• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu eğitim sistemi canımı sıkıyor 😮‍💨

greenseaaa

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2024
246
50
13
Merhabalar arkadaşlar ben 23 yaşında gastronomi son sınıf(4)öğrencisiyim öğretmenlikte yapabileyim diye formasyon aldim bu senede kpss nin değişmesi üzerine formasyonunda kalkacağını Felan söyledilee aşırı canım sıkıldı onu da geçtim okadar kişi var ki çalışmıyor yanlış anlaşılmasın hicbirsey bilmiyor ama hemende memur oluyorlar ben son sınıfın stresi ile zaten dersler zor bitirirsem şükür edicem🥲 şimdide kpss ye nasıl caliscam yeni sistem nasıl durum ne hiç bilmiyorum hayatımda da biri var aramız da iyi zaten okul bitince evlilik planları var o da destek oluyor sen yaparsın ben inanıyorum zekisin sen hiç birşey bilmeyen bile oluyor sen hayli hayli olursun Felan hem rahat edersin istersen evlendikten sonrada evde çalış Felan diyor desteği hoşuma gidiyor kendisi memur bu arada ama ben aşırı kaygiliyim ne yapcam nasıl ayaklarım üzerinde durcam Felan diye ya başlarda böyle değildi ne zaman son sınıf oldum böyle artık uyuyamaz oldum yeni sistemdende hiç anlamış değilim anlayan varmı😮‍💨😮‍💨

Merhabalar arkadaşlar ben 23 yaşında gastronomi son sınıf(4)öğrencisiyim öğretmenlikte yapabileyim diye formasyon aldim bu senede kpss nin değişmesi üzerine formasyonunda kalkacağını Felan söyledilee aşırı canım sıkıldı onu da geçtim okadar kişi var ki çalışmıyor yanlış anlaşılmasın hicbirsey bilmiyor ama hemende memur oluyorlar ben son sınıfın stresi ile zaten dersler zor bitirirsem şükür edicem🥲 şimdide kpss ye nasıl caliscam yeni sistem nasıl durum ne hiç bilmiyorum hayatımda da biri var aramız da iyi zaten okul bitince evlilik planları var o da destek oluyor sen yaparsın ben inanıyorum zekisin sen hiç birşey bilmeyen bile oluyor sen hayli hayli olursun Felan hem rahat edersin istersen evlendikten sonrada evde çalış Felan diyor desteği hoşuma gidiyor kendisi memur bu arada ama ben aşırı kaygiliyim ne yapcam nasıl ayaklarım üzerinde durcam Felan diye ya başlarda böyle değildi ne zaman son sınıf oldum böyle artık uyuyamaz oldum yeni sistemdende hiç anlamış değilim anlayan varmı😮‍💨😮‍💨
Önce Türkçe çalışmaya başlamalısın. Yoksa memurluk hayal gibi görünüyor.

Ben de diyorum zaten hiçbir şey bilmeyen mi olur diye millet yapıyor yani demekki biliyor ben stres yapıyorum diye öyle konuşuyor
Yani nedir olay, sevgilin sen birşey bilmeden yaparsın dedi sen de buna inandın ve bunun içim destek mi istiyorsun? O zaman yaparsın diyeyim ben de madem hadi

Yani nedir olay, sevgilin sen birşey bilmeden yaparsın dedi sen de buna inandın ve bunun içim destek mi istiyorsun? O zaman yaparsın diyeyim ben de madem hadi
Bişey bilmeden yaparsın değil de stres yapıyorum diye öyle konuşuyor 🙃 onun öyle demesi pek önemli değil sadece son sistemi anlamış değilim canımı sıktı açıkçası

Bişey bilmeden yaparsın değil de stres yapıyorum diye öyle konuşuyor 🙃 onun öyle demesi pek önemli değil sadece son sistemi anlamış değilim canımı sıktı açıkçası
Bir kpss kursuna git sor anlatsınlar, eminim internette bununla alakalı bir sürü forum vardır, pek kpss umrundaymış gibi gelmedi bana, böyle bir zamanda her türlü bilgiye ulaşmak çok kolay

Türkçe dersi için yazım yanlışları, imla kuralları, anlatım bozuklukları hem bunlara bolca çalış hem de dünya klasiklerini ve eski yazarlarımızın yazdığı kitaplardan mutlaka oku. Ben de kitap okumaya başlayacağım. TDK'nın sitesini takip et. Türkçede çok soru çıkıyor, bol bol kitap okuyup paragraf çözmen lazım.
Sistem değişti evet, sınava sıkı bir şekilde çalışıp yüksek bir puan almak gerekiyor. Diğer türlü kadro açılmasını bekliyoruz. Ben de yüksek puan almaya gayret edeceğim.

Formasyon olsaydı ne olacaktınız?

Kpss zor. Düz memur alımı az. İmkansız değil. Mızmızlanmak yerine oturup çalışmanız gerek.

Hiçbi şey bilmeyenlerin memur olduğunu düşünmüyorum. Ben resmen tırmalayarak bi yerlere geldim. Ha sadece ders çalışıp kendisine hayat adına hiçbi şey katmadan olanlar vardır. Siz de çok istiyorsanız sadece ders çalışın. Sistem değişse nolacak sonuçta aynı dersler. Bi de bol bol kitap okuyun. Zira bu şekilde paragraf sorularının hiçbirini çözemezsiniz. Ya da anlatım bozukluğu, dil bilgisi vs. Eh o zaman da zaten memur olamazsınız.

Back