• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu bir iç döküştür

RagnarLodbrok

Ölürken gülüyorum
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
3.666
5.469
158
Merhabalar, 2014 yılında 21 yaşındayken iyi bir üniversitenin eğitim fakültesinden mezun oldum. Hiç yıl kaybım olmamıştı. Son sene sınava hazırlanmadım. 2015 yılında 79 puan aldım bölümüm 80.5 ile kapattı. Hırs yaptım 2016da( okb hastalığım nüksetti ilk defa günlük 150 mg ilaç ve 1 mg antipsikotik ilaç kullanmak zorundaydım.) Yine de pes etmedim gece gündüz ders çalıştım. Sınavdan 85 puan alıp bölümümden 720lerde sıralamaya ulaştım. Lakin mülakat sistemi beni vurdu ve torpil olaylarından ötürü atanamadım. Sonraki yıl zor bir hamilelik geçirdiğim halde sınava girdim(hiç çalışmadan önceki bilgilerimle) 81 aldım ama branşım kontenjan olarak düşüşte olduğu için atanamadım. Zaten çocuğum da olduğu için (bu arada kısa süreli özel okul deneyimim oldu ve hiç memnun kalmadım istifa ettim) tayin gerekmiyecek memurluk arayışındaydım. Nitekim buldum. Çift aşamalı olmasına rağmen tam 4 kez sözlü mülakata hak kazandım. 4 koca yıl uğraştım. Sonuç torpilim yok diye liseliler içinde kalifiye olmama rağmen elendim. 19 yaşındaki insanları aldılar torpille. Kimseyi küçük görmedim. Ama boşuna okumuş olmak zoruma gitti. Alese girdim çalışmadan 83 aldım. Bankacılık sınavına girdim saçma sapan olmasına rağmen barajı geçtim sözlüye kalamadım. Tüm bunları geride bırakıp özel sertifikalar aldım kendimi geliştirmek için. Özelde iş bulayım diye. Prestijli bi yer sözlü mülakata çağırdı. İK mülakatını geçip üst mülakata kaldım. Üst mülakatım da iyi geçti. Referans da buldum. Ama yok 1,5 ay geçti geri aranmadım. Psikolojim çok bozuldu. Hala iş arıyorum türlü türlü yerlerde geri dönüş yok. Paradan çok kendimi yetersiz hissetme duygusundan dolayı çalışmak istiyorum. 2. Üniversiteye kayıt oldum 4 yıllık ama boşuna okuyacakmışım gibi. Benim bu üzerimdeki bahtsızlık nedir bilmiyorum.

Onu da denedim asmr videosu çekeyim dedim ama hepsi için belli bir bütçe ayırmak gerek ve rakip çok. 50 binden sonra büyümek yılları alıyor. Kolay hiçbi şey yok elbet ama zoruma gidiyor bu kadar uğraşıp elde 0 olması.
Burada kanalını paylaşırsanız mutlu olurum ben asmr videosu izlemeden uyuyamıyorum.

Diğer konularda sizi anlıyorum. Allah kolaylık versin

Onu da denedim asmr videosu çekeyim dedim ama hepsi için belli bir bütçe ayırmak gerek ve rakip çok. 50 binden sonra büyümek yılları alıyor. Kolay hiçbi şey yok elbet ama zoruma gidiyor bu kadar uğraşıp elde 0 olması.
Ne yazsam bilemedim düşündüm bulamadım. Böyle olmamalıydı diyorum sadece🙁

Merhabalar, 2014 yılında 21 yaşındayken iyi bir üniversitenin eğitim fakültesinden mezun oldum. Hiç yıl kaybım olmamıştı. Son sene sınava hazırlanmadım. 2015 yılında 79 puan aldım bölümüm 80.5 ile kapattı. Hırs yaptım 2016da( okb hastalığım nüksetti ilk defa günlük 150 mg ilaç ve 1 mg antipsikotik ilaç kullanmak zorundaydım.) Yine de pes etmedim gece gündüz ders çalıştım. Sınavdan 85 puan alıp bölümümden 720lerde sıralamaya ulaştım. Lakin mülakat sistemi beni vurdu ve torpil olaylarından ötürü atanamadım. Sonraki yıl zor bir hamilelik geçirdiğim halde sınava girdim(hiç çalışmadan önceki bilgilerimle) 81 aldım ama branşım kontenjan olarak düşüşte olduğu için atanamadım. Zaten çocuğum da olduğu için (bu arada kısa süreli özel okul deneyimim oldu ve hiç memnun kalmadım istifa ettim) tayin gerekmiyecek memurluk arayışındaydım. Nitekim buldum. Çift aşamalı olmasına rağmen tam 4 kez sözlü mülakata hak kazandım. 4 koca yıl uğraştım. Sonuç torpilim yok diye liseliler içinde kalifiye olmama rağmen elendim. 19 yaşındaki insanları aldılar torpille. Kimseyi küçük görmedim. Ama boşuna okumuş olmak zoruma gitti. Alese girdim çalışmadan 83 aldım. Bankacılık sınavına girdim saçma sapan olmasına rağmen barajı geçtim sözlüye kalamadım. Tüm bunları geride bırakıp özel sertifikalar aldım kendimi geliştirmek için. Özelde iş bulayım diye. Prestijli bi yer sözlü mülakata çağırdı. İK mülakatını geçip üst mülakata kaldım. Üst mülakatım da iyi geçti. Referans da buldum. Ama yok 1,5 ay geçti geri aranmadım. Psikolojim çok bozuldu. Hala iş arıyorum türlü türlü yerlerde geri dönüş yok. Paradan çok kendimi yetersiz hissetme duygusundan dolayı çalışmak istiyorum. 2. Üniversiteye kayıt oldum 4 yıllık ama boşuna okuyacakmışım gibi. Benim bu üzerimdeki bahtsızlık nedir bilmiyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum. Ülkede adalet olmadığı için sitematik olarak carpan etkisiyle liyakatsizlik de ulkeye yerleşti. Özelde bile kalitel firmalara girebilmek 5torpil gerekiyor. Artık çalışmak emek vermek iyi eğitim hayat kurtaran şeyler değil maalesef.

Ben de iletişim mezunuyum, 25 yaşındayım yaşadığım şehirde alanımla alakalı 0 iş var