Evet anlıyorum ama araştırdım çocuklara verilebilecek tek ilaç çünkü bitkisel çok şükür yan etkisi olmadı size geçmiş olsun ama kullanın yani bendede var panik atak bende gidicem verirse alıcam sizde Nasıl etki gösterdi değilimlerinizi anlatırmısınız bende bıktım korku içinde yaşamaktan ne araba kullanabiliyorum nede kafam rahat dışarı çıkabiliyorum doktor belki başka ilaç verir bilemem.ama tedavi olanlar çok mutluPanik atak hastasıyım 9 yıldır prozac benim bildiğim en ağır antidepresan, doktorlar yetişkinlerde dshi ona gelene kadar bir dolu başka ilaç deniyor, bu bir skala ise prozac en sonda
Buarada yanı bız cok fazla sosyal hayatın ıcınde olmamıza ragmen bızımde ogretmenımız egenın cok cekıngen oldugunu soyluyor. ama dıyorumkı oyle bı cocuk degıl neden oyle degerlendırıyor bılmıyorum bız egeye bagırsak ege oturur aglar hemen alınır ayrıca her dedıgınıde yaptık ancak hıcoyle bı aglama tutturma huyu yok yazılanlara baktımda param varsa aynı gun ıcınde 2. oyuncaksa bıle aldım ama yoksada yok yanı 1 ay hıc almadıgımda oldu . Buarada bızımde gıttımızde doktor egenın ıcıne kapanık degıl yabancılara karsı temkınlı oldugunuı soylemıstıSosyal fobi denmiş ama bu yaşta ilaçla çözülmez diye düşünüyorum naçizane, hani yetişkin olsa neyse, fiziki muayeneye katılıyorum, akrabamızın çocuğunda ciddi duyma problemi çıkmıştı, annesi kendini yedi nasıl anlamadım diye,duyuyo ama az duyuyo,annesi hep umursamıyor diye düşünmüş, ikincisi vitamin eksikliğine dikkat etmek gerek, mesela d vitamini eksikliğinin ciddi depresyon yaptığı biliniyor, keza B12 nin dikkat dağınıklığı is veriminde düşme yaptığı,oyun grupları demişCuteMom katılıyorum,keşke Batman'da olmasam ben de katılsam, spor da çok çok önemli, doğal serotonin,ilaçla serotonin vereceğine sporla ver,ilaç iyi hoş ama yan etkisi ve bırakırken yaşanan yoksunluk berbat birsey
Yok pizzayı çok seviyor hatta gittik baya bi yedi ama her gittiğimiz yerde aynı şeyi yapıyor.sadece pizzacı olsa yazma gereği duymam bende spora vermiştim ordada gözlenledim spor hocası birşey anlatıyor bu başka yere bakıyor dinlediğinde öyle başarılıki.ama dinleyemiyor.benim oğlumda öyle çekingen derdini anlatamıyor.ama evde herşeyi konuşuruz.anlam verememenizi anlıyorum hap değil şurup keşke başta gitseydimde bu problemler artmasaydı o mutsuz oluyor o mutsuz olunca bende Mutlu olamıyorum.önemli olan tekken bensiz okulda sorunsuz durabiliyormu işte Ozaman başlıyor sıkıntılarMerhaba
Tam aynı yaslarda bı oglum var
Bız oglumla oyun gruplarına gıdıyoruz mesela ıstanbuldaysanız legoland var oraya yıllık uyeyız , neyse bu tarz yerlerde cok rahat ıletısım kuruyor her zaman ancak anasınıfındada ılk okuldada ogretmen dıyorkı cok cekıngen bende nasıl oluyor anlamyorum bıze karsı oldukca yırtık bı cocuk.
Ama dısarı cıkarken fılan hıc sıkıntımız yok uzun senelerdır hatta gayet guzel bı arkadasta dıyebılırım
Mesela cocuk pızza sevmıyor olabılır mı?
