Bu durum hakkında düşünceleriniz neler?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Esinizin ailesine maddi destekte bulunmasini nasil karsilarsiniz?
Siz birikim yapmak istiyorsunuz ama esiniz ailesine, kardeslerine fuzuli harcamalar yapiyor, ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen devamli ailesine para veriyor, ev alisverisi, hediyeler vs

Ornek veriyorum eviniz yok ev sahibi olmak istiyorsunuz ama esiniz hic para biriktiremiyor kendi harcamalari haric ailesinede verdigi icin, sadece siz para biriktiriyorsunuz, peki ben aptalmiyim bende aileme vereyim ozaman diyorsunuz ama bu seferde asla sahip olmak istediginiz eve sahip olamiyorsunuz... ama esiniz ne soylerseniz soyleyin ailesine harcamalar yapmaya devam ediyor

Boyle bir durumda ne yaparsiniz?

Ben de senin durumundaydim hiçbir zaman birseylerin sahibi olamayiz bu gidisle diyordum ama çok sukur hepsi oldu. Biraz sabir gerekiyo, uygun bir sekilde tatli sert anlatmak gerekiyo erkeklere.

Zor bir durum. Buyuk ihtimal vefa borcunu odemeye calisiyor . Oturup guzelce konusun.ins cozulur

Bu devirde kimseden kimseye hayır yok
Eşin sanıyo mu ki yarın bigün allah razı olsun diyecekler
yazık, çok safmış
Ama olan size oluyo bu süreçte elden de bişey gelmez
Adam gibi oturup konuşunca anlamıyosa yapacak şeyler belli
Ya susup kaderinize razı olacaksınız ya da bu adamla hayat geçmez diyip boşanacaksınız
Ama bu devirde bi ev bile almaya azmetmeyen adamdan hiçbişey olmaz
Üzgünüm ama sizi düşünmüyor ve önemsemiyor gibi duruyor

Soru zor ! Cevabını bu durumu yaşayıp kendi lehine sonuçlandıranlar vermeli..

Sakin taviz verme.nasil alistirirsan oyle gider.he saglik sorunu olur acil lazim olur bu durumlar ayri.bizde cok sknti cektik ama alttan almadim bosanmaya kadar vardirdim olayi.nyseki kocam ailesine bagimli olmayi birakti.

Peki esinizin aileside esinize ayni deger ve kiymeti veriyor mu uediyeler vs aliyor lar mi? Karsilikliysa sorun etmem ama tek tarafkiysa konusurum esimle yapamasini soylerim hayallerimden bahsedip birlik te hayalimize ulasabiliriz derim

arkadaslar tesekkur ederiz
bu konu su an cok degerli bir ablamin yasadigi bir problem aslinda, esi sehir disina ciktigi icin bu aksam misafir oldum ona ve dertlestik, ben su an nisanliyim yakinda dugunum var bende ayni durumda olabilirim ve ne yapacagimi cozemedim, bu sorunu yasayan ablam zaten isin icinden cikamiyor
o yuzden burada sizinle paylasip kim nasil mucadele eder bu durumla ogrenmek istedim
tesekkurler yorumlariniz icin

karşısına alıp konuşsun, herkesi nereye kadar mutlu edebilecekler? düşünceli bir aile çocuğu ev alabilecek güçte olduğunda daha mutlu olur kanımca. ha baktı olmuyor oda gizliden biriktirsin arada ailesine harcasın. ama kendi için özel yatırım yapsın.

ne guzel bir nick secmissiniz. "aile var"... "aile var!"

biz esinizin ailesinin hangi kategoriye girdigini bilmedigimizden ne yazik ki dogru yaniti veremeyiz buradan. ancak su bir gercek ki, once can sonra canan. esinizin once evinizin ihtiyacmarini garantiye almasi icap eder, sonra kalan parasiyla ister kendine kahve ismarlar, ister annesine bir sey yapar. karisamazsiniz.

Ben paramı bırıktırıp ılla ıstedıgım ev olmasa da butcume uyan daha mutevazı bır ev alırdım kendı ustume yapardım buda esıme kapak olrdu.

Para biriktiririm anne veya babamın üzerine alırım daha sonra bana bagislama olarak gostertir üzerime devrettiririm. Esimin hiç bir hak iddia edememesi için. Çünku sonunda dayanamayıp mutlaka bosarim ben o adamı.

O adam borca sokulmalı. tüm ödemeler sonrası elinde kalan para sadece geçime yeterse sanırım Fuzuli şeyler alacak parası kalmayacağı için kime ne alsam diye değil de ayın sonunu nasıl getireceğim diye düşünür.

Kendi paramla evimi alır üstüme yapar boşandığımız takdirde evle ilgili hiçbi şey iddia edemezsin diye sözleşme imzalatırdım madem hayrı yok bugün yarın üstüne de konmasın

Calisiyorsam isten ayrilirdim.
Calismiyorsam ve benim bogazimdan kesilmiyorsa ses etmezdim.

Eğer ailesinin ihtiyacı varsa normal karşılardım.
Ama dediğiniz gibi fuzuliyse ondan daha fazla harcama yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…