Bu çocuk ne Zaman düzelicek :((

En son benim oğlum öğrendi ama şimdi ezbere birşey yazamıyor Onuda ben öğrettim çünkü birebir çalışınca fayda ediyor beni dinlemediğide oluyor
Anladımc anım benımkıde cok zor ogrendı yanı delı cıkaracaktı benı oyle dıyım ama ılk ogrenen kısılerın arasında oldu . Yazıdada arada yutuyor ama gec ogrenmıs dedın ya bızım sınfıta hala 10 tane cocuk okumayıo sokemedı
canını sıkma eger evdeysen ınan bence cocugun ıcın yapacagın cok sey var
mesela sık sık bırıyleıyle gorus okuldakı annelerle arkadaslarıyla bız mesela cok kımseyle gorusmuyopruz ev ortamnında bız hep dısardayız oyun alanlarında etkınlıklerde ama ben evde arkadaslarla gorusulmemesınınde etkısı oldugunu dusunuyorum

Ama ben o öğretmeni de anlamadım

Sınıfta geziyorsa gezdirmemek onun görevi değil mi

Gerekirse rehberlik desteği alır bireyselleştirilmiş öğretim programı yapar ama onu da oturtur ders anlatır

Çocuk dersi öğrenmese bile grup ile hareket etmeyi öğrenir

Sosyal fobisi olan ortalarda nasıl dolaşsın

Dikkat eksikliği hiperaktivite uzmanına gitseniz

Siz ağlıyor ve inat demişsiniz muhtemelen doktora da böyle söylediniz ama asıl sorunu bulmak lazım bunlar sonuç gibi

Okukdan gelînce ya da sabah giderken nasıl

Gitmemek için ağlıyor mu yoksa hasta ginizin gitme deyince mi ağlıyor mesela benimki okula gideceğim diye ağlıyor gitmeme ihtimalini kabul etmiyor zira diğerlerinden geri kalırım bir şeyleri bilemem hissi var

Ay maşallah annen ve babana ya olan onlara olmuş.evet biliyorum düzelicek ama düzelirkende ben geçmişini kötü hatırlamasın Mutlu büyüsün istiyorum. müziği bu ara bende düşünüyorum ufak yaş gurupları için araştırıcam.ne güzel size iyiki düzelmiş aynen bizdede sosyallik sıfır anca ailecek hafta sonu yemeğe gidiyoruZ.mesela arkadaşlarla niyete gidiyoruz yok diyo ben bu masada oturucam hiç olmadık yerleri ister insanlarda bıkıyor.mesela geçen sene beta virüsü olmuştu.kuzenlerin çocuklarıyla usluca oynadı herkes dediki nekadar uslanmış maşallah.çğnkü ille bişeye ağlıyordu çok vakit geçiriyorum ama okul zamanı çokta fırsat olmuyor devamlı ders yemek vs gün bitiyor masal okuyup yatıyoruz erkenden.ben onunla heryere gezip arkadaş gibi takılmak istiyorum.ağlamadan amaa diye mızmızlanmadan Onuda yoruyor benide

Siz kimsenizde benim ne tarzımı eleştiriyorsunuz lütfen artık yazmayın gidin Cvp verme şeklinizdende ben ne türde bir insan olduğunuzu çözüyorum.ben sizin gibi birinden zaten tavsiye almam
Siz bana cevap Hakkı doğurmazsanız bende yazmam, Eğer bana ise tavrınız bende eleştiririm kim olduğum önemini yitiriyor
Bende sizin Nasıl birisi olduğunuzu çözdüm yazılarınız seviyenizi belli ediyor meraklanmayın
Çocuğunuzu açık açık eleştirenlere hak vermek kendinizde kusur bulmamak hakikaten ilginç...

Gitmek için ağlıyor orda oyun oynamaya bayılıyor valla bende bu konuda kızıyorum öğretmenine.bikere yazmıyor diye saçını çekmiş okula gittim öğretmeni uyardım.ama bi ortamda konuşmuyor geliyor kuşağıma söylüyor kimseye cevap vermiyor anlatmıyor sadece benimle iletişimi bu ilacı verdi 1ay sonrada test yapıcak dikkat eksikliği için

Bunları benim oğlan 3 yaşında yapardı

Mesela arkadaşlarımız var onlara gitmeyeceğim diye ağlardı gidince kapıda ağlardı bırakın deyip geçerdim

Bîr süre sonra da ortama alışır gelmeyeceğim diye ağlardı

Şimdi yapmıyor bunları 5,5 yaşında okula başlamadı henüz

Yeni kişilere mesafeli ama okulda da popüler kızlar eve aşk resimleri gönderiyor vs

Dün hava güzeldi biz eskiden böyle dışarı çıkardık okuldan gelince dedi ben de hava düzelsin X ler çıkar sen de çıkarsın dedim

Neden dedi ben çıkarım onlar beni görünce gelir dedi lider olacak ama mesela başkaları sitenin parkında iken küçükken gitmezdi

Okulda öğretmen destekledi o da alıştı ama hala mesafe sefer mıç mıç insanları sevmez sarılan öpen vs ben de sevmem zira

ya ben seni darkmore ve dansmarueyi hep karıştırıyorum, hanginizdi bebeğini 24 aylıkken bebeğini krese veren

