Eşim asla kabul etmez bunu. Bensiz gitmiyor zaten. İşim var temizlik yapıcam diyorum yardım ediyor hemen bitsin de gidelim diyeDoğumdan sonra bebeğinizle beraber kendi evinizde durun...
Sürekli girmek zorunda değilsiniz...
Eşiniz gitsin gelsin...
Kv demiyor işte. Bana da demez. Şu tuzluğu uzatır mısın bile demedi. Ama açma börek canımız çekti desek kalkar açar hemen. Sırf çocukları yada biz yiyelim diye elinden gelenin fazlasını yaptı. Ama eltim canım şunu çekti bunu çekti diye söyleyip işin ucundan tutmaz ben buna sinir oluyorum. Benim eşim bile yardım eder çoğu zamanelbette olmaz, ortak iş yapılıyorsa herkes bir işin ucundan tutmalı.
ancak işte nasıl ki siz istemeden eşinizin zoruyla gidiyorsanız o da belki eşinin zoru ile geliyordur dedim. Öyle durumda ara buluculuğu zorlayan kişi yapmalı.
elti kendi gelmek istiyor madem, kv niz de yardımını isteyebilir, işleri paylaştırabilir.
Aç kalırız o olur der :) ama denerimKv desen sen de bi geri cekilelim anne ne yapicak diye ?
Evet siz haklısınız arkadaşım. İnsanin kendine özel planı olabilir. Hadi direttiniz kabul etti diyelim ama bu seferde sizinde yazdığınız gibi sürat asar huzur vermez bu erkekler. O yüzden de eşinizle mucadeye girmeden halledin ,yani başka bahaneler bulun . Çok kötüyüm rahatsızım gidemicem gibi , esinizede ayıp olur şimdi annenler seni bekler sen git deyin, ya vazgecer yada geri çabuk döner. Tartışmamis olun ki evdede huzurlu olunabildigini görsün .Ailesine düşkün bi eşim var. Her haftasonu pazar gününü kayınvalidemde eltimlerle toplanarak geçiriyoruz ama sabahtan akşama. Yani kahvaltıya gidip akşam yemeği çayı falan da içiliyor yani bütün gün ordayız. Eşim cumartesi çalışmıyor ama genelde alışverişti şuydu buydu öyle geçiyor o günde.
Eltimle sorunlarımız var daha önceki konumda da bahsetmiştim laf sokmalarını vs. Bütün gün bi arada olmak da eziyet geliyor artık. Ama eşim ailesine abisine yeğenlerine çok düşkün olduğu için asla anlamıyor beni. Şöyle ki kayınvalidemde oturuyoruz arkadaşı arıyor hadi şuraya gidiyoruz hazırlanın diye kaynımlar eve gitmeden eşim kalkmıyor ya da gelemeyiz diyip bahane uyduruyor. Ama kaynım ve eltimde durum bizim gibi değil.
Bi haftasonu eşim aradı abisini mangalı hazırlıyorum diye abisi biz gelmicez arkadaşlarla planımız var demiş. Diğer haftasonu arkadaşım çağırdı eşli olarak. Eşim gidemeyiz geçen hafta mangal yapamadık bu hafta abimlerle mangal yapıcaz dedi ve gitmedik ben sinir küpü tabi.
Ben hamileyim. İlk zamanlarım zor geçti. Bi gün lavabodayım içim dışıma çıkmış zaten kusuyorum. Lavabodan çıktım eşim hadi kahvaltıya geç kaldık dedi. Sanki lavaboda göbek atıyorum.
Eltim rahat bi insan zaten kahvaltı hazırlanacak yemek yapılacak falan umru değil oturup keyfine bakıyor çoğu zaman. Bende yardım etmesem kv tek başına kalıyor bütün işlerde. Ki eltimdede kvde de elimden geldiğinde yardım ediyorum.
Bu haftasonu da kv hastaydı baya. Eltimler gelmeden kahvaltıyı hazırladık kv deyle. Eşimde yardım etti baya. Kahvaltı bitti eltim her zamanki gibi çocuğunu alıp uyutmaya gitti. Yine bütün iş bize kaldı.
