bu evlilik ne zor şeymiş arkadaş ...

designer23

Sadece gülmeye geldim
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2018
1.567
3.099
83
33
İstanbul
öncelikle uyumayanlara selam kızlar.

konu biraz saçma ama devamlı aynı şeyler olduğunda birikiyor birikiyor ve dağ gibi oluyor. neyse uzatmadan konuya gireyim .

Ben Ankarada yaşıyorum benim ailem ve eşimin ailesi ise Kocaelide. 2 3 ayda bir gideriz veya onlardan gelen olur. Benim ablamın bu c.tesi bebek mevlidi var. Benle eşime sorup karar verdi ablam gününe , sırf gidebilelim diye. Biz de eşimle cuma görümcemde c.tesi gündüz ablama geçeriz planı yapmıştık. (Görümcemle aram çok iyidir severim) . ikisinin evi de çok yakın birbirine. neyse bugün ( normalde aramaz evdeyken ) eşim ablasını görüntülü aradı tabi ben de geçtim neyse . kv vardı onun yanında da . işte ne zaman geliyosunuz c.tesi bize geçeriz dedi kv. eşim de siz nasıl isterseniz öyle yaparız dedi. yani cumartesi mevlit var oraya gidicez demedi. kapattıktan sonra neymiş gönüllerini hoş tutmak istiyomuş . zaten c.tesi gidicez oraya dedi. desem ne demesem ne dedi.

Hep aynı şey oluyor. benim aileme gideceksek veya hatta eşimin bir arkadaşında kalıcaksak hep son dakika söyler eş kişisi. kv de eşim yanımda yokken niye annene gidiyosunuz niye arkadaşınıza gidiyosunuz diye bana sorar. halbuki ben sırf onure olsun diye eşime bırakırım. kararı o verir bi yere gidilceğinde. ben de dedim ki evliliğin bi çizgisi olmalı annen nereye gideceğimize benden çok karışıyor karar vermeye kalkıyor. bana sen pasifsin dedi bi de öyle ağlattı . ben de annen ben daha hiç karışmadan böyle olduysa bi de aktif olsam ne olur dedim. Sonrası bağrış çağrış...

Yani annesi hep ona gidelim istiyor hep eşimin tarafında olalım. onun dışında beni sever. ama bu resmen benim ailemi yok saymak değil mi. Çözüm önerisi istiyorum kızlar. nasıl davranmam gerek. bugün resmen yok yere kavga ettik ya.

esimi onore edicem diye plan programlari anlatmayi ona birakirsan oda sana sen pasifsin der tatlim.
acik sozlu olmak en guzelidir, plan program neyse onu soylersiniz. hatta zaten soylemeniz basta biraz sacma. hadi uzaktasiniz da soyluyosunuz diyelim, ozaman esin birakma, sen anlat. herhangi bi soru sordugunda kayinvaliden ‘neden sordun ki anlamadim?’ de.

ben sırf onure olsun diye eşime bırakırım. kararı o verir
bana sen pasifsin dedi
Bak gayet açık.
Adam ne dese he diyosun
Anası bize gelin diyince o an cumartesi ablama geçicez mevlüt var diyemiyosun
Eşin son dk plan yapıyor sana son dk söylüyor sende gidemem öncesinde söyleseydin diyemiyorsun uyum sağlıyorsun.
Daha ne hatan olsun bacım kombo yapmışsın.

Evet yok uere büyütmüşsünüz olayı. Eşin sadece lafta öyle demiş sanki ablanın mevlüdüne gidemeyecekmişsin gibi laf söylemişsin.
Bu arada senin yerinde olsam madem orda yanında duruyosun canım sen unuttun heralde, anne gelemeyiz cumartesi benim ablamın mevlüdü var derdim. Kendi işini kendin göreceksin. Böyle gideceğimiz yere eşim karar verir yok onore olsun falan gayet çağ dışı düşünceler. Sen karar ver nolur ki? Aklın fikrin mi yok da karar veremeyesin?

Madem eşin onore edilmedkten anlamıyor kv öyle dediğinde ailemle program yaptık demesini bileceksin kuşum.

