Anladımc anım benımkıde cok zor ogrendı yanı delı cıkaracaktı benı oyle dıyım ama ılk ogrenen kısılerın arasında oldu . Yazıdada arada yutuyor ama gec ogrenmıs dedın ya bızım sınfıta hala 10 tane cocuk okumayıo sokemedıEn son benim oğlum öğrendi ama şimdi ezbere birşey yazamıyor Onuda ben öğrettim çünkü birebir çalışınca fayda ediyor beni dinlemediğide oluyor
Ay maşallah annen ve babana ya olan onlara olmuş.evet biliyorum düzelicek ama düzelirkende ben geçmişini kötü hatırlamasın Mutlu büyüsün istiyorum. müziği bu ara bende düşünüyorum ufak yaş gurupları için araştırıcam.ne güzel size iyiki düzelmiş aynen bizdede sosyallik sıfır anca ailecek hafta sonu yemeğe gidiyoruZ.mesela arkadaşlarla niyete gidiyoruz yok diyo ben bu masada oturucam hiç olmadık yerleri ister insanlarda bıkıyor.mesela geçen sene beta virüsü olmuştu.kuzenlerin çocuklarıyla usluca oynadı herkes dediki nekadar uslanmış maşallah.çğnkü ille bişeye ağlıyordu çok vakit geçiriyorum ama okul zamanı çokta fırsat olmuyor devamlı ders yemek vs gün bitiyor masal okuyup yatıyoruz erkenden.ben onunla heryere gezip arkadaş gibi takılmak istiyorum.ağlamadan amaa diye mızmızlanmadan Onuda yoruyor benideMerhaba
Benim de kardeşim aynı oğlunuz gibiydi. Aramızdaki yaş farkından dolayı iyi hatırlıyorum. 1-2 yaşından itibaren inanılmaz huysuz her şeye ağlayan inatçı bir çocuk oldu. Düğünlere giderdik daha 5. dakikadan ağlamaya başlardı. Anne babam dışarıda yemek yiyemezdi misafirliğe gidemezdik. Gelen misfirleri itina ile kovardı konuşmaya başladığında, kimseye yanaşmazdı. Büyükler bile korkardı bir şey söylemeye kardeşime. İnat ettiğinde katıla katıla ağlardı istediğini yapmaktan başka bir çare bırakmazdı bize. Çok da saldırgan bir çocuktu sürekli dövüş halindeydik, sadece kardeşlerine karşı değil arkadaşlarına ve bazı büyüklerine de öyleydi.
İlkokula başladığında ilk 5 senesi çok zor geçti 1-2 arkadaşı vardı onun dışında kimseyle fazla iletişimi yoktu. Bizim şansımıza öğretmeni de çok mükemmeliyetçi bir kadındı çocuğa kök söktürdü favori öğrencileri vardı tabii kardeşim hiçbir zaman onlardan biri olamadı bu da özgüvenini iyice düşürdü ders konusunda kendisine. Okuma yazmayı sınıfta en geç o söktü matematik filan zaten yapamazdı annemle yaparlardı ödevlerini onda da "dur ben 2 takla atabilir miyim anne" der kalkar giderdi.
Annemle babamın o 10 yaşına gelene kadar falan sosyal hayatı hiç kalmamıştı. Ama sonra ne olduysa oldu kardeşim çok hırslı çalışkan bir kız oldu, annemin 40 kere anlatıp da kendisinin anlamadığı derslerini kendi çalışır anlar oldu.
Ayrıca babama ve bize (2 abi ve 1 ablasına) karşı inanılmaz sevgi dolu, bağlı biri oldu. Hala çok arkadaş canlısı sevgi dolu biri olmasa da kendi küçük çevresinde mutlu ve huzurlu. 27 yaşında bu arada şimdi. Fakat hala biraz çekingendir, soğuktur biraz. biz onu karakter özelliği olarak görüyoruz. Belki okulunda bizim göremediğimiz şeyler oldu ve düzeldi, çünkü 10 yaşlarında çok yakın bir arkadaş edindi kendisine o da çok sosyal kardeşimin tam tersi bir kızdı ama kardeşimi çok severdi zorlardı onu okul dışı gezmelere. Bir de okulda yüzme takımına seçilmişti belki bunlar da eski hallerini aşmasına yardımcı olmuştur.
