Ailesine düşkün bi eşim var. Her haftasonu pazar gününü kayınvalidemde eltimlerle toplanarak geçiriyoruz ama sabahtan akşama. Yani kahvaltıya gidip akşam yemeği çayı falan da içiliyor yani bütün gün ordayız. Eşim cumartesi çalışmıyor ama genelde alışverişti şuydu buydu öyle geçiyor o günde.
Eltimle sorunlarımız var daha önceki konumda da bahsetmiştim laf sokmalarını vs. Bütün gün bi arada olmak da eziyet geliyor artık. Ama eşim ailesine abisine yeğenlerine çok düşkün olduğu için asla anlamıyor beni. Şöyle ki kayınvalidemde oturuyoruz arkadaşı arıyor hadi şuraya gidiyoruz hazırlanın diye kaynımlar eve gitmeden eşim kalkmıyor ya da gelemeyiz diyip bahane uyduruyor. Ama kaynım ve eltimde durum bizim gibi değil.
Bi haftasonu eşim aradı abisini mangalı hazırlıyorum diye abisi biz gelmicez arkadaşlarla planımız var demiş. Diğer haftasonu arkadaşım çağırdı eşli olarak. Eşim gidemeyiz geçen hafta mangal yapamadık bu hafta abimlerle mangal yapıcaz dedi ve gitmedik ben sinir küpü tabi.
Ben hamileyim. İlk zamanlarım zor geçti. Bi gün lavabodayım içim dışıma çıkmış zaten kusuyorum. Lavabodan çıktım eşim hadi kahvaltıya geç kaldık dedi. Sanki lavaboda göbek atıyorum.
Eltim rahat bi insan zaten kahvaltı hazırlanacak yemek yapılacak falan umru değil oturup keyfine bakıyor çoğu zaman. Bende yardım etmesem kv tek başına kalıyor bütün işlerde. Ki eltimdede kvde de elimden geldiğinde yardım ediyorum.
Bu haftasonu da kv hastaydı baya. Eltimler gelmeden kahvaltıyı hazırladık kv deyle. Eşimde yardım etti baya. Kahvaltı bitti eltim her zamanki gibi çocuğunu alıp uyutmaya gitti. Yine bütün iş bize kaldı.
Ben hamileyim daha da ağırlaştım artık zorlanıyorum kvdede çok sağlıklı bi insan değil ama biz yiyelim diye onca şey yapıyor.
Eşimle çok tartıştık bu konu için. Ben gitmek istemiyorum evde başbaşa kalmak istiyorum dedim gitmediğimiz zamanlar tavır aldı yüzüme bile bakmadı. Eltim hiçbi işe elini atmıyo bende artık yapamıyorum artık sinir oluyorum dedim o hep öyle koskoca kadına ben mi diyim dedi geçiştirdi. Kv de bu durumdan şikayetçi ama oda eltime şunu da sen yap demiyor. Ve biz bu konuyu asla çözemedik.
Haftada bi gün ailesini görmek tabiki hakkı çok da iyi insanlar ama bu konu nasıl çözülür fikirlerinizi bekliyorum. Eşimle her seferinde tartışıyoruz ve asla bi çözüme varmıyor.
