Bu ekonomide nasıl evlenilir ?

Yahu o zaten yaşıyor ama onun derdini açabileceği erkeklerklübü platformu yok ki :KK70:
Benim babam herşeyimi aldı vallahi eşimin ailesinden sıfır destek bide üstüne dedikleri şuydu az almış daha çok alması gerekiyormuş . Şimdiki aklım olsa bir kuruş dahi verdirmezdim . Valla yanlış anlama ama değerin olmuyor hep daha fazlası olsun istiyorlar

Oyyyy asla asla. Ben düğün meraklısı değilim, şehirler farklı tek düğün ve nikah olacak sadece bana kalsa tek nikah olsun. Ama onun ve ailesinin çevresi çok geniş siyasi taraf da var, böyle olunca düğünsüz asla diyor en az 1000 kişilik olacak diye de ekliyor siz düşünün.

1000 davetli...Siyasi çevre...Siz düğün yapmayın, il kongresi filan yapın.

Eş adayınız çözüm odaklı değil. Düğün yapmadan sade bir nikahla evlenebilirsiniz. Maddi durum düzelene kadar şu anda yaşadığınız evde idare edebilirsiniz. Böylece bu yaza evlenirsiniz. Ama sanırım erkek arkadaşınızın kafasıyla bu iş zor.

Benim babam herşeyimi aldı vallahi eşimin ailesinden sıfır destek bide üstüne dedikleri şuydu az almış daha çok alması gerekiyormuş . Şimdiki aklım olsa bir kuruş dahi verdirmezdim . Valla yanlış anlama ama değerin olmuyor hep daha fazlası olsun istiyorlar

Ben de böyle düşünüyorum babam bana destek verir sağolsun ama onun ailesinden gelemeyecekse babam daha çok vermek istese dahi istemem.

Herşeyi siz ve aileniz halletmeye kalkışmayın sakın sonra hiçbir değeri olmuyor alınanların yaşadığım acı tecrubeyle sabit. Aileniz size yardım etmek istediği parayı kendi adınıza nikah kıyılmadan önce hesabınıza yatırın ve nişanlınıza bahsetmeyin. Altın yaparsanızda sakın ama sakın bahsetmeyin düğünde de bakmasınlar çünkü kadının bir çeyreği bile olmasına müsade etmiyorlar canları çıkasıcalar düğünün ertesi haftasında arabayı alalım böyle olmuyor arabayı değişelim deyip duruyorlar.herşeyi ortak alın borcunu ödesin o zaman değerini bilir aldıklarınızın. Ayrıca şu ekonomik koşullarda bu erkeklerin iş kırma merakınada şaşıyorum hepsi iş kurma derdinde ben emir altında çalışmam diye düşünüyorlar biz kadınların iyi canı varmış el kapılarında ne laflar yiyerek yutarak çalışıyorız

1000 davetli...Siyasi çevre...Siz düğün yapmayın, il kongresi filan yapın.

Eş adayınız çözüm odaklı değil. Düğün yapmadan sade bir nikahla evlenebilirsiniz. Maddi durum düzelene kadar şu anda yaşadığınız evde idare edebilirsiniz. Böylece bu yaza evlenirsiniz. Ama sanırım erkek arkadaşınızın kafasıyla bu iş zor.

Ben bir kere evleneceğim düğün o akşamki eğlence balayı oturacağım ev hayallerimdeki gibi olmalı diyor, sen bişey istediğinde ben gönül rahatlığıyla alabileyim yapabileyim diyor aklın kalmasın içinde kalmasın benim de içimde kalmasın . Benim üniversitedeki kafa yapım mesela bu şuan asla böyle düşünmüyorum ama o bu kafada.

Herşeyi siz ve aileniz halletmeye kalkışmayın sakın sonra hiçbir değeri olmuyor alınanların yaşadığım acı tecrubeyle sabit. Aileniz size yardım etmek istediği parayı kendi adınıza nikah kıyılmadan önce hesabınıza yatırın ve nişanlınıza bahsetmeyin. Altın yaparsanızda sakın ama sakın bahsetmeyin düğünde de bakmasınlar çünkü kadının bir çeyreği bile olmasına müsade etmiyorlar canları çıkasıcalar düğünün ertesi haftasında arabayı alalım böyle olmuyor arabayı değişelim deyip duruyorlar.herşeyi ortak alın borcunu ödesin o zaman değerini bilir aldıklarınızın. Ayrıca şu ekonomik koşullarda bu erkeklerin iş kırma merakınada şaşıyorum hepsi iş kurma derdinde ben emir altında çalışmam diye düşünüyorlar biz kadınların iyi canı varmış el kapılarında ne laflar yiyerek yutarak çalışıyorız
Çok haklısınız evet kesinlikle böyle olmalı.

Kendi işi var ama bu farklı büyük bir fırsat çıktı karşısına baya büyük hem de olursa şayet iki aya bile evlenilir gelir kapısı çok büyük. O yüzden risk alıp giriyor işe.

