Bu evlilik bitmeli mi?

Asyareyyan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2019
3
0
1
39
Merhaba kızlar
5 yıllık evliyim ve bu evliliğin sonu ne olmalı onu bilmiyorum.Sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Eşimle aile dostlarinin yardimiyla tanistik ve evlendik.İkimizde memuruz.Sorunumuz ise ilk baslarda annesi idi.Annesi esimi babasiz buyutmus,onu oglu degilde kocasi gibi gormus ve 30 yıl böyle yaşamışlar.Biz evlenincede beni yok sayip yine ayni hayati devam ettirmeye calisti.Benim evimde beni yönetmeye,ezmeye calisti,bizimle birlikte yasamak istedi.Ve esimle kavgalarimiz basladi.iki kere ayrilmaya ciktim.Son kavgada kayinvalidemin bizi ayirmak icin evime büyü yaptirdigi ortaya cikti bosanma davasini actigim halde vazgectim davadan ve bir kez daha denemeye karar verdim.Bu asamada ailem arkadaslarim hep yanimdaydi.Yaşadiklarimi anlattigimda herkes bana hak verdi esimin abileri bile.Kayinvalidemin 6 tane cocugu var ama hepsi kacmis baska sehirlerde yasiyorlar.Eger orada kalirsak bizi eslerimizden bosatir bu annemiz diyorlar.Ben sadece bayramlarda gorusuyorum.Ama esimi duygu sömürüsü ile sürekli bana karsi dolduruyor.Esim annesinin bu yalnizligini sorumlusu benmişim gibi davraniyor bana ve icten ice ofkeleniyor bana hissesiyorum.
Gelgelelim eşime,
İyiyken cok iyi ,kötüyken cok kötü.Para,yeme-icme,gezme konusunda cok iyi.istedigim herseyi yapmaya çalisir.Ama annesi yüzunden bana ve aileme karsi gecmeyen ve ara ara kendini gosteren bi nefreti var. Çok kotu bi siniri ve kontrol edemedigi bi öfkesi var.sinirliyken gozu hicbiseyi gormez bagirmalar,hakaretler,küfürler,bikac kerede uzerime yurudu ve vurdu bana.siniri gecince gelip ozur diler.ama ben kabul etmedim agladi yetistirme tarzi boyle annemden biz boyle gorduk herkese herseye karsi bi ofkemiz var ve ne yaptigimi hatirlamiyorum bile dedi.Psikologa gitmeyi kabul etti ama onlarda da sorun yasadi 3 psikolog degistirdik ve bitanesi esimle terapiyi devam ettirmek istemedi sen neden bosanmıyorsun bu adamdan dedi bana. Baska bi psikolog 2 tane ilac verdi 8 ay kullandi ama suan ne ilaca ne de psikologa devam etmek istiyor.
Esimden dolayi cocugumuz da olmuyor ve belki de hic cocuk sahibi olamiyacagiz.
Simdi be ne yapmaliyim?
Bu adamin beni sevdigini biliyorum ama cok sorunlu ve bozuk bi psikolojisi var.
Bende esimi cok seviyorum ama artik gercekten cok yoruldum.Benim arkadaslarim ikinci cocuklarinin dogumunu beklerken ben bunlarla ugrasmaktan gercekten bunaldim.Artik yaptigim hicbirsey bana tat vermiyor gibi hissediyorum.
Bi yandan da bosanmak istemiyorum cunku gercekten esimi seviyorum.Onun yaşadıgi hayati ben yasasaydim nasil olurdum diye de dusunuyorum
Lutfen bana bi yol gosterin

Boşan desen seviyorum diyorsun. Bilemedim.

Çok geçmiş olsun. İlk şiddet gördüğünüzde boşanmalıydınız... Kardeşleri bile böyle diyorken eşiniz nasıl hala bu kadar annesinin ağzına bakıyor? Yerinizde olsam boşanırdım. Hayata bir defa geliyoruz ve ne kadar ömrümüz olduğunu bilmiyoruz. Neden bir kere yaşama şansınız varken onu mutsuz, huzursuz, stresli bir ortamda harcayasınız ki?

Tum kardesleri farkinda ve evliligimizi bozar diye baska sehirlere kacmislar; esin nasil farkinda degil? Sen soyleyince annesi kiymetli olur da abisi kardesi soylese belki dinler.. Yok mu bi uyaran?
Boyle bi anne ile psikolojisi bozuk olabilir, bunu anlarim da ne oldugunu bile bile kadini kollamasini ve hatali olan annesi iken esine ve esinin ailesine kinlenmesini anlayamam.. Kompleksli midir nedir..