Ben hamileyim daha da ağırlaştım artık zorlanıyorum kvdede çok sağlıklı bi insan değil ama biz yiyelim diye onca şey yapıyor.
Eşimle çok tartıştık bu konu için. Ben gitmek istemiyorum evde başbaşa kalmak istiyorum dedim gitmediğimiz zamanlar tavır aldı yüzüme bile bakmadı. Eltim hiçbi işe elini atmıyo bende artık yapamıyorum artık sinir oluyorum dedim o hep öyle koskoca kadına ben mi diyim dedi geçiştirdi. Kv de bu durumdan şikayetçi ama oda eltime şunu da sen yap demiyor. Ve biz bu konuyu asla çözemedik.
Haftada bi gün ailesini görmek tabiki hakkı çok da iyi insanlar ama bu konu nasıl çözülür fikirlerinizi bekliyorum. Eşimle her seferinde tartışıyoruz ve asla bi çözüme varmıyor.
2 yıldır evliyiz inanın buna çözüm bulamadık. Eşim ne ailesine nede arkadaşlarına bensiz gidiyor. Çoğu zaman hasta da olsam çoğu yere sürüklendim (mecazi anlamda). Evde temizliğe kalkıştım eşim yardım etti sırf hemen bitsin de gidelim diye. Hastayım desem annemlerde benim odamda yat diyor da yatılmıyor işte.Evet siz haklısınız arkadaşım. İnsanin kendine özel planı olabilir. Hadi direttiniz kabul etti diyelim ama bu seferde sizinde yazdığınız gibi sürat asar huzur vermez bu erkekler. O yüzden de eşinizle mucadeye girmeden halledin ,yani başka bahaneler bulun . Çok kötüyüm rahatsızım gidemicem gibi , esinizede ayıp olur şimdi annenler seni bekler sen git deyin, ya vazgecer yada geri çabuk döner. Tartışmamis olun ki evdede huzurlu olunabildigini görsün .
Zamanla gitme isteği azalır. Ben tek örnek verdim de siz başka bahaneler üretin:)
Kabul etmez ki eşime de diyorum haftaiçi gidelim diye ama yok pazar illaki toplanma günüvalidebiz h.sonu toplanma gününü kaldıracak eşiniz degil.
validenizle konuşun herkes nezaman isterse seni görmeye gelsin hem sizde çok yorulmamış hem de birbirimize daha çok vakit ayırmış oluruz diyin.
birlikte dışarı çıkarız hem sakin degişik ortam oluşur diyin
her hafta sonu aile ziyareti olmaz bence. Herkesin kendine gore isi gucu. alisverisi baska planları olur...Kayinvalidenin isi de zor. her pazar çocukları ağırla..Ailesine düşkün bi eşim var. Her haftasonu pazar gününü kayınvalidemde eltimlerle toplanarak geçiriyoruz ama sabahtan akşama. Yani kahvaltıya gidip akşam yemeği çayı falan da içiliyor yani bütün gün ordayız. Eşim cumartesi çalışmıyor ama genelde alışverişti şuydu buydu öyle geçiyor o günde.
Eltimle sorunlarımız var daha önceki konumda da bahsetmiştim laf sokmalarını vs. Bütün gün bi arada olmak da eziyet geliyor artık. Ama eşim ailesine abisine yeğenlerine çok düşkün olduğu için asla anlamıyor beni. Şöyle ki kayınvalidemde oturuyoruz arkadaşı arıyor hadi şuraya gidiyoruz hazırlanın diye kaynımlar eve gitmeden eşim kalkmıyor ya da gelemeyiz diyip bahane uyduruyor. Ama kaynım ve eltimde durum bizim gibi değil.
Bi haftasonu eşim aradı abisini mangalı hazırlıyorum diye abisi biz gelmicez arkadaşlarla planımız var demiş. Diğer haftasonu arkadaşım çağırdı eşli olarak. Eşim gidemeyiz geçen hafta mangal yapamadık bu hafta abimlerle mangal yapıcaz dedi ve gitmedik ben sinir küpü tabi.