Bugün biriktirirseniz yarın kuş olacak
3-4 yıl biriktirdiğiniz para bu enflasyonda biseye yine yetmeyecek
Az masrafla evlilik diyorum ben
İlla lüks mü olmalı ya da en pahalısı mı olmalı
elde var olanla makul evlenilebilir

Ben bir kere evleneceğim düğün o akşamki eğlence balayı oturacağım ev hayallerimdeki gibi olmalı diyor, sen bişey istediğinde ben gönül rahatlığıyla alabileyim yapabileyim diyor aklın kalmasın içinde kalmasın benim de içimde kalmasın . Benim üniversitedeki kafa yapım mesela bu şuan asla böyle düşünmüyorum ama o bu kafada.
O zaman üzgünüm ama sizin hayalleriniz örtüşmüyor.

Sizin istediğiniz sevdiğiniz insanla aynı çatı altında olmak.

Erkek arkadaşınızın da istediği buysa uzlaşırsınız. Ama o izlenimi almadım anlattıklarınızdan.

Bugün biriktirirseniz yarın kuş olacak
3-4 yıl biriktirdiğiniz para bu enflasyonda biseye yine yetmeyecek
Az masrafla evlilik diyorum ben
İlla lüks mü olmalı ya da en pahalısı mı olmalı
elde var olanla makul evlenilebilir

Benim de düşüncem böyle, az öz şekilde olabilir. O biraz gösteriş seviyo kafasında belli yani düğün burada olacak dediği yer bile.

O zaman üzgünüm ama sizin hayalleriniz örtüşmüyor.

Sizin istediğiniz sevdiğiniz insanla aynı çatı altında olmak.

Erkek arkadaşınızın da istediği buysa uzlaşırsınız. Ama o izlenimi almadım anlattıklarınızdan.

Aynı şehirdeyiz çünkü ayrı gayrı ne gerek var diyorum yaza değil hadi yaz sonuna olsun ekim başı mesela daha 1 yıl var. O bir kere yaşayacağız bunu en güzeli olmalı diyor.

Bir de 1000 kişi davetli listesi çıkarmış, siyasi cevresi falan varmış.Biraz bana da zora sürüyor gibi geldi.1000 kişilik düğün bu ekonomide bilemedim nasıl ödenir durum yoksa..
Valla ben okuduğumdan bunu çıkardım , oğlanın ailesi kenara çekilmiş , kızın ailesinden destek bekliyor paşam , konu sahibi çabalıyor burda 🤔 1000 kişi davetli listesi mi abooo 🙈 burdada bi bit yeniği var kesin . Para sıkıntın varsa o bin kişinin düğüne gelmesi bile bi masraf yani ikramda ona göre gidecek

Yanlış anlama ama karşındaki seni saf görmüş , benim bildiğim bu stresi ve sıkıntıyı erkek yaşamalı sen değil . Kıçı yemiyosa evlenmicek yahu hem aile desteği yok hem senden beklentisi var , hem çözüm önerin var beğenmiyor hasbam neymiş çalışma alanı yokmuş küçük evde 😜 alıştırmayın böyle beleş yaşamaya sonra bir değeriniz kalmıyor paspas oluyorsunuz
Evet birde bu var erkekler evdede bir çalışma alanı oda istiyor hala anlamış değilim git işinde çalış ille bir odayıda pok edecekler

Valla ben okuduğumdan bunu çıkardım , oğlanın ailesi kenara çekilmiş , kızın ailesinden destek bekliyor paşam , konu sahibi çabalıyor burda 🤔 1000 kişi davetli listesi mi abooo 🙈 burdada bi bit yeniği var kesin . Para sıkıntın varsa o bin kişinin düğüne gelmesi bile bi masraf yani ikramda ona göre gidecek

Ailesi kollarını bağlayıp oğlum yapsın demez öyle insanlar değil çok tatlı insanlar ellerinden geldiği kadar taşın altına koyarlar, iki evlat evlendirmişler bana da yaparlar ama senin babanın desteği kadar olmaz diyor büyük maddi yükün kendinde olduğunu söyledi. Benim babamın desteği için de o para senin sen nereye nasıl istiyorsan öyle harcarsın ya da kenara koyup ilerisi için düşünürsün dedi düğünü yapmak benim görevim sonuçta, nikahtan evlenmek istemiyorum diyor. Yahu yemekli düğün yapacak değiliz millet gelip kuru pasta kemirecek :D

Nasıl yaparsınız, ne zaman evlenirsiniz bilemem, hakkınızda hayırlısı olsun ama kendinizden fazla ödün vermeyin ve gerektiğinden fazla fedakarlık yapmayın. Şu olmasada olur, bu olmasada olur demeyin. Kafaya takan kişi siz değil, erkek kısmı olsun. Baştan böyle yaparsanız evlendikten sonrada her sorunu siz düşünmek zorunda kalırsınız.