Ben de bunu demek istiyorum artık. 2.5 yıllık evliyim. Değişmek istiyorum bu konuda cesarete ihtiyacım var. sanırım susa susa da gerçekten pasif biri oldum.

Kendi hayatınızla ilgili konuları kendiniz konuşacaksınız. Esinize öncelik tanımanız incelik lakin adam bunu anlamıyorsa siz kendiniz konuşacaksınız.

Buna kendimi alıştırmışım hiç haberim yokken pasif biri olmuşum. Çok garip ama diyemiyorum . kv falan çok baskın karakterli . Fiziken falan da . Polis emeklisi sert bi duruşu var. Beni sever ama farkettirmeden ben çekingen biri olmuşum aralarında.

Madem görüntülü konuşuyorsunuz neden sohbete katılıp güzel güzel '' cumartesi günü mevlüt var hayatım unuttun heralde ben gelemem '' demediniz ki? Eşiniz sizi saymıyorsa siz kendinizi zorla saydırın. Başta fırsat verince hep öyle gidiyor malesef. Bırakın birazda o sizi onore etsin.

Demek istiyorum artık. Kaynanam erkek gibi kadındır. Nasıl desem beni çok sever ama ben de onların demelerine göre çıtkırıldım narin zayıf birşeyim. gerçekten hatalarım kombo .Peki nasıl değişebilirim ?

hayatım vs ailelerin yanında demeye utanıyorum. ya cidden çekingenlik sanırım bu. Bu yazdıklarınızı desem hiç kavga yaşanmazdı bile. Ah keşke.

Gece geç oldu ondan mı konudan mı bilemedim ama çok sinirlendim. Bir insan kendine niye bunu yapar? Kv polis emeklisisiyse nolmuş? Gelemeyiz ablama gidicez deyince silah zoruyla mı getiretecek sizi? Kimden neden çekiniyosun ya da korkuyosun?
Bencil ol bencil. Bencillik yerine göre hayatta kalmanı bile sağlar. Abartmadığın sürece iyidir. İlk kendini düşünmelisin. Eşin annesi vs düşünmene gerek yok. İstemiyorsan istemiyorsundur, pat diye söylersin olur biter.
Söylemeyince tartışıyosun zaten en azından söyle içindekini tartışırsanız bile içinde kalan olmaz.

Ben de bunu demek istiyorum artık. 2.5 yıllık evliyim. Değişmek istiyorum bu konuda cesarete ihtiyacım var. sanırım susa susa da gerçekten pasif biri oldum.

Ay ben evli değilim. Benimki anasına ve ailesine pek düşkün. Hiç üzmez, her dediklerine evet der. Olmazları oldurur üzülmesinler diye. Bende rahatsız olur ama hiç karışmazdım. Geçenlerde artık tepeme kadar çıktı rahatsızlığım, resti çektim annenle ailenle arana girmeyim ben ömrünün sonuna kadar aileni pışpışla sen sağ ben selamet dedim. Tabi bunu çok ciddi bir ses tonu ve yüz ifadesi ile söyledim. Bir hafta kadar da sürdürdüm bu durumu. Ana kuzusu sevgilim ailesine karşı aslan kesildi. Saygılı davranıyor tabiki ama aradaki dengeyi kurabiliyor artık. Aman maşallah. Kaşıyım bi taraflarımı da nazar değmesin. Demem o ki sert bir dil ile eşine rahatsızlığını bildir. Eğer onore edilmekten anlamıyorlarsa yerin dibine sokacaksın, ondan anlıyorlar.

Sinirlenmicek gibi değil ki. Yapım bu galiba zaten en çok buna üzüldüm. Çocukken de böyleydim aile evinde de böyleydim.Annem de böyledir aynından yetiştirmş. Ne bileyim bu yaşta aşılır mı sizce. Gerçekten artık bencil olmak istiyorum. 27 yaşındayım.Bu saatten sonra olur mu o var.

E siz niye agzinizi acip bisey demediniz. Hadi esinize oncelik verdiniz, o da sapti plandan, neden unuttun mu ablamin mevludu diye girmediniz muhabbete?

E adam pasifsin demis hakli degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…