• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuk bizi bosatacak

Merhaba konunun tamamini okumadim ancak kendim de uyguladığım seyleri yazmak isterim...

Benim çocuğum da aşırı uyku problemi olan bir çocuktu (arada yine oluyor ) öncelikle tensel temasi olabildigince arttırır. Benim sinirli olduğum gün bebegim asla ama asla uyumuyor sinirli olduğum gunler papatya cayi içip rahatliyorum sonrasinda bebegime sarilip ona sinirlenmedigimi ve sinirlendigim olayi anlatiyorum sonra onu cok sevdigimizi anlatıyorum. 17 aylik bebek anlamaz demeyin anlıyor. Aksam uyumadan önce aptamilin balli sütlü irmigini hazırlıyorum onu yiyor sonra uyaninca meme emiyor yada su içip uyuyor. Oda ısısı lutfen 23 24 u gecmesin bunaliyorlar. Her uyandiginda sıkı sıkı sarılıp öpüp iyi geceler herkes uyuyor sende uyumalisin diyip yatirin. Faydasini goreceksiniz. Eşinizle de tartismayin büyüyecek bi taraf sinirliylen susun sakin kalin. Anneligin diger adi sabır bence. Sabrıniz bol olsun size bol bol sakinlik diliyorum. Onlar buyuyecek biz yaşlanacagiz anneligin babalığin kanunu bu! Bi de biraz rahat olun ev temizlenir eşyalar kirilsin yenisi alınır hem zaten modasi geciyor... cocugunuz kendine zarar vermeden oynasin evi huzur buldugu yer kucağınız da avundugu yer olsun.
Çok haklısın ama hayatın gerçekleri öyle olmuyor evini pis gören biri yazık çocuktan yalamıyordur demiyor ne pis kadın diyor kendi kv kp bile söyledi bunu ki çocuğumu en yakından gören onlar

bakın sizi anlıyorum yoruluyorsunuz, uykusuzsunuz vs. bunlar çözümsüz değil, çözümleri var, bakıcı, anneanne, babaanne gibi. o bebek tabii ki ağlayacak, tabii ki huysuzlanacak. insanlar çocuk sahibi olmak için deliriyorlar, çocuklarını kaybeden anne babalar var var Allah aşkına biraz makul olun. madem çocuğu kendinize yük olarak görecektiniz, ağladığında -ki bu çok normal- bağıracaktınız el kadar bebeğe doğurmasaydınız keşke. yazık yavrum nasıl korkuyordur kim bilir.

Aglamak istiyorum bende ayniyim :KK43: cozum bulamadim 16 aylik emiyor ama beni emzik niyetine kullaniyor gece 12 1 2 bu saatler uyur memeyi birakinca yanindan kalkar kosa kosa wc kendimi zor atarim ben cikar cikmaz baslar aglamaya tekrar meme fasli bak bu saatlere kadar surer

Sabah ablalari okula giderken uyanir memeye yapisir sac bas yaparken o hala memede :KK66: zor anliyorum seni benimde sinirlerim cok yiprandi kimseye birakip birsey yapamiyorum millet halime aciyor

Umutla duzelmesini bekliyorum canlari sagolsun ne diyeyim sabir insallah gececek bu gunler sana kolaylik dilerim
Çok meme emen bebekler sanırım biraz böyle oluyor.benim kızım 18 ay emdi ve gerçekten çok zor bi bebekti.oğlum 10 ay emdi oda sütüm olmadığı için az emdi zaten çok uslu bi bebek maşşallah şimdi 18 aylık.emen bebek anneye çok bağlı oluyo sanırım.

bakın sizi anlıyorum yoruluyorsunuz, uykusuzsunuz vs. bunlar çözümsüz değil, çözümleri var, bakıcı, anneanne, babaanne gibi. o bebek tabii ki ağlayacak, tabii ki huysuzlanacak. insanlar çocuk sahibi olmak için deliriyorlar, çocuklarını kaybeden anne babalar var var Allah aşkına biraz makul olun. madem çocuğu kendinize yük olarak görecektiniz, ağladığında -ki bu çok normal- bağıracaktınız el kadar bebeğe doğurmasaydınız keşke. yazık yavrum nasıl korkuyordur kim bilir.
Hoş geldin duyar kasici gözlerim yollarda kaldı amanın çok mu minnossun sen amanın kimler ezberletti çana i zimin digirmisiydin demeyi

Çok meme emen bebekler sanırım biraz böyle oluyor.benim kızım 18 ay emdi ve gerçekten çok zor bi bebekti.oğlum 10 ay emdi oda sütüm olmadığı için az emdi zaten çok uslu bi bebek maşşallah şimdi 18 aylık.emen bebek anneye çok bağlı oluyo sanırım.
Evet ben de hep düşündüm bunu memeden hiç ayrılmıyordu acaba ondan mi boyle

