• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ev eşyasındaki abartı konusunda bana katılan yok mu?

israf konusunda bende ayni fikirdeyim
herzaman dikkat ettmeye calistigim hususlardan biri
evimi olsun kiyafetimi olsun fazla gösterisli, insanlarin giptayla bakacagi sekilde olmamasidir
ola ki birisinin gücü yetmeyebilir..bakip ici kalir,eve gidip nefsine uyup esiyle kavga edebilir neden bende bunlar yok diye..
ve özelliklede burs bekleyen ögrenciler ,yetimler,dul kalmis ekmege muhtac insanlar varken onca maddiyati esyaya hizmet icin dökerken biraz daha düsünüp hareket etmeli

çok haklısın arkadaşım.. öyle insanlar varki şu kar kışta ayağındaki ayakkabının içinde sırılsıklam olmuş ayakları olan öğrenciler var okumaya çalışan.. ama içimizde bilmem ne mağazasına gidip bilmem ne markadan yüzlerce liralık şıkır şıkır ayakkabıları ayağında gururla taşıyan insanlar o kadar çokki..üstelik o ayakkabıyı toplam beş kere giymez..yenisi çıkar onuda alır..aynı şey ev eşyası içinde geçerli..

cok abartılı fiyatlarla alınan seylere bende karsıyım ev esyasında..illa pahalısı illa markalısı olsun degilde istedigim modelin en uygun ve saglamını bulmaya calısırım acıkcası kap kacak zaten onemli degil cok para vermem onlara elektronik urunlerim en iyisi olsun diye bakarım 1-2 senede bozulupda degiştiremeycegim seyler cunku

canım benim bahsettiğim kalitesizlik değil..bunu savunmuyorum zaten.. elbette kaliteli olmasına önem veririz..sonuçta para sayıp alıyoruz..mesela 5 liraya ucuz olsun diye kalitesiz bişey alıp iki gün sonra mahvolacaksa zaten almam kaliteliyi alırım.. ama benim demek istediğim marka takıntısı.. sanırım ifadem pek anlaşılmadı..kaliteye değil markaya karşıyım..

benim anlamadığım bişey var bu kaliteli lafı..nasıl anlaşılıyo atıyorum bi arkadaşımın buzdolabı ve fırını sieens illallah etti kız buzdolabı uçak gibi ses yapıyo ki daha 2 yıllık fırını desen bi pişirmiyo bi yakıyo çözemedik bi türlü sırrını geçen gün sigortaları attırdı bütün apartmanın eee kalite derken neyi kastediyor herkes ya da nasıl anlıyor işte benim dediği gibi reklamı çok yapılanı kaliteli zannediyorlar bu...
altus marka bi fırınım vardı çokları bu markayı duymamıştır bile 10 yıldır tık bile demedi anneciğim de aldı kampanyasına bakıp boschtan 3 yılda 3 kere servise gitti benimkinin 2 katı para kendimizi kandırmayalım arkadaşlar bu allah yapısı değil kul yapısı en babası 15 yıl kullanılan bi mekanik alet..2000 liraya alan da 15 yıl kullanıyo 1000 liraya alan da..
kayınvalidemin yıllardır bir calgon merakı var makinesi bozuldu adam rezistansı bozuk dedi götürdü ee dedik hani calgona nooldu adamın bize verdiği cevap abla ben akşama kadar kaç makine bakıyoom calgon kullananın makinesi de aynı kullanmayanın da işte siz şahitsiniz bu calgonu hesapladım 10 yılda en kralından bi makine parası tutuyo at yenisini al dedi..valla adam haklı ama naapcan bizim hatunlar biraz bilinçsiz adı var diye gider alır araştırmak falan yok...

