Aynen valla o da şimdilik olmayıversin ilerde rahata kavuştuklarında olurEvet birde bu var erkekler evdede bir çalışma alanı oda istiyor hala anlamış değilim git işinde çalış ille bir odayıda pok edecekler
5 sene kadar önceki kabineden 8-10 bakanın katıldığı düğünler de gördümErkek arkadaşınız en güzelini değil en pahalısını ve onların çıkarına uygun olanını kastediyor. En güzeli 2 kişinin mutlu olacağı ve güzel hatırlayacağı bir törendir. Bu nikah töreni de olur, düğün töreni de olur, nikah sonrası küçük bir yemek daveti de olur. 1000 kişinin katılacağı ve siyasi parti şovuna dönecek olan bir düğün zaten güzel değildir. İlçe başkan yardımcısı ile tokalaşıp gençlik kolları başkanı ile fotoğraf çekmenin nesi güzelmiş?
OKAilesi kollarını bağlayıp oğlum yapsın demez öyle insanlar değil çok tatlı insanlar ellerinden geldiği kadar taşın altına koyarlar, iki evlat evlendirmişler bana da yaparlar ama senin babanın desteği kadar olmaz diyor büyük maddi yükün kendinde olduğunu söyledi. Benim babamın desteği için de o para senin sen nereye nasıl istiyorsan öyle harcarsın ya da kenara koyup ilerisi için düşünürsün dedi düğünü yapmak benim görevim sonuçta, nikahtan evlenmek istemiyorum diyor. Yahu yemekli düğün yapacak değiliz millet gelip kuru pasta kemirecek
5 sene kadar önceki kabineden 8-10 bakanın katıldığı düğünler de gördüm
zaten düğün sahibi rektör damat kaymakam vs idi, alayı siyasiydi
kimsenin şovu olmuyor açıkçası sadece 10 tane nikah şahibi oluyor sahnede
birkaç milletvekili, il başkanı vb. katılan düğünler de gördüm en fazla genel başkanımız katılmadığı için iyi dileklerini gönderdi diye bir anons yapıldığını gördüm.
artık telgraf bile okunmuyor yahu
bu o kadar büyük çaplı bir şey değildir herhalde en fazla ilçe başkanı, belki birkaç delege, teşkilattan bazı isimlerdir
misal işyerinizden arkdaşlarınızı çağırmayacak mısınız evlenseniz?
ya da esnaf olsanız komşu esnafları? eşinin arkadaşları çevresi buysa budur, ne yapsın adam çağırmasın mı?
benim de ailem kalabalık
siyasi çevresi olanlar da var -benim yok ama ailede olanlar çok (not: siyasi çevre olmadan bizim düğünler 1000 kişi zaten)
hepsi de düğününde çağırdı
iş arkadaşı, işyeri arkadaşı, siyaset arkadaşı çağrılır usul teamül bu.
düğüne de çağırmayacak da ne zaman çağırcak?
benim gödüğüm ve düşündüğüm de şu:İki taraf da böyle bir düğün istiyorsa ve maddi durum müsaitse tabii ki sorun değil.
Ama bir taraf böyle bir düğün yapabilmek adına evliliği erteliyorken diğer taraf daha sade bir törenle daha erken evlenmek istiyorsa sorun.
5 sene kadar önceki kabineden 8-10 bakanın katıldığı düğünler de gördüm
zaten düğün sahibi rektör damat kaymakam vs idi, alayı siyasiydi
kimsenin şovu olmuyor açıkçası sadece 10 tane nikah şahibi oluyor sahnede
birkaç milletvekili, il başkanı vb. katılan düğünler de gördüm en fazla genel başkanımız katılmadığı için iyi dileklerini gönderdi diye bir anons yapıldığını gördüm.
artık telgraf bile okunmuyor yahu
bu o kadar büyük çaplı bir şey değildir herhalde en fazla ilçe başkanı, belki birkaç delege, teşkilattan bazı isimlerdir
misal işyerinizden arkdaşlarınızı çağırmayacak mısınız evlenseniz?
ya da esnaf olsanız komşu esnafları? eşinin arkadaşları çevresi buysa budur, ne yapsın adam çağırmasın mı?
benim de ailem kalabalık
siyasi çevresi olanlar da var -benim yok ama ailede olanlar çok (not: siyasi çevre olmadan bizim düğünler 1000 kişi zaten)
hepsi de düğününde çağırdı
iş arkadaşı, işyeri arkadaşı, siyaset arkadaşı çağrılır usul teamül bu.
düğüne de çağırmayacak da ne zaman çağırcak?
