• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuk bizi bosatacak

Öyle iyi anlıyorum ki....ikinci çocuğum şuan 1,5 yaşında ve o doğduğundan beri uyumuyorum. Bunu sadece yasayan biri anlar. Gece sürekli uykusuzum. Gündüz de çok yoruyor...üstelik ben çalışmıyorum. Bir tane de kızım var. Onu öyle kolay büyüttüm ki...hiç yorulmadan ve zorlanmadan...bir de çocuk gelişimi okudum, yüzlerce çocuk pedagojisi üzerine kitap bitirdim. Oğlum tüm bilgilerimi rafa kaldırdı. Çocuktan çocuğa fark var. Ne zaman geçer bilmiyorum. İşten gelince onunla çok vakit geçirmeye çalışın. Çünkü anne sevgisini alamadıkları gün daha az uyuyorlar. Anneye doymak için uyanık kalmak istiyorlar. Birde Adem Güneşin YouTube de videoları var. Dinlediğim zaman çocuğuma karşı sabrım artıyor ve kendi çocukluk donemindeki eksiklerimi bulup düzeltiyorum. Terapi gibi oluyor.

Birde çocukta ne sorun olsa suç her zaman anne de...sanki biz uyutamiyoruz, sanki biz yemek yediremiyoruz...eşimle bu gece ağlamaları ve uykusuzluk nedeniyle çok geeildigimiz günler oldu. Birde o üzerime gelirdi. Çocuğu hep aglatiyorsun moduna girerdi. Çok şükür 1,5 yılın sonunda ikimizde kabullendik. Şuan evliliğimiz iyi durumda. Bebegimizi böyle kabul ettik. Ben de hergün vitamin hapı iciyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. Tek çare bu.

Kasılacagını bile bile yazmış gibisin.
Neyse.
Mümkünse bi süre işinizi bırakmanızda fayda var.
Uzatma sen de yahu kadin zaten bu kadar dertli olmasa buraya yazmaz.zor durumdayim duyarli olmaniz degil beklentim yardimci olun demis kadin hala uzatiyorsun yahu.

Uzatma sen de yahu kadin zaten bu kadar dertli olmasa buraya yazmaz.zor durumdayim duyarli olmaniz degil beklentim yardimci olun demis kadin hala uzatiyorsun yahu.
Kim neyi uzatmış iyimisin ? İlk sayfalarda yorumumu yazdım olmuş 35 sayfa dahada yazmadım. Yorum yapmak için yapmayın.Diger yorumlarımıda okusaydın senden daha yapıcı yorum yaptıgımı görürdün.
Varsa fikriniz konu sahibine sunun başkalarına degil.

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Esini bosaya bilirsinde , cocugunu omru billah bosayamazsin. Bunuda boyle bil.

Tüm yazilanlardan cikarimim şu huylu bebek var huysuz bebek var. :-) Allah hepsine sağlık versin. Sağlıklı olsun da uyumasin ne yapalım. Bugünümüze sukur

Tüm yazilanlardan cikarimim şu huylu bebek var huysuz bebek var. :-) Allah hepsine sağlık versin. Sağlıklı olsun da uyumasin ne yapalım. Bugünümüze sukur
Aynen öyle çocuktan çocuğa fark var bazı çocuk a hicbirsey fayda etmiyor
Hatta bizim eskiler derki huysuz ve eziyetli çocuk için
Besmelesiz mi yaptınız :)
Yada Gündüz gözümü yaptınız :)

Konu sahibine sabır diliyorum yeniden

Kim neyi uzatmış iyimisin ? İlk sayfalarda yorumumu yazdım olmuş 35 sayfa dahada yazmadım. Yorum yapmak için yapmayın.Diger yorumlarımıda okusaydın senden daha yapıcı yorum yaptıgımı görürdün.
Varsa fikriniz konu sahibine sunun başkalarına degil.
Gel sen tweety im gerilme ban yeme :) biz geyige gidek

Konusmalarinizdan cahil bir tıp olduğunuzu çıkarabiliyorum o yüzden uğraşmaya degmez
Benim cahil olup olmadığıma sen mi karar veriyorsun?Sende Kk nın yüzde 70 i gibi ya akademisyen yada ögretmensindir kesin:KK70:Ben elektrik-elektronik mezunuyum işletme 3 sınıfta küçük evlendiğim için önce dondurup sonra komple bıraktım.Cahilmiyim olabilir:KK66:Ama inan bana, cahil olmak senin gibi 20 aylık bir bebeğe bağırıp korkutan bir psikopat olmaktan iyidir:cool:Tekrar banlayabilirsin şekerim:KK24:

Kadın önüne gelene posta koymuş:işsiz:Sanırsın kazen in eşi:KK70:O derece yani:KK70:

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Bende aynı dertten muzdaribim ama benim bebeğim henüz 3 aylık uyku sorunu huysuzluk hiç bitmiyor süreklı kucak istiyor tabi çıldırdıgım anlar oluyor asabi bir insanım ilk tecrübem.. ama aramızda ki fark şu benim eşim sürekli ilgileniyor mesela gece uyumazsa benim uyumama müsade ediyor ben sadece uyandığında uyanıp karnını doyuruyorum gündüzleri ev işim varsa eşimden yardım istiyorum yemekse yemek temizlikse temizlik her konuda desteğini görüyorum. Ve asla bebeğime olan ilgimi sevgimi öfkemi sorgulayıp benimle ikili tartışmaya girmez anlamaya çalışır. Kendinizden çok eşinizde problem annelik çok zor ben çalışmadığım halde yetişemediği şeyler oluyor.

Bende aynı dertten muzdaribim ama benim bebeğim henüz 3 aylık uyku sorunu huysuzluk hiç bitmiyor süreklı kucak istiyor tabi çıldırdıgım anlar oluyor asabi bir insanım ilk tecrübem.. ama aramızda ki fark şu benim eşim sürekli ilgileniyor mesela gece uyumazsa benim uyumama müsade ediyor ben sadece uyandığında uyanıp karnını doyuruyorum gündüzleri ev işim varsa eşimden yardım istiyorum yemekse yemek temizlikse temizlik her konuda desteğini görüyorum. Ve asla bebeğime olan ilgimi sevgimi öfkemi sorgulayıp benimle ikili tartışmaya girmez anlamaya çalışır. Kendinizden çok eşinizde problem annelik çok zor ben çalışmadığım halde yetişemediği şeyler oluyor.
Konuyu benim kocam şöyle iyi böyle fedakar a bağlamak sizi psikolojik olarak rahatlatıyor sanırım ama konu sahibine bir faydası olmayacağı gibi zararı var. Yani konu sahibine ne sizin kocanizin yardimseverliginden. Hatta bize ne..

Konuyu benim kocam şöyle iyi böyle fedakar a bağlamak sizi psikolojik olarak rahatlatıyor sanırım ama konu sahibine bir faydası olmayacağı gibi zararı var. Yani konu sahibine ne sizin kocanizin yardimseverliginden. Hatta bize ne..
Anlaşılan yarana bastım istemeden. Tatlım burda kendini kötü hisseden bir anne var ve kötü hissetmesi gereken kendisi değil. Tabi ki eşimi övmek için yazmıyorum sadece böyle durumlarda eşlere de fazlasıyla görev düştüğünü vurgulamak istedim... amacım kimseyi üzmek değil.

Anlaşılan yarana bastım istemeden. Tatlım burda kendini kötü hisseden bir anne var ve kötü hissetmesi gereken kendisi değil. Tabi ki eşimi övmek için yazmıyorum sadece böyle durumlarda eşlere de fazlasıyla görev düştüğünü vurgulamak istedim... amacım kimseyi üzmek değil.
Rahat ol tatlım.yaram da yok basıldığı da yok. Senin yorumunun konu sahibine bir hayrı da yok. Uyucam musadenle. Ii geceler

bunu yazana kadar, konu sahibinin eşine dikkat çekmek istediğini düşünmüştüm ama resmen kocanı övmüşsün. Bu konu için gereksiz cümleler sarfetmişsin.
Düşüncenize saygı duyarım... yanlış anlaşılmış olabilirim.

Rahat ol tatlım.yaram da yok basıldığı da yok. Senin yorumunun konu sahibine bir hayrı da yok. Uyucam musadenle. Ii geceler
Sana cevap vermeden Önce profiline göz atsaydım muhattap dahi olmazdım. Daha önce verdiğiniz cevaplar kişiliğinizi yansıtıyor sanırım sizden çok EGO’nuz konuşuyor...

