Bu dönemde çocuklarla siz ne yapıyorsunuz ?

Ekim kasım gibi bakarm artık bebe çalışmasına
:KK70::confused:
oh ne guzel
elinize saglik
cok buyuk bir yukten kurtulmussunuz
buyudu degil mi bezi birakinca? cocuklar her gelisme gosterdiklerinde büyüyorlar, farki hissediyorsun.
Aynen wala.laftan anlıyo artık.evim soğuk yoksa 2 yaşına girigirmez bıraktırcamtım bezi..3 ay daha durayımda nisan ayı girsin ev ısınsın dedim

28 aylık kızım var valla burdaki arkadaşlar okuyunca tek çocuk düşünen ben ikinciyi düşünür oldum. Gözümde 2 çocuğun kendi kendine gün boyu oynayıp minnoş minnoş takılmalar canlandı.

Biz ne yapıyoruz her gün degistiyorum etkinliklerini sabah 8 de kahvaltı kahvalti 8 gibi bitiyor hemen balkona çıkıyoruz 10a kadar balkonda takılıyoruz. Sonra içeri geçiyoruz yarım saat TV izliyor. Daha sonra sulu boya veya resim yapıyoruz. Kitap okuyoruz. Saat 12.30 geldi mi 1 e kadar izlediği bir çizgi film var onu izletiyorum.1 de yoğurt falan yer arkasından evde koşturmaca zıplama kaç kaçlar.. 2 dedi ki öğle uykusu. 4 gibi kalkar. 5 e kadar gönlünü eglerim sohbet muhabbet kitap. 5te tam kendine gelir akşam yemeğimizi yeriz. 6 gibi sofradan kalktığımızda gibi balkona çıkarız 7- 7.30a kadar balkonda takılırız. İçeri geçtiğimiz de yine ya hamurdan etkinlik yaparız ya yataklari üst üste koyar zipziplama oynarız müzik açıp dans ederiz. Meyve saatimiz olur. Akabinde yine el işi kağıtları evcilikler atıcılık gibi oyunlar oynarız en çokta evde kostururuz ki enerji atsın 9 da final. Yarım saat sakinleşir kitap okur 9.30 da yatiririz
Herkesi doğurtucam :confused: :KK70:

sanirim ustun dokmenden okumustum. sıkıldım diyen cocuga alternatif sunmayin, birakin o kendi aktivitesini yaratsin diyordu. bu sıkıldım soylemlerin onun yaratma ve dusunme asamalari, siz bir sey onermeyin, birakin kendi kesfetsin gibi bisilerdi
Evet biliyorum ama o normal zamanlarda biraz isliyor. benim şu işimi yapmam lazım dediğim anda terketmisim gibi tepki veren çocugum var. Karantinanin uzamasi ile eve hapsolmuş çocuklar kendi duyguları ile başa cikamayabiliyorlar. Klavuzluk etmek gerekiyor. Şu günler bir an önce sağlıkla geçer insallah

Evet biliyorum ama o normal zamanlarda biraz isliyor. benim şu işimi yapmam lazım dediğim anda terketmisim gibi tepki veren çocugum var. Karantinanin uzamasi ile eve hapsolmuş çocuklar kendi duyguları ile başa cikamayabiliyorlar. Klavuzluk etmek gerekiyor. Şu günler bir an önce sağlıkla geçer insallah

evet her cocuk farklı iste, hepimiz cocuklara gore davraniyoruz

Ben sabah ile akşam arası ne oluyor bilmiyorum. Sabah kalkıyorum, bir bakıyorum akşam oluyor. Feleğim :KK57: şaştı. İlk zamanlar gayet kontrollü gidiyorduk sonra bir şaşıverdik ama iyi şaştık, güzel şaştık. Saldım çayıra mevlam kayıra bu saatten sonra. Ben kendime aktivite olarak huni takıp, kulaklıkla psikolojim bozuldu şarkısını dinlemeyi hobi edindim. Arada Kemal Sunal'ın, Ben buraya nasıl çıktım repliğini açıp izliyorum ve sahi ben bu kıvama nasıl geldim diyorum 😁