benim anlamadığım bişey var bu kaliteli lafı..nasıl anlaşılıyo atıyorum bi arkadaşımın buzdolabı ve fırını sieens illallah etti kız buzdolabı uçak gibi ses yapıyo ki daha 2 yıllık fırını desen bi pişirmiyo bi yakıyo çözemedik bi türlü sırrını geçen gün sigortaları attırdı bütün apartmanın eee kalite derken neyi kastediyor herkes ya da nasıl anlıyor işte benim dediği gibi reklamı çok yapılanı kaliteli zannediyorlar bu...
altus marka bi fırınım vardı çokları bu markayı duymamıştır bile 10 yıldır tık bile demedi anneciğim de aldı kampanyasına bakıp boschtan 3 yılda 3 kere servise gitti benimkinin 2 katı para kendimizi kandırmayalım arkadaşlar bu allah yapısı değil kul yapısı en babası 15 yıl kullanılan bi mekanik alet..2000 liraya alan da 15 yıl kullanıyo 1000 liraya alan da..
kayınvalidemin yıllardır bir calgon merakı var makinesi bozuldu adam rezistansı bozuk dedi götürdü ee dedik hani calgona nooldu adamın bize verdiği cevap abla ben akşama kadar kaç makine bakıyoom calgon kullananın makinesi de aynı kullanmayanın da işte siz şahitsiniz bu calgonu hesapladım 10 yılda en kralından bi makine parası tutuyo at yenisini al dedi..valla adam haklı ama naapcan bizim hatunlar biraz bilinçsiz adı var diye gider alır araştırmak falan yok...

rukiyecim o kadar haklısın ki bu calgon olayında.. 7 senedir annem kullanır banada der durur kullan diye ama ne gere dedim bozulacaksa zaten bozulsun.. makineler üretilirken calgon kullanmazsanız kısa zamanda bozulur diye bi ikaz mı var.. 3 yıllık evliyim bir kere bile kullanmadım aslada kullanmam.. calgon için bozulacaksa hiç beklemesin zaten.. hayatım bunlar tamamen medyanın satabilmek adına uydurduğu bi satış numarası.. bizim gibi düşüncesizlerde kapılıyoruz. ( yanlış analam olmasın diye genelliyorum) ya arkadaşlar o insanlar bunu duyurmasalar nasıl satacaklar.. sırf duyuru adı altında kaliteli örtüsüne bürünüyorlar.. en basitinden bi örnek vereyim.. yüzlerce şampuan var mesela şu yeni bu yeni diye değiştirir dururuz..ama dikkat edip arkadasındaki o mnnacık yazıyı okudunuzmu hiç.. çoğu aynı yerde üretiliyo..istanbul ümraniye mi ne tam emin değilim.. birinin içne lavanta birinin içine papatya özü bal özü bilmem taaa yurt dışındaki adalardan getirilien bilmem ne çiçeği polenleri falan diye yutturuyorlar... kalite demek marka demek değildir arkadaşlar... biz koyun olursak güdenler çok olur... evet kaliteyi arayıp bulalım ama markaya takılıp kalmayalım..benim bi arkadaşım var evindeki eşyalar pier cardin mi herneyse geneli oradan alınmış..fiyatları bi duysanız dudak uçuklatır... yazık günah be kardeşim vallahi yazık..ne yani başka marka olunca eşya bağırıyormu ben cardin değilim diye...

eşyaya markaya mala mülke tapar olmuşuz arkadaşlar..içimizde bunu itiraf edecek kimse yokmuş demekki..çünkü bi çok yorum aynı.. parası varsa alsın gibisinden... allah zenginle fakiri ayırmayacak öldüğümüzde unutmayalım....:20:

Param neye yetiyorsa alırım.İtiraf edecek bir şey yok.Marka diye almıyorum ,tasarımı zevkime uyduğu için ve kaliteli olduğu için alıyorum.Ha,param olmazsa da almayıveririm.Bir daha mı geleceğim bu dünyaya... :)) Yardımımızı da ederiz merak etmeyin. ;)

Param neye yetiyorsa alırım.İtiraf edecek bir şey yok.Marka diye almıyorum ,tasarımı zevkime uyduğu için ve kaliteli olduğu için alıyorum.Ha,param olmazsa da almayıveririm.Bir daha mı geleceğim bu dünyaya... :)) Yardımımızı da ederiz merak etmeyin. ;)
biz de zaten tam da bundan bahsediyoruz bidaha mı gelicez dünyaya hiç değilse israfdan gösterişten uzak duralım ki insan olduğumuz anlaşılsın diyoruz...yoksa yapılan iyiliği sorgulamak falan bunlar ayıp şeyler zaten yapılması gereken şeyler ve yaptığımız için övünemeyeceğimiz zaten görevimiz olan şeyler...:51:

Siz israf yapmayın,insan olun ,hadi bakalım... :27: Herkes hayat koşullarına göre yaşar !.. :)) Kaç kişiye yardım elini uzattınız acaba ? :)) Siz devam edin saldırın ,size kıymetli zamanımı daha fazla ayıramayacağım...

evet doğru calgon olayını bende yaşamıştım 1 makine emekli oldu calgon kullanırken tamirci bir anlamı yok demişti kullanmanın şimdikinde kullanmıyorum bende anlamıyorum bazı israfları mesela şu tuppervare ürünleri tamam çok kaliteli olabilir ama o kadr paraya aslı plastik değilmidir ama beyaz eşyada arçelik bosch gibi markalr dudak uçklatrken bende aman deyip makeppa aldım çok memnunum ama buzdolpta yapamadım tam istediğm gibiydimodel olarakta 20 yılda üçündü dolap olduğu için yeter diğerek onu aldım ondan çok memnunm işte ama tabiki bir bibloya 250 tl veren veya vitraylı cam dolap kapısına 6 lira verende var ben bunları düşününce yapamam elim titrer değmez diğerek

ya şu calgon olayına sonuna kadar katılıyorum.benim çamaşır makinem 13 yıllık hala çalışıyor .taşınmalardan birinde ayağı kırıldı altı pas içinde ama hala işimi görüyor ve ben bikere bile kalgon almadım.bende israfa karşıyım .ben oturma odamı moda lifeden aldım herkes çok kalitesiz niye aldın felan dedi ama ben gayette memnunum.bazı evler assolist evi gibi ..insan üstüne oturmaya kıyamaz.tamam salon günlük odaya göre biraz şık olur ama şıklık için servet harcamak gerekmez.yalnız büyük eşyada dayanıklı olması önemli şu açıdan hemen hemen değiştiremiyoruz diye..eşyaya hizmetçi olmaya karşıyım.işimi görsün tabii gözümede hoş gelsin yeter.geçen gün bi marketten tanesi 2 liraya 3 tane tablo aldım astım duvara öyle hoş duruyoki gelip gidip onlara bakıyorum.şart değil çok pahalı olması ...bence tabii:kkk:

Benim dikkat ettigim tek sey,son zamanlarda dosenen evlerin pahali ve bir okadarda zevkli dosenmesi,gel gelelim ki cogu evin buna ragmen kullanissiz oldugunu duyunuyorum.
misal beyaz hali cok cok guzel ama bana gore asala kullanisli degil.cocugum yok pek misafirim gelmez ,buna ragmen asla beyaz hali kullnamam ,bunun gibi bir sure sey.. gosterisli mobilyalara diyecegim yok,hakikaten cok guzel seyler var,alirken rahat kullanima uygunsa neden olmasin...

Kaliteden kasıt ister ev eşyası olsun ister mutfak eşyası olsun, senelerce sizi yarı yolda bırakıp bırakmaması ile ilgili. Tupperware denmiş, ki herhalde mutfak eşyası olarak en çok eleştiriyi alan da budur diye düşünüyorum. Neden, çünkü plastik. Ama ben ilk peynir kabımı 2004 senesinde bu markadan aldım, 8 senedir en az haftada 3 kez bulaşık makinesine giriyor. Bilen bilir; plastik malzeme hele bu kadar yüksek ısıda sürekli yıkandığında çizik çizik olur ve bu çiziklere zamanla bakteriler hapsolduğu için plastik zararlı hale gelir. Atılması lazım, kullanılması sakıncalı. Dediğim gibi ben bu peynir kabını 8 senedir kullanıyorum, üzerinde en ufak bir çizik dahi yok, gayet de sağlıklı. 8 senede minimum 8 tane plastik kap alsam peynir saklamak için (ki peyniri bu kadar uzun süre saklayan başka kap bilmiyorum, sonuçta yemek atmak da israf değil mi?) onun parasını sollar geçerdi. Şimdi buna "plastik nihayetinde" demek doğru mu? Elbette kalite bir noktada parayla doğru orantılı oluyor ama tabii her zaman istisnalar var.

