bu ev eşyasındaki abartı konusunda bana katılan yok mu?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar..bi süredir bu siteyi takip ediyorum özellikle evim güzel evim bölümündeki ev resimlerine bakıyorum..çoğunu inceledim tek tek.. ve edindiğim his şudur ki benim fikrime ktılanlar lütfen cevap yazsın yorum yapsın istiyorum.. hepsi için konuşmuyorum ama çoğu evde dikkat ettim. mobilyalar milyarlık son moda trend denilen zevkiyle döşenmiş.. tv ler üniteler halılar hep böyle çok pahalı ürünler olduğu belli..mobilyaları geçtim kullanılan aksesuarlar biblodur tablodur herneyse işte o kadar pahalı ve ihtişamlı ki insan değil kullanmaya dokunmaya kıyamaz.. mutfak mesela..ne kadar detaya inilmiş ayrıntılara takılıp kalınmış.. mutfaktaki en basit bi malzeme bile hep marka.. tezgah üzerine koydukları an basit kavanoz bile bilmem şu markaymış.. yeni gelinler olsun evlenecekler olsun paylaşılan resimlere bakıyorum hele o çeyizdeki malzemeler iğnesinden ipliğine kadar rendesinden limon sıkacağına kadar hepsi hepsi pahalı gösteriişli ürünler.. ya arkadaşlar durumum iyi zenginim diye bu kadar israfcı olmamız doğrumu sizce.. o eşyaların binde birini bile alamayacak durumda olan insanlar var takdir edersiniz ki.. elbette herkes herşeyi güzel olsun beğenilsin dikkat çeksin ister ama incecik detayları bile pahalı olsun kaliteli olsun mantığında olmayalım lütfen.. nitekim örneğin mutfakta kullanılacak bir bulaşık leğeninin en pahalı marka olması ne yazar milyoncudan alınmış bi kaç liralık olanlardan olsa ne yazar.. allah hepimize akıl fikir versin.. kendimide katıyorum arkadaşlar.. suçlama olarak algılamayın sadece bi yorum bu..herkese saygım sonsuz..

Son düzenleme:
anlaşılan bu fikri savunan kişi birtek benim.. herkes gösterişi abartıyı mal düşkünlüğünü seviyor sanırım.. ne kadar zarardayız..

bende sizlere kısmen katılırım bazı ürünlerde kaliteli düzgün birşey olsun derim bazen aman ne gerekvar o kadar masrafa yeterli o aldığım eşyaya göre değişir:

Mobilyalar ve dekorasyon objeleri hakkında görüşlerinize katılıyorum.
Ancak mutfak eşyaları konusunda kalite ya da marka olmalı diye düşünüyorum.
Ama eve koyacağı ürünü bilmem kaç liraya aldım diye gösteriş yapılamasını da desteklemiyorum.

valla çok haklısın bence
ne gerek var ki bu kadar abartıya
bir de zaten çocuk olunca her şey mahvoluyor

her kez evini bütçesi ve madiyat durumuna göree düzenlerrr çogu çularda yaaşrr bir çogudaa ayakalrı yere basarr kısaca herkez bidigine göre haraket edermiş

bir atasözü aklıamgeldi bu konuya dayalı zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış :)))diye ama genel fikrim ısrafa karşıyım her türlüsüne şekerim

valla ben asla cimri biri değilimdir güzeli ve güzel şeyler almayı severim ama kırk kere düşünürüm bişey alırken gerçekten kullanacağım işime yarayan şeyleri alırım ve mükünse her tarafı araştırırım en uygununu almak için ...onun dığında asla marka takıntım falan yoktur ayrıca çok da saçma gelir bana markaya para vermek aynı mala bi firma bi ton para döker reklam yaptırır sonra sırf tanındığı için bizim millet aynı kalite ürünle kıyaslama bile yapmaz o adı duyulmuş olana 3 katı fazla parayı bayılır..misal ben ankastre set almım mekappadan 1000 liraya millet aman yok bosch en iyisi yok arçelik yok siemens bi sordum araştırdım en ucuzu arçelik o da 2500 tl benim aldıklarımla aynı özelliktekiler siemens ve bosch zaten 3000 lira inanın her malzemesi aynı hatta o adı duyulanlar çinde üretim yaptırıyo mekappa icf falan eskişehirde üretiliyo neymiş markalıymış yok valla ben sokağa para saçacak kadar kolay kazanmıyorum parayı eşim de öyle onun alın teriyle kazandığı her kuruş benim için çok değerli..öyle naylona falan da görmemişler gibi markalı diye bi dünya para kaptıramam yani...çoluk çocuğua harcarım bi fakire yardım ederim yazık değilmi bi plastiğe bi dünya para vercem ...Allahım afetsin çook israf yapıyoruz bazen gereksiz şeylere kendimizi kaptırıyoruz ihtiyaç olanı alalım yapalım elbette ama israfa kaçmadan bence...