Inatlasıyor olabılır mısınız?
Yanı cocukta hatayı aramak yerıne sızde hata olabılırmı?
Pkiyatrının verdıgı hapa anlam veremedım buarada nasıl tanıyı koydular ?
Dınlemıyormu yoksa cekınıyormu meselaboyle saklanma hareketlerı yaparlar ya ?Yok pizzayı çok seviyor hatta gittik baya bi yedi ama her gittiğimiz yerde aynı şeyi yapıyor.sadece pizzacı olsa yazma gereği duymam bende spora vermiştim ordada gözlenledim spor hocası birşey anlatıyor bu başka yere bakıyor dinlediğinde öyle başarılıki.ama dinleyemiyor.benim oğlumda öyle çekingen derdini anlatamıyor.ama evde herşeyi konuşuruz.anlam verememenizi anlıyorum hap değil şurup keşke başta gitseydimde bu problemler artmasaydı o mutsuz oluyor o mutsuz olunca bende Mutlu olamıyorum.önemli olan tekken bensiz okulda sorunsuz durabiliyormu işte Ozaman başlıyor sıkıntılar
Siz endişelenmeyin ama tanımasına rağmen utanması normal değil mesela dedesi gelsin babaannesi 1saat iletişim sıfır.oğlum neden diyorum utanıyorum diyor.okuldada ben yapamam ben edemem tavırları kendine güvensizliği var sosyal fobiyi araştırın derim insanı mahveden bir hastalık eğer tedavi olacaksa ben davranışlada ilacıylada gerekli görüyorlarsa tedavi ederim çünkü bir süre sonra o davranışları kontrol altına almayı öğrenicekBuarada yanı bız cok fazla sosyal hayatın ıcınde olmamıza ragmen bızımde ogretmenımız egenın cok cekıngen oldugunu soyluyor. ama dıyorumkı oyle bı cocuk degıl neden oyle degerlendırıyor bılmıyorum bız egeye bagırsak ege oturur aglar hemen alınır ayrıca her dedıgınıde yaptık ancak hıcoyle bı aglama tutturma huyu yok yazılanlara baktımda param varsa aynı gun ıcınde 2. oyuncaksa bıle aldım ama yoksada yok yanı 1 ay hıc almadıgımda oldu . Buarada bızımde gıttımızde doktor egenın ıcıne kapanık degıl yabancılara karsı temkınlı oldugunuı soylemıstı
Hemn ılaca baslatmaları normal mı acaba
evet sporada gitti hemen sıkılıyordu.yine gidicek ama bizim problemimiz başka şeyler.çok teşekkürler bu arada dediğiniz vitaminlere baktırıcamSosyal fobi denmiş ama bu yaşta ilaçla çözülmez diye düşünüyorum naçizane, hani yetişkin olsa neyse, fiziki muayeneye katılıyorum, akrabamızın çocuğunda ciddi duyma problemi çıkmıştı, annesi kendini yedi nasıl anlamadım diye,duyuyo ama az duyuyo,annesi hep umursamıyor diye düşünmüş, ikincisi vitamin eksikliğine dikkat etmek gerek, mesela d vitamini eksikliğinin ciddi depresyon yaptığı biliniyor, keza B12 nin dikkat dağınıklığı is veriminde düşme yaptığı,oyun grupları demişCuteMom katılıyorum,keşke Batman'da olmasam ben de katılsam, spor da çok çok önemli, doğal serotonin,ilaçla serotonin vereceğine sporla ver,ilaç iyi hoş ama yan etkisi ve bırakırken yaşanan yoksunluk berbat birsey