Mesela calgon olayı farklı bir olay, ben de kullanmıyorum evde hiç. Çamaşır makinem 10 yıllık, daha tık demedi, içine calgon da hiç girmedi. Ama sudaki kireç oranı daha fazla olan bir ilde yaşasaydım nasıl olurdu onu öyle bir yerde yaşayana sormalı. Annem öyle bir yerde oturuyor yazın, ve inanın bulaşık makinesinden çıkan bardakların, cam eşyaların hepsi buğulu, kireçten dolayı. O mecburen kullanıyor çamaşır makinesinde bu ürünü, kullanmasa gerçekten makinenin ömrünü kısaltabilir, bilemiyorum.

Bunun dışında kaliteli almanın yolu, alacağınız eşyayı iyice araştırıp, bulabilirseniz kullanıcı yorumlarını okuyup karar vererek almaktan geçiyor. Hele bir de farklı markaların ürünlerini yanyana inceleme şansınız olursa; o zaman kullanılan malzemeden, görüntüsünden ve işlevinden o malın kaliteli olup olmadığını gayet rahat anlayabilirsiniz. Hem uygun, hem de kaliteli bulunabilirse ne ala. Ama ben fazla para verip senelerce kullandığım bir ürüne verdiğim paraya acımam. Uzun vadede kazandırır çünkü...

Son düzenleme:
bende herşeyin çifter çifter ve abartı alınmasına karşıyım. burada birçok topik gördüm özellikle markalarını üzerine bastıra bastıra yazanlar var. görüntüsünden kaliteli olduğu belli oluyor ayrıca marka ve fiyat yazılmasına gerek yok..

özellikle yeni çeyiz yapanlar bazıları o kadar abrtmışki resimlerine tek tek bakarken ben yoruldum yani ne gereği var yazık günah param avr diye illa saçacak yer arıyorsanız ihtiyacı olanlara saçın unutmayın sizin fazlanız bir başkasının eksiği olabilir.

mesela dün bir çeyiz topiği gördüm bir bayanın isim vermyeyim ama çk hoşuma gitti herşeyden birer tane var gerekli şeyler alınmış marka oldukları belli ama markalarını yazmamış mesela ne kadar aldığını da kimsenin gözüne sokmamış.

evet haklısınız plastik kap kacak bile marka yni israf olarak görüyorum bazı şeyleri ama mobilya ve uzun ömürlü eşyalrda kalite şart koltuk takımıdır yemek odası yatak odası halılar tabiki kaliteli olucak ha deyince dğeiştiremıyor insan çünkü ama burada çk kullanışsız eşyalarda gördm sırf marka diye alınmış eve konulmuş hantal kaba. sırf moda ve pahalı diye evelere mobilya mağazası görntüsü veriliyor çk yazık. özentilikden başka birşey değil biris de kalkmış zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış diyor ne kadar ayıp.

bende herşeyin çifter çifter ve abartı alınmasına karşıyım. burada birçok topik gördüm özellikle markalarını üzerine bastıra bastıra yazanlar var. görüntüsünden kaliteli olduğu belli oluyor ayrıca marka ve fiyat yazılmasına gerek yok..

özellikle yeni çeyiz yapanlar bazıları o kadar abrtmışki resimlerine tek tek bakarken ben yoruldum yani ne gereği var yazık günah param avr diye illa saçacak yer arıyorsanız ihtiyacı olanlara saçın unutmayın sizin fazlanız bir başkasının eksiği olabilir.

mesela dün bir çeyiz topiği gördüm bir bayanın isim vermyeyim ama çk hoşuma gitti herşeyden birer tane var gerekli şeyler alınmış marka oldukları belli ama markalarını yazmamış mesela ne kadar aldığını da kimsenin gözüne sokmamış.

evet haklısınız plastik kap kacak bile marka yni israf olarak görüyorum bazı şeyleri ama mobilya ve uzun ömürlü eşyalrda kalite şart koltuk takımıdır yemek odası yatak odası halılar tabiki kaliteli olucak ha deyince dğeiştiremıyor insan çünkü ama burada çk kullanışsız eşyalarda gördm sırf marka diye alınmış eve konulmuş hantal kaba. sırf moda ve pahalı diye evelere mobilya mağazası görntüsü veriliyor çk yazık. özentilikden başka birşey değil biris de kalkmış zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış diyor ne kadar ayıp.

