Bu dönemde çocuklarla siz ne yapıyorsunuz ?

Çocuğum yok ama kendimi dahi avutmakta aciz kalıyorum artık.Annelere babalara kolay gelsin ne diyeyim :110:

3.5 yaşında kızım var oyalayamiyorum. Hamur her çeşit kalem ile resim top evcilik yakalama su oyunlari kek pişirme aktivite kitabi vs her türlü etkinligi yapmamıza rağmen sürekli sıkıldım diyor. İşim var dediğimde ben kendim oynamak istemiyorum kiminle oynayacağım diye ağlıyor. Patlamak üzereyim artık. Allah sağlık versin tabi ama oyun oynamaktan nefret ediyorum artık.

Bende 3,5 ve 6,5 yas var.
Sabah 9-10 arasi kahvalti, ondan sonra serbest oyun, resim,kudurmaca vs..
Balkonum bahce kadar genis, orda yarim gun kosuyorlar zaten.
Mesela ben bunlari yazarken oglum kizima Allahin verdigi nimetleri anlatiyor ☺ Cunku masa basi muhabbetlerimiz sukur ve Allaha hamd uzerine oldu bugunlerde..
Tek cocugu olan arkadaslarim bu donemde cok bunaliyor ama benim sipalar birbirlerini bi sekilde oyaliyor 🙏🏻
Tv ise aksam bi netflix cocuk filmi oluyor.
Gun icinde bazen kral sakir 😊

Instgrm da ana sinifi ogretmenlerinin paylasimlari oluyor cok guzel etkinlikler var. Onlari takip edip fikir edinebilirsiniz. Evdeki malzemelerle yapilabilecek seyler hep.

Bende de 4.5 ve 6.5 olmak üzere iki oğlan yavrusu var.

Sabah kahvaltı hazırlanana kadar odalarında oynuyorlar, kahvaltıdan sonra 1 saat tablet hakları var.Tablete internet bağlamıyorum, boyama falan yapıyorlar.

Sonra tabletler kalkıyor ve bahçeye çıkıyorlar, kum havuzu yapmıştım onlara dozerleri falan var kumla epey vakit geçiriyorlar, bazen su isteyip çamura çeviriyorlar, bazen açıyorum hortumu bahçeyi suluyorlar.

Sıkılınca içeri geçip tv karşısına geçiyorlar bu genelde kral şakirin başladığı saate denk geliyor :)
Kral şakir bitince tv kapanıyor ve etkinliğe başlıyoruz.

Etkinlik bazen kitap okumak, bazen kesip biçmek, bazen harf sayı, toplama çıkarma çalışmak, bazen boyama yapmak oluyor.Etkinlik saatinde yanlarında oluyorum ben de mandala falan boyuyorum.
saat 16.30 da toplaşıp spor yapmaya gidiyoruz, ben kampüs içinde yaşıyorum burada koşu, bisiklet, futbol ve tenisin ortak olduğu bi alan var genelde bomboş oluyor. ben ve eşim koşuyoruz ve bisiklet biniyoruz, toplamda 10 km falan, o arada onlarda top oynuyor yada bisiklete binip hızımızı kesiyorlar :)

Sonra eve gelip ben yemek, bulaşık vs. için kaçıyorum yanlarından odalarına çıkarıyorum onları ve rutin hiç şaşmıyor çadırlarında "zor şartlarda hayatta kalma oyunu" oynuyorlar :olamaz: neyin zor şartıysa işte, ben de ses sisteminden orman sesi açıyorum onlara güya ormanda yaşıyorlar falan :)

Yemekten sonra ailecek zeka oyunu yada twister tarzı ortak oyunlar oynuyoruz, bazen gıdı gıdı canavarı dediğimiz hepimizn kan ter içinde kaldığı ve oyun bitince doooğru banyoya gittiğimiz oyunu oynuyoruz.

Saat 8 gibi 1 saat daha tablet alıyorlar bu sefer internetli, 9da sütlerini içip doğru yatağa.

Tabletin süresi arttı bu süreçte ama yapılacak bişey yok, uzmanlar öneriyor; ver tableti susssun :KK48:

Bence 4 yaş ideal bende 4 yaşından sonra istemeye başladım ama hemen hamile kalamadım arada 6 yaş var

asagi yukari ayni durumda olacagiz sanirim..ben de 4 yasina dogru istemeye basladim. ama emin degilim. su an ailemiz cok guzel. bir bireyle daha risk almaya deger mi diye korkuyorum. korona nedeniyle erteliyoruz. bu arada hem benim yasim ilerliyor hem kizim buyuyor. burada yazilanlardan sonra kucuk oyun cagina geldiginde buyuk 6-7 yaşında olacak, bag kurabilecekler mi? tek basimayim ben. cocuk akillanana kadar tek basima cok yoruldum. hic ikinciyi istemedim o zaman. simdi de gec kaldim.diye dusunuyorum. ama daha once yapsam bakamazdim. aslinda cocugumun bu kadar kolaylasacagini bilsem belki gecen yil hamile kalip simdiye 3-4 aylik dogurmus olmak isteyebiliridim.

