslında çokta araştırmadı. Biz daha çok, en az krediyle ev alma taraftarıyız. Bu yüzden direk ev almak yerine birikim yapmaya çalıştık.
evet benim çevremdede var ev sahibi olanCevremde çok var ev sahibi olan. Bir araştırın göründüğü gibi değil yani. Geçen senenin konusuymuş konun ama geçen sene girmiş olsaydınız şimdi evinizde oturuyordunuz.
Haklısınız olabilirdi. Ama nasip değilmiş. Biz de tabi bu sürede boş durmadık, birimizin maaşı ile geçinip, diğerimizinkini biriktirip, araba aldık. Üstelik bayağı karlı oldu araç bize. Yoksa araba benim için ölü yatırımCevremde çok var ev sahibi olan. Bir araştırın göründüğü gibi değil yani. Geçen senenin konusuymuş konun ama geçen sene girmiş olsaydınız şimdi evinizde oturuyordunuz.
geçmiş olsun, çok üzüldüm. ama 30 binlik altın evde tutulmaz ki. benim altına yatırımdan kastım ya bankada kasa kiralayıp altın koymanız, ya da altın hesabı açmanızdı. arabayı peşinat yapmak ne yazık ki ev alırken yetersiz kalabilir. elinizde araba harici birikmiş olması için çabalamanızı öneririm. elinizde ev değerinin en az, en az %50 si olmalı. ne kadar çok o kadar iyi. bunun için de her ay maaşı alınca bir kısmını sanki borç varmış da önce onu ödüyormuşsunuz gibi yatırım olarak ayırabilirsiniz. maaştan kalanla birşey yapılamıyor ne yazık ki.Evde kendi çapımda birikim yaptığım 30 bintl tutarındaki zihniyet eşyam ne yazıkki çalındı. Evde tutmamam gerektiğini, çok acı bi şekilde öğrenmiş oldum. Piyasa değeri yüksek bir aracımız var. Peşinat olarak onu kullanıcaz
Şimdi kredi oranları biraz düştüğü için daha karlı gibi. Bize bi 100 bin TL yeterli gibi şu anda. 5 senelik çekmeyi düşünüyoruz. Aylık ödemesi 3000 civarı. 170 bln tl oluyor toplam ödrmeevet kredi iyi ama fazla ödüyosun geçen 250 binlik krediye baktım 15 yıla 700 küsür ana para 2300 faiz bankaya da ev kadar faiz ödüyosun oda çok mantıksız
Teşekkür ederim bende çok üzüldüm gerçekten hala aklıma geldikçe üzülüyorumÇok çok çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm canım.
Çok haklısınız, evde tutmamam gerekti. Ne yazıkki kötü bi tecrübe oldu benim için. Arabamızın değeri biraz yüksek büyük bi kısmını hallediyoruz. Benimdr arabam var onu kullanıcaz. Her ay eşimin maaşını evln giderlerine, benimkini birikim için kenara koyduk. 4 ay kadar önce kredilerin düşeceği yok deyip, gerçekten güzel kar yaptığımız bir araç aldık. Araç benim için her ne kadar ölü yatırım olsa da. Bayağı kar etmiş olmak işimize geldigeçmiş olsun, çok üzüldüm. ama 30 binlik altın evde tutulmaz ki. benim altına yatırımdan kastım ya bankada kasa kiralayıp altın koymanız, ya da altın hesabı açmanızdı. arabayı peşinat yapmak ne yazık ki ev alırken yetersiz kalabilir. elinizde araba harici birikmiş olması için çabalamanızı öneririm. elinizde ev değerinin en az, en az %50 si olmalı. ne kadar çok o kadar iyi. bunun için de her ay maaşı alınca bir kısmını sanki borç varmış da önce onu ödüyormuşsunuz gibi yatırım olarak ayırabilirsiniz. maaştan kalanla birşey yapılamıyor ne yazık ki.
doğrudur yaşadığın ile göre değişir ben istanbulda hayatta alamam 100 bineŞimdi kredi oranları biraz düştüğü için daha karlı gibi. Bize bi 100 bin TL yeterli gibi şu anda. 5 senelik çekmeyi düşünüyoruz. Aylık ödemesi 3000 civarı. 170 bln tl oluyor toplam ödrme
100 bin tlye ev alıcam demedimki. Krediyi o kadar çekicez. Baktığımız ev fiyatları 280 bin TL civarı. Üstelik eski yeni binalar için çok fazla kredi çekmek istemiyoruz.doğrudur yaşadığın ile göre değişir ben istanbulda hayatta alamam 100 bine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?