tandııgı kısılere karsı pek yok ancak nadır gordugu kısılere karsı soguk kendını asla elletmez , bunu soylemek ıstemıyorum ama gıttıgmız doktor kendını begenmıs dedı bence sıkıntı yok dedı ama ogretmende en son cekıngen dıyınce bılemıyorum yanı . Bende bı gotureyım bakalım doktora belkı ne bılım ogretmenlerden cekınmesınınde bı sebebı vardır bılemyorumSiz endişelenmeyin ama tanımasına rağmen utanması normal değil mesela dedesi gelsin babaannesi 1saat iletişim sıfır.oğlum neden diyorum utanıyorum diyor.okuldada ben yapamam ben edemem tavırları kendine güvensizliği var sosyal fobiyi araştırın derim insanı mahveden bir hastalık eğer tedavi olacaksa ben davranışlada ilacıylada gerekli görüyorlarsa tedavi ederim çünkü bir süre sonra o davranışları kontrol altına almayı öğrenicek
evet sporada gitti hemen sıkılıyordu.yine gidicek ama bizim problemimiz başka şeyler.çok teşekkürler bu arada dediğiniz vitaminlere baktırıcam
Buarada yanı bız cok fazla sosyal hayatın ıcınde olmamıza ragmen bızımde ogretmenımız egenın cok cekıngen oldugunu soyluyor. ama dıyorumkı oyle bı cocuk degıl neden oyle degerlendırıyor bılmıyorum bız egeye bagırsak ege oturur aglar hemen alınır ayrıca her dedıgınıde yaptık ancak hıcoyle bı aglama tutturma huyu yok yazılanlara baktımda param varsa aynı gun ıcınde 2. oyuncaksa bıle aldım ama yoksada yok yanı 1 ay hıc almadıgımda oldu . Buarada bızımde gıttımızde doktor egenın ıcıne kapanık degıl yabancılara karsı temkınlı oldugunuı soylemıstı
Hemn ılaca baslatmaları normal mı acaba
Gidiyoruz.şu an oğlunuz ufak belki ondandır spor çok yararlı bence diye düşünüyorum sizde spora verin bizimki birileringeldiğinde saklanır evet hiç öptürmez biz sarmaş dolaşız ama problemi mutsuzluk her gittiği yerde ille inat eder ille bi ağlarDınlemıyormu yoksa cekınıyormu meselaboyle saklanma hareketlerı yaparlar ya ?
Ben benımkının hatta en son cumartesı okulda toplantıda ogretmen herkesın ıcınde oglunuz cok cekıngen ne okudugunu duymam ıcın yanına ıyıce yaklasmam gerekıyor dedı beslenmesını yaparkende beslenmesını saklıyormus sanırım dıkkatlerı uzerıne cekmek cok ıstemıyor bılmıyorum. Ege evde ve aılede akrabalar arasında cok ılgı goren bı cocuk ılgımı ıstemıyor ne yapıyor bılmıyorum. Mesela onu pek öpsünler istemiyor , yanaklarının ellenmesinden hoslanmıyor.
Kendını ıfade edıyor 5.5 yasında okula basladı ama onune gelen ay bu cocuk cekıngen demesı hosuma gıtmıyor cunku evde soz hakkınıda ısteyıp ıstememe hakkıda hep oldu dıyorumya bazen es kaza sesımız anı refleksle yukselse oturur saatlarce aglar, o aglar ben aglarım o derece.
Sızınce cevrenızde boyel legoland ,kidzania gibi yerler yokmu acaba oraya gondersenız
buarada ben cok konuskan bırıyım ancak kızarma huyum var cekındıgım ıcın degıl artık neden bılmıyorum otomatık olarak kızarıyorum ama kendımıde gayet rahat hıssedıyorumkızarmam dısında ne bılım belkıde benım gıbı dıyorum buarada oda kızarıyor !