3.5 yaşında kızım var oyalayamiyorum. Hamur her çeşit kalem ile resim top evcilik yakalama su oyunlari kek pişirme aktivite kitabi vs her türlü etkinligi yapmamıza rağmen sürekli sıkıldım diyor. İşim var dediğimde ben kendim oynamak istemiyorum kiminle oynayacağım diye ağlıyor. Patlamak üzereyim artık. Allah sağlık versin tabi ama oyun oynamaktan nefret ediyorum artık.

sanirim ustun dokmenden okumustum. sıkıldım diyen cocuga alternatif sunmayin, birakin o kendi aktivitesini yaratsin diyordu. bu sıkıldım soylemlerin onun yaratma ve dusunme asamalari, siz bir sey onermeyin, birakin kendi kesfetsin gibi bisilerdi

asagi yukari ayni durumda olacagiz sanirim..ben de 4 yasina dogru istemeye basladim. ama emin degilim. su an ailemiz cok guzel. bir bireyle daha risk almaya deger mi diye korkuyorum. korona nedeniyle erteliyoruz. bu arada hem benim yasim ilerliyor hem kizim buyuyor. burada yazilanlardan sonra kucuk oyun cagina geldiginde buyuk 6-7 yaşında olacak, bag kurabilecekler mi? tek basimayim ben. cocuk akillanana kadar tek basima cok yoruldum. hic ikinciyi istemedim o zaman. simdi de gec kaldim.diye dusunuyorum. ama daha once yapsam bakamazdim. aslinda cocugumun bu kadar kolaylasacagini bilsem belki gecen yil hamile kalip simdiye 3-4 aylik dogurmus olmak isteyebiliridim.
Aynen ben 3 yaş gibi olnca hamile kalıp 4 yaş gibi doğar diyorum rabbim nasip ederse arası çok açılmadan yani

4 olmak uzere. biraz laftan sozden anliyor artik. anlattik hastalik var diye..kabullendi. cok sorun cikarmiyor. sadece bana temasi cok arttirdi bu ara. bazen kucagimda oturup oyuncaklari ile oynuyor. stres altinda oldugu icin izin veriyorum. dengeleri sasti cocuklarin.
şu yorum dikkatimi cekti kızım 2.5 yaşında şu ara aynı sizin gibi kucağımda olmak istiyor şaşırıyorum bende.
Hep evde olduğumuz için sanırım

şu yorum dikkatimi cekti kızım 2.5 yaşında şu ara aynı sizin gibi kucağımda olmak istiyor şaşırıyorum bende.
Hep evde olduğumuz için sanırım

cocuklarin en guvenilir varliklari anneleri diye dusunuyorum. bir baski altinda annede guven ve huzur buluyor bence. oyle haldeyiz ki ben tek kisilik koltukta bagdas kurup oturuyirum o da bacaklarim arasinda olusan ucgende oyuncaklari ile oynuyor. bu haftada 2 kez yarim saat kadar oluyor.

Aynen ben 3 yaş gibi olnca hamile kalıp 4 yaş gibi doğar diyorum rabbim nasip ederse arası çok açılmadan yani

hayirlisi olsun

bugun sizlerle yazisirken guzelce dusundum de kizim 34 aylikken falan hamile kalsaymisim hem korona oncesi dogurmus olacakmisim hem de bugunlerde hepimiz evdeyken o da buyuyor olacaktı.

benim cocugum 3 yasindan sonra cok kolaylasti. 3 yasina kadar bana kok sokturdu, 3 yasindan sonra basbasa kahve icmeye gidebildigimiz bir cocuk oldu. bunu öngöremedim. bebekligi ve cocuklugu birbirlerinden cok farkli oldu yani.

hayirlisi olsun

bugun sizlerle yazisirken guzelce dusundum de kizim 34 aylikken falan hamile kalsaymisim hem korona oncesi dogurmus olacakmisim hem de bugunlerde hepimiz evdeyken o da buyuyor olacaktı.

benim cocugum 3 yasindan sonra cok kolaylasti. 3 yasina kadar bana kok sokturdu, 3 yasindan sonra basbasa kahve icmeye gidebildigimiz bir cocuk oldu. bunu öngöremedim. bebekligi ve cocuklugu birbirlerinden cok farkli oldu yani.
Bende hazır evden çıkamıyoken kızımın tuvalet eğitimini tamamladım çok şükür rabbime 2 haftada kurtulduk..rahat batmaya başladı haliyle :KK70:

2 yastan bildiriyorum. Sikilmasina izin veriyoruz zaman zaman. Sikildim dediginde yorgun olduğumu biraz uzanmak istediğimi soyluyorum. 15 30 dk arasi kendi kendine oynuyor. Bunu gunde 2 kere yapıyorum.