Tabii biz kardeşimi hiç psikiyatriste götürmedik veya özel bir şey yapmadık. Ama doktorun koyduğu kanı mutlaka doğrudur ve tedavisine devam edin. Ayrıca okul dışı aktivitelerde hem daha çok arkadaş edinir hem kendine güveni gelir. Takım sporları olabilir mesela ilgili olduğu bir şey varsa futbol basketbol gibi. Müziğe ilgiliyse müzikal solfej dersleri koro (müzik kursları genelde birebir oluyor diye böyle örnek verdim) olabilir.
Ben çocuğunuzun hep böyle gideceğine inanmıyorum. Anlattıklarımı da sizi birazcık rahatlatması için anlattım. Okulda da biraz zaman geçirdikten alıştıktan sonra giderek iyiye gidecektir. Fakat öğretmeni ile bu durumunu konuşun mutlaka. Daha sık görüşmeler ayarlayarak onu bilgilendirin ve sizi de bilgilendirmesini isteyin, böylece benim kardeşimde olduğu gibi mükemmeliyetçi öğrenci ayıran öğretmen gazabı olasılığını da azaltmış olursunuz. Öğretmen iyiyse onun da çok yardımı olacaktır.
Siz bana cevap Hakkı doğurmazsanız bende yazmam, Eğer bana ise tavrınız bende eleştiririm kim olduğum önemini yitiriyorSiz kimsenizde benim ne tarzımı eleştiriyorsunuz lütfen artık yazmayın gidin Cvp verme şeklinizdende ben ne türde bir insan olduğunuzu çözüyorum.ben sizin gibi birinden zaten tavsiye almam
Gitmek için ağlıyor orda oyun oynamaya bayılıyor valla bende bu konuda kızıyorum öğretmenine.bikere yazmıyor diye saçını çekmiş okula gittim öğretmeni uyardım.ama bi ortamda konuşmuyor geliyor kuşağıma söylüyor kimseye cevap vermiyor anlatmıyor sadece benimle iletişimi bu ilacı verdi 1ay sonrada test yapıcak dikkat eksikliği içinAma ben o öğretmeni de anlamadım
Sınıfta geziyorsa gezdirmemek onun görevi değil mi
Gerekirse rehberlik desteği alır bireyselleştirilmiş öğretim programı yapar ama onu da oturtur ders anlatır
Çocuk dersi öğrenmese bile grup ile hareket etmeyi öğrenir
Sosyal fobisi olan ortalarda nasıl dolaşsın
Dikkat eksikliği hiperaktivite uzmanına gitseniz
Siz ağlıyor ve inat demişsiniz muhtemelen doktora da böyle söylediniz ama asıl sorunu bulmak lazım bunlar sonuç gibi
Okukdan gelînce ya da sabah giderken nasıl
Gitmemek için ağlıyor mu yoksa hasta ginizin gitme deyince mi ağlıyor mesela benimki okula gideceğim diye ağlıyor gitmeme ihtimalini kabul etmiyor zira diğerlerinden geri kalırım bir şeyleri bilemem hissi var
Bunları benim oğlan 3 yaşında yapardı
Mesela arkadaşlarımız var onlara gitmeyeceğim diye ağlardı gidince kapıda ağlardı bırakın deyip geçerdim
Bîr süre sonra da ortama alışır gelmeyeceğim diye ağlardı
Şimdi yapmıyor bunları 5,5 yaşında okula başlamadı henüz
Yeni kişilere mesafeli ama okulda da popüler kızlar eve aşk resimleri gönderiyor vs
Dün hava güzeldi biz eskiden böyle dışarı çıkardık okuldan gelince dedi ben de hava düzelsin X ler çıkar sen de çıkarsın dedim
Neden dedi ben çıkarım onlar beni görünce gelir dedi lider olacak ama mesela başkaları sitenin parkında iken küçükken gitmezdi
Okulda öğretmen destekledi o da alıştı ama hala mesafe sefer mıç mıç insanları sevmez sarılan öpen vs ben de sevmem zira
Burda gereğinden fazla yazın var başka sayfaya hadi lütfenSiz bana cevap Hakkı doğurmazsanız bende yazmam, Eğer bana ise tavrınız bende eleştiririm kim olduğum önemini yitiriyor
Bende sizin Nasıl birisi olduğunuzu çözdüm yazılarınız seviyenizi belli ediyor meraklanmayın
Çocuğunuzu açık açık eleştirenlere hak vermek kendinizde kusur bulmamak hakikaten ilginç...