evet canım aynen.. zaten bu konuyu açmayı çok önce düşündüm ama eminim çok tepki veren olacak tahmin ettiğim gibi bismillah demeden tepki gelmiş hemen.. zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış diye.. ne kadar kötü bi laf.. ithaf edilen kişi hakkında böyle cümle olmaz arkadaşlar.. ben zengin fakir ayrımı yapmadım.. züğürt de değilim şükür rabbime..zenginleri eleştirmek adına da açmadım bu konuyu.. genel konuştum ben..en fakir olan biri bile zaman zaman marka olayına düşmüyormu düşüyor..sadece savurganlığın marka meraklılığın mal düşkünlüğünün yanlışlığını ifade etmek istedim..ama hata bende ki züğürtlüğümle oturup bu marka meraklıları hakkında tek kelime etmemeliymişim.. alan memnun satan memnun dedikleri bu olsa gerek.. imam bildiğini okur sen ne dersen de demek oluyor bu..o zaman o cümleyi söyleyen ve savunan arkadaşlar varsa içinizde uyduruk antin guntin naylon plastik parçalarına milyonlarınızı saymaya devam edin..parayı sokaktan toplayanlar var anlaşılan..allah sorduğu zaman öbür tarafta, marka peşinde koştum dersiniz.. eleştiri doğaldır evet belki ama imalı laflarla hakaret şeklinde olması ayıptır..

herkes bir olmuyor iste, bende severim ihtisamli mobilyalari yani koltuk .vs gibi esyalarimin iyi kaliteli olmasini isterim. tabi gücümün yettigince gidip de taksitle krediyle esya almam.
veya yok diye karalari baglamam , ama param olsa alirim, herkesin standartlari farkli oluyor. cevreye ve yasam tarzina bagli.
senin lüks gördügün o kisiye göre zaruri ihtiyac olabilyor. senin zaruri ihtiyac dedigin baskasina göre degisebilyor.

sahsen benim forumun o bölümü hosuma gidiyor

canım yanlış anlamısın sanaa demeiyorumkii ben hata sana katıldıgımı yazdım estafurulahh ben de aynı fikirdeyim bu tür konuşmalrda çok bulundum ve artık karışmaıam diye atasözünü kulandım yani israfa hele türkiyede karşıyım bende

cok abartılı fiyatlarla alınan seylere bende karsıyım ev esyasında..illa pahalısı illa markalısı olsun degilde istedigim modelin en uygun ve saglamını bulmaya calısırım acıkcası kap kacak zaten onemli degil cok para vermem onlara elektronik urunlerim en iyisi olsun diye bakarım 1-2 senede bozulupda degiştiremeycegim seyler cunku

israf konusunda bende ayni fikirdeyim
herzaman dikkat ettmeye calistigim hususlardan biri
evimi olsun kiyafetimi olsun fazla gösterisli, insanlarin giptayla bakacagi sekilde olmamasidir
ola ki birisinin gücü yetmeyebilir..bakip ici kalir,eve gidip nefsine uyup esiyle kavga edebilir neden bende bunlar yok diye..
ve özelliklede burs bekleyen ögrenciler ,yetimler,dul kalmis ekmege muhtac insanlar varken onca maddiyati esyaya hizmet icin dökerken biraz daha düsünüp hareket etmeli

İsrafa ben de karşıyım. Ama bir söz vardır; "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye. Evladiyelik eşyalar sözkonusu olduğunda bu söz çok mantıklı, bir kere alınacaksa kalitelisi aranmalı mutlaka. Kaliteden kastım markacılık değil, ama evime eşya alırken, uzun seneler kullanacaksam bir kere para vermeyi tercih ederim. Bu yeri gelir elektronik bir eşya olur, yeri gelir -plastik dahi olsa- mutfak eşyası olur...

Herkesin bütçesi farklı.Varsa parası yapsın tabiki,ne var ki bunda... ://

varsa yapsın demek olmuyor işte canım..binlerce insan açlıktan kırılırken tv lerde bangır bangır açlıktan ölenleri görürken, en kötüsü de günün birinde kendininde bu hale düşebileceğini aklına getirmeden hunharca marka peşinde koymasına varsa parası yapsın denilmez.. allah rızası kazanmak için o markalara vereceği parayla bi fakir doyursun sadaka versin.. bizler böyle marka peşinde koşarak bencilliğimizi garantiliyoruz.. öyle bilmem ne marka halıların üzerine yumuşacık basarken kilimi olmayıp da çulda yatan insanlar var.. allah vermiş zenginim yaparım demek en kötü şey işte bencillik için.. elbette sokak sokak arayamayız bu mağdur insanları belki ama en azından kulak kabartıp yerinden kalkmaya lüzum kalmadan netten bağışlar yapabiliriz.. yapanlar vardır tabi lafım yok..ama bu kadar mal düşkünlüğünü allah sorduğunda ne cevap vereceğiz.. azıcık düşünelim lütfen arkadaşlar.. parası varsa yapsın demek olmaz.. parası varsa gereğini yapsın... eskiden de vardı zanginler.. ama onlar evlerini eşya lüksiyeti ile donatmak yerine allah yolunda harcamakla uğraşmışlar.. cennetle müjdelenenler öyle müjdelendi.. oturdukları yerde değil...

Ama bilemeyiz ki ,kimse bilemez ki o insanın kim için neler yaptığını...Hem sadece muhtaç insanları düşünmekle de olmaz ki...Hayvanlara da yardım eden insanlar var.Evi marka eşyalarla donatıldı diye halden anlamamazlık etmez ki insanlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…