Onun disinda. Gunde 1 bolum heidi izliyor. Tv hakki bu kadar. Bugun misal sabah kus evi boyadi. Babasinin dogum gunu yaklasiyor onun icin cerceve boyadi ustune kelebekler yildizlar yapistirdim ortayada kendi ismi. Hediye yaptik yani. Sonra resim çizme. Kesme yapıştırma en sevdigi. 1 haftadir beraber yoga yapiyoruz ama hem yeni hem 2 yas bebesi. Genellikle olay eğilirken pirt yaptimma baglaniyor.
Arada saklanbac en sevdigi. Top oynuyoruz. Sicak sogugu ogrettim bunu oynuyoruz. Deve cuce ile enerji attiriyorum. 2 3 gunde bir kek yapiyoruz. Sabah omletini kendi yapiyor. Rahat 20 dk :KK70: pikler ucgenimiz var. Rampali. Enerji atimini orada da yapiyor her eve lazim. Aksam 3 den sonra bahceye iniyoruz. Cadir.kuruyoruz. icinde legolari.ile oynuyor. Sonra kedileri besliyoruz bahcede ki. Eve donunce leho hamur kinetik kum vs zaman geçiyor. 20.00 da da istiklal marşı kapanis.
Daginik yazdim ama aklima gelenler bunlar.

cocuklarin en guvenilir varliklari anneleri diye dusunuyorum. bir baski altinda annede guven ve huzur buluyor bence. oyle haldeyiz ki ben tek kisilik koltukta bagdas kurup oturuyirum o da bacaklarim arasinda olusan ucgende oyuncaklari ile oynuyor. bu haftada 2 kez yarim saat kadar oluyor.
kesinlikle.
Bizimkine bahsetmedim virüsten daha ufak korkar anlamaz diye.
ama ben işe gitmiyorum eski düzen yok,sürekli evdeyiz.
oda farkında sanırım.
daha bugün dedim eşime bebekken bile kucakçı değildi şimdi sürekli anne kucağına al diyor.Gün içinde biraz fazla bizim ama gelip geçici diye dert etmiyorum.
şu süreçte en masum onlar.
İnşallah eski zamanlarımıza bian evvel kavuşuruz

28 aylık kızım var valla burdaki arkadaşlar okuyunca tek çocuk düşünen ben ikinciyi düşünür oldum. Gözümde 2 çocuğun kendi kendine gün boyu oynayıp minnoş minnoş takılmalar canlandı.

Biz ne yapıyoruz her gün degistiyorum etkinliklerini sabah 8 de kahvaltı kahvalti 8 gibi bitiyor hemen balkona çıkıyoruz 10a kadar balkonda takılıyoruz. Sonra içeri geçiyoruz yarım saat TV izliyor. Daha sonra sulu boya veya resim yapıyoruz. Kitap okuyoruz. Saat 12.30 geldi mi 1 e kadar izlediği bir çizgi film var onu izletiyorum.1 de yoğurt falan yer arkasından evde koşturmaca zıplama kaç kaçlar.. 2 dedi ki öğle uykusu. 4 gibi kalkar. 5 e kadar gönlünü eglerim sohbet muhabbet kitap. 5te tam kendine gelir akşam yemeğimizi yeriz. 6 gibi sofradan kalktığımızda gibi balkona çıkarız 7- 7.30a kadar balkonda takılırız. İçeri geçtiğimiz de yine ya hamurdan etkinlik yaparız ya yataklari üst üste koyar zipziplama oynarız müzik açıp dans ederiz. Meyve saatimiz olur. Akabinde yine el işi kağıtları evcilikler atıcılık gibi oyunlar oynarız en çokta evde kostururuz ki enerji atsın 9 da final. Yarım saat sakinleşir kitap okur 9.30 da yatiririz

Bende hazır evden çıkamıyoken kızımın tuvalet eğitimini tamamladım çok şükür rabbime 2 haftada kurtulduk..rahat batmaya başladı haliyle :KK70:

oh ne guzel
elinize saglik
cok buyuk bir yukten kurtulmussunuz
buyudu degil mi bezi birakinca? cocuklar her gelisme gosterdiklerinde büyüyorlar, farki hissediyorsun.

X