• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evlilik böyle devam edebilir mi ?

YalnizlikPaylasilmazmis

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
77
71
23
36
Arkadaşlar 2 yıllık evliyim ama eşimin ailesiyle en başından beri problemlerim var. Eşim benden 10 yaş büyük ve daha muhafazakâr bir ailesi var. Benimkiler ise beni daha özgür büyüttüler bu nedenle özgürlüğüme düşkün bir insanım. Bunu en başından eşime de anlattım, o da anlayış gösterdi. Ailesindeki tüm kadınlar/kızlar kapalı,tek açık benim diyebilirim. Bu nedenle kaynanam da, görümcem de bana hep soğuk davranırlar.
Başka bir problemim de her boş zamanımda benden habersiz planlar yapılması. Yani aile ziyaretleri vs tabiki de önemli ama benim de kendi arkadaşlarımla veya sadece kendimle geçirmek istediğim zaman var. Evlenmeden önce 3 yıl ayrı yaşadım ve birkaç ay öncesine kadar tek başıma oturup kitap okumaya bile hastet kalmıştım. Benim hatam hiç ses çıkarmayıp her seferinde onlara uymam oldu. Ama bir yerden sonra dayanamadım.. biz eşimle tatil planımızı hazırlamıştık bu yaz için,kaynanam ise onların memleketine gitmemizi istedi. Ben de ilk kez karşı geldim. Sonra tartışmaya başladık.. o zamandan beri ne kaynanam ne görümcemle oturup adam akıllı konuştum. Onlar anca arada laf soktu, ben de aldığım yerden verdim. Eşim ise arada kaldı.. 2 hafta önce evlilik yıldönümümüz vardı. Eşimle de aramızda ailesiyle olan ilişkimden dolayı bir gerginlik vardı. Ben de artık bunları aşmak için o gün saatlerce yemekler hazırladım,pasta yaptım vs.. o ise resmen unuttu. Arkadaşlarıyla dışarıdaydı ve anca gece 2de geldi eve. Ben de baktım gelmiyor o gelene kadar ağladım. O ise anca eve geldiğinde anladı evlilik yıldönümümüz olduğunu. 2 haftadır inanılmaz soğuğum ona karşı. O 1000 kere özür diledi, çiçekler getirdi vs ama olmuyor. Ailesinden bezmiştim ama artık ona da ısınamıyorum. Yoruldum. Denedim affetmeyi ama içimden gelmiyor.. Sizce bu evliliği kurtarma şansımız var mı ?

Seviyorsanız esinizi neden olmasın. Eşinin ailesiyle sorun yaşamayan kaç kişi var ki..
Erkekler yildonumlerini unutuyor hep zaten.telafi etmeye çalışmış ammaan ne var deyip salmamis kendisini neticede.gercekten unutmuş. Zamanla geçer unutursunuz siz de bir daha ki yıldönümünde hiçbişey yapmazsınız sizde

Benim evlilikle ilgili kisisel fikrim aldatma,yalanlar, siddet, sevgiyi-saygiyi tamamen kaybetme gibi sorunlar yoksa yapici olup evliligi kurtarmak yonundedir.
Sizde esinizin evlilik yildonumunu unutmasina kadar hep 3. Kisilerden kaynaklanan problemler yasamissiniz.
Esinizin ailesiyle araniza mesafe koyun.
Onlarin yaptigi her plana istemeye istemeye dahil olmayin.
Fakat onlara sayginizida yitirmeyin.
Bu sekilde orta yolu bulacaginiza inaniyorum.
Evlilik yildonumunuzle ilgili uzuntunuzu de mutlaka esinizle konusun,mutluluklar.

Boşanma kararı alacağınız ne var ki ortada? olabilir insanlık hali keşke unutmasaymış ama unutmuş. Ailesinin yaptıklarındanda eşin sorumlu olmadığına göre, faturayı adama ödetmeniz ne kadar doğru? Ha özgürlüğünü özlediysen, eşini sevmiyorsan, istemiyorsan bilemem.