Burda gereğinden fazla yazın var başka sayfaya hadi lütfen

Ben kendim eczaciyim canim prozac ilacini bi sure kullanir ve biraktirir doktorunuz. Ilaclara bagimli olarak yasamasini da istemezsiniz, kendimde ilaci kullandim anksiyete ve panik atak icin inan insanin beynini bi sure sonra uyusturuyor cok duygusuz umursamaz yapiyor. Bence doktoru ilk etapta utanma ve sosyal fobisini yenmesi icin ilaca basladi. Ayni zamanda terapi yapip dusunme seklini degistirip ilaci biraktiricak benim kanaatimce. Onemli olan bu problemleri kucuk iken yenebilmesi inan yetiskin iken bu problemler cok daha zor. Kendim bizzat cekiyorum ondan biliyorum

düşünüyorumda eskiden annelerimiz zamanında böyle huylu çocuklar yoktu. şimdiki aileler tabiki bazıları çocuklarını fazla şımartıyolar. sen bu çocuğu okula gönder öğretmenine gık diyemez. çok fazla şımartmışınız arabada sırf çocuk için beklemeler falan.

Evet özel eğitimdeki öğrermenide aynen bunu söyledi kendini frenlemeyi öğrenince bırakacaktır zaten dedi 1sene gittiğimiz yer orası ileride keşke dememek için başla dedi.zatrn doktorda boşu boşuna yollarsın bişey alamaz dedi.şu çocuğa hayır yapma demek nekadar zarar veriyor nekadar üzülüyor biliyormusunuz çünkü çok hassas oluyor bu tür çocuklar dedi

Ama eskiden yoktuda ileride çıkıyor bu sorunlar.sonra diyorsunki bu kadın yada bu Ada'm Nasıl bir insan yada manyakmı bu diyoruz.eskiden annem benim derslerim zayıf diye götürseymiş belki şimdi okulumu bitirmiş bir kadın olucaktım

Benim o

Fanusta büyüyordu diyorum ya

Bunu kreşe gide gide aştık

Onların yaşı daha genç herhalde şimdi ben de bilemedim ama birinin kızı var iki yaş civarında

Ankaraya gidince kısmetse ben de hemen vereyim diyorum 27 aylık olacak, tuvalet eğitimi olmasa da alıyorlar anladığım kadarıyla,niyetim 3 yasa kadar annemin bakmasıydı ama çok hareketli dışarıyı istiyo çocuk istiyo resmen, Sıdıka gibi camda akşama kadar kreş en uygunu olacak

Nelere dikkat ettin verirken

Aslında farklı konularda ayrıntılı yazdım ama şimdi çok zamanım yok

Bir ara ayrıntılı yazar ya da sana da kopyalarım

Eve yakın çok yer yoktu gezdik birkaç tane oğlumun sevdiği ce kapısından şarkı sesi gelen bir okul seçtik
Ama okul çok kayır da alamayınca sınıf 3 kişi oldu özel gibi iki öğretmen arada müdür ve 3 çocuk

Benimki çok konuşmuyordu

Tuvaleti tazın halledersin 2 yaşında değilfdî benimki öğrendi kazasız vs

Ben mesajlarından detaylı yazını bulmaya çalışayım teşekkür ederim :)

özel eğitime gidiyormuş,belki başka sebeplerden de sosyal fobi oluşması normal.tüm olumsuz davranışları içinde yaşadığı sıkıntılardan.öyle dışa vuruyor.ilaç iyi gelir ama içini açması için bir terapi alabilir.bir de siz de bıkkın olduğunuzu belli eden davranış ve cümleler kurdukça,çocuğunuz daha da içine kapanıp daha çok sorun yaratabilir.

Çok teşekküeler yardımcı oluyorsunuz

ben terbiye açısından diyorum. gayette sağlıklı bireyler yetişiyo. anneye babaya büyüklere saygılı bireyler yetişiyodu. şimdiki gençler böyle değil. pizza yemeye gidip çocuğun arabadan inmesini beklemek ne demek. resmen kendinizle oynatıyosunuz. gerçekten ben böyle bir çocuğa katlanamam. eşinizin baba figürü olarak biraz sert davranması lazım. ders konusuna gelince bir öğretmen olarak söylüyorum fiziksel olarak dersi anlamaya engel bişey yoksa yani zeka seviyeniz düşük değilse derslerin zayıf olması sadece sizden kaynaklanıyo. güdüsüz olursanız yani hırslı olmazsanız ders çalışmaya istekli olmazsanız tabiki notlarınız zayıf gelir. ayrıca okulu bitiremedim diye annenize suç atacağınız yere açıktan okuyup okulunuzu bitirebilirsiniz. ama yapmıyosunuz. kimse engel değil siz yapmıyosunuz. çocuğunuzun sosyal fobisi varsa öncelikle siz ve eşiniz tamamen değişin ve sert bir ebeveyn olun. kademeli yaklaştırma ve pekiştirme yoluyla çocuğunuz normal çocuklar gibi olur. tabi öncelikle siz değişinki çocuğunuz şu iğrenç şımarıklıktan kurtulsun. iyi geceler

Siz ne biçim konuşuyorsunuz benim oğlum hakkında iğrenç kelimesi ne demek ya bi defa bir öğretmen bu şekilde konuşuyorsa pess.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…