Yok korkutmadın teşekkürederim evet aktif ama o beni yormuyor beni yoran olmadık yerde olmadık şeyler yapmak.ben dün şunu gördüm eşim 1haftadır evde ve çocuk inanılmaz değişti.o yokken kuzu çünkü ben kararlıyım ama sosyal fobisi var utanıyor ben yapamıyorum demeleride çok kendine güvensiz ve ileride çok kötü hissedicek kendini onu biliyorum.dikkat eksikliği içinde ilaç verirse alacam.neden almıyım diyorum çünkü ben kendimden biliyorum ya bir kitaba 3ay çalıştım adapte olamıyorum kafamdan birşeyler geçiyor derse adapte olmak 5dk kamı alıyor.keşke annemde deseymiş bu çocuk neden başarısız diyede belki ünğversiteyi bitirirdim.bir insan başarısızsa bence vardır bir problem.ilacı kullanmayıp çocuk mutsuz başarısız olucağına çözümü bulup gerekli görüyorlarsa ilaç veririm tedavi olur oda rahatlar onu Mutlu gördüğümde bende.burda yazanlar sanıyorki sadece pizzacıda öyle ya birikim bunlar.size çok teşekkür ederim doktoruna gidicez 1ay sonra bakalım ne diyecek
düşünüyorumda eskiden annelerimiz zamanında böyle huylu çocuklar yoktu. şimdiki aileler tabiki bazıları çocuklarını fazla şımartıyolar. sen bu çocuğu okula gönder öğretmenine gık diyemez. çok fazla şımartmışınız arabada sırf çocuk için beklemeler falan.iyi akşamlar arkadaşlar benim 6yaşında oğlum var.2yaşında başladı problemler.otele tatile gitmiştik hiç unutmuyorum hergün ağladı.havuza gittik ağladı odaya gittik ağladı herkes bize acıyarak baktı.her zaman bir problem çıkartıyor.konuşmasında problem yaşıyor bazı harfleri çıkaramadığı için özel eğitime gidiyor.çok düşkünüm oğluma ama beni çok zorluyor babasınıda.babası kıyamıyor ama bıkıyor .hep bi mızmız hep bi inat ne yemeğini kendi yer nede laf dinler hep bi itiraz.2.çocuğu düşünmüyorum artık.mesela bugünü anlatıyım.pizza yemeğe gittik sırf onun için arabada uyuya kaldı.uyandırdık 30dk dil döktük uyanık ama kalkmıyor.eşim eve gidelim dedi.bende 1hafta tablet yasakdedim.sonra eşim eve doğru yöneldi kalkacakmısın gidiyorum dedi zar zor evet dedi uyanık ama bizi kullanıyor.sinirlerimiz altüst oldu pizzacıya gittik ama halen bi sinir var içimde .15 gün önce çocuk psikatristine gittik ilaç verdi prozac sosyal fobisi varmış yani utangaç.ama ben içirmemiştim bişey olur diye sonra içirmeye başladım beni zorlayınca.7gün oldu kullanalı.ben çocukları çok seven bir kadındım ama bütün enerjimi alıyor bu çocuk ilaç etkisini göstersede Oda rahatlasa bende çok yoruldum sizde bunları yaşıyormuşsunuz yoksa benmi abartıyorum bilmiyorum ama eşim bugün artık çıkmıcam dışarı deyince onada üzüldüm Ada'm haftada dinleneyim diyor ama gel görki çocuk rahat vermiyor.sizde bunları yaşıyormusunuz bazen diyorumki alıp başımı anneme 1hafta tek başıma gitsem( çokmu abartıyorum (
Evet özel eğitimdeki öğrermenide aynen bunu söyledi kendini frenlemeyi öğrenince bırakacaktır zaten dedi 1sene gittiğimiz yer orası ileride keşke dememek için başla dedi.zatrn doktorda boşu boşuna yollarsın bişey alamaz dedi.şu çocuğa hayır yapma demek nekadar zarar veriyor nekadar üzülüyor biliyormusunuz çünkü çok hassas oluyor bu tür çocuklar dediBen kendim eczaciyim canim prozac ilacini bi sure kullanir ve biraktirir doktorunuz. Ilaclara bagimli olarak yasamasini da istemezsiniz, kendimde ilaci kullandim anksiyete ve panik atak icin inan insanin beynini bi sure sonra uyusturuyor cok duygusuz umursamaz yapiyor. Bence doktoru ilk etapta utanma ve sosyal fobisini yenmesi icin ilaca basladi. Ayni zamanda terapi yapip dusunme seklini degistirip ilaci biraktiricak benim kanaatimce. Onemli olan bu problemleri kucuk iken yenebilmesi inan yetiskin iken bu problemler cok daha zor. Kendim bizzat cekiyorum ondan biliyorum
Ama eskiden yoktuda ileride çıkıyor bu sorunlar.sonra diyorsunki bu kadın yada bu Ada'm Nasıl bir insan yada manyakmı bu diyoruz.eskiden annem benim derslerim zayıf diye götürseymiş belki şimdi okulumu bitirmiş bir kadın olucaktımdüşünüyorumda eskiden annelerimiz zamanında böyle huylu çocuklar yoktu. şimdiki aileler tabiki bazıları çocuklarını fazla şımartıyolar. sen bu çocuğu okula gönder öğretmenine gık diyemez. çok fazla şımartmışınız arabada sırf çocuk için beklemeler falan.
