- 18 Ocak 2019
- 70
- 44
- 38
- Konu Sahibi Mervekaramela
-
Altın biriktiriyoruz ve o yokmuş gibi davranıyoruz ayda bi çeyrek tabi şimdi grama düştükHayırlı akşamlar hanımlar 5 yıllık evliyim 7 aylik bebegim var. Gelirimiz gayet yüksek olmasina rağmen ev alamiyoruz kredi çekmek istemiyorum (faiz olduğu icin)ama parada biriktiremiyorum... altın yapıyorum bi arkami dönüyorum bebegim hastalanıyor eşimin askerlik borcu çıkıyor ev kirası derken ay sonunu zor getiriyoruz... bi arkadaşım vardi hep eşinin işi olmadığı için yakınırdı bende hep ona dua ederdim duydumki çok güzel bir ev almış... ayyyy dedim maşallah (gözüm yok ama) ben ne salağım başkaları bana yok yok diyor altından neler çıkıyor ben herşeyi uluorta anlattığım için...neyse ev sahibimiz bu ay 150 lira zam yapti adamin dediği lafı soyliyim benim parada gözüm yok ama yükseltmem lazm dedi bende benim var ama dedim siz bilirsiniz dedim bu laftan sonra kesinlikle ev almaliyim dedim.. ya arkadaşlar siz nasıl alıyorsunuz bana yardımcı olur musunuz?
Türkiye şartlarında çok şükür orta halli bir gelirimiz var, eşya-kıyafette lüksü sevmem. Ama gezmeyi yeni yer ve tatları severim. Bundan mütevelli ev almaya (faizede bulaşmak istemediğimden) pek sıcak bakamadım. Şu şartlarda alabilmemiz de imkansız zaten de... Yani biz şöyle yapıyoruz, her ay maaş yatar yatmaz farklı bir hesabımıza sanki kredi ödüyormuşcasına 1000 lira gönderiyoruz. O parayı unutuyoruz. Ayrıyeten az miktarlı da olsa bes imiz var. Birde 5 yaş çocuğuma hesap açtım 5-10 ne verirlerse harçlık niyetine dedeler-nineler, arada da 3-5 ben atıyorum hesaba yatırıyor altına çeviriyoruz. Birikimlerimiz tamam Allah'a şükür. Ev almayla ilgili düşüncemde yani denk gelirse olur,alırım ama benim birikimimi aşmayacak şekilde. Denk gelmezse de nasip kısmet. Çok takılmıyorum açıkcası.Hayırlı akşamlar hanımlar 5 yıllık evliyim 7 aylik bebegim var. Gelirimiz gayet yüksek olmasina rağmen ev alamiyoruz kredi çekmek istemiyorum (faiz olduğu icin)ama parada biriktiremiyorum... altın yapıyorum bi arkami dönüyorum bebegim hastalanıyor eşimin askerlik borcu çıkıyor ev kirası derken ay sonunu zor getiriyoruz... bi arkadaşım vardi hep eşinin işi olmadığı için yakınırdı bende hep ona dua ederdim duydumki çok güzel bir ev almış... ayyyy dedim maşallah (gözüm yok ama) ben ne salağım başkaları bana yok yok diyor altından neler çıkıyor ben herşeyi uluorta anlattığım için...neyse ev sahibimiz bu ay 150 lira zam yapti adamin dediği lafı soyliyim benim parada gözüm yok ama yükseltmem lazm dedi bende benim var ama dedim siz bilirsiniz dedim bu laftan sonra kesinlikle ev almaliyim dedim.. ya arkadaşlar siz nasıl alıyorsunuz bana yardımcı olur musunuz?
Ev alabildinizmi acaba?Hayırlı akşamlar hanımlar 5 yıllık evliyim 7 aylik bebegim var. Gelirimiz gayet yüksek olmasina rağmen ev alamiyoruz kredi çekmek istemiyorum (faiz olduğu icin)ama parada biriktiremiyorum... altın yapıyorum bi arkami dönüyorum bebegim hastalanıyor eşimin askerlik borcu çıkıyor ev kirası derken ay sonunu zor getiriyoruz... bi arkadaşım vardi hep eşinin işi olmadığı için yakınırdı bende hep ona dua ederdim duydumki çok güzel bir ev almış... ayyyy dedim maşallah (gözüm yok ama) ben ne salağım başkaları bana yok yok diyor altından neler çıkıyor ben herşeyi uluorta anlattığım için...neyse ev sahibimiz bu ay 150 lira zam yapti adamin dediği lafı soyliyim benim parada gözüm yok ama yükseltmem lazm dedi bende benim var ama dedim siz bilirsiniz dedim bu laftan sonra kesinlikle ev almaliyim dedim.. ya arkadaşlar siz nasıl alıyorsunuz bana yardımcı olur musunuz?
Ev alabildinizmi acaba?Hayırlı akşamlar hanımlar 5 yıllık evliyim 7 aylik bebegim var. Gelirimiz gayet yüksek olmasina rağmen ev alamiyoruz kredi çekmek istemiyorum (faiz olduğu icin)ama parada biriktiremiyorum... altın yapıyorum bi arkami dönüyorum bebegim hastalanıyor eşimin askerlik borcu çıkıyor ev kirası derken ay sonunu zor getiriyoruz... bi arkadaşım vardi hep eşinin işi olmadığı için yakınırdı bende hep ona dua ederdim duydumki çok güzel bir ev almış... ayyyy dedim maşallah (gözüm yok ama) ben ne salağım başkaları bana yok yok diyor altından neler çıkıyor ben herşeyi uluorta anlattığım için...neyse ev sahibimiz bu ay 150 lira zam yapti adamin dediği lafı soyliyim benim parada gözüm yok ama yükseltmem lazm dedi bende benim var ama dedim siz bilirsiniz dedim bu laftan sonra kesinlikle ev almaliyim dedim.. ya arkadaşlar siz nasıl alıyorsunuz bana yardımcı olur musunuz?
Kendimi gorsum..ayni saflik bndedeHayırlı akşamlar hanımlar 5 yıllık evliyim 7 aylik bebegim var. Gelirimiz gayet yüksek olmasina rağmen ev alamiyoruz kredi çekmek istemiyorum (faiz olduğu icin)ama parada biriktiremiyorum... altın yapıyorum bi arkami dönüyorum bebegim hastalanıyor eşimin askerlik borcu çıkıyor ev kirası derken ay sonunu zor getiriyoruz... bi arkadaşım vardi hep eşinin işi olmadığı için yakınırdı bende hep ona dua ederdim duydumki çok güzel bir ev almış... ayyyy dedim maşallah (gözüm yok ama) ben ne salağım başkaları bana yok yok diyor altından neler çıkıyor ben herşeyi uluorta anlattığım için...neyse ev sahibimiz bu ay 150 lira zam yapti adamin dediği lafı soyliyim benim parada gözüm yok ama yükseltmem lazm dedi bende benim var ama dedim siz bilirsiniz dedim bu laftan sonra kesinlikle ev almaliyim dedim.. ya arkadaşlar siz nasıl alıyorsunuz bana yardımcı olur musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?