• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuk bizi bosatacak

Ilk önce çocuğundan çeken tek anne siz değilsiniz :) bn de 24 yaşında ev hanımı ve 2 çocuk annesiyim ilk kızım da olduğunda suan 2.5 yaşında olmasına rağmen halen öyle hep öyleydi uykusu yoktu 24 saate yarım saat uyudugum günleri biliyorum halen dha oturarak uyuyan bi insanım şimdi 1 aylık kızım var ve oda aynı düşün ki s2 birden 1.5 yatıp sabah 7de uyaniyorlar tabi küçük gece boyu uyanık.. vs vs sana önerim biraz sakin ol hiç bakıcı falan tutamazmisin evet bnm eşim anlayışlı kizsamda ses çıkarmaz yardımı hiç olmasa bile ama biraz arayı duzeltmek için vakit geçirmeye çalışın annen falan kız kardeşin yokmu arada çocuğu bırakacak... bak senin çocuk yine seni emmis bnm kızım 4 ay emdi halen daha yemek yedirmek için göbeğimi catlatiyorum herogunde şükür et :) yani birazda senin elinde evet büyük fedakarlık sende ama bunları göz ardı et çünkü yavrular senin bu ilgilere mecbursun bi yandanda esinle vakit geçirmek için ortam yaratmaya calismaya bak seviyorsan yoksa emin ol çocuk bakımı bahane olamaz ayrılmak için

3 yildir cocuk tedavisi goren ben de bi yorum yaziyim..
"bu cocuk" diye konu acman bile ofsayt...
cok zor bi cocuk olabilir ama bu senin imtihanin demek ki sabretceksin napcaksin..
neden Cennet annelerin ayaklarinin altinda dendigini zannediyosun..annelik zor olduğu icin...
daha dur bu iyi gunlerin buyuyunce dertleri de buyucek o zmn napcan...

18 20 yaşında liseden çıkıp evlenen insanlar için bunu söylemek çok kolay,hatun zaten çalışma kafasında olsa okul okur, sanıyolar ki ev hanımı olan kadinların çocukları çok çok uyumlu
:KK52:

Uykusuz çocuk ne zordur çeken bilir. Bu durum üç beş günlük birşey değil ve haklisiniz insanın sinirlerini perişan eder. Çekmeyen görmeyen bilmeyen anlayamaz sizi. Herkes mükemmel anne ya bir güzel yargilar daha da ezerler. Bir zamanlar aynı durumda olan ben çok sonra fark ettim gündüz uyku düzeni nedeniyle çocuğun uyumadığını. Eskilerin gündü uyursa gece de uyur mantığının yanlisligini. Gündüz uykularını azaltın. 3 ten sonra kesinlikle uyutturmayın ve kreş dönemine kadar sabredin. Başlayınca herşey düzene giriyor

Cocugunuzun olmamasının sebebi ben değilim gidin öfkenizi başka yerde bosaltin
Siz o beyninizle benimle dalga mı geciyorsunuz yazık çok yazık
verende allah alanda allah unutmayın kibirli insan...

Siz önce kendinizi terbiye edin

Siz o beyninizle benimle dalga mı geciyorsunuz yazık çok yazık
verende allah alanda allah unutmayın kibirli insan...

Siz önce kendinizi terbiye edin
Nasıl konuşursan öyle karşılık bulursun kendi üslubuna bak önce tokat atana gül uzatacak degilim

Nasıl konuşursan öyle karşılık bulursun kendi üslubuna bak önce tokat atana gül uzatacak degilim
Kendi öfkedizde bogulmanız dileği ile

Uyku sorunu yaşayan çocuk çok zor ben de bilirim. Kızım küçükken resmen oturup agliyordum. Sonra gic bir şekilde cocugu gündüz uyutmadim bakiciya da bin kez tembihledim. Zamanla düzeldi. Hala çok uykucu bir çocuk değil yapacak birsey yok.
Hem çalışıp hem uykusuz kalarak çocuk bakmak çok zor bazen kendimden nefret ederdim o günlerde. Ayrıca çocuğumuz bile olsa bazen cinnet kıvamına gelebiliyoruz sanki herkes mükemmel anne de arada birkacimiz böyle...

Uyku eğitimi verin çocuğunuza. Eğer siz veremiyorsanız bunu yapan uyku danışmanları var. Google’a yazın uyku eğitimi veya uyku danışmanı şeklinde aratın. Bu çok ciddi bir sorun. Çocuk uyumuyor diye bir şey yok. Çocuğunuz uyuyanıyor. Hiç düzenli uyumamış. Onun neler yaşadığını düşünebiliyor musunuz. Sizden önce onun yararını gözetmemiz gerekiyor. Burda asıl sorun bebeğin uyuyamaması. Zaten uykusu düzene girdiği anda sizin sorunlarınız kendiliğinden ortadan kalkacak. Bir an önce bu sorunu çözün. Yazık o küçücük yavruya. Kimbilir neler yaşıyor. Bir çocuğun gelişimini etkileyen 2 ana etken var. Biri beslenme ikincisi uyku. Düşünün sizin çocuğunuzda uyku kısmı yok. Beyin gelişimini, bağışıklığı etkileyen bunları geliştiren uyku ayağı ayağı sizde eksik. Bunun çocukta yaptığı tahribat? Ayrıca Siz çocuğunuzun gerçek kişiliğini huyunu suyunu bile bilmiyorsunuz büyük ihtimalle. Sağlıklı bir uyku uyumayan, uykusunu tam alamayan çocuk huzurlu ve mutlu olamaz. Dolayısıyla gerçek kişiliğini de yansıtanaz. Anne ve babaların çocuklarına karşı ilk görevi onların rahat, sağlıklı ve huzurlu olmalarını sağlamak. Bu yüzden önce çocuğunuzu düşünün. Onla ilgili yolunda gitmeyen bir şey varsa sorunun kaynağına inin ve çözün. Bunun için de her zaman okuyup araştırın. Bir sorun olmasa bile yapın bunu. Nasıl daha iyi olur, ona nasıl daha fazla yardımcı olabilirim diye çalışın.