esracım desteğin için çok teşşekürler..inan dün geceden beri bu konuyu tartışıyoruz inan senin kadar destek olup cesaret gösterisinde bulunan çok az kişi oldu...bazı insanlar yanlış bilir....bazı insanlar doğru bilir....bazı insanlarsa yanlış olduğunu bildikleri halde doğru diye savunur....yani diyeceğim israfı kimse istemez bu bir gerçektir ama kesin olan şu ki kimse ben israf yapıyorum diyemez....param var der durumum iyi der...israf yapıyorum demez...o yüzden allah herkese anlama kabiliyeti versin....hem ne demiş mevlana: ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların sadece karşındakinin anlayacağı kadardır... :46:

ya şu calgon olayına sonuna kadar katılıyorum.benim çamaşır makinem 13 yıllık hala çalışıyor .taşınmalardan birinde ayağı kırıldı altı pas içinde ama hala işimi görüyor ve ben bikere bile kalgon almadım.bende israfa karşıyım .ben oturma odamı moda lifeden aldım herkes çok kalitesiz niye aldın felan dedi ama ben gayette memnunum.bazı evler assolist evi gibi ..insan üstüne oturmaya kıyamaz.tamam salon günlük odaya göre biraz şık olur ama şıklık için servet harcamak gerekmez.yalnız büyük eşyada dayanıklı olması önemli şu açıdan hemen hemen değiştiremiyoruz diye..eşyaya hizmetçi olmaya karşıyım.işimi görsün tabii gözümede hoş gelsin yeter.geçen gün bi marketten tanesi 2 liraya 3 tane tablo aldım astım duvara öyle hoş duruyoki gelip gidip onlara bakıyorum.şart değil çok pahalı olması ...bence tabii:kkk:

calgon konusunda biz de şöyle birşey yaşadık canım . bizm makinamız arçelik 2007 de alındı alındığından beri illet ettik eski arçelikler yni 2000 den önce üretilenler çk kaliteli ancak arçelik 2000 den snra yedek parçasını aldığı ülkeyi mi firmayı mı ne değiştirmiş birşy yapmış kalitesi düşmüş bunu fabrikasında çalışan bir kişi söylemiş bir tanıdığımıza. nyse aldık geldik bir ton para eve geldi hiç durmadan 7 saat çalşmş bizde makınayı açıp dışarı çkmştk biz gelene kdr durur dıye. eve geldk ki su alıyor devam edıyor su alıyor devam edıyor böyle çalşmaya lanet olsn dedim arçeliğine de markasına da aradık geldilr ne deseler beğenirsiniz buna otomatik durma programı yüklenmemiş beynine düşünebiliyor musnz bunu arçelik yapıyor. neyse yenisi getirdiler o da başladı 3 sene snra takır tukur sesler çıkartmaya resmen makinanın içinde kılıç kalkan oynuyor snki birileri neyse gittk calgon aldık bimden (bakın amrkada söylüyorm ynı çekinilcek birşey yok deniyelim dedık) calgon marka olanı 15 liraydı gittk 2.50 liraya bimden aldık geldik 3. yıkamada ses kesildi. her zaman calgon hiç bir işe yaramaz diyenlere çk da hak veremıycem bu konuda aksine bizm grültü sorunumuzu calgon çözdü msela artk zıplamadan yerınden oynamadan ve dahah sessiz sıkıyor çamaşıları.

neyse dedik buzdolabını değiştirelim arçelikten uzak uzak gidiyorz yolda tmm mı gittk hotpoint ariston aldk buzdolabını o kdr güzlki no frost öyle de ucuza aldık ki o fiyata tek kapılı arçelik bile alamazdınız. o kdr güzl bir izlenim bıraktı ki şmdi bnde ariston evlenırken tüm beyaz eşyalarımı ariston almayı düşünüyorm mesela.

esracım desteğin için çok teşşekürler..inan dün geceden beri bu konuyu tartışıyoruz inan senin kadar destek olup cesaret gösterisinde bulunan çok az kişi oldu...bazı insanlar yanlış bilir....bazı insanlar doğru bilir....bazı insanlarsa yanlış olduğunu bildikleri halde doğru diye savunur....yani diyeceğim israfı kimse istemez bu bir gerçektir ama kesin olan şu ki kimse ben israf yapıyorum diyemez....param var der durumum iyi der...israf yapıyorum demez...o yüzden allah herkese anlama kabiliyeti versin....hem ne demiş mevlana: ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların sadece karşındakinin anlayacağı kadardır... :46:

