- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
Canım ailesi Mersinde oturuyor aslen Aksaraylılar. Dediğin gibi duymazdan gelmek lazım ama annem de ister istemez kendi geleneklerine göre olmasını istemişti bana kalsa düğün bile yapmazdım. Nişanlımın tarafı düğün masraflarını karşılayacaklar o da olmasa annem her halukarda ben Samsunda yapacağım demişti . Nişanda alışverişe çıktığımızda bu alışverişin çula çaputa para vermenin gereksiz olduğu harcanan paraya yazık olduğu cümleleri de kuruldu. Mersin ve Aksarayda böyle nişan bohçası falan olmuyor galiba. Samsunlular çok şey istermiş dedi kayınvalidem komşularının söylediğine göre Bu da bizi çok çok üzmüştü annemi özellikle. Bu laflar nişanlımı da strese sokuyor benim ve ailemin sadece böyle beklentileri varmış gibi bir izlenim yaratıldı. Ama takmıyorum Allah yardım eder evliliğimizin ilk zamanlarında biraz borcumuz olacak olsun varsın huzur olsun da gerisi önemli değil. İnşallah her şey gönlümüzce olsun.
benim annem de bilmez nişan bohçasını ben istedim diye oldu. onlar evlenirken kimse yardım etmemiş annem de alması gerekenleri almaya çalışmış başka şeyler alacak durumu olmamış sağolsun babannemler de yapmamışlar bohça falan kadın da bilmiyordu napsın ben istedim olsun diye öylelikle yaptık bohçayı.
eskiden çeyiz pek yokmuş bi de hem durumları olmuyomuş insanların hem de böyle çeyiz setleri vsler olmayınca iki tencere 4 tabakla evleniyolarmış. şimdi bizden mi aynı şeyleri bekliyolar nedir. ama kayınvalidem kayınbabam gibi değil hem zevklidir hem de elinden geleni yapar gördükçe alır bişeyler. ben de zaten büyük para edecek bişeyler beklemiyorum bizi düşündüğünü belli etsin yeter diyorum onu da yapıyor sağolsun :)
ben de mesela küçük ev aletlerini pek önemsemiyorum bi ütüye özendim o da ütü yapmasını hiç sevmem diye iyi bişey olsun da çabuk bitsin diye aldım. beyaz eşyadan da anlamıyorum bi cam ocak istiyorum aklımda o var gerisi çok önemli değil o beğendiklerimin de dış görünüşleri güzel fiyatları uygun alıcam onları heralde.
bizim de olucak borcumuz ama öderiz allah'ın izniyle kira da vermeyeceğimiz için çok zorlanmayız diye düşünüyorum.
istanbulda mı yaşıcaksınız evlenince