- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.469
- 158
- Konu Sahibi RagnarLodbrok
Merhabalar, 2014 yılında 21 yaşındayken iyi bir üniversitenin eğitim fakültesinden mezun oldum. Hiç yıl kaybım olmamıştı. Son sene sınava hazırlanmadım. 2015 yılında 79 puan aldım bölümüm 80.5 ile kapattı. Hırs yaptım 2016da( okb hastalığım nüksetti ilk defa günlük 150 mg ilaç ve 1 mg antipsikotik ilaç kullanmak zorundaydım.) Yine de pes etmedim gece gündüz ders çalıştım. Sınavdan 85 puan alıp bölümümden 720lerde sıralamaya ulaştım. Lakin mülakat sistemi beni vurdu ve torpil olaylarından ötürü atanamadım. Sonraki yıl zor bir hamilelik geçirdiğim halde sınava girdim(hiç çalışmadan önceki bilgilerimle) 81 aldım ama branşım kontenjan olarak düşüşte olduğu için atanamadım. Zaten çocuğum da olduğu için (bu arada kısa süreli özel okul deneyimim oldu ve hiç memnun kalmadım istifa ettim) tayin gerekmiyecek memurluk arayışındaydım. Nitekim buldum. Çift aşamalı olmasına rağmen tam 4 kez sözlü mülakata hak kazandım. 4 koca yıl uğraştım. Sonuç torpilim yok diye liseliler içinde kalifiye olmama rağmen elendim. 19 yaşındaki insanları aldılar torpille. Kimseyi küçük görmedim. Ama boşuna okumuş olmak zoruma gitti. Alese girdim çalışmadan 83 aldım. Bankacılık sınavına girdim saçma sapan olmasına rağmen barajı geçtim sözlüye kalamadım. Tüm bunları geride bırakıp özel sertifikalar aldım kendimi geliştirmek için. Özelde iş bulayım diye. Prestijli bi yer sözlü mülakata çağırdı. İK mülakatını geçip üst mülakata kaldım. Üst mülakatım da iyi geçti. Referans da buldum. Ama yok 1,5 ay geçti geri aranmadım. Psikolojim çok bozuldu. Hala iş arıyorum türlü türlü yerlerde geri dönüş yok. Paradan çok kendimi yetersiz hissetme duygusundan dolayı çalışmak istiyorum. 2. Üniversiteye kayıt oldum 4 yıllık ama boşuna okuyacakmışım gibi. Benim bu üzerimdeki bahtsızlık nedir bilmiyorum.