Valla çok doğru yazmışsın.Yanlış anlama ama karşındaki seni saf görmüş , benim bildiğim bu stresi ve sıkıntıyı erkek yaşamalı sen değil . Kıçı yemiyosa evlenmicek yahu hem aile desteği yok hem senden beklentisi var , hem çözüm önerin var beğenmiyor hasbam neymiş çalışma alanı yokmuş küçük evdealıştırmayın böyle beleş yaşamaya sonra bir değeriniz kalmıyor paspas oluyorsunuz
Siyasi çevremiz var diyorlarsa 1000 kişilik düğün yap diyorlarsa pamuk eller cebe o zaman ailesi para verecek. Para vermiyorlarsa da karışmayacaklar.
Öyle siyasi çevrem var diye geçinenler genelde 3 tane belediye meclisi üyesi falan tanıyor yani fos çıkıyorCiddi ciddi çevresi olanların da zaten parası oluyor, ele güne karşı bir düğün yapıveriyorlar. Yani öyle çevremiz çok mok lafları bence tırışka dikkate almayın. Sevgilin de bence ayrıca havalarda uçuyor, yeni kurulan bir işin tanınması, oturması, kar etmesi birkaç yılı bulabiliyor öyle hayallerindeki ev mev bence sadece hayal. Neyse çok olumsuz konuşmuş olmayayım ama bunların ailece kafası uçmuş diyorum
Ailesinin onun gibi değil, o biraz görkemli organizasyonları görsel showları sever. Tabi tabi siyasi çevre dediğim şehir içinde olanlar öyle büyük çaplı zaten değil akrabalardan var milletvekilleri onları kastediyor.
Gelinlik saçma değil. Ama dış çekim gereksiz masraf bence deHayatınızdan düğün, gelinlik, dış çekim saçmalıklarını çıkarırsanız daha rahat evlenirsiniz. Düğün yapacağınıza daha geniş eve çıkın, daha iyi eşyalar alın.
dediğim gibi bence de normalYahu tabikiiiiii ülke bazında büyük çplı siyasi insanlardan bahsetmiyorum, şehir içi bahsettiğim kişiler, il ilçe başkanı belediye baskanı ve akrabası olan milletvekilleri. Adamın ailesi de kalabalık 7 ceddi bu şehirde doğmuş büyümüş eski topraklardan ailesi, bunu söylüyor çocuk düğün kalabalık olacak tanıdık eş dost çok keza sevgilimin de sosyal çevresi çok çok geniş. 1000 kişi buna bakarsak benim ailemi de katarsak içine bence normal geliyor.
Eeee madem köklü aile parayı verip düğünü yapsınlar öyle olmuyor mu
ve fakat
bunları düşünmesi gereken kişi siz değilsiniz, bu erkek tarafının kendi meselesi.
Gelinlik saçma değil. Ama dış çekim gereksiz masraf bence de
Siz apar topar evlenmeyin bence biraz zamana ihtiyacınız var. Sanki farklı noktalardasınız bu kişiyle.
Evlenme teklif etti mi peki ? Sanki o da aceleye getirmek istemiyor.
Umarım öyle olur
Katılıyorum, çevrem çok düğün 1000 kişi olsun diyen taraf parayı koymalı, kız tarafı ya da erkek tarafı fark etmez.
benim gödüğüm ve düşündüğüm de şu:
aile
akraba
iş arkadaşı
işyeri arkadaşı
baba-anne çevresi, siyasi çevre düğüne çağrılır
dediğim gibi böyle çevresi olup da çağırmayan ben görmedim.
ha öyle 20 kişiyle kokteyl yapıp evlenen yok mu var. ama çevresi yok, kimsenin düğününe gitmemiş, aktif bir hayatı yok
bu adam kendi işini yapıyorsa mesela eşşek gibi tüm ticari çevresini çağırcak. mecbur çağırcak.
esnaf olup, ticaretle uğraşıp siyasete bulaşıp çağırmamak gibi bir opsiyon yok.
yani üzgünüm ama ben öyle istemiyorum diyorsa kız tarafı kendi yarafında sadece nikah ya da sadece tek davet yapabilir
çevresi kalabalıksa o düğünü yapıp ödemek tabi erkek tarafının sorumluluğu.
bu ülkede evleniyorsan yok takı kayınbabam alacak, yok annemler şunu yapcak, yok onun babası bunu alcak derken ülkeye göre hareket ediyorsan, e çağırma gelenekleri de ülkemiz göre..
hoş ben yabancı düğünlerinde de siyasi/ticari çevresi olup çağırmayan görmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?