Madem çok gitmek istiyor ,bırak kendi gitsin ,ailesini de görsün gelsin .her hafta gidiliyorsa sen 2 yada 3 haftada bir git .istemediğin zaman hiç gitme .şuan senin yardıma ihtiyacın var , oğlu anasına kiyamiyorsa yardımcı tutsun yada kaynvalide evine gidince herkes pisliğini temizlesin .bunu açıkça konuşup uygulayın hepberaber .yoksa sen nasıl olsa yapıyorsun diye herşey sana kalmaya devam eder ..esin zaten etkisiz eleman ,birşey demeyeyim onun içinHaftada bi gün ailesini görmek tabiki hakkı çok da iyi insanlar ama bu konu nasıl çözülür fikirlerinizi bekliyorum. Eşimle her seferinde tartışıyoruz ve asla bi çözüme varmıyor
Sorun zaten eşimde. Ama bütün gün kvde deyiz. Bende yardım etmesem kv tek başına yapıyor herşeyi. Eltim hadi mangal yapalım hadi şunu yapalım diyip kayboluyor ortalıktan.Sorun sizin esinizde konunun eltinizin iş yapmamasıyla ne alakası var anlayamadım. Genelde değişmiyor böyle kisiler bi yolu olduğunu sanmıyorum. Tepkinizi koyun gitmeyin
Eşimin ailesi bana karşı çok iyi insanlar. Onlara tavır alır gibi olmak araya soğukluk sokmak istemiyorum. Eşim de ailesinden uzaklaştırmaya çalıştığımı zannedip bana cephe alıyor. Zaten artık ailesiyle ilgili planlarda bana sormuyoro yüzünü bir asıyorsa sen iki as. gitme. sen alıştırdığın için böyle. şimdi de aksine alıştır. 2 ay gitmesen kavrar o da. ayda bir git yeter. o istiyorsa gitsin gelsin.
Kimse bişey yapmak zorunda değil tabiki ama yapılmayınca bütün gün kvye kalıyor. Bi kaç kere tavır olarak oturdum eşim yardım etti annesine. O an ben utandım.Az daha dayanın...
Bebeğiniz doğunca sizde
her yemek öncesi sonrası bebeği uyutmaya,emzirmeye diye çekilirsiniz bir kenara
Abisi cmt çalışıyor diye pazar gidiyoruz yani plan da ona göre yapılıyorCumartesiden gidip pazari evde gecirseniz ?
Eşimin ailesi bana karşı çok iyi insanlar. Onlara tavır alır gibi olmak araya soğukluk sokmak istemiyorum. Eşim de ailesinden uzaklaştırmaya çalıştığımı zannedip bana cephe alıyor. Zaten artık ailesiyle ilgili planlarda bana sormuyor
Kimse hiçbişey yapmak zorunda değil ona bişey demiyorum ama ortak bi yemek yeniyorsa herkes tabağını kaldırmalı eltim iş yapmıyor derken onu kastetmiştim. Ki zaten eltim kv nin evi müsait diye isteyerek geliyor. Canı istiyor mangal yaptırıyor ya da başka bişey ama nedense hazırlık aşamasında eltim içerde uyuyorgitmeyin, gidiyorsanız da bırakın eşiniz işlere koştursun.
eltiyi haksız bulmuyorum ben bu arada. onun eşini haksız buluyorum. belki onun da eşi zorla getiriyordur sizin eşiniz gibi.
Kimse bişey yapmak zorunda değil tabiki ama yapılmayınca bütün gün kvye kalıyor. Bi kaç kere tavır olarak oturdum eşim yardım etti annesine. O an ben utandım.
O zamanda çocuk babannesiyle vakit geçirsin ister yada kuzenleriyleAllah yardımcınız olsun... Tabii ki siz haklısınız doğum yapıp bebek olunca zaten gidemezsiniz, böyle böyle araya mesafe koyarsınız
Kv desen sen de bi geri cekilelim anne ne yapicak diye ?Kimse hiçbişey yapmak zorunda değil ona bişey demiyorum ama ortak bi yemek yeniyorsa herkes tabağını kaldırmalı eltim iş yapmıyor derken onu kastetmiştim. Ki zaten eltim kv nin evi müsait diye isteyerek geliyor. Canı istiyor mangal yaptırıyor ya da başka bişey ama nedense hazırlık aşamasında eltim içerde uyuyor
Kimse hiçbişey yapmak zorunda değil ona bişey demiyorum ama ortak bi yemek yeniyorsa herkes tabağını kaldırmalı eltim iş yapmıyor derken onu kastetmiştim. Ki zaten eltim kv nin evi müsait diye isteyerek geliyor. Canı istiyor mangal yaptırıyor ya da başka bişey ama nedense hazırlık aşamasında eltim içerde uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?