Bu da Bizim Geyik Topiğimiz Olsun.. Haydi Muhabbete..

Çok tirbal enfeksiyonum. Tadı yıllar sürsün, yedikçe artsın, Allah bir ömür mutlu etsin. :KK39:
amin canım darısı yokluğunu çekenlere dıyım

selamm ,ne güzel muhabbet etmişsiniz sariş de gelmiş hoş gelmiş ,picii hanım da gelmiş armutundan sıra bize gelmiş nihayet
evlenince hiç uğrmazsın biliyorum:KK31:
herkesler iyidir umarım cumartesi babam izmire halasına gelmiş dönüşte bana uğradı dün yolcu ettim
iki gündür böyle koşuşturmalarla geçti gece kimsecikler olmuyordu gelip gidiyordum hep ama akşam iyi kaynatmışsınız ,

marji sana diyordum ya kafayı takma felan ama varya beni de çileden çıkarıyor benim boğa yahu zorla kafayı yedirtir bunlar ,
iki gündür bende konuşmuyorum babam var felan diye araya kaynadığını zannetti beyfendi sinir etti beni ,
alttan alamıyorum ,haksızlığa gelemiyorum ne olacak halim bilmiyorum.

bu arada o nasıl kuaförmüş ya ilk kez mi gittiğin bi yermiydi orayı atladım sanırım ,

derinss şu pembe maske olayı da pek hoşmuş :) yazıkk ya her yerde pembe maske duyuyor bu işe yaradığını düşündü ne bilsin,
keyfinin yerinde olmasına da sevindim eşinin yaza dair planları da hoşmuş :KK23:

leylekk demek amancinin düğünü güzel geçmiş umarım mutlu olurlar ,sen nasıl oldun iyi misinnn??

bak ya gelir gelmez lafı da soktu valla
kuzum ben gelıyorum kımse yok
işten çıkıcam yeni evimde vın yok alıcam falan bı sure olmayabılırım ama vakit buldukca ugrarım da
aşk olsun

amin canım darısı yokluğunu çekenlere dıyım

bak ya gelir gelmez lafı da soktu valla
kuzum ben gelıyorum kımse yok
işten çıkıcam yeni evimde vın yok alıcam falan bı sure olmayabılırım ama vakit buldukca ugrarım da
aşk olsun

:KK67: napıyım doğruları söylüyorum kuzuuu evlenen unutuyor pathem de nette yok
sende de olmaz neyse balayınızın tadını çıkartın:KK23:

:KK67: napıyım doğruları söylüyorum kuzuuu evlenen unutuyor pathem de nette yok
sende de olmaz neyse balayınızın tadını çıkartın:KK23:

siz her zaman kabimdesiniz.... gibi bi laf etsem yermi acep

valla bağımlılık gibi bişi sizin dostluğunuz bakarsınız dayanamaz bi tanışma yaparız
benim düğünden sonra tabiiiii

selam kızlar ..

dün haberlerı ızlerken hıc üstünde durmadık ..

sadece yazık olsun dedık gectık yıne arac taramışlar ,Allah belalarını versın dedık ..

esım ısyerıne gıdınce ogrenmiş ki işyerinde ki arkadasıymıs ölen..

şimdi aradı napıyorsun ne edıyorsun sesi zaten bombok..

dedi haberlerı ızledın mı .yok dedım ızlemedım yıne arac taramışlar ,işte polis snamıslar adamı fılan dedm dün söyluyorlardı ..

buradan birisi o biliyor musun dedı ,ben zannettım İzmir'den ..

yok dikkat etmedım dedım hala saf gıbı..Enginmış o dedi ..

kim dedim Engin dedi ..hala saf gibi Engin kim diyorum ..

işyerinden dedı ..dank etti ,herkes berbat durumda dedı aglamaklı şaşkın..

Engin'in eşi bir ay önce atanmıştı Hakkari'ye Yüksekova'ya daha 3 aylık kız bebeklerı vardı ..dedık nasıl bırakıp gıdecek ..Engin cok yalvarmıştı eşine gitme dıye.

sonra da ömür boyu vıcdan azabı cekerım göndermedim neden derim diye gitmişti ,evi sermişlerdi falan fılan..

daha 1 ay once gıttı kadın ıste ,Engin'de eşinin yanına gıtmıstı zıyarete hem de kızını görmeye..

uff nerden bılecektı kı ya..

duydugumdan berı aglıyorum..nasıl neselı şen şakrak bı adamdı ya daha gitmeden yemege gıtmıstık hepberaber..

Kızına aşık deli divaneydi.

o kadın yıllar boyu pişmanlıgını cekecek ..off ya o kız ..Allah belalarını versın ne dıyım.

Allah rahmet eğlesin canım Ailesine de sabır versin
biz bile duyunca nasıl kahroluyoruz ailesi için sevdiklerin içinse çok acı

tesekkur ederım kızlar..

dun haberlerı oyle ıyı hatırlıyorum kı saf gıbı oyle ızlemıstık ..ne İzmir dedigini dikkatle dınledık ne de mühendıs dedıgını ..

ınsanın aklının ucundan gecmıyor boyle olacagı ..duydugumdan berı oyle aglıyorum kı ..hep o oynarken kı gulerken kı şen şakrak hallerı gelıyor aklıma..

polise benzetmişler ,o kadar uzun boylu degıldı kı ,off cok zor yarın gelecekmiş cenazesı .takdiri ilahı işte .Allah rahmet eğlesin

sumakcımmm başınız sağolsun bu acının tarifi yok diğer şehitlerimiz gibi gencecik biri daha gitti
bugün öğlen haberlerinde dikkatimi çekti polis sanmışlar felan diye içim yandı gene kapattım tv yi ,
takdiri ilahi kim derdi eşi oraya tayin olacak onu ziyarete değil ölüme gidecek nasıl bir acıdır bu ,
hala daha bunlara taviz verilsin ateş düştüğü yeri artık yakıyor onlar sadece boş boş konuşsun.

sumak okurken boğazım düğümlendi. Allah ramet eylesin. ateş düştüğü yeri yakıyor. bize de bela okumaktan başka bir şey kalmıyor. kadıncağız şimdi kendini ne kadar suçluyordur kim bilir, atandığı günr lanet ediyordur. biz hayatımızla ilgli planlar yaparken o kendi bildiğini yapıyor hep. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin.

sumakcımmm başınız sağolsun bu acının tarifi yok diğer şehitlerimiz gibi gencecik biri daha gitti
bugün öğlen haberlerinde dikkatimi çekti polis sanmışlar felan diye içim yandı gene kapattım tv yi ,
takdiri ilahi kim derdi eşi oraya tayin olacak onu ziyarete değil ölüme gidecek nasıl bir acıdır bu ,
hala daha bunlara taviz verilsin ateş düştüğü yeri artık yakıyor onlar sadece boş boş konuşsun.

sumak okurken boğazım düğümlendi. Allah ramet eylesin. ateş düştüğü yeri yakıyor. bize de bela okumaktan başka bir şey kalmıyor. kadıncağız şimdi kendini ne kadar suçluyordur kim bilir, atandığı günr lanet ediyordur. biz hayatımızla ilgli planlar yaparken o kendi bildiğini yapıyor hep. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin.

hep düğünü gelıyor aklıma ,bebegının dogdugu gün ,Deniz gezmiş'in ölüm yıldönümünde dogdu dıye aniden kıza Denız adını verdıgı zaman ..
evıne gıttıgımızde kı hallerı ,yemek organıze ettıgınde kı cabaları ,şenlıgı ..

sankı cok yakınım gıbı ..

dalga gecıyordu esımler ,sakal bıraktı dıye ..hanımı gonderdın Hakkari'ye seni de pkk'lı sansınlar dıye simdiden hazırlık mı yapıyon len derlerdı ..

yarın oglen esımler gıdıcekmış,işyerınden otobus kalkacakmış..sendıka mesaj gondermıs ıcıme oturdu resmen..

boyle olmasaydı ,ne bıleyım trafık kazası fılan olsa boyle yol ortasında taranması ..

tesekkur ederım kızlar yakınım degıl ben boyleysem kımbılır esı Sevcan nasıldır ..aılesı perısandır ..

Allah rahmet eglesın ..yarın aksam haberlerde gosterırler feryatlarını ..

zaten iki gündür kötü günler geçirİyorum bu da eklendi tuzu biberi oldu valla sumak
başınız sağolsun..
benim de çok çok yakınım hastanelerde kaç gündür ,admcağız sürekli kriz geçiriyor
bugün biraz deştim adamcağızı sohbet falan ettik,meğer eşinin aşırı boğmacı tavırları ve de inatları iş stresiyle birleşince patlamış
Rabbim sabır versin ama bazı kadınlar da çok benmerkezci oluyor çok
azıcık akışına bırakmak lazım hayatı
bu kadar direnmemek lazım herşeye
3 aylık bebekle eşinden ayrı ne işin var ya
mühendis eşin var madem aç mı kaldın yani
ha imkanlar ksıtlı olsa amanna diycem
neyse gene de bana düşmez Allah yardımcıları olsun
ÖNCE RABBİM SONRA DA ŞU BAŞIMIZDAKİLER İNŞALLAH BU İŞİN SONUNU GETİRİR
BAŞIMIZDAKİLERDEN HİÇ ÜMİDİM YOK YA NEYSE SİYASETE GİRMİYEYİM ŞİMDİ..

Son düzenleme:
zaten iki gündür kötü günler geçirİyorum bu da eklendi tuzu biberi oldu valla sumak
başınız sağolsun..
benim de çok çok yakınım hastanelerde kaç gündür ,admcağız sürekli kriz geçiriyor
bugün biraz deştim adamcağızı sohbet falan ettik,meğer eşinin aşırı boğmacı tavırları ve de inatları iş stresiyle birleşince patlamış
Rabbim sabır versin ama bazı kadınlar da çok benmerkezci oluyor çok
azıcık akışına bırakmak lazım hayatı
bu kadar direnmemek lazım herşeye
3 aylık bebekle eşinden ayrı ne işin var ya
mühendis eşin var madem aç mı kaldın yani
ha imkanlar ksıtlı olsa amanna diycem
neyse gene de bana düşmez Allah yardımcıları olsun
ÖNCE RABBİM SONRA DA ŞU BAŞIMIZDAKİLER İNŞALLAH BU İŞİN SONUNU GETİRİR
BAŞIMIZDAKİLERDEN HİÇ ÜMİDİM YOK YA NEYSE SİYASETE GİRMİYEYİM ŞİMDİ..

sıze de gecmıs olsun leylek ,insallah tez zamanda saglıgına kavusur..

ne bılsın kı o da ,hayallerının pesınden gıttı işte..

kımsenın umıdı yok ama hala nasıl duruyorlar orada ,sen ben o degıl kım secıyor ya bunları ..

sağol sumağım
geçtiğimiz haftasonu eşimin en yakın arakadaşı dertleşti bizle
hanımını zaten biliyoruz yani gerçekten çocuğu inanılmaz boğuyor ya
en sonunda patladık kıza falan ''yeter ''diye
e şimdide çok çok sevdiğim en yakın akrabalarımdan birisi hastanede iki gündür
adam zaten ticaret yapıyor işi ağır
yok niye geç kaldın ,yok gene mi toplantı,yok sen benle ilgilenmedin,çabuk eve geller
adam sinir krizi geçirdi hastaneye yatırdılar ya
koca koca insanlar evlenip anne baba oluyorlar güya ama hala kendileri büyüyemiyorlar daha
saçma sapan kaprisler takıntılar falan filan çok canım sıkıldı gerçekten dağ gibi adam sinir hastası oldu eşle iş arasında kalmaktan
çok hassas bi dönemime denk geldi yani affet beni
canım benim ,senin arkadaşınında eceli oradaydı, orada öldü yazılan oldu ,ayrı konu..
o kadar üzüldümki..anlatamam içim daraldı resmen
ama ne biliyim bekar olsa ya da dediğim gibi ihtiyaçları olsa amenna
adanmışlık değil tabiki herşeyden her zevkten vazgeçmişlik de değil ama eğer anneysek, hayallerle değil önce mantıkla hareket edicez
3 aylık bebekle oralarda bi başına, eşinden ayrı ,adam burda gencecik karısına ,bebeğine hasret
bunun hiç bir mantığı yok
bak benim dayımın kızı da aynı yerde yaptı ilk görevini
hatta orada nişanlandı ,sonradan da tayini başka yere çıktı falan evlendi,eş biyerde kendisi biyerde
ama başka çare yoktu ilk görev ve ikisi de öğretmendi anca kıt kanaat geçiniyorlardı yani
inan o bölgeden geldiğinde tamamen değişmişti, psikoloji falan yerlerdeydi
tanıyamadık kızı
öyle dışarıdan göründüğü gibi değilki sumağım bu işler
ne bileyim ben yaaa fazla da yorum yapmak istemiyorum ama içim de acımıyor değil yani pisi pisine resmen
ALLAH rahmet eylesin tekrardan,eşinin, yavrusunun,tüm sevdiklerinin Allah yardımcısı olsun
sıze de gecmıs olsun leylek ,insallah tez zamanda saglıgına kavusur..

ne bılsın kı o da ,hayallerının pesınden gıttı işte..

kımsenın umıdı yok ama hala nasıl duruyorlar orada ,sen ben o degıl kım secıyor ya bunları ..

Son düzenleme:

sağol sumağım
geçtiğimiz haftasonu eşimin en yakın arakadaşı dertleşti bizle
hanımını zaten biliyoruz yani gerçekten çocuğu inanılmaz boğuyor ya
en sonunda patladık kıza falan ''yeter ''diye
e şimdide çok çok sevdiğim en yakın akrabalarımdan birisi hastanede iki gündür
adam zaten ticaret yapıyor işi ağır
yok niye geç kaldın ,yok gene mi toplantı,yok sen benle ilgilenmedin,çabuk eve geller
adam sinir krizi geçirdi hastaneye yatırdılar ya
koca koca insanlar evlenip anne baba oluyorlar güya ama hala kendileri büyüyemiyorlar daha
saçma sapan kaprisler takıntılar falan filan çok canım sıkıldı gerçekten dağ gibi adam sinir hastası oldu eşle iş arasında kalmaktan
çok hassas bi dönemime denk geldi yani affet beni
canım benim ,senin arkadaşınında eceli oradaydı, orada öldü yazılan oldu ,ayrı konu..
ama ne biliyim bekar olsa ya da dediğim gibi ihtiyaçları olsa amenna
adanmışlık değil tabiki herşeyden her zevkten vazgeçmişlik de değil ama eğer anneysek, hayallerle değil önce mantıkla hareket edicez
3 aylık bebekle oralarda bi başına, eşinden ayrı ,adam burda gencecik karısına ,bebeğine hasret
bunun hiç bir mantığı yok
bak benim dayımın kızı da aynı yerde yaptı ilk görevini
hatta orada nişanlandı ,sonradan da tayini başka yere çıktı falan evlendi,eş biyerde kendi biyerde
ama başka çare yok ilk görev ve ikisi de öğretmen anca kıt kanaat geçiniyorlardı yani
inan o bölgeden geldiğinde tamamen değişmişti psikoloji falan yerlerdeydi
tanıyamadık kızı
öyle dışarıdan göründüğü gibi değilki sumağım bu işler
ne bileyim ben yaaa fazla da yorum yapmak istemiyorum ama içim de acımıyor değil yani pisi pisine resmen
ALLAH rahmet eylesin tekrardan,eşine, yavrusuna Allah yardımcı olsun

bılırım oyle kadınları ,baskıcı adam da ses cıkartamaz ıcıne atar sonuc kendıne patlar..
kadınlar da yok mu boyle olan yanı tam tersı ıcıne ata ata ,olanın kendıne olanı..
bugun cok berbat bır gun..
sabahtan berı aklımda ,kafam dagılsın dıye esımın teyzesıne gttım kayınvalıdemler gıderken ..
orada da baska bır sorun.

teyzemın esını 1 sene once kaybetmıstık 10 yasında ufacık cocugu kalmıstı..
ben once üşütmüş o yüzden her tarafa kusmuş,ıste o yuzden hasta fılan sandım..
ama tam tersı tamamnem psiklojik..

babasını kaybedısı ,evden cıkarma olayları derken bitmiş cocuk ,gece saat 4-5 te kalkıp saatlerce aglıyormuş..
sureklı wcye gıtme ıstegı fılan okula gıtmemeler..
nasıl üzüldüm cok zekı bır cocuk ınanılmaz zekı ınsallah cok cabuk atlatır yavrum sımdı terapılerde ılaclarla fılan..

sımdı haberlerde gosterdıler o arkadasımızı ..nasıl içim acıdı.
kadın zatne bitmiştir ..ömür boyu pişmanlık muhasebesı yapacak..

Engın cok yalvarmıstı cok ...hepımız demıstık nasıl olucak ufacık cocuk ..kayınvlaıdesı ve annesı de gıtmıstı aılesı ıle kalacaktı..
uff bilemez kı nerden bılsın.
hersey ıyı olur dıye düşündü kımbılır,bır sene kalır sonra dönerım demıstır.
aramak ıstıyorum ama ne dıyecegımı bılmıyorum
bıraz zaman gecsın ama ne denır kı.

hersey üstüste geldı .

dün mutfakta kahve alırken bı yandan telefonla konusuyorum bı yandan kulagım tv ye takıldı
arkadasınızın haberı vardı içim bi kez daha kötü oldu
nasıl bir acıdır bu ya
sabır dılemek de acısını dındırmeyecek belkı ama rabbım eşine ve ailesine yardım etsin

Dünden beri ben de bu olayı düşünüyorum. Minicik bebeği varken, hem de terörün yine azdığı bir dönemde gitmeyi göze alacak kadar bunalmış mıydı, paraya çok mu ihtiyacçları vardı diye aklımdan geçirirken, bir arkadaşın eşinin öğretmen olduğunu ve çocuk 6 aylık olunca ücretsiz izin almak yerine işe başlamayı tercih ettiğini duydum. Eşi de iyi maaş alıyor, evleri ve arabaları var, yani öyle bi kıt kanaat geçinme durumu yok. LÜkse düşkünlükleri var tabii, o ayır. O çağımızın hastalığı. Androidler, blackberryler, son model ve pahalı arabalar. Altı üstü biriniz öğretmen ötekiniz memur. Ne güzel, herkesin özenip bezenip alamadığı 1 yıl daha ücretsiz izin alma hakkın varken neden işe başlanır? Para bu kadar mı önemli? "Evladıma gelecek hazırlama" hikayeleri inandırmıyor beni nedense. 1 SENE sonra hazırlamaya başla o geleceği? Nasılsa anneler var, doğur at başlarına, bakarlar, sen de paranı kazan, işten gelmiş olursun yemeğin de hazır. Bilmiyorum ki ben bi hayatın gerçeklerini kabullenip de kolay yoldan ilerleyemiyorum. :26:

Son düzenleme:
dün mutfakta kahve alırken bı yandan telefonla konusuyorum bı yandan kulagım tv ye takıldı
arkadasınızın haberı vardı içim bi kez daha kötü oldu
nasıl bir acıdır bu ya
sabır dılemek de acısını dındırmeyecek belkı ama rabbım eşine ve ailesine yardım etsin

amın pijim..

Dünden beri ben de bu olayı düşünüyorum. Minicik bebeği varken, hem de terörün yine azdığı bir dönemde gitmeyi göze alacak kadar bunalmış mıydı, paraya çok mu ihtiyacçları vardı diye aklımdan geçirirken, bir arkadaşın eşinin öğretmen olduğunu ve çocuk 6 aylık olunca ücretsiz izin almak yerine işe başlamayı tercih ettiğini duydum. Eşi de iyi maaş alıyor, evleri ve arabaları var, yani öyle bi kıt kanaat geçinme durumu yok. LÜkse düşkünlükleri var tabii, o ayır. O çağımızın hastalığı. Androidler, blackberryler, son model ve pahalı arabalar. Altı üstü biriniz öğretmen ötekiniz memur. Ne güzel, herkesin özenip bezenip alamadığı 1 yıl daha ücretsiz izin alma hakkın varken neden işe başlanır? Para bu kadar mı önemli? "Evladıma gelecek hazırlama" hikayeleri inandırmıyor beni nedense. 1 SENE sonra hazırlamaya başla o geleceği? Nasılsa anneler var, doğur at başlarına, bakarlar, sen de paranı kazan, işten gelmiş olursun yemeğin de hazır. Bilmiyorum ki ben bi hayatın gerçeklerini kabullenip de kolay yoldan ilerleyemiyorum. :26:

aslında sımdı gıtmedı ..bu son degıl ondan bır once kı atamada gıtmıstı ama okullarla basladı ısıne.
bılmıyorum kı ne düşündü ..gideyim bir daha gıdemem mı dedı ..ben olsam bende gıdemem..
zaten kadın bin pişman olmuştur gittiğine gidecegine.

para bazıları için her şeyden önemli oluyor sanırım.
ben ücretsiz izin aldım eşim aile ile ilgili evrakları yeniden düzenlerken dekan şaşırmış.
niye ücretsiz izin alıyorsunuz deli misiniz siz bir sürü para kaybı diyrmuş:))
para için minicik çocuğu kime bırakıp da işe gideyim ki ben?
ihtiyacın varmış amenna.
ama parayı düşünmediği halde çalışmaya başlayanları da biliyorum.
çalışma hayatından sonra bütün günü bebek bakarak geçirmek ağır geliyor kimilerine.
bir arkadaşım kendime vait ayıramıyorum psikolojim bozuldu diye gündüz işe gitti akşamları da ikinci öğretimde iki yıllık bir bir bölüm okudu mesala.
bebeğe gündüz annesi akşam da eşi bakıyordu.

sumak arasan bir türlü -ne diyeceksin- aramasan bir türlü
böyle zamanlarda insan hem birilerinin desteği bekliyor hem de söylenen her söz boş geliyor.
sen yine de aramak için arayı çok açma.
hatta imkanın varsa git diyicem ama seni çok etkileyebilir:KK43:(

X