ya ben seni darkmore ve dansmarueyi hep karıştırıyorum, hanginizdi bebeğini 24 aylıkken bebeğini krese veren
Benim o
Fanusta büyüyordu diyorum ya
Bunu kreşe gide gide aştık
Onların yaşı daha genç herhalde şimdi ben de bilemedim ama birinin kızı var iki yaş civarında
Aslında farklı konularda ayrıntılı yazdım ama şimdi çok zamanım yokAnkaraya gidince kısmetse ben de hemen vereyim diyorum 27 aylık olacak, tuvalet eğitimi olmasa da alıyorlar anladığım kadarıyla,niyetim 3 yasa kadar annemin bakmasıydı ama çok hareketli dışarıyı istiyo çocuk istiyo resmen, Sıdıka gibi camda akşama kadar kreş en uygunu olacak
Nelere dikkat ettin verirken
Aslında farklı konularda ayrıntılı yazdım ama şimdi çok zamanım yok
Bir ara ayrıntılı yazar ya da sana da kopyalarım
Eve yakın çok yer yoktu gezdik birkaç tane oğlumun sevdiği ce kapısından şarkı sesi gelen bir okul seçtik
Ama okul çok kayır da alamayınca sınıf 3 kişi oldu özel gibi iki öğretmen arada müdür ve 3 çocuk
Benimki çok konuşmuyordu
Tuvaleti tazın halledersin 2 yaşında değilfdî benimki öğrendi kazasız vs
özel eğitime gidiyormuş,belki başka sebeplerden de sosyal fobi oluşması normal.tüm olumsuz davranışları içinde yaşadığı sıkıntılardan.öyle dışa vuruyor.ilaç iyi gelir ama içini açması için bir terapi alabilir.bir de siz de bıkkın olduğunuzu belli eden davranış ve cümleler kurdukça,çocuğunuz daha da içine kapanıp daha çok sorun yaratabilir.iyi akşamlar arkadaşlar benim 6yaşında oğlum var.2yaşında başladı problemler.otele tatile gitmiştik hiç unutmuyorum hergün ağladı.havuza gittik ağladı odaya gittik ağladı herkes bize acıyarak baktı.her zaman bir problem çıkartıyor.konuşmasında problem yaşıyor bazı harfleri çıkaramadığı için özel eğitime gidiyor.çok düşkünüm oğluma ama beni çok zorluyor babasınıda.babası kıyamıyor ama bıkıyor .hep bi mızmız hep bi inat ne yemeğini kendi yer nede laf dinler hep bi itiraz.2.çocuğu düşünmüyorum artık.mesela bugünü anlatıyım.pizza yemeğe gittik sırf onun için arabada uyuya kaldı.uyandırdık 30dk dil döktük uyanık ama kalkmıyor.eşim eve gidelim dedi.bende 1hafta tablet yasakdedim.sonra eşim eve doğru yöneldi kalkacakmısın gidiyorum dedi zar zor evet dedi uyanık ama bizi kullanıyor.sinirlerimiz altüst oldu pizzacıya gittik ama halen bi sinir var içimde .15 gün önce çocuk psikatristine gittik ilaç verdi prozac sosyal fobisi varmış yani utangaç.ama ben içirmemiştim bişey olur diye sonra içirmeye başladım beni zorlayınca.7gün oldu kullanalı.ben çocukları çok seven bir kadındım ama bütün enerjimi alıyor bu çocuk ilaç etkisini göstersede Oda rahatlasa bende çok yoruldum sizde bunları yaşıyormuşsunuz yoksa benmi abartıyorum bilmiyorum ama eşim bugün artık çıkmıcam dışarı deyince onada üzüldüm Ada'm haftada dinleneyim diyor ama gel görki çocuk rahat vermiyor.sizde bunları yaşıyormusunuz bazen diyorumki alıp başımı anneme 1hafta tek başıma gitsem( çokmu abartıyorum (
Çok teşekküeler yardımcı oluyorsunuzözel eğitime gidiyormuş,belki başka sebeplerden de sosyal fobi oluşması normal.tüm olumsuz davranışları içinde yaşadığı sıkıntılardan.öyle dışa vuruyor.ilaç iyi gelir ama içini açması için bir terapi alabilir.bir de siz de bıkkın olduğunuzu belli eden davranış ve cümleler kurdukça,çocuğunuz daha da içine kapanıp daha çok sorun yaratabilir.