Arkadasim en sonunda sinir ilacina baslamisti cunku kendi psikolojisi bozulmustu artik zoe bi hamilelik surecinden sonra 40 i ciksin duzelir diye baslayan seruven ve 4 yasinda cocuk hala ayni Allah yardimciniz olsun bu durumu yasamayan gormeyen anlamaz kimse evladi icin kotu bisi soylemez evlat olmasa zaten dayanilmaz bazi seylere ama hepimiz insaniz dayanma gucumuz bir yere kadar oluyo umarim en kisa zamanda yoluna girer hersey yaptınız mi bilmiyorum ama bi uzman destegi almalisiniz bence hiperaktif bi çocuk ta olabilir

E calisiyorsaniz tum gun zaten siz bakmiyorsunuz ki cocuga? Bu bikkinlik neden? Cocugum kose yastigi degil bu arada o yuzden yazdim
gercekten birde yirmidört saat bu çocukla aynı evde olsa ne olur acaba
bunu 2 tane aynı tarzda cocuk büyütmüş eşinden hiç destek almamış ve bırakacak kimsesi olmayan bir ev hanımı olarak merak etmiştim siz yazmışsınız
ayrıca ne kadar gerginseniz o kadar gerersiniz cocuğu sakin olun bi melisa çayı için azcık onada içirin yada rezene
ukalalık olarak görmeyin yazdığımı biz de bu yollardan geçtik siz sakinlesince o da rahatlıycak birde şöyle düşünün siz naparsanız yapın uyumuyorsa sizde uyumaya çalışmayın o zaman daha rahat ve sakin olursunuz uyumaya çalıştıkça daha çaok geriliyorsunuz benim çözümüm uyumaya çalışmamak olmuştu

Ufff seni o kadar iyi anlıyorum ki herkes saldırır simdi çocuk köşe yastığı benzetme iliskinize.. Ama benim anladığım hani boyle melek gibi olan çocuklar bebekler var ne versen yer kendi kendine oyun oynar uyumlu..ciddiyim var öyle çocuk benim kuzenim mesela öyleydi.. Ama benim kızım aman allahım boyle bir çocuk olamaz allah hepimizin yavrularına uzun ömür versin ama çok çok zor bir çocuk hala da öyle 3 yasında ve biz de esimle sürekli kızımın davranışları yüzünden tartışırız ve şu bi gerçek ben çocuktaki stresi anneden meme emerken gecen strese bağlıyorum ve inanın geçmiyor hee ne zaman geçer ancak okula başladığında.. Çok üzgünüm sabırlı olmaktan başka çaremiz yok ne yazıkki birde size demişler; çalışmayınbir süre, çalışmadığınız zamanda düzelmiyor. O tamamıyla çocukla alakalı bir durum yani.

Çok teskkur ederim yalnız değilmişim demek ki peki bu süreç sizi yıpratmıyor mu eşinle ilişkini etkilemiyor mu

bu soruya bende cevap vermek isterim
aile haytı tabi etkileniyor sürekli yorgun stresli bir eş ve anne ne kadar hoşa gider. ne yaparsanız yapın hiç birşeye yetemeyen bir insan ama insanlıktan çıkmış kimsenin umrunda değil siz çalıştığınız için şanslısınız çalışmayan eşten beklenti kat ve kat artıyor çünkü uyumayan yemeyen oynamayan bir çocukla bütün gün dinlendiğimiz düşünülüyor

öfff açmasaydın konu ya o zaman güzellikle yazmışım ama üsluba bak. rezilsin ya.
Sen de ergen gibi konuşuyorsun biraz daha yapıcı eleştiriler yaparsan ben de sana öyle cevap veririm uff snne be slk ya da o zaman yapmasaydın dersen böyle bir karşılık bulursun biraz empati biraz zeka...

aile haytı tabi etkileniyor sürekli yorgun stresli bir eş ve anne ne kadar hoşa gider. ne yaparsanız yapın hiç birşeye yetemeyen bir insan ama insanlıktan çıkmış kimsenin umrunda değil siz çalıştığınız için şanslısınız çalışmayan eşten beklenti kat ve kat artıyor çünkü uyumayan yemeyen oynamayan bir çocukla bütün gün dinlendiğimiz düşünülüyor
havadansudanseyler havadansudanseyler o kadar harika yazmışsınız ki son cümle müthiş ;) bencede çok şanslısınız. Evde kalan annelerden beklenti % 100 maalesef çünkü hep oturuyoruz ya ;)

Evet haklısınız annenin biraz evden uzaklaşması için gerekli diye düşünüyorum yaz tatilinde ben de çok yipranmistim