Arkadaşlar 2 yıllık evliyim ama eşimin ailesiyle en başından beri problemlerim var. Eşim benden 10 yaş büyük ve daha muhafazakâr bir ailesi var. Benimkiler ise beni daha özgür büyüttüler bu nedenle özgürlüğüme düşkün bir insanım. Bunu en başından eşime de anlattım, o da anlayış gösterdi. Ailesindeki tüm kadınlar/kızlar kapalı,tek açık benim diyebilirim. Bu nedenle kaynanam da, görümcem de bana hep soğuk davranırlar.
Başka bir problemim de her boş zamanımda benden habersiz planlar yapılması. Yani aile ziyaretleri vs tabiki de önemli ama benim de kendi arkadaşlarımla veya sadece kendimle geçirmek istediğim zaman var. Evlenmeden önce 3 yıl ayrı yaşadım ve birkaç ay öncesine kadar tek başıma oturup kitap okumaya bile hastet kalmıştım. Benim hatam hiç ses çıkarmayıp her seferinde onlara uymam oldu. Ama bir yerden sonra dayanamadım.. biz eşimle tatil planımızı hazırlamıştık bu yaz için,kaynanam ise onların memleketine gitmemizi istedi. Ben de ilk kez karşı geldim. Sonra tartışmaya başladık.. o zamandan beri ne kaynanam ne görümcemle oturup adam akıllı konuştum. Onlar anca arada laf soktu, ben de aldığım yerden verdim. Eşim ise arada kaldı.. 2 hafta önce evlilik yıldönümümüz vardı. Eşimle de aramızda ailesiyle olan ilişkimden dolayı bir gerginlik vardı. Ben de artık bunları aşmak için o gün saatlerce yemekler hazırladım,pasta yaptım vs.. o ise resmen unuttu. Arkadaşlarıyla dışarıdaydı ve anca gece 2de geldi eve. Ben de baktım gelmiyor o gelene kadar ağladım. O ise anca eve geldiğinde anladı evlilik yıldönümümüz olduğunu. 2 haftadır inanılmaz soğuğum ona karşı. O 1000 kere özür diledi, çiçekler getirdi vs ama olmuyor. Ailesinden bezmiştim ama artık ona da ısınamıyorum. Yoruldum. Denedim affetmeyi ama içimden gelmiyor.. Sizce bu evliliği kurtarma şansımız var mı ?

bence kurtarma şansın var, hala bir birinizi seviyorsunuz gibi geldi, senin ona soğukluğun tamamen ailesinden kaynaklı sanki, özel hayatınız özel kalabilse, aileydi akrabaydı ziyaretleri makul seviyelere düşse... bunları oturup konuşsanız

yıldönümünü unutma olayına takılma derim hangi erkek önem veriyoki bu özel günlere, bunun seni sevip sevmemesiyle alakası yok bence, keşke bi kaç gün önceden bana ne alcaksın diye zarf atsaydın hatırlatsaydın yani, daha güzel bir gün olabilirdi

Gorumcen ve kayinvalidenle yasadigin tartisma esnasinda esim arada kaldi demissin, peki hic konustu mu? Esnasinda ya da sonrasinda? Sana bir sey soyledi mi, bu konuda fikir paylasimi yaptiniz mi? Bence sen tamamen haklisin rahatsiz olmakta, bu evlilik "boyle" devam etmez ama birbirinize yeterli alan saglamayi basarirsaniz devam etmemesi icin bir sebep goremiyorum. Esinle oturup tum sikintilarini, rahatsiz oldugun noktalari bir bir paylasmalisin, bir orta yol bulursunuz. Evlilik yildonumunu unutup bir de sabaha karsi eve gelmesi cok talihsiz olmus evet, ama iki haftadir cabaliyorsa da affedilebilir bence. Erkekler biz kadinlara gore cok kolay unutuyorlar bu konulari bilirsin.. Hemen sogudum fikrine alistirma kendini, esinle konus :KK51:

Evet sorunlariniz var, Ama esinizle ilgili ciddi sorunlariniz yok.
Esinizin evlilik yil donumuzu unutmasi, hic hos bir davranis degil elbette ama insanlik halli oda hatasini anlamis zaten sende fazla uzatma bence...

- Bosanilacak bir durumunuz yok.

Ailesine gelince aranaa mesafe koy ve ilgilenme esinle aran iyi olsun yeter.

