Bu dönemde çocuklarla siz ne yapıyorsunuz ?

Canm bende kararsızım çocuk 27 aylık..virüste var malum erteliycem mecburen 2. Bebeyi biraz..sana sorum şu ben 4 buçuk yaş ara bıraksam iki çocuk arasında zor olur mu..okul işleri vs.
Bence 4 yaş ideal bende 4 yaşından sonra istemeye başladım ama hemen hamile kalamadım arada 6 yaş var

Benim çocuklar büyük başımızın çaresine bakıyoruzda
Üsteki komşum öğretmen adamda kadında evdeler iki küçük çocukları var
Kadının sesini duyamıyorum ama adam fülüt çalıyor mani söylüyor şarkı dürüyor
Adam delirmek üzere

Benim çocuklar büyük başımızın çaresine bakıyoruzda
Üsteki komşum öğretmen adamda kadında evdeler iki küçük çocukları var
Kadının sesini duyamıyorum ama adam fülüt çalıyor mani söylüyor şarkı dürüyor
Adam delirmek üzere
:KK70: :KK70:

Kizim 11 yasinda oglum 6 yasinda genelde kedi köpek modunda olsalarda akşama kadar birbirleri ile vakit geçiriyorlar bende 6 aylık bebeğim var onunla vakit geçiriyorum ve sürekli iyi ki doğurmuşum seni yoksa napardim su karantina günlerinde diyorum ☺ Akşam eşim işten gelince yemek yiyoruz sonra ben yazicidan boyama yâda etkinlik kağıtları çıkartıyorum birlikte yapıyorlar yâda yapıyoruz ,evde bir ton oyuncak var dönüp bakmıyorlar sonra biraz daha birbirlerini yiyorlar,bebekle oynuyorlar Karantina öncesi tabletler kaldırılmıştı bizde şimdi çıkardım tekrar akşam yatmaya 1 saat kala veriyorum ellerine karşılıklı oynuyorlar sonra da yatma vakti geliyor zaten.

Merhaba arkadaşlar
Bu dönemde çocukla evde ne yapıyorsunuz tablet vermek istemiyorum ama anne sıkılıyorum diyor oğlum 4 yasına girecek evde neler yapabiliriz bahçemizde var oraya çıkıyoruz.
Bi Öneriniz varmı etkinlik vs teşekkürler şimdiden 🙏🏻
Bizimde rahat etmemiz acisinda cocuklarinda sıkılmamasi acisindan herseyin bir saati var
Ve malesef saat uyumu olmayinca zorlanabiliriz duzen onemli bu durumda. Sabah 8 de kahvalti yapiyoruz
9 da kzim eba tvyi izliyor bende yardimci olmak durumunda oldugum icin yaninda bekliyorum. O sirada 3 yasindaki oglumda oyalansin diye kes yapistir kitaplarimiz var onu veriyorum.
Saat 10 da ogretmenleri ile online egitimi basliyor ve yine yaninda bekliyorum online dersleri 14 e kadar suruyor 20 dakikalik mola veriyorlar derslerin arasinda. Bende bu 20 dakikalik arada onlara atistirmalik biseyler hazirliyorum. Daha sonra oyun hazirliyorum aktivite oyunlari. Internetten cocuklarinizin yasina gore bulabilirsiniz. Mesela kartondan elma armut cilek muz domates gibi sebze meyveler hazirlayin sonra hazirladiginiz sebze meyveleri yarisini kesip karistirin ve cocugunuzdan muzun yarisini bilmesini isteyin armutun yarisini bulmasini isteyin eminim cok eylenir. Bu arada cocugunuzla hazirlayin. Ben oglum icin sey yaptim bi kartonun uzerine siyah elisi kagidi yalistirdik rekli rekli elisi kagitlarindanda daireler kestik sonra hepsini belli araliklar ile siyah elisi kagidinin uzerine yapistirdik. Sonra ben hazirladigimiz kartonu karelere boldum ve yapboz gibi oldu renkli daireleri eslestirerek yapbozu tamamladi bu surec evet cok zor ama eglenceli hale gelebilir. Zaten oyunlaro kendimiz hazirlar ken vakit geciyor ee bi surede oynuyor zaten aksam vakti gelmis oluyor zamanin nasl gectini anlamiyorsuniz kizim daha cok hafta sonlari etkinlik yapabilir hafta ici dersleri odevleri oluyor.

