Bu dönemde çocuklarla siz ne yapıyorsunuz ?

Arka bahcemiz var ekmeye basladik bu aralar, sevmesi için önce nohut fasulye mercimek cimlendirdik.
Bu şekilde hoşuna gitti ilgisini çekti ekip biçmek.
Ben tiksinsem de o uğur böceklerini toparlar sever.
Balkona çıkarız boyama yaparız bu aralar 23 nisan haftasindayiz diye süs yapıp cama asiyoruz.
Marş öğreniyoruz:))
Pankek yapmayı çok sever iki günde bi pankek maceramız var mutfak savaş alanı oluyor.
Tiyatro oynayın bazen mesela biriniz yaşlı teyze olun biriniz yaşlı dede, ya da özel gün ve haftalara göre giyinin
Örn. Polis haftasında biriniz polis biriniz hırsız olun gibi
Öğle uykumuz halen devam ediyor çünkü.hamileyim benimde pilim bitiyor.
Uyanır yemeğini yer temizlik yapılacaksa o da eline bez ve camsili alır evde bozulan el süpürgesi var onu alır eline taklit eder.
Baba gelmeye yakın tvsini izler.
Baba gelince zaten topu ona atıyorum çünkü iyice agirlastim sofrayı toparlamak bile büyük bir yük gibi geliyor.

4 olmak uzere. biraz laftan sozden anliyor artik. anlattik hastalik var diye..kabullendi. cok sorun cikarmiyor. sadece bana temasi cok arttirdi bu ara. bazen kucagimda oturup oyuncaklari ile oynuyor. stres altinda oldugu icin izin veriyorum. dengeleri sasti cocuklarin.
Kardeş düşünüyor musun

4,5 ve 1,5 yaşlarında iki kızım var. Yaşları birbirine yakın olmayınca birlikte idare edilmeleri zor. Neler yapıyoruz anlatayım; günde 2 kere çizgi film saati var. En fazla 1'er saat sürüyor. Biz tabletle daha tanıştırmadık büyüğü. Kreşe gidiyordu, her gün oradan etkinlik örnekleri, ödevler geliyor, onları yapıyoruz. Legolarla oynuyoruz, resim yapıyoruz. Kızlarım kitap sever, günde 3-4 kere kitap okuma saatimiz var. Tuz hamuru yapıp, onlarla şekiller yapıp, boyuyoruz. Eşim de evden çalışıyor bu süreçte. Onun öğlen molalarında apartmanın bahçesindeki salıncağa indiriyoruz, biraz orada takılıyorlar. Hava sıcaksa balkona çıkıyorlar, etrafa bakıyorlar, balkon çok küçük, pek oyun oynanmıyor ama oraya bir file alma planımız var, sonra oynanabilir hale gelecek. Koltuk minderleriyle, örtülerle çadırlar, tüneller yapıyoruz, buna bayılıyorlar. Banyoda bebek küveti var, onu her akşam dolduruyoruz, kah oyuncaklarını kah kendilerini yıkıyorlar, suda oynamayı seviyorlar. Daha dün hama boncuğu siparişi verdim, büyük kızla onunla oyalanacağız bir süre. İşte kek, kurabiye yapıyoruz birlikte. Küçüğün çekmeceleri talan etmesine izin veriyoruz bu arada, bizi rahat bıraksın diye. Arada ailecenek dans saati yapıyoruz. Buna rağmen feci sıkılıyorlar ya. Şuan küçüğü günün ilk uykusuna yatırdım, büyükle 23 Nisan süsü yapmaya gidiyorum, okulda bu ödev geldi. Dün de birlikte onun odasının balkonunu temizleyip, bayrak asmıştık. Böyle işte, bazı etkinlikler de anlık gelişiyor.

Arka bahcemiz var ekmeye basladik bu aralar, sevmesi için önce nohut fasulye mercimek cimlendirdik.
Bu şekilde hoşuna gitti ilgisini çekti ekip biçmek.
Ben tiksinsem de o uğur böceklerini toparlar sever.
Balkona çıkarız boyama yaparız bu aralar 23 nisan haftasindayiz diye süs yapıp cama asiyoruz.
Marş öğreniyoruz:))
Pankek yapmayı çok sever iki günde bi pankek maceramız var mutfak savaş alanı oluyor.
Tiyatro oynayın bazen mesela biriniz yaşlı teyze olun biriniz yaşlı dede, ya da özel gün ve haftalara göre giyinin
Örn. Polis haftasında biriniz polis biriniz hırsız olun gibi
Öğle uykumuz halen devam ediyor çünkü.hamileyim benimde pilim bitiyor.
Uyanır yemeğini yer temizlik yapılacaksa o da eline bez ve camsili alır evde bozulan el süpürgesi var onu alır eline taklit eder.
Baba gelmeye yakın tvsini izler.
Baba gelince zaten topu ona atıyorum çünkü iyice agirlastim sofrayı toparlamak bile büyük bir yük gibi geliyor.
Maşallah kaç yaşındaki canm baaya bişeyler yapmışsınız

her zaman onunla oynamiyorum. yalniz oynamaya tesvik ediyorum. annenin yapmasi gerekenler var diyorum. ya da ben simdi sunu yapmak istiyorum sen de kendi soyledigini yap diyorum.

