- 22 Kasım 2010
- 11.048
- 19.334
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
1,5 aydir kiralık ev arayışındayız. Şu anda oturduğumuz muhiti çok sevsem de ev çok eski olduğu ve 6 şubattan beri rahat uyku uyuyamadığım için taşınmaya karar verdik. Gene bulunduğumuz semtten ev bakıyoruz çünkü hem benim okulum( öğretmenim) hem oğlumun okulu burada. Lakin bu semt yaşı büyük ve çok eski binaların olduğu, site içi yeni ev bulmanın nerdeyse imkansız olduğu, son 10 yılda yapılan bir kaç yeni sitenin de fahiş kira fiyatlarının olduğu bir semt. Nispeten eski ama gene de 99 depremi sonrası yapıldığı için güvenilir olan bir sitede bir ev bulduk. Dün evi gezdik. Aslında içine çok bayılmadım, banyosu eski mesela. Ama istediğimiz genişlikte ve konumu cidden çok iyi ve merkezi. 5 dakikada okuluma gidebiliyorum yürüyerek. Oğlanın okuluna da yaklaşmış oluyoruz. Ki İstanbul'da bunun bir nimet olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Kirası düşündüğümüz skalada. Üstelik ev sahibinden, komisyon da ödememiş olacağız. Gelgelelim ev sahibi çok kıl bir adam arkadaşlar Tuhaf tuhaf halleri vardı, daha önceden 2-3 kere telde konuşmamıza, kendimi tanıtmama rağmen inanmayıp emlakçı mısınız diye 50 kere soran, komşulardan güvenliğe kadar emlakçılar kesinlikle gelmesin diye tembihleyen, eski kiracısı hakkında atıp tutan( çıksın diye 9 ay kira almadım sonra gitti yan bloktaki evi tuttu üstelik arada sadece 4bin vardı istediğim kirayla vs diye bir şeyler de anlattı), tek öğretmen maaşıyla artık bu sitelerde ev tutmak zorlaştı eşiniz ne iş yapıyor diye beni küçümseyen, evin bulunduğu sitede oturan öğretmen arkadaşlarımdan bahsettiğimde ben pek öğretmenleri tanımam diye kestirip atan biri. Sonuçta emlakçı olmadan sahibinden ev kiralamak istiyorsa belli ki kiracıyı kendi seçmek istiyor, e bulunduğumuz muhitte yedi ceddim kendi evlerinde oturuyor, o da buralıymış. 10 senedir sitenin arkasındaki okulda devlette öğretmenim, eşim yazılımcı. bir çocuğumuz var. Bu kadar umursamaz davranması, kefil isterim diye tutturması, 3 yıl sonra evi boşaltmamız için tahliye sözleşmesi istemesi, findeks raporu isteyerek mali durumumuza bakmak isteyeceğini söylemes, (anlaşırsak ve karım beni boşamazsa oturmaya devam edersiniz dedi bir de ) beni düşündürüyor. adam gider gitmez bu bizi çok uğraştırır dedim eşime ama eşim de duygusal baktığımı, kendisi de ev sahibi olsa adam gibi şartlar sunacağını söylüyor. Ay çok uzattım ama siz olsanız konumu mükemmel olan ama dengesiz bulduğunuz ev sahibinin evini kiralar mısınız? tahliye sözleşmesi olan bir evi kiralamak istemem ama şimdilerde usül bu mudur büyük şehirlerde ev kiralarken?