• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu çocukarı düzeltmek terbiye etmek mümkün mü??

En cok sasirdigim sey bir kadin boyle cocugu varken 2., 3.,4.yu nasil yapiyor inanilir gibi degil. Demek ki hic yorulmuyor hic kizmiyor diyecegim de cocuklari dovuyormus da. Be insan evladi ne doguruyorsun o zaman diye gorumcenize kizasim geldi soyle omuzlarindan tutup sarsmak lazim ;) senin yaptigin cocuk boyle iste bunlar cok guzel olmus gibi yenisini neden yapiyorsun

Ben bazi durumlarda cocuklarin egitilemedigine inaniyorum. Cocugun huyu bu ve degistiremiyorsunuz naparsaniz yapin. Etkinlikmis ilgi alakaymis hepsi bos. Bir cocuk dunyaya geliyor ve siz onu belli bir yere kadar egitebiliyorsunuz. Geri kalan kisimda genetik devreye giriyor. Cocuguyla 4/4luk ilgilenen ne aileler taniyorum da cocuklari gram yol alamamis. Veya cocugunu bir kenara atip da kendi keyfini suren aileler de var cocuklari terbiyeli saygili harika evlatlar her anlamda. Kisacasi her yaptiginiz olmuyor veya bazen ne yapsaniz kar etmiyor.

Her cocuk da bir de degil. Yani 12 yasinda anlamasi lazim diye bir cumle ise yaramiyor maalesef. Ayni hataya ben de cok dusuyorum,oglum 2,5 yasindasin artik boyle yapman lazim derim ogluma mesela ;) anlamadigindan degil ki cani istemediginden yapmaz o soyledigim seyi ;)

siz anlamak istemiyorsunuz bence. ben oğluma oturup aaa seni terbiye etmeliyim. sen terbiyeli olmalısın diye bir şey tabi ki demiyorum. hareket ve tavırlarımızla çözmeye çalışıyoruz. bence siz çok bilgiliyseniz konuma yardımcı olun daha makbule geçer. çünkü 3 çocuk ziyan şu an

Asıl siz ne yazdığımı anlayamıyorsunuz. Ben yetiştirmede rol oynayan yetişkin bilinci açısından terbiye etme tanımı ve anlayışı yanlış diyorum. Siz 'çocuğa öyle bir şey demiyorum" diyorsunuz. Yani algınızdaki terbiye etmek bilinci yanlış diyorum..
O yüzden bir uzmanın yazdıklarını okuyun diyorum..

Ayrıca anne bu kadar cahilken o çocuklara bir şey yapılamaz bence. Çünkü sizi haftada gördükleri bir kaç saatle, 7/24 gördükleri anneleri bir değil.
Olayın içinde şiddet de varsa sosyal hizmetlere bildirin gözünü korksun..

haha çok komiksin sırf eleştiri odaklı olduğunuz için takıldığınız noktalar fena. hayat tarzınız buysa azıcık kalbinizi düzeltin.
benim oğlum çok kibar ondan böyle. asla baskılanan duygusu yok. her şeyi çok net ifade eder. istediğini de istemediğini de. zevkleri de var istedikleri de istemedikleri de. müthiş özgüvenli ir çocuktur.
gelelim ikinci sorunuza. ben araç kullanmayı bilmiyorum. sabahtan akşama kadar işte çok yoruluyorum. evim merkeze uzak baya. dolmuşla git gel çok uzun sürüyor. bu da çocuğumu ve beni yıpratıyor. yani içgüdünüz fena yanılıyor.
Valla, duvara çarpınca özür dilemek, tuvalete giderken izin almak pek kibarlık gibi gelmedi bana. Sindirilmişlik derdim ben. Benim çocuklarım da izin ister, teşekkür eder, özür diler falan ama sizinkilerin yaptığını normal bulmadım ben!
Diğer yandan, neden eleştiri odaklı olduğumu düşündünüz ki? Dışarıdan bir gözle okuyunca yazdıklarınız “benim gözümde” böyle şekilleniyor. İçgüdülerim yanılmışsa kendinizi iyi ifade edememişsiniz demek ki anlattıklarınızla!

Asıl siz ne yazdığımı anlayamıyorsunuz. Ben yetiştirmede rol oynayan yetişkin bilinci açısından terbiye etme tanımı ve anlayışı yanlış diyorum. Siz 'çocuğa öyle bir şey demiyorum" diyorsunuz. Yani algınızdaki terbiye etmek bilinci yanlış diyorum..
O yüzden bir uzmanın yazdıklarını okuyun diyorum..