Maddi anlamda (kira ve diğer faturaları ödeme, yeme içme, arada bir gezme tozma) zorlanacaksanız evlenme konusunu ertelemenizi tavsiye ederim. Eşya eksikliğinden bahsetmiyorum, eşya zamanla yerine konur, bir buçuk senedir evliyim hala eksiklerim var ama temel ihtiyaçlar karşılanmıyorsa büyük bir sorun olur. Parasızlık stres yapıyor ve maalesef huzursuzluk oluyor yuvada.

Aynı şehirdeyiz çünkü ayrı gayrı ne gerek var diyorum yaza değil hadi yaz sonuna olsun ekim başı mesela daha 1 yıl var. O bir kere yaşayacağız bunu en güzeli olmalı diyor.

Erkek arkadaşınız en güzelini değil en pahalısını ve onların çıkarına uygun olanını kastediyor. En güzeli 2 kişinin mutlu olacağı ve güzel hatırlayacağı bir törendir. Bu nikah töreni de olur, düğün töreni de olur, nikah sonrası küçük bir yemek daveti de olur. 1000 kişinin katılacağı ve siyasi parti şovuna dönecek olan bir düğün zaten güzel değildir. İlçe başkan yardımcısı ile tokalaşıp gençlik kolları başkanı ile fotoğraf çekmenin nesi güzelmiş?

Ben de böyle düşünüyorum babam bana destek verir sağolsun ama onun ailesinden gelemeyecekse babam daha çok vermek istese dahi istemem.
Ailenizi küçük düşürmeyin lütfen yaşamış biri olarak söylüyorum 🙏 bırakın ailesi düşünsün sonuçta oğlan everen onlar . Şimdi devir tersine dönmüş kız babaları düğün yapıyor masrafı üstleniyor ama bi Allah razı olsun diyen yok ki bide inkar gelirler herşeyi biz yaptık derler

Ailesi kollarını bağlayıp oğlum yapsın demez öyle insanlar değil çok tatlı insanlar ellerinden geldiği kadar taşın altına koyarlar, iki evlat evlendirmişler bana da yaparlar ama senin babanın desteği kadar olmaz diyor büyük maddi yükün kendinde olduğunu söyledi. Benim babamın desteği için de o para senin sen nereye nasıl istiyorsan öyle harcarsın ya da kenara koyup ilerisi için düşünürsün dedi düğünü yapmak benim görevim sonuçta, nikahtan evlenmek istemiyorum diyor. Yahu yemekli düğün yapacak değiliz millet gelip kuru pasta kemirecek :KK70:
Canım o zaman sen kafana takıpta dert edinme kendine yapsınlar o zaman 😬 madem iki çocuk evermişler üçüncüyüde everirler 😜

Bu devirde en iyisi kaçmak 🤣🤣 öyle bir kadın vardı ya vermezlerse gaçaçam en iyisi gaçmak diyordu onun dediği gibi de oldu valla

Ailesi kollarını bağlayıp oğlum yapsın demez öyle insanlar değil çok tatlı insanlar ellerinden geldiği kadar taşın altına koyarlar, iki evlat evlendirmişler bana da yaparlar ama senin babanın desteği kadar olmaz diyor büyük maddi yükün kendinde olduğunu söyledi. Benim babamın desteği için de o para senin sen nereye nasıl istiyorsan öyle harcarsın ya da kenara koyup ilerisi için düşünürsün dedi düğünü yapmak benim görevim sonuçta, nikahtan evlenmek istemiyorum diyor. Yahu yemekli düğün yapacak değiliz millet gelip kuru pasta kemirecek :KK70:
Siyasi çevrem var diyen kişi kuru pastayla düğün yaparsa iyi🙈

Ben evleneli bir yıl olmadı, biz ailelerden destek almadan düğün yaptık. Daha doğrusu kayınailem sadece altınları yaptı. Mobilyamızı markalardan almak yerine, mobilyacılar çarşısından daha uyguna aldık. Beyaz eşyayı siemens yerine Beko aldık, yani ufak tefek şeylerden kıstık. Bana düğüne yapılan masraf saçma geldiği için mahalle düğün salonumuzda yaptık. Eşimin tarafında hiç düğün yapmadık. Düğünümüz de sonbaharda olduğu için balayına Nevşehir’e gittik. Sonuç olarak harcamaları bilen 2 kişi olunca 1 yıl dolmadan tüm borçlarımızı ödedik.

Yine başka bir arkadaşım borçsuz düğün yaptı, aile desteği de olmasına rağmen 1+1 ev tutup en az eşya ile evinde gayet mutlu.

Verdiğim iki örnekte de çiftlerin aynı kafada olup, yol almasının çok kolay olduğu gözüküyor. Ama sizinkinde ne yazıkki sevgiliniz çok farklı kafada. O yüzden sizin yerinizde olsam beklemeyi tercih ederdim. Aynı evin içine girince işler kolaylaşmak yerine daha da zorlaşır çünkü

Back
X