Ben hamileyim. İlk zamanlarım zor geçti. Bi gün lavabodayım içim dışıma çıkmış zaten kusuyorum. Lavabodan çıktım eşim hadi kahvaltıya geç kaldık dedi. Sanki lavaboda göbek atıyorum.
Eltim rahat bi insan zaten kahvaltı hazırlanacak yemek yapılacak falan umru değil oturup keyfine bakıyor çoğu zaman. Bende yardım etmesem kv tek başına kalıyor bütün işlerde. Ki eltimdede kvde de elimden geldiğinde yardım ediyorum.
Bu haftasonu da kv hastaydı baya. Eltimler gelmeden kahvaltıyı hazırladık kv deyle. Eşimde yardım etti baya. Kahvaltı bitti eltim her zamanki gibi çocuğunu alıp uyutmaya gitti. Yine bütün iş bize kaldı.
Ben hamileyim daha da ağırlaştım artık zorlanıyorum kvdede çok sağlıklı bi insan değil ama biz yiyelim diye onca şey yapıyor.
Eşimle çok tartıştık bu konu için. Ben gitmek istemiyorum evde başbaşa kalmak istiyorum dedim gitmediğimiz zamanlar tavır aldı yüzüme bile bakmadı. Eltim hiçbi işe elini atmıyo bende artık yapamıyorum artık sinir oluyorum dedim o hep öyle koskoca kadına ben mi diyim dedi geçiştirdi. Kv de bu durumdan şikayetçi ama oda eltime şunu da sen yap demiyor. Ve biz bu konuyu asla çözemedik.
Haftada bi gün ailesini görmek tabiki hakkı çok da iyi insanlar ama bu konu nasıl çözülür fikirlerinizi bekliyorum. Eşimle her seferinde tartışıyoruz ve asla bi çözüme varmıyor.
çözüm kalmadı.Kabul etmez ki eşime de diyorum haftaiçi gidelim diye ama yok pazar illaki toplanma günü
Öyle ki işimiz olduğunda bile kv illa yemek yiyin diyip zorla masaya otırtuyor biz tokuz diyorum oğlum yer diyip masa hazırlıyor
Kendi aileme haftaiçş vakit ayırıyorum haftasonu eşimle bana kalsın diyeHer Pazar sabahtan aksama es ailesi ile birlikteyseniz kendi ailenizle ne zaman nasıl gprusuyorsunuz eşini sizi düşünüyor mu hic
Kendi ailemle haftaiçi görüşüyorum haftasonu eşimle başbaşa kalmak ümidiyle ama sonuç ne yazik ki buSenin ailenle ne sıklıkla görüşüyorsunuz?
Gitmek zorunda kalıyorum çünkü eşim emrivakiyle zor durumda bırakıyor beni. Fikrimi sormuyor bu konuda. Lavaboda kusarken bile hadi çabuk ol da çıkalım modundaydı.o ne öyle yahu her hafta her hafta
isterse 3 ay surat assın. ben olsam gitmem. her seferinde gittiğiniz için bu durumu yaşıyorsunuz.
Bi ara haftaiçi gitmeyi teklif ettim ama abileri haftaiçi gelemediği için haftasonu tekrar gittik. Pazar gününü toplanma günü ilan etmişler yani.Sonuna kadar haklısın.Sürekli görüşmek nedir aynı şekilde sizin ailenizle göeüşülüyor mu ? Ayrıca sürekli neden hizmet etmek durumjnda kalıyosunuz evinizde oturul sakin sakin kafa dinlemek varken ?
Eşinize durumu açıklayın anlamıyorsa kendi bilir hsonu yerine hiçi yemeğe gidin bir gün. Böyle topluca olmaz hem. Anlamıyorsa da kendi bilir yüklüsünüz anlayış göstermesi gerekir diye düşünüyorum.Hakkınızda hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?