Yazilanlari okuyunca anneligimden utandim 😁
Bende biri yeni 7 yasina girmis bir oglum, 4 yasina girmek uzre bi kizim ve yeni 1 yasina girmis bi oglum daha var.
Ilk oglumda cok etkinlik yapar cok cok oyun oynardik 2.den sonra azalmaya basladi 3.yle ne zaman firsat bulursaka dustu 🤭
Ipad tv kisitlamasi filan yok bizde. Buyuk ipadde cani isteyince oyun oynar cogu zaman netflix acik lego yapar. Kizimda kendi oynar ipad bakar. Kucuk onlarin pesinde.
Sabah oglum 7 olmadan kalkar iner asagiya. Kizim uyanir ustune oglum. Simdi cok sukur annem geldi yardim icin biraz daha rahatim. Kahvalti yapariz, ortalik toplarim. Kucugun uykusu geldiyse onu yatirrim. Bazen kahvalti yapmadan oglumla monopoly filan oynariz. Yada kahvaltidan sonra. Beraber oynanan oyunlar oynariz. Disari cikarlar, bahcede salincak, trampolin, kaydirak onlarla oynarlar. Kucuk kuma bulanir. Suyla hava guzel olursa havuzda oynarlar. Bisiklet surmeye gideriz. Evin onunede cikariz bisiklet surerler. Oglumun derslerini yapariz. Kizimin aktivitelerini beraber yapariz.
Bugun beraber araba yikadik, sonra onlar kacti bana kaldi tabi.
Bi oynarlar bi kavga ederler. Bazen kizarim, bazen bagirrim, bazen onlar kizar bagirir gunune bagli.
Maalesef 3 cocukla saatli plan yapamiyorum ben. Gunun gelismesine bagli. Ev isleri-yemek yapma-meyve hazirlama-abur cubur hazirlama-onlari geri toplama-geri kalan zamandada keyfimize gore canimiz ne isterse onu yapma zamani oluyo 😊

Biri 5 yas diğeri 19 aylık iki kızım var. Küçük olan Ablasının sacını çeker birbirlerini yerler tabi gün boyu evde kudururuz😒 şimdi uyuyorlar bende onlar uyurken sessizlik içinde kahvaltımı yapıyorum🤭🤭

Yapboz ve çizgi roman alın bence cizgiromanın başından kalkmaz kolay kolay. Tablet vermeyeceğim diye de cok kasmayın tabletin basında gecirdiği vaktin kaliteli olmasına dikkat edin. Mesela tvden bilgisayardan zumba videoları açıp dans edebilirsiniz. Ya da başka sporlar yapabilirsiniz. Arkadaşım okul öncesi öğretmeni öğrencilerine onur erolun cocuk sarkılarını dinletip kliplerini yaptırıyor evdeki malzemelerden oyuncak yaptırıyor çocuklar bayılıyor.Yeter ki ayarını bilin. Bahceniz varsa çicek falan dikin beraber. Yaşı da cok kücük değilmiş beraber tatlı yapın.

Bir sınıf öğretmeni olarak çocuklara tablet bilgisayar vermekten korkmayın diyorum. Zaman sınırlamasını ayarlayın sadece. Bir de saçma saçma oyunlar oynaması yerine eğitici videolarla ya da cizgi filmlerle vakit geçirmesini sağlayın. Peppe gibi değilde bizim cocukluğumuzdaki gibi tarçın ve arkadaşları,grup şurup gibi. En yaramaz öğrenci bile eğitici videolarda sınıfa ayak uyduruyor. Mesela noktalama isaretleriyle ilgili önce video izletip sonra kukla gösterisi yapardım ben bayılırlardı.
Okul öncesi için şu uygun olabilir,hem marakası evde pet sisenin icine baklagil koyarakta hazırlayıp zaman geçirebilirsiniz :

Kızlar hafızamda yer yok ve uygulama sık sık açılmıyor..telefon donuyor anca girebildim uygulamayı silsem düzelicek galiba üyeliğimi nasıl iptal edicem peki

ben çalışıyordum gebeyim tehlike olur diye izne ayrıldım sonrada zaten iş yeri şuanlık kapattı. benim 2 oğlum var onlar arkadaş gibi oynuyorlar bu konuda çok zorlanmıyorum sadece temizlik konusu sıkıntı . ama toplamıyorum . etkinlik için yapıştırma kesme gibi el işi veriyorum . birde öğretmenleri sürekli ödev atıyor mesela şuan 23nisan için hazırlık yapıyoruz camlara asılacakmış:) öğlen arası sıcak oluyor bahçemiz var oraya çıkarıyorum dışarı çıkmıyorlar top falan oynuyorlar . ama enerjileri hiç bitmiyor. ::110: yani kısacası çocuklar ne istiyorsa biz anne babalar o oluyoruz :)

ben çalışıyordum gebeyim tehlike olur diye izne ayrıldım sonrada zaten iş yeri şuanlık kapattı. benim 2 oğlum var onlar arkadaş gibi oynuyorlar bu konuda çok zorlanmıyorum sadece temizlik konusu sıkıntı . ama toplamıyorum . etkinlik için yapıştırma kesme gibi el işi veriyorum . birde öğretmenleri sürekli ödev atıyor mesela şuan 23nisan için hazırlık yapıyoruz camlara asılacakmış:) öğlen arası sıcak oluyor bahçemiz var oraya çıkarıyorum dışarı çıkmıyorlar top falan oynuyorlar . ama enerjileri hiç bitmiyor. ::110: yani kısacası çocuklar ne istiyorsa biz anne babalar o oluyoruz :)
Maşallah kaç yaşındaki bebeler..ya bide cevap gelmedi benim tel donuyo bu uygulamadan zor giriyorum..üyelik iptal inasıl oluyor

X