Eğer bahsettiğiniz gibi eşiniz sizi seviyorsa sizi kaybetmemek için gitsin adam akıllı tedavi olsun. Mutlu bir evlilik yaşayın.
Eğer olmam ben böyleyim kafasındaysa sizin de yolunuza devam etmeniz gerekir, hayatınızı çürütmeyin sonra çok pişman olursunuz.

Öncelikle hissettiğiniz şey sevgi mi alışkanlık mı onu iyice anlamaya çalışın. Zira şiddet gösteren bir insanı seviyorum demek de çok sağlıklı bir yaklaşım değil.

abilerinin düşünebildiğini eşiniz neden düşünemiyor. çocuk olunca çooook daha zor inanın. daha fazla kendinizi yıpratmayın. yol verin gitsin. hem zaten eminim ki geri döner sonrasını siz belirlersiniz

Memursunuz maddi olarak da kaygınız yok zaten böyle bir insandan çocuk olsa cocukla birlikte rezil olursunuz .Olmaması daha hayırlıymış bence ondan farklı bir şehir “e tayininizi isteyin yeni bir hayat kurun kimse bu dünya”ya birilerinin ağız kokusunu çekmek için gelmiyor ve kendinizi sadece siz düşünürsünüz sizden baska kimse düşünmez.Siz eşiniizi düşünüyosunuz ama onun şu psikopatca hareketlerle sizi düşündüğü yok .Erkekler evlendikleri zaman benceil ve hastalıklıklı bir yapıya dönüşüyolar

Şiddet var, öfke var, üstüne (iyi ki) çocuğunuz olmuyor (çocuğa da sizin kadar yazık olurdu çünkü) ve devam edilmeyen bir terapi. Üstüne psikolojisini bozan kişiyi hala hayatında tutmaya kararlı bir adam. Sevginiz bir yana: Ilerde sizde bu adam gibi co-hasta olacaksınız benden söylemesi. Ondan sonra hem psikolojiniz bozuk olacak, hem çocuksuz kalacaksınız. Size siddet uygulayan bir adam icin deger mi?

İşte bu yüzden birini sevmek ve biriyle bir ömrü paylaşmak iki farklı şey diyorum ben.

Eşiniz hiç sağlıklı değil. Annem tarafından böyle yetiştirildik diyor, abileri de aynı anne tarafından yetiştirilmiş? Annesini suclamak ne kadar doğru? Yarın öbür gün ahirette misal hesap verdiğimizde yaradan bize ben sana akıl ve irade verdim diyecek. Yani eşiniz annenize sucu atacağına aklını kullansaymış, her çocukta annesinin babasının izinden gitmiyor. Doğruyu yanlışı ayırt etmek lazım.

Psikologlar bir fayda etmediyse, eşiniz yanlışta olduğunu kabullenmek istemiyordur demek. Terapinin işe yaraması için hastanın durumunu kabullenmesi ve yardım alması gerektiğini idrak etmiş olması lazım.

Bir de evlenirken annem bizimle yaşayacak dedi mi? Yoksa siz evlendikten sonra mı bu talep ortaya çıktı?

Diğer kalan 5 kardeşi farklı şartlarda yetişmemiş. Size ve ailenize karşı öfkesi var ama sizi seviyor

Kendinizi kullandırmayın derim

Sizinde psikolojiniz saglikli degil kimse kendine siddet gosteren birini sevemez onun sorunlari yuzunden boyle olduguna isteyerek yapmadigina kendinizi inandirmaya calisiyorsunuz

Empati yapmak güzel bişey bende Zamanında yaşadım benzer şeyler ve empati yaparak boşanma kararı aldım çünkü ben kimseye bu kadar bencillik yapamam.Bunca şeye rağmen eşinizden soğumamanızda garip o zaman devam edin nasılsa bunları yapan Ve karşıda durmaya devam eden biri olduğu sürece daha beterlerini yapacaklar

Haftasonu planımız için önce tamam diyen eşim sonradan annesinin ( yine bizimle ilgili bir iş ) teklif ettiği iş sebebiyle yapmasak, ertelesek gibi konuştu, ben adama karşı buz gibi oldum, yarı yolda bırakacak planımızı bozacak diye.
Siz döven, söven, ezen adama karşı hala aşk besleyebiliyorsunuz.
Gerçekten bravo, kalbiniz demirden mi nasıl dayanıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…