Benden muzdarip olanida varmis diyerek baslamak istedim bizimde bebem olana kadar hayatimiz ruta gibiydi bir tek o haric tek eksigimiz bir evlatti normal yolla cocuk sahibi olamiyoduk yillarca tup bebek tedavisi gorduk esimden kaynakliydi problemimiz azospermiydi yani hic sperm yokktu 7 yil sonra 13 emriyoda 1 savlikli kizim tuttu zorlu hamilelik surecinden sonra ona kavustuk hersey artik tamam simdi tamam olduk derken esim birden cocugu kuskanmaya basladi bense sonradan görme buldumcuk bir anne olma yolunda tam gaz ilerliyorum dunya yok dunya kizim sadece o baska hicbir sey yok tek amacim onun sahlikli ve duzgun bakilmasi bu arada tek basima yim kimsem yok yardimci acemilikle cirpina cirpina deli gibi bir annelik tasadim gecelerce gunlerce uyumadan nasil dayanir bir bunye inanin bilmiyorum esim hep trip hep boylemi olacak sen istedin ben istemedim hersey degisti simdiki aklin olsa yine istermisin yok srn buna bakamaxsin oldurursun logusaligimi bile yasayamadim onu bile esim yasadi o boyle yaptikca daha cok pencelerimi cikarttim artik kizimin sadece annesi var o bana muhtac dusuncesiyle depresyonda devam ettim bu arada kizim melek gibi cocuk yavrum sakin sessiz bi bebek butun catisma esimle benim aramda cocuk hasta olur tek basimayim hadtaneye git gel esin isten gelir cocuk nasil bile demez alir camadir makinasindan camasirlari gider camasir asar tekrar bi tartisma niye cocugun durumunu sormuyosun dedigimde onunla benim arama girme der neyseki 18 aylik oldu kizim ama esimle eskisi gibi deiliz bikiyorumki kizini cok seviyor hic bir seyden mahrum etmez herseyi son duzeyde yapar eder sever ama biz artik biz deiliz artik bizim icin birseyler bitti galiba o ugruna canimi disime takip fece gunduz calistigim ,cocugu olsun sadece o mutlu olsun diye katlandigim tedaviler ,o uzulecek diye anne olamiycagimi dusunup gozumden yas akitamadigim adam gitti galiba ruhumdada gönlümdede gitti simdi 18 aylik melek guzellik abidesi bir kiz annesiyim tercihim bu ben bu cocugu istediysem hayat sadece onun icin var bence bir sekilde ustesinden gelebilirsiniz gerekirse yardimci tutun ne bilim o cocugun dunyada sadece anneye ihtiyaci var ve kimse sizden daha mukemmel bir hayat sunamaz ona insallah atlatirsiniz

Ben varim iki yasini gecmis yavrum var hala emcem diye ugrasiyor ben de biraktircam diye uzun saatler uyumaz sık sık uyanir calistigim icin de eve gidince hep yanimda ama mutluyum kizimla annelik cok rahat cocuk bir kosede durur diyen mi oldu size bu kadar sikayetcisiniz.

Uykusuz anneler olarak hepimiz yıpranmış durumdayiz. Ben her akşam melisa ce papatya içiyorum yalnız cocuguma vermiyorum. Hala emiyo beni. Tavsiye ederim sinirleri teskin ediyor

Ben varim iki yasini gecmis yavrum var hala emcem diye ugrasiyor ben de biraktircam diye uzun saatler uyumaz sık sık uyanir calistigim icin de eve gidince hep yanimda ama mutluyum kizimla annelik cok rahat cocuk bir kosede durur diyen mi oldu size bu kadar sikayetcisiniz.

Annelik rahat bir şey değildir elbette ama bu kadar yipratici olduğunu da tahmin etmiyorduk. Foruma girip dertlesiyor cocugunuza kizamadigimiz için öfkemizi burda paylaşıyor ve çözüm yolları öğreniyoruz. Sizin gibi bir jac kişi azarlar gibi yazmış bi cevap vermek istedim

Annelik rahat bir şey değildir elbette ama bu kadar yipratici olduğunu da tahmin etmiyorduk. Foruma girip dertlesiyor cocugunuza kizamadigimiz için öfkemizi burda paylaşıyor ve çözüm yolları öğreniyoruz. Sizin gibi bir jac kişi azarlar gibi yazmış bi cevap vermek istedim
Hayir hayir azarlama mahiyetinde yazmadim sitem var ama azarlamak yok.

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.

benim çocuğumda böyle idi yaklaşık senin yaşadıklarının aynısını yaşadım sonrasında 2 yaş civarı otizm spektrum bozukluğu olduğunu anladık.sende gelişimini dikkat et nacizane

Back