Kizima bu tarz seyler yaptiriyorum şekiller cizdirip bunlari neye cevirebilirsin diye. Bu sekilde hayal gucude gelismis oluyor. Suan bunu yapiyoruz

Eklentiler

• 20200417_200106.jpg
    20200417_200106.jpg
    65,5 KB · Görüntüleme: 58
En pratik seyi soyliyim bi kartano pipet yapistirin ufak boylarda keserek. Araliklarda yapistirin daha sonra bir ipi ipetlerin icinden gecirmesini isteyin. Buda dikkat icin onemli bir etkinlik

kızım 6 yaşında , tablet telefon illaki veriyorum ama az ve süreli mesela sadece 1 video izlemeli kadar .. 2 oyun oynama şartıyla .. vermeden anlaşıyoruz verirlen tekrar sorun çıkarmıyor .. onun dışında bol bol ekinlikler yapıyoruz hafta 15 günde bir alışverişe çıkıyorum karton yapştırıcı kağıtlar boyama kitapları vs vs neden hoşlanıyorsa .. bu tarz oyalanıyoruz ..

Evde normal hayatımızdan bir fark yok. Büyük oğlum normalde kreşe gidiyor. Orası kapalı olduğu için gitmiyor, ama kendisi evde olmayı daha cok sevdiği için halinden gayet memnun. Oyunda oynuyorum çocuklarla, kitap okuyoruz felan, bahcedede oynuyorlar. Ben ama çocuklara durmadan etkinlik hazirlamıyorum. Onlara devamli program hazırlamak zorunda hissetmiyorum çünkü Çocuklara devamli oyun hazırlamak onları kendilerine oyun bulmakta engelliyor.
Ondan hariç bazen peşime takıyorum ikisini ev işi yaparken. Küçük işler veriyorum onlarada. :KK70:

Evde normal hayatımızdan bir fark yok. Büyük oğlum normalde kreşe gidiyor. Orası kapalı olduğu için gitmiyor, ama kendisi evde olmayı daha cok sevdiği için halinden gayet memnun. Oyunda oynuyorum çocuklarla, kitap okuyoruz felan, bahcedede oynuyorlar. Ben ama çocuklara durmadan etkinlik hazirlamıyorum. Onlara devamli program hazırlamak zorunda hissetmiyorum çünkü Çocuklara devamli oyun hazırlamak onları kendilerine oyun bulmakta engelliyor.
Ondan hariç bazen peşime takıyorum ikisini ev işi yaparken. Küçük işler veriyorum onlarada. :KK70:
Canm anaokuluna ve 1. Sınıfa kaç yaşında başlıyorlar

4,5 yas oglum var benim de. Evden calisiyorum su ara. Bazen ofise gitmem gerekiyor babasina birakip. O zamanlar haric duzenli bir yasamimiz var
Sabah kahvaltiyi beraber hazirliyoruz,beraber yiyor ve beraber topluyoruz. Sonrasinda kitaplarimizdan etkinlikler yapiyoruz. Okul tatile girerken hepsini vermisti,oradan devam ediyoruz. Gunde bir defa ogretmen ve arkadaslariyla sohbet ediyorlar internetten. O zaman haric telefon televizyon ve tablet yok. Surekli oyun oynuyor zaten,bazen benimle bazen yalniz. Simdi 23 nisan haftasi diye odasini susledik mesela,siir okuyoruz arada. Kes bic faaliyetler icin bir suru ivir zivir aldim,yapistirma kagitlar,renkli elisi kagitlari falan takiliyoruz butun gun. Bazen terasa cikiyoruz ayni faaliyetleri orda da yapiyoruz,kaydiragimiz bisikletimiz var parka gitmis gibi davraniyoruz turlu soytarilikla gun bitiyor,aksam saat 8i zor goruyor benimki. Sabah da 7de ayakta. Mis gibi yasiyoruz valla.

Merhaba arkadaşlar
Bu dönemde çocukla evde ne yapıyorsunuz tablet vermek istemiyorum ama anne sıkılıyorum diyor oğlum 4 yasına girecek evde neler yapabiliriz bahçemizde var oraya çıkıyoruz.
Bi Öneriniz varmı etkinlik vs teşekkürler şimdiden 🙏🏻
Ben evde etkinlik kitapları aldım onları yapıyoruz. Çok iyi zaman geçirmeye yarıyor hem de çocuklara çok yararli tavsiye ederim.

X