Aksine ege cok uyumlu bı cocuk hıc aglamaz ve tutturmaz ınat ederGidiyoruz.şu an oğlunuz ufak belki ondandır spor çok yararlı bence diye düşünüyorum sizde spora verin bizimki birileringeldiğinde saklanır evet hiç öptürmez biz sarmaş dolaşız ama problemi mutsuzluk her gittiği yerde ille inat eder ille bi ağlar
Ben bı arastırayım su meseleyı bakalımİşte o alınganlıkları okulda çekingen yapıyor
Aynı modelden bende de var
Biri hoşuna gitmeyecek bir şey der diye tanımadığına yanaşmaz vs
Zira okulda ağlamak da istemez o zaman da emin olmadığı hiçbir şeyi yapmaz bu da dışardan çekingenlikte görünmesine sebep olur zira öğretmen sorunca biliyor ama ben söyleyeyim ben yapayım diye atlamıyor
Gidiyor hep ayakta geziyormuş 1.sınıfta şu an.öğretmeni ana okuldayken bana dediği oğlunuz kitap açmıyor yere fırlatıyor.neden dedim çünkü yapamıyor deri bi baktım gerçekten yapamıyor ben çalıştırdım şu anda öyle hep ben öğretiyorum okulda sıfır ama dinlediğinde gelip yapıyor kendisi ama hep ayakta geziyor öğretmen birşey anlatırken başka yerlere bakıyor öğretmende diyo hiç yazmıyo ama ben öğrettiğimde oğlunuz bugün süperdi diyo okulda dinlemiyo dikkat sıfır.dikkat eksikliği testi yaptırıcam diyorumya keşke annem benimlede ilgilenseydide bende ünğversiteyi bitirseydim çalışmaya çalışırdım yok kafamı veremezsin.ilaçta verseler başka şeyde deseler yaparım sonra çok geç oluyor çocuğa olan oluyor.o ilaç kötü aa verme dediklerimiz daha az zarar veriyor.sizin sıkıntınız başka bence bi doktorla konuşun ileride ama şu an çok ufak bence spor çok etkili tavsiye ederimAksine ege cok uyumlu bı cocuk hıc aglamaz ve tutturmaz ınat eder
gıttımız gruplarda ben otururm o oynar oynar su ıcmeye gelır yanıma . Ikımızınkı aynı yasta aslında buarada kacırıdm ılkokula gıdıyormu oglunuz
bızımkı oyle degıl bızde cok zor ogrendık 1 sınıfa gıdıyor okumayı cozdumu mesela , o konuda bı sıkıntı var mı yoksa dıkkatını vermesede kolaymı ogrenıyorGidiyor hep ayakta geziyormuş 1.sınıfta şu an.öğretmeni ana okuldayken bana dediği oğlunuz kitap açmıyor yere fırlatıyor.neden dedim çünkü yapamıyor deri bi baktım gerçekten yapamıyor ben çalıştırdım şu anda öyle hep ben öğretiyorum okulda sıfır ama dinlediğinde gelip yapıyor kendisi ama hep ayakta geziyor öğretmen birşey anlatırken başka yerlere bakıyor öğretmende diyo hiç yazmıyo ama ben öğrettiğimde oğlunuz bugün süperdi diyo okulda dinlemiyo dikkat sıfır.dikkat eksikliği testi yaptırıcam diyorumya keşke annem benimlede ilgilenseydide bende ünğversiteyi bitirseydim çalışmaya çalışırdım yok kafamı veremezsin.ilaçta verseler başka şeyde deseler yaparım sonra çok geç oluyor çocuğa olan oluyor.o ilaç kötü aa verme dediklerimiz daha az zarar veriyor.sizin sıkıntınız başka bence bi doktorla konuşun ileride ama şu an çok ufak bence spor çok etkili tavsiye ederim
En son benim oğlum öğrendi ama şimdi ezbere birşey yazamıyor Onuda ben öğrettim çünkü birebir çalışınca fayda ediyor beni dinlemediğide oluyorbızımkı oyle degıl bızde cok zor ogrendık 1 sınıfa gıdıyor okumayı cozdumu mesela , o konuda bı sıkıntı var mı yoksa dıkkatını vermesede kolaymı ogrenıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?