Bu böceğin türü nedir (resimli)

cileklipankek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
35
16
88
27
80B4B483-079C-4084-BE15-161E157C59F7.webp
Merhaba hanımlar. Evin duvarında hayatımda ilk kez gödüğüm bir böcek vardı bir kaç hafta önce. Bildiğimiz duvara yapışmış haldeydi. Onu orda aldıktan 2 hafta kadar sonra aynı duvarda tam aynı noktada aynı böcek vardı. Ve evde sadece o noktada çıkıyor. Aynı yerde üremiş yine duvarda. Bir kozanın için deki kurtçuk gibi aynı. Kurtçuk hareket ediyor. Saatlerce nette aramama rağmen bu böceğin türünü bulamadım. Yani sadece iki kez aynı yerde gördüm bu böceği tehlikeli değildir umuyorum. Rastlayan varmı önceden? Lütfen yardım edin. Böceğin fotosunu ekledim.

Ben buldum kozalı kurtçuk yazmamla çıktı güve kelebeği oluyo sanırım bu en azından öyle yazıyo bir zararı olduğunu düşünmüyorum çamaşır suyuyla silin orayı bence minik görünmez larvası varsa daha çıkmaz ölür diye düşünüyorum :bicak:

Ben buldum kozalı kurtçuk yazmamla çıktı güve kelebeği oluyo sanırım bu en azından öyle yazıyo bir zararı olduğunu düşünmüyorum çamaşır suyuyla silin orayı bence minik görünmez larvası varsa daha çıkmaz ölür diye düşünüyorum :bicak:
Çok sağolun içime su serptiniz kaç gündür arıyordum . Bende baktım şimdi. Acaba neden olurki bunlar. Oturma odasında koltuğun yaslandığı duvarda hemde :(

Çok sağolun içime su serptiniz kaç gündür arıyordum . Bende baktım şimdi. Acaba neden olurki bunlar. Oturma odasında koltuğun yaslandığı duvarda hemde :KK43:
Bilmem ki belki hava değişimi azsa evde ondan da olabilir evi çok sık havalandırın bir etkisi olur mu bilmem ama genelde güveler çok havadar yerde olmaz ya ondan pay biçerek söyledim :KK76:

Evde fazla erzak, bayat ekmek tutuyor musunuz ya da daha önce kurtlandı mı bu tarz bir ürün?

Hayır tutmuyorum ve ilk kez karşılaşıyorum oturma odasında koltuğun yaslandığı duvarda olmasıda beni ayrıca şaşırttı

Hayır tutmuyorum ve ilk kez karşılaşıyorum oturma odasında koltuğun yaslandığı duvarda olmasıda beni ayrıca şaşırttı

O kelebekler uçup herhangi bir yere yumurta bırakabiliyorlar, her yerden çıkar. Ben üç ay yattığım yerden kartonpiyerdeki lekeye baktım, sonra yakından bakınca koza olduğunu farkettim.

Back
X