ben terbiye açısından diyorum. gayette sağlıklı bireyler yetişiyo. anneye babaya büyüklere saygılı bireyler yetişiyodu. şimdiki gençler böyle değil. pizza yemeye gidip çocuğun arabadan inmesini beklemek ne demek. resmen kendinizle oynatıyosunuz. gerçekten ben böyle bir çocuğa katlanamam. eşinizin baba figürü olarak biraz sert davranması lazım. ders konusuna gelince bir öğretmen olarak söylüyorum fiziksel olarak dersi anlamaya engel bişey yoksa yani zeka seviyeniz düşük değilse derslerin zayıf olması sadece sizden kaynaklanıyo. güdüsüz olursanız yani hırslı olmazsanız ders çalışmaya istekli olmazsanız tabiki notlarınız zayıf gelir. ayrıca okulu bitiremedim diye annenize suç atacağınız yere açıktan okuyup okulunuzu bitirebilirsiniz. ama yapmıyosunuz. kimse engel değil siz yapmıyosunuz. çocuğunuzun sosyal fobisi varsa öncelikle siz ve eşiniz tamamen değişin ve sert bir ebeveyn olun. kademeli yaklaştırma ve pekiştirme yoluyla çocuğunuz normal çocuklar gibi olur. tabi öncelikle siz değişinki çocuğunuz şu iğrenç şımarıklıktan kurtulsun. iyi gecelerAma eskiden yoktuda ileride çıkıyor bu sorunlar.sonra diyorsunki bu kadın yada bu Ada'm Nasıl bir insan yada manyakmı bu diyoruz.eskiden annem benim derslerim zayıf diye götürseymiş belki şimdi okulumu bitirmiş bir kadın olucaktım
Siz ne biçim konuşuyorsunuz benim oğlum hakkında iğrenç kelimesi ne demek ya bi defa bir öğretmen bu şekilde konuşuyorsa pess.ben terbiye açısından diyorum. gayette sağlıklı bireyler yetişiyo. anneye babaya büyüklere saygılı bireyler yetişiyodu. şimdiki gençler böyle değil. pizza yemeye gidip çocuğun arabadan inmesini beklemek ne demek. resmen kendinizle oynatıyosunuz. gerçekten ben böyle bir çocuğa katlanamam. eşinizin baba figürü olarak biraz sert davranması lazım. ders konusuna gelince bir öğretmen olarak söylüyorum fiziksel olarak dersi anlamaya engel bişey yoksa yani zeka seviyeniz düşük değilse derslerin zayıf olması sadece sizden kaynaklanıyo. güdüsüz olursanız yani hırslı olmazsanız ders çalışmaya istekli olmazsanız tabiki notlarınız zayıf gelir. ayrıca okulu bitiremedim diye annenize suç atacağınız yere açıktan okuyup okulunuzu bitirebilirsiniz. ama yapmıyosunuz. kimse engel değil siz yapmıyosunuz. çocuğunuzun sosyal fobisi varsa öncelikle siz ve eşiniz tamamen değişin ve sert bir ebeveyn olun. kademeli yaklaştırma ve pekiştirme yoluyla çocuğunuz normal çocuklar gibi olur. tabi öncelikle siz değişinki çocuğunuz şu iğrenç şımarıklıktan kurtulsun. iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?