bazen bana suprizin var mi diye soruyor..o zaman yeni oyuncak verebiliyorum ya da hayir diyorum her seferinde alismasin diye.

evdd ulasmak isteyebilecehi her sey ulasabilecegi mesafede bu arada. tum oyjncaklari, makas, yapistirici...
Ben de her an oyun oynamıyorum ama oynamasam da hep yanımda ve hep bir şeyler talep ediyor.
Yetiştirmek mi karakter mi bilmiyorum, karakter gibi geliyor bana.
Dikkat süresi kısa, çabuk sıkılır.
Allah'tan şu süreçte kardeşi oldu da oyuncak bebekle oynar gibi oynuyor bazen 😂
Bir kardeş güzellemesi de benden gelsin.

Maşallah kaç yaşındaki canm baaya bişeyler yapmışsınız
Temmuzda 4 inşallah
Çok hareketli bıraksam evin de benim de canıma okur :)bi şekilde yormam lazım ki saat 10 da uyuya kalsın:)))
Hastalık olmasa bahçeden eve sokmam çamurla oynasın, binsin bisikletine, arkadaslariyla oynasin ama ne yapalım geldi bi bela başımıza bi şekilde uğraşmaya çalışıyoruz

Benimkiler 2,5 yas ve 8 aylik. Kucuk yurutece binmeye basladigindan beri beraber oynamaya basladilar cok sukur. Yoksa yanmistim. Gece uykusuz kaliyorum. Butun gun onlara yetmem zor oluyor. Benim buyuk oglum cok fazla tv karsisinda durmaz. Cizgi film acsam bile biraz bakar sonra baska birseyle ilgilenmeye baslar. Yemek yerken izlemeyi seviyor daha cok. Simdi kucuk kardesi onun arkadaşı oldugu icin onunla zaman gecirmeyi daha cok seviyor. Sabah 9.30 gibi kahvaltisini yaptırıyorum. Sonra kucuge birseyler hazirliyorum ek gida olarak. Hala emiyor. Sonra saat 12.30 gibi bir kase yogurt yediriyorum. 1 gibi yatagina koyuyorum. Kucugu de uykusu varsa onunla yatiriyorum yoksa mama sandalyesinde bana eslik ediyor. Onlar uyurken yenek yapma, camasir asma, toplama, zaman varsa bir kahve falan. Zaten sonra uyaniyorlar. Uyandiklarinda ben de oyunlaklariyla oynuyorum. Sonra bir kase corba iciriyorum. Kucuge de biraz yogurt. Aksam 5.30-6 gibi babalari geliyor, biraz da o oynuyor. Arada meyve hazirlayip veriyorum. Sonra 7de aksam yemegi, bizimle tv izliyor. 9da sut icip, 9.30da yatakta oluyoruz. Bu arada kucugun yemegini de yedirmis oluyorum tabi. Agirlikli emiyor ama. Oyle iste bütün gun boyle geciyor. Tek acik hava balkon bizim icin. Allahtan buyuk bir balkonumuz var. Orada güneslendirip oynatiyorum.

Temmuzda 4 inşallah
Çok hareketli bıraksam evin de benim de canıma okur :)bi şekilde yormam lazım ki saat 10 da uyuya kalsın:)))
Hastalık olmasa bahçeden eve sokmam çamurla oynasın, binsin bisikletine, arkadaslariyla oynasin ama ne yapalım geldi bi bela başımıza bi şekilde uğraşmaya çalışıyoruz
Maalesef😕

Temmuzda 4 inşallah
Profildeki kadın da midemi bulandırdı:KK70:

Bende size martın ortasindan beri bulundugumuz durumu anlatim:
Benim oğullarım 4bucuk ve 2 bucuk yasindalar. Burada dısari cikma yasagi yok ancak parklar epeydir kapalı. Onlarla markete bile girmiyorum, ikiside yaşlari geregi konusmadiklari icin halimi düşünebiliyorsunuzdur :/

Sabah beraber kahvalti yaptiktan sonra onlarla oynuyorum kitaplara bakiyoruz boyama/kesme yapiyoruz veya kendileri sakince oynuyor ben temizlik yapıyorum.
Öğlen olmadan temiz havaya cikip bisiklet sürdüruyorum veya yürüyüs.
Öğlen corbasindan sonra ufaklik yatarken büyük oğluma tv aciyorum veya tv izlediyse binbir ikna metodlariyla onu tvden ayirip beraber boyuyoruz puzzle yapiyoruz vs.
Biz sadece annemlerle gorüsuyoruz isin gercegi gitmek istemiyorum ama babam annem cocuklari görmek istiyor bir ev gibiyiz. Onun disinda bir insani görmüyorlar ve cok sıkılıyorlar.
2 güne bir annemlere 1 saatligine ugruyoruz, aksam eve gelince yemek saati ve bol kudurmaca :KK70: 7 gibi dus aldiriyorum gerekiyorsa ve 8de yatma saati geliyor.