Gorumcen ve kayinvalidenle yasadigin tartisma esnasinda esim arada kaldi demissin, peki hic konustu mu? Esnasinda ya da sonrasinda? Sana bir sey soyledi mi, bu konuda fikir paylasimi yaptiniz mi? Bence sen tamamen haklisin rahatsiz olmakta, bu evlilik "boyle" devam etmez ama birbirinize yeterli alan saglamayi basarirsaniz devam etmemesi icin bir sebep goremiyorum. Esinle oturup tum sikintilarini, rahatsiz oldugun noktalari bir bir paylasmalisin, bir orta yol bulursunuz. Evlilik yildonumunu unutup bir de sabaha karsi eve gelmesi cok talihsiz olmus evet, ama iki haftadir cabaliyorsa da affedilebilir bence. Erkekler biz kadinlara gore cok kolay unutuyorlar bu konulari bilirsin.. Hemen sogudum fikrine alistirma kendini, esinle konus :KK51:

Evet, konuştuk ama onlar laf sokmaları falan genelde kadın kadına olduğumuzda yapıyorlar. Anlatınca da haklısın diyor ama bu kadarla da kalıyor." Onlar da öyle,alttan almayı dene" diyor. Saygısız davranmayı hiç istemedim, eşim için hep alttan aldım ama ben alttan aldikça bana yüklendiler. O nedenle tartıştık ailesiyle. O zaman da "daha sakin olabilirdin" falan dedi. Ama benim içimde o zamana kadar birikti ve ben o an patladım. O ise bunu anlayamıyor. Bana büyük tepkiler göstermedi ancak ailesine hiçbir şey söylemedi. O daha çok görmezden gelmek istiyor. Bu da beni daha çok sinir ediyor

Boşanmaya bahane aramayın....Gerçekten evlilikten sıkılmış ve özgürlüğünü özlemiş insansınız.dolayısıyla da sadece boşanmak için bahane üretiyorsunuz

bence kendinizi doldurmayin evlilik dedigin hemen yildonumu unuttu diye bitmez kv arana mesafe koyamamissin o yuzden bu sorunlari yasamissin laf sokmalarini duymamazliktan gel cvp verme zamanla susarlar tecrubeyle sabittir kocaninda ustune gitme benimkide unuttu umutuyor erkekler ne yapcan idare edicez onlari zamanla ogrencekler

Herkesin bi derdi var iste kimi kaynanasiyla kimi kocasiyla ama kocanla sorun yasamaktansa ailesiyle yasamn daha iyi keske oda olmasa ama sen bosver saygida kusur etme cagirdiklari zaman uygin bi dille soyle nekadar moralinde bozulsa esine belli etme sikilir erkekler evlilik yildonumune gelince erkekler bizim kadar onemsemiyo sen kirilmakta haklisin herkes kirilir ama sogumayi aklina getirme iyi tarafini gormeti calis soncta ozur dilemis ve buda gercekten unuttugnu gosterir yani bosanilcak bi durum yok

Bosanmak bu kadar basitlesti mi ya? Esin sana kotu davrandi mi? Annesi ile kavga ettiginde sana laf etti mi? Bir hatasi yuzunden isi zorlastirma

tabiki kurtarma şansınız var...
eşinizin ailesi 1. dereceden sorununuz olmamalı sonuçta evin dışında..
iş eşinizde bitiyo, kibar bir biçimde konuşup denge kurmasını isteyin...

Evet, konuştuk ama onlar laf sokmaları falan genelde kadın kadına olduğumuzda yapıyorlar. Anlatınca da haklısın diyor ama bu kadarla da kalıyor." Onlar da öyle,alttan almayı dene" diyor. Saygısız davranmayı hiç istemedim, eşim için hep alttan aldım ama ben alttan aldikça bana yüklendiler. O nedenle tartıştık ailesiyle. O zaman da "daha sakin olabilirdin" falan dedi. Ama benim içimde o zamana kadar birikti ve ben o an patladım. O ise bunu anlayamıyor. Bana büyük tepkiler göstermedi ancak ailesine hiçbir şey söylemedi. O daha çok görmezden gelmek istiyor. Bu da beni daha çok sinir ediyor
Eşinize ailesiyle yaşadığınız problemleri anlattığınızda ne gibi bir kazanım bekliyorsunuz?
Sizin anlattıklarınıza bakarak annesiyle görüşmeyi kesmeyeceğine göre neden huzurunuzu kaçırıyorsunuz?
Kayınvalidenizle aranıza mesafe koyun,gerektiğinde saygınızı bozmadan cevabınızı verin.

Back