Ufff seni o kadar iyi anlıyorum ki herkes saldırır simdi çocuk köşe yastığı benzetme iliskinize.. Ama benim anladığım hani boyle melek gibi olan çocuklar bebekler var ne versen yer kendi kendine oyun oynar uyumlu..ciddiyim var öyle çocuk benim kuzenim mesela öyleydi.. Ama benim kızım aman allahım boyle bir çocuk olamaz allah hepimizin yavrularına uzun ömür versin ama çok çok zor bir çocuk hala da öyle 3 yasında ve biz de esimle sürekli kızımın davranışları yüzünden tartışırız ve şu bi gerçek ben çocuktaki stresi anneden meme emerken gecen strese bağlıyorum ve inanın geçmiyor hee ne zaman geçer ancak okula başladığında.. Çok üzgünüm sabırlı olmaktan başka çaremiz yok ne yazıkki birde size demişler; çalışmayınbir süre, çalışmadığınız zamanda düzelmiyor. O tamamıyla çocukla alakalı bir durum yani.
Benim de hamilelik dönemim çok stresiydi bu aylarca geçmeyen gaz durumlarını ben de ona bağlıyorum evet çok ozneiyorum öyle akıllı uslu çocuklara ama hep daha kötü durumda olanlarımız önünde bulundurmaya çalışıyorum işte bu bulundurmuş halim:anne:

Sen de ergen gibi konuşuyorsun biraz daha yapıcı eleştiriler yaparsan ben de sana öyle cevap veririm uff snne be slk ya da o zaman yapmasaydın dersen böyle bir karşılık bulursun biraz empati biraz zeka...
evet çocuğu yük olarak görürsen elbette ki yapmasaydın cevabını alırsın, buna neden bu kadar kızdın ki? zekadan dem vurup ufacık çocuğa bağırmak da çok tatlıymış(!) ama müthiş zeka örneği gösteren bir eylem hakikaten:)

havadansudanseyler havadansudanseyler o kadar harika yazmışsınız ki son cümle müthiş :KK66: bencede çok şanslısınız. Evde kalan annelerden beklenti % 100 maalesef çünkü hep oturuyoruz ya :KK66:

gerçekler maalesef birde en nefret ettiğim söz o uyurken sende uyu tabi arada sırad 10 dakika uyursa yemekmi yapıyım ev mi temizleyim ya da boş ver uyu çok kolay

ben çok anne memesi alan çocukların bağımlılık ve uyku problemi yaşadığını düşünüyorum o yüzden çok aklı başına gelmeden kesilmeli ki düzene girsin nacizane fikrim

3 sene çocuk fikri için maddi manevi "Tamamdır" demeyi gözden geçirdik ki hazırız dedik girdik çocuklu hayata...

Hazır değilmişiz.
Ne kadar hazır da olunsa, teori-düşünce ile pratik-yaşanan birbirini illa tutmuyor. Tutmamasını da geçtim, kiminde hayatı uçurum gibi yarıyor ortadan. Biz kendimizi bir bebeğe hazırladık, ancak kolik+gaz sorunlu+göbek fıtığı ağlama ile artan+kusana kadar ağlayan+soluğu defalarca acillerde alacağımız bir bebeğe hazır değildik. Bu ayırımı yapın lütfen, yorumlarken. İnsanlar tükenebilir...

Neyse,

Kolik bebek olayında insanda psikoloji kalmıyor. İlk 4-5 aylık süreçte bayıldığımı bilirim. Bu yüzden isyana, şikayete bağlayan annenin psikolojisini de anlıyorum. Öncelikle geçecek diyeyim, geçecek... Yoracak, süründürecek ama geçecek bu günler... Gerekirse psikolojik destek alın. Ben psikolog ile baya paslaşarak götürdüm bu süreci, eve giresim gelmiyordu o hale gelmiştim.

Biz salıncakta-hamakta bulduk çareyi.
Bildiğiniz eski tip, ev yapımı salıncak. Sizin için çektim fotosunu, kullandığımın, kafasını sarsmadan sarkaç gibi salladık bunun içinde ki oyun yapıyor şimdi 15 aylık. Baştan gönlünü ediyoruz içinde parkta gibi sallanıyor, sonra hadi kuzum yatalım diyorum kafasını taşıyamayacak kadar uykusu gelince yatıp uyuyor.
Bundan başkası işe yaramadı bizde.

Siz de çözüm bulursunuz umarım.

Aman dikkat bu tip salıncaklarda ası şeklinde bebek ölümleri çok sık görülüyor. Bu şekilde ne kadar bebek ölümü olduğunu görseniz çok şaşırırsınız. Görünce belirtmek istedim, dikkatli olmak lazım :KK43:

Öncelikle kendinizi sakinleştirin ve asla bağırmayın.. çocuk muhtemelen neden bağırdığınızı bile anlamıyor. Uykusu yok ve uyumak istemiyor size doyamıyor tedirgin vs bir sürü sebebi olabilir. Tedirginlik kosmını eleyin öncelikle bunu 16 ay uyumamış bebeğine tek başına bakmış zaman zaman sinirden dişlerini sıkarak diş yapısına zarar vermiş bir anne olarak söylüyorum..

Back