• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gece hem Hıdırellez hem de Ramazan ayının başlangıcı

Ne gül agaci var ne deniz
Nasil yapsam ki
Bir kabi doldurup ona atacagim.
Gül agaci da etrafta var ama açıp biri bakar diye cekindim.
Neyse biraz karışık cizecegim artık.
İnşallah sonu kötü olmaz:KK55:

Bunlar batıl inançlar. Musluman olan biri bu tarz inançların devam etmesine katkıda bulunmamali.Kağıda bir şey çizdik diye ağaca caput bağladık diye dileklerimiz yerine gelmez. Isteyecegimiz şeyi Allahtan isteyelim hiçbir kudreti olmayan nesneler kimseye yardım edemez. Mübarek günlerde günaha girmeyelim böyle hurafelerle.Müslüman olmayanlar lutfen üzerlerine alınmasınlar.
Ne olur "Müslüman öyle olmaz böyle olur" diye insanların mutlu oldukları şeyleri baltalamayın artık!!! Bunun dinle ilgisi yok, ortada paralar harcanan şarlatan hocalar yok, insanlar biraraya geliyor, eğleniyor, umutlanıyor ve mutlu oluyor.

Nir teyze annene hidirelkez gunu kibrit kutusu vermis. Bugun hidireelez ne istiyorsan kibritlerle gul agacinin dibine resmini yap demis. Annem de ev yapmis. O zaman ev alma durumlari falan hic yokmus. Bir kac sonra bir gun babam elinde tapuyla gelmis.
Bugun ben de kibritcoplerinden dilegimin resmini yaptim. Hayirlisi.
Bundan iki sene once de baska bir dilek dilemistim Hidirelkezde. Iki ay sonra olmustu.

Size göre batıl inançsa batıl inanç,insanların neye değer verdiğinden size ne çok afedersiniz ama ? Sizin ''batıl inanç'' dediğiniz çoğu şey Türklerin eski eski atalarından kalan şaman değerleri,bu kadar yabancı görmeyin.Ne olacak iki şey yazın gülün geçin,her eğlence suç bu toplumda her eğlence yanlış.Bu kadar kendi kültürünüze uzak olmayın ya.
Mutluluğa düşmanlar, mutsuz insanlar.

Valla ben öyle yapıyorum.balkona da çay tabaklarına nohut bulgur pirinç mercimek bırakıyorum.dileklerimi yazıp çizip koyuyorum geçen gün 2016 Mayıs takı hıdırellez dilek kağıdını buldum.bebek çizmisim hamile kadın resmi cizmisim:) 2017 ağustosta oğlum oldu:))) ha cüzdanımi da açık bırakıp koyarım balkona Hızır değsin:) evlerimizden bereket sağlık huzur eksik olmasın hayırlı ramazanlar:)
O tabaklara koyduğunuzu ne yapıyorsunuz peki sonra

Olsun bu sitede çok var öyle burnu havada insan da😂 sağ ol canım. Benim olduğum yerde deniz yok dere var ama o da uzakta. Öğlen atsam olmaz mı kii yaa hava aydınlanmadan diyor uff bu ritüellere takılıyorum
Yoo ben günğn herhangi bir saatinde hatta başka bir gün suya atılabilir diye biliyorum

Biz de esimle resim yaptik 😁 saksiya tasin altina koyacagim, yarin da su bardaginda islatip saksiya dokmeyi dusunuyorum olur mu ki 😇

Çok saçma gelecek ama saat aralığı var mı? Ben biraz uzağında bu konuya. Ama yapmak istiyorum 😁 ve yakında gül ağacı vs yok. Ama balkonda ciceklerimiz var, işe yararlar mı?😁
Yapabilirsin simdi artik,ben d3 gidip paralarimi koyayım 😁 gereğinden fazla zengin olursam hepinize benden cay😂😂

Back