aslıdna ben burda kalkıp da kaliteyi savunan insanlarında evlerinde ahım şahım kaliteli şeyler olduğunu düşünmüyorum..
bak mesela ben de çeyiz yapıyorum iki senedir çok paramın olduğu zamanlarda oldu az kazandığım zamanlarda oldu aşırı marka hiçbişey almadım şimdiye kadar görmüşsündür belki çeyiz topiğimi herşeyden az ve öz ilk etapta ihtiyacım olacak kadar en cok kullanabileceğim şeyleri tercih ettim hep.ileride birgün daha güzelleri çıkar dha kullanışlıları ve ben değiştirmek istediğimde eskisini kaldıramam bir köşeye içim acır tonla para verdim derim. ve çeyizime fiyat olarak orta halli kalite olarak sağlam kullanışlı şyler terch ettim hep, indirimleri, falan takip ettim hepsini de özene bezene aldım. birçok arkadaşım alma bunları falan dedi marka olsn yok bernardo bone china mıymş neymiş yk kahvaltı takımı al yk 3 çeşit tencere nıye almadın yok efendim çeyizmde seramik tencere takımı yokmuş(snki 3-4 yıl önce sramik takımalr vrdı kendi evlerinde) yok efendim kız çeyiznde mutlaka seramik bahartlık takımı olurmş. bend ha kkullanşlı cam bir takım seçtim kime ne ? ucuz ve kullanışlı olduğundan.yanı evleri eşyaları tek düze kalıplara sokmak çk yanlış özellikle marka kalıbına.

aynı şekilde günün birnde evime de az eşya alıcm bir koltuk takımı yemek masası konsol yatak odası tamamdır. evdekı her oda doldurulucak diye birşey yk birde aksesuar çılgınlığı vr bu ara herkesn duvarlarında bir yapışkanlı renkli çiçekler böcekler burada sadece bir bayanın evinde yatağınn baş ucunda yatak başı gibi duran desenli yapışkanı çk beğenmiştim onn harincnde bütn duvarlara kuşlar kelebekler çiçekler böcekler doldurmşlrda doldurmşlar. abartı işte herkesin birbirnden gördüğü şyler.

halbuki en büyük orjinallik artık kullanım ihtiyacıu olmnayan birşeyden başka birşey yaratıp kullanılabilir hale getirmek el emekleri kısmında böyle çk orjinal şeyler vr herkes kendi biblosunu süsünü püsünü kendi yapmış birisi kayınvalidesnn eskı mobilyaları boyatmş birisi çocuğunn mobilyasını boyamış o kdr çk hoşuma gidiyor ki küçk miktrlarla o insanların milyrlar verip evlerıne doldurdukları mobillyalara bin basar şeyler çıkarıyorlar ortaya :)

gösteriş kısmına katılsam da herkes istediğini almakta,kullanmakta özgürdür.
tamam yalan dünya,israf haram falan filan ama aklıma bir şey takıldı.evet bir fırına 1000 lira vermek çok diyelim sizin için,ama ona verecek paranız da var.siz şimdi bu gösteriş olur diyerek 300 liraya fırın alıp kalan 700 lirayı fakire fukaraya mı dağıtıyorsunuz?şöyle bir okuyup geçtim,bu beklenti oluştu bende şahsen.'israf etmeyelim insan olduğumuz anlaşılsın' benzeri bir yorum okudum hatta.tamam da kalanlarla ne yapılıyor bu durumda?

tamam yalan dünya,israf haram falan filan ama aklıma bir şey takıldı.evet bir fırına 1000 lira vermek çok diyelim sizin için,ama ona verecek paranız da var.siz şimdi bu gösteriş olur diyerek 300 liraya fırın alıp kalan 700 lirayı fakire fukaraya mı dağıtıyorsunuz?şöyle bir okuyup geçtim,bu beklenti oluştu bende şahsen.'israf etmeyelim insan olduğumuz anlaşılsın' benzeri bir yorum okudum hatta.tamam da kalanlarla ne yapılıyor bu durumda?