Valla bir şey söyleyeyim memeye bağımlı çocuk tamamen kolaylık.
İlk bebegim hiç emmedi.
Bu sebeple susturulabilme olanağı yoktu.
Hep ayaktaydım ve gezmedigim an ciyak ciyak ağlardı.
Gerçi hala öyle.
Kucuk bebegim emiyor ve bebek emzirirken anne dinleniyor, en azından totosu yer görüyor.
Bende alışkanlık olmuş bebeği emzirirken çorba yapıyorum, makine boşaltıyorum ya da yemek yiyorum.
O kadar çocukla iş yapmaya alışmışım ki oturmayı bünye almıyor.
Çevre meselesine gelince çok haklısınız ama ben hep aksini yaptım.
Toplam 2 saat olacak olan uykumdan feragat edip misafirlerimi çeşit çeşit ikramlarla, bir gece önceden yaptigim maşalı saçımla, parıl parıl parildayan evimle ağırladım.
Onlar çaresizlik görmeye geldi ama utanç içinde ayrıldılar kapımdan.
Zaten bu kadar zor hayatları olan kadınlara kendini ağırlatmak başlı başına düşmanlıktır bana göre ve düşmana koz verilmez.
:))Aynı şeyi yıllar önce ben yaptım film delisi;)
İki çocuğum varken,2cisi küçük,o zaman ki evime yeni taşınmışım.Güle güle otura gelecekler tanıdıklar.O gece hiç uyumadım,işimi 4 4lük bitirdim,sabah eşime,çocuklara sen bak biraz diyerek yarım saat kestirdim.Bir de saat 11 bile yokken gelmeye başlamasınlar mı:KK57:
Biraz oturulunca,genç yaşıtlarımdan birisi mutfağa yanıma geldi,yardım edilecek birşey var mı canım diyerek.Yok canım birşey,otur sen,çocukları doyurayım dedim,ama görünürde od yok,ocak yok :D
Sakince çocukların mamalarını yedirdim,yatırdım.Ardından 5kglık tencerede sarma,2 tepsi börek,25 kişiye yetecek pasta,borcamlar dolusu cantık ve kurabiye çıkardım,çay tepsim bile şekerine kadar hazırdı:21:Herkes:KK57: böyle:KK70:
Yapmayabilirdim de,mecbur değildim,ama dediğin gibi o halde gelen seyre bakmaya gelir,iyi niyet olsa herkes bir parça bir şey yapar getirir,eline de yapışmaz.
Ben kaç arkadaşıma bu günlerinde gitsem,mutlaka bir şeyler yapar götürürüm,insanlık bunu gerektirir çünkiHoppa

Tüm yorumları okumadım maalesef. Belki tavsiyelerimi yazan kişiler olmuştur. Tekrara düşersem kusura bakmayın.

Benim oğlum da 16 aylık ve uyku konusunda çok problemli. Şuan eskiye göre daha iyiyiz elbette.

Akşam ortalama 8-9 gibi uyuyor ve sabah 7 de uyanıyor. Öğle 11-12 gibi 1 saat uyuyor. Yani gündüz uykusu tek.

Gece ise çok sık uyanıyor. Ama ben kendi kendine uyumaya alıştırdım ve uyandığında hiç ilgilenmiyorum. Arkamı dönüp bekliyorum :) o da sağa dönüyor sola dönüyor 1-2 saat bu şekilde döndüğü oluyor sonra kendi kendine uyuyor. İkimiz de o şekilde uyuyakalıyoruz yani :)

Ben de oğlumla beraber yatıyorum. Üçümüz aynı yatağa sığmadığımız için eşim bizden ayrı yatıyor.
Biz bunu sorun etmiyoruz.

Ben de oğlum birşeyler yapmama fırsat vermediği zamanlar çok geriliyordum. Hatta bir iki kez sasrtığım bile olmuştur. Ama bir gün çok kötü bir rüya gördüm :( sabaha kadar ağladım zaten o rüyada. Oğlum kollarımda ölüyordu. Ve sonra öfkemi kontrol etmeye başladım.

Ev işini haftada bir gelen bayan yapıyor. Kendim yapabiliyorsam 15 veya ayda bir e çıkabiliyor gelmesi.

Eşim çok yoğun çalışıyor ve bana oğlumun bakımı konusunda hiçbir katkısı yok.

Sonuç olarak öncelikle kendini dizginlemelisin. Çocuğunda öyle olmasını istemez emin ol. Ama onu o şekilde olmaya iten sebepler vardır. Bu sebepleri bulmaya çalış. Bu bir sağlık sorunu olabilir, psikolojik olabilir. Kulakları ağıroyordur, dişi çıkıyordur, geniz eti vardır belki. Veya başka birşey.

Kim istemez uyumayı.

Sabırlı ol. Bu günler de geçecek ve sen çocuğunu üzdüğün için pişman olacaksın belki de.

Huzur dolu günler diliyorum :)

Tabi tatlım..

Back