Hele şu durumda aman diyeyim mümkün mertebe uzak durun hastanelerden
Birde her iki çocuklu rahat diye bisey yok benim kızımın sayesinde bizim böyle oğlumla aynı karekter bi tane daha olsa düşünemiyorum bilee yanmistim
Şu an 2 aylık bi bebeğim var 6 yaşında da bi kızım 6 yaşındaki kızımla ne kadar rahatmışım meğer şimdi başa dönmesi zor geldi biraz bi de şu virüs eklenince üzerine moralim hepten bozuldu rabbime şükürler olsun bebeğim sağ Salim geldi kucağımda düşüncelerimden dolayı kendime kızıyorum ama şu virüs korkusu eve tıkılıp kalmak beni yıprattı

Şu an 2 aylık bi bebeğim var 6 yaşında da bi kızım 6 yaşındaki kızımla ne kadar rahatmışım meğer şimdi başa dönmesi zor geldi biraz bi de şu virüs eklenince üzerine moralim hepten bozuldu rabbime şükürler olsun bebeğim sağ Salim geldi kucağımda düşüncelerimden dolayı kendime kızıyorum ama şu virüs korkusu eve tıkılıp kalmak beni yıprattı
Maşallh Allah bağışlasn canm..kıskançlık oluyor mu.büyük okula giderken küçükle zor oluyor mu

Ben de her an oyun oynamıyorum ama oynamasam da hep yanımda ve hep bir şeyler talep ediyor.
Yetiştirmek mi karakter mi bilmiyorum, karakter gibi geliyor bana.
Dikkat süresi kısa, çabuk sıkılır.
Allah'tan şu süreçte kardeşi oldu da oyuncak bebekle oynar gibi oynuyor bazen 😂
Bir kardeş güzellemesi de benden gelsin.
Insanlarin aklini karistirmayin lutfen:)))))

Bebek küçük olunca çocuğu okula getir götür zor oluyor kıskançlıkta var idare ediyoruz bebeği çok fazla sevmiyorum ablasının yanında
Canm bende kararsızım çocuk 27 aylık..virüste var malum erteliycem mecburen 2. Bebeyi biraz..sana sorum şu ben 4 buçuk yaş ara bıraksam iki çocuk arasında zor olur mu..okul işleri vs.

Hepimiz bu süreçte yıpranıyoruz benim birde bi ay sonra 3 numaram katılacak aramıza onun korkusuda var çok kötü bi zamana denk geldi böyle bi durumu öngörebilsem kesinlikle yapmazdım o ayri
Ama onun gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz bize yeni bir enerji getirecek insallah
Çok şükür evimizde cocuklarimizlayiz onların varlıkları bize güç veriyor
Iyi düşünelim iyi olsun benimde ne planlarım ne hayallerim vardi bu yaz için dogumdan sonra kuzularimla tura çıkacaktık olsun bizde artık ev turu yapiyoruz
Şu zamanlar bi geçsin bizi evde tutabilene aşk olsun

8.45 de kalkıp pratik birşeyler atıştırıyor çocuklar. Ben kahvem içiyorum evi topluyorum. 9.30 da dersleri başliyor, öğlen 1e kadar ikisininde canlı online dersleri oluyor. O sırada ben kendi işlerimi yapıyorum,eşimde aynı şekilde, ikimizde işimizi eve taşıdık bu dönemde. Tabii eşim daha çok çıkması gerekiyor ama ben hep evdeyim çocuklarla.
Benim işlerim bittince eni konu güzel bir masa hazırlıyorum. Kızların dersi bitmiş oluyor o sıra birlikte güzel kahvaltı/öğlen yemeği tarzında bir öğün yapiyoruz.Mutfağı eşime bırakıp ben ev işlerine bakıyorum peşine.
2.30 gibi onlar odalarına geçip öğretmenlerin verdiği ödevlere oturuyorlar.
Küçüğü 1e gittiği için bende yanında oturuyorum. Yaklaşık 3.30-4e kadar sürüyor.
Sonra serbest zaman. Genelde tablet, tv takılıyorlar. Süre kısıtlaması bu dönemde çok fazla getirmiyorum. Normalde haftaiçi yasak. Ama şuan normal bir dönemde değiliz. Akşam 6 gibi müzik açiyorum birlikte kuduruyoruz evde. Spor yapiyoruz, hopluyoruz zıplıyoruz. Sonra akşam yemeği saati yaklaşıyor. Ben yada eşim yemek yapiyoruz, onlar masa kur peşine topla saat 8i buluyor. 10a kadar yine serbest zaman. Ben spor yapiyorum genelde onlar tablet, tv. Akşam 10da yatıyorlar.

Son düzenleme:
X