Biz ''insan'' değilmişiz .:)) Kendileri de sürekli konu açmış evini sürekli tadilata sokuyor,kapı renginin,yok bilmemnenin rengini beğenmiyor. :)) Dinime söven Müslüman olsa,diy ebir atasözü vardır.Madem biz ''insan''değiliz ,siz o kadar tadilat yapacağınıza (keyfi!) muhtaçlara yardım edin!..

aslıdna ben burda kalkıp da kaliteyi savunan insanlarında evlerinde ahım şahım kaliteli şeyler olduğunu düşünmüyorum..
bak mesela ben de çeyiz yapıyorum iki senedir çok paramın olduğu zamanlarda oldu az kazandığım zamanlarda oldu aşırı marka hiçbişey almadım şimdiye kadar görmüşsündür belki çeyiz topiğimi herşeyden az ve öz ilk etapta ihtiyacım olacak kadar en cok kullanabileceğim şeyleri tercih ettim hep.ileride birgün daha güzelleri çıkar dha kullanışlıları ve ben değiştirmek istediğimde eskisini kaldıramam bir köşeye içim acır tonla para verdim derim. ve çeyizime fiyat olarak orta halli kalite olarak sağlam kullanışlı şyler terch ettim hep, indirimleri, falan takip ettim hepsini de özene bezene aldım. birçok arkadaşım alma bunları falan dedi marka olsn yok bernardo bone china mıymş neymiş yk kahvaltı takımı al yk 3 çeşit tencere nıye almadın yok efendim çeyizmde seramik tencere takımı yokmuş(snki 3-4 yıl önce sramik takımalr vrdı kendi evlerinde) yok efendim kız çeyiznde mutlaka seramik bahartlık takımı olurmş. bend ha kkullanşlı cam bir takım seçtim kime ne ? ucuz ve kullanışlı olduğundan.yanı evleri eşyaları tek düze kalıplara sokmak çk yanlış özellikle marka kalıbına.

aynı şekilde günün birnde evime de az eşya alıcm bir koltuk takımı yemek masası konsol yatak odası tamamdır. evdekı her oda doldurulucak diye birşey yk birde aksesuar çılgınlığı vr bu ara herkesn duvarlarında bir yapışkanlı renkli çiçekler böcekler burada sadece bir bayanın evinde yatağınn baş ucunda yatak başı gibi duran desenli yapışkanı çk beğenmiştim onn harincnde bütn duvarlara kuşlar kelebekler çiçekler böcekler doldurmşlrda doldurmşlar. abartı işte herkesin birbirnden gördüğü şyler.

halbuki en büyük orjinallik artık kullanım ihtiyacıu olmnayan birşeyden başka birşey yaratıp kullanılabilir hale getirmek el emekleri kısmında böyle çk orjinal şeyler vr herkes kendi biblosunu süsünü püsünü kendi yapmış birisi kayınvalidesnn eskı mobilyaları boyatmş birisi çocuğunn mobilyasını boyamış o kdr çk hoşuma gidiyor ki küçk miktrlarla o insanların milyrlar verip evlerıne doldurdukları mobillyalara bin basar şeyler çıkarıyorlar ortaya :)

düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum arkadaşım senin gibi genç kızların olduğunu görmek ne güzel valla o abartı çeyizlere verilen paralara çok acıyorum ben de:46::46::46::46::46:

bu yorumu üzerime alınaraktan şunu önce belirteyimki ben sadece 1000 liraya fırın almadım aldığım 3lü set 1000 liraydı milletin en az 2500 lira vererek aldığı bir 3 lü set..önce okuduğuuzu doğru anlayalım bu bir .ikincisi o yorumumda kimin kime ne iyilik yaptığını konuşmak söylemek ayıptır da yazmıştım o kısmı sanırım görmek istemediniz bu nedenle şimdi size kime ne yardım yaptığımı söylemeyeceğimi bilmeniz gerekirdi..zaten burda kimse şunda özgür bunda değil bu tartışılmıyor sadece bir arkadaşımız gösteriş yapmak adına ya da allahın emriymiş gibi yapılan
gereksiz harcamaları ne kadar yanlış bulduğunu paylaşmış hak verenler de vereyenler de yazıyo ki elbette sizin ve bazı arkadaşların yazdığı gibi başlıkta yazılanın aksine cevaplar gelecektir çünkü gazel de o evleri o şekil döşeyenlerden yola çıkmış da açmış bu konuyu elbet kendilerini haklı gösterecek yorumlar yapacaktır.. herkes istediğini alır satar isterse de altından klozet yaptırır :1:

Back
X