- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
valla ben asla cimri biri değilimdir güzeli ve güzel şeyler almayı severim ama kırk kere düşünürüm bişey alırken gerçekten kullanacağım işime yarayan şeyleri alırım ve mükünse her tarafı araştırırım en uygununu almak için ...onun dığında asla marka takıntım falan yoktur ayrıca çok da saçma gelir bana markaya para vermek aynı mala bi firma bi ton para döker reklam yaptırır sonra sırf tanındığı için bizim millet aynı kalite ürünle kıyaslama bile yapmaz o adı duyulmuş olana 3 katı fazla parayı bayılır..misal ben ankastre set almım mekappadan 1000 liraya millet aman yok bosch en iyisi yok arçelik yok siemens bi sordum araştırdım en ucuzu arçelik o da 2500 tl benim aldıklarımla aynı özelliktekiler siemens ve bosch zaten 3000 lira inanın her malzemesi aynı hatta o adı duyulanlar çinde üretim yaptırıyo mekappa icf falan eskişehirde üretiliyo neymiş markalıymış yok valla ben sokağa para saçacak kadar kolay kazanmıyorum parayı eşim de öyle onun alın teriyle kazandığı her kuruş benim için çok değerli..öyle naylona falan da görmemişler gibi markalı diye bi dünya para kaptıramam yani...çoluk çocuğua harcarım bi fakire yardım ederim yazık değilmi bi plastiğe bi dünya para vercem ...Allahım afetsin çook israf yapıyoruz bazen gereksiz şeylere kendimizi kaptırıyoruz ihtiyaç olanı alalım yapalım elbette ama israfa kaçmadan bence...
evet canım aynen.. zaten bu konuyu açmayı çok önce düşündüm ama eminim çok tepki veren olacak tahmin ettiğim gibi bismillah demeden tepki gelmiş hemen.. zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış diye.. ne kadar kötü bi laf.. ithaf edilen kişi hakkında böyle cümle olmaz arkadaşlar.. ben zengin fakir ayrımı yapmadım.. züğürt de değilim şükür rabbime..zenginleri eleştirmek adına da açmadım bu konuyu.. genel konuştum ben..en fakir olan biri bile zaman zaman marka olayına düşmüyormu düşüyor..sadece savurganlığın marka meraklılığın mal düşkünlüğünün yanlışlığını ifade etmek istedim..ama hata bende ki züğürtlüğümle oturup bu marka meraklıları hakkında tek kelime etmemeliymişim.. alan memnun satan memnun dedikleri bu olsa gerek.. imam bildiğini okur sen ne dersen de demek oluyor bu..o zaman o cümleyi söyleyen ve savunan arkadaşlar varsa içinizde uyduruk antin guntin naylon plastik parçalarına milyonlarınızı saymaya devam edin..parayı sokaktan toplayanlar var anlaşılan..allah sorduğu zaman öbür tarafta, marka peşinde koştum dersiniz.. eleştiri doğaldır evet belki ama imalı laflarla hakaret şeklinde olması ayıptır..
kalbini kırduysam kusura bakam canım üzüldüm yanlış anladın çünkü
kalbini kırduysam kusura bakam canım üzüldüm yanlış anladın çünkü
züğürt demek biraz ayıp canım.. samimi olduğun arkadaşlarınla belki bu espriyi paylaşıp şakalaşabilirsin ama tanımadığın insanlara bu şekilde hitap kullanırsan kırıcı olursun.. ayrıca ben zengin fakir ayrımı yapmadım sadece marka merakını eleştirdim.. neyse özrün kabul edildi önemli değil..önemli olan ciddiye alıp geri dönüp özrünü belirtmendi..
züğürt demek biraz ayıp canım.. samimi olduğun arkadaşlarınla belki bu espriyi paylaşıp şakalaşabilirsin ama tanımadığın insanlara bu şekilde hitap kullanırsan kırıcı olursun.. ayrıca ben zengin fakir ayrımı yapmadım sadece marka merakını eleştirdim.. neyse özrün kabul edildi önemli değil..önemli olan ciddiye alıp geri dönüp özrünü belirtmendi..
tabiki kalp kırmak hoş bişey deil ama atasözündeki kasıt bu fikrim marka olması yada deil genel olaak israfın hepsine karşıyım gereksiz buluyorum alanda zevkine madiyatına kalmış
Herkesin bütçesi farklı.Varsa parası yapsın tabiki,ne var ki bunda... ://
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?