Ayrıca anne bu kadar cahilken o çocuklara bir şey yapılamaz bence. Çünkü sizi haftada gördükleri bir kaç saatle, 7/24 gördükleri anneleri bir değil.
Olayın içinde şiddet de varsa sosyal hizmetlere bildirin gözünü korksun..
+1

En cok sasirdigim sey bir kadin boyle cocugu varken 2., 3.,4.yu nasil yapiyor inanilir gibi degil. Demek ki hic yorulmuyor hic kizmiyor diyecegim de cocuklari dovuyormus da. Be insan evladi ne doguruyorsun o zaman diye gorumcenize kizasim geldi soyle omuzlarindan tutup sarsmak lazim :KK66: senin yaptigin cocuk boyle iste bunlar cok guzel olmus gibi yenisini neden yapiyorsun

Ben bazi durumlarda cocuklarin egitilemedigine inaniyorum. Cocugun huyu bu ve degistiremiyorsunuz naparsaniz yapin. Etkinlikmis ilgi alakaymis hepsi bos. Bir cocuk dunyaya geliyor ve siz onu belli bir yere kadar egitebiliyorsunuz. Geri kalan kisimda genetik devreye giriyor. Cocuguyla 4/4luk ilgilenen ne aileler taniyorum da cocuklari gram yol alamamis. Veya cocugunu bir kenara atip da kendi keyfini suren aileler de var cocuklari terbiyeli saygili harika evlatlar her anlamda. Kisacasi her yaptiginiz olmuyor veya bazen ne yapsaniz kar etmiyor.

Her cocuk da bir de degil. Yani 12 yasinda anlamasi lazim diye bir cumle ise yaramiyor maalesef. Ayni hataya ben de cok dusuyorum,oglum 2,5 yasindasin artik boyle yapman lazim derim ogluma mesela :KK66: anlamadigindan degil ki cani istemediginden yapmaz o soyledigim seyi :KK66:

ya aslında kendi de çok yoruluyor. fazla da bakamadığı için ömrü hastanelrde geçiyor diğerlerini emante edecek yer bulamıyor. ben işteyim abbası fabrikada çalışıyor izin alamıyor. başlı başına sıkıntı. 4. yü asla istemiyordu ben biraz yüzmü karartıp abla spiral taktır dedim yok rahmim uygun değilmiş dedi. kontrol haplaır kullan dedim sağlıkocağı senin yaşın genç depresyn yapar demiş. ne dediysem bir türlü o yola gelmedi. hani tek eşine güvenme dedim ama olan oldu. artık sağlıkla doğsun inş.
tabi genetikse durum daha da zor.

ya aslında kendi de çok yoruluyor. fazla da bakamadığı için ömrü hastanelrde geçiyor diğerlerini emante edecek yer bulamıyor. ben işteyim abbası fabrikada çalışıyor izin alamıyor. başlı başına sıkıntı. 4. yü asla istemiyordu ben biraz yüzmü karartıp abla spiral taktır dedim yok rahmim uygun değilmiş dedi. kontrol haplaır kullan dedim sağlıkocağı senin yaşın genç depresyn yapar demiş. ne dediysem bir türlü o yola gelmedi. hani tek eşine güvenme dedim ama olan oldu. artık sağlıkla doğsun inş.
tabi genetikse durum daha da zor.
Valla siz akil vermissiniz,o dinlemek istemediyse cani bilir neticede cocuklara siz bakmayacaksiniz. Ama ben iyi niyetinize guzel gonlunuze hayran kaldim,bu insanlarla surekli gorusuyorsunuz,iftara cagirmissiniz erkendencikip gelmisler cocuklarinin huyunu bile bile insana bunu yapana dost gozuyle bakamiyorum ben sahsen

Valla siz akil vermissiniz,o dinlemek istemediyse cani bilir neticede cocuklara siz bakmayacaksiniz. Ama ben iyi niyetinize guzel gonlunuze hayran kaldim,bu insanlarla surekli gorusuyorsunuz,iftara cagirmissiniz erkendencikip gelmisler cocuklarinin huyunu bile bile insana bunu yapana dost gozuyle bakamiyorum ben sahsen

teşekkürler Allah razı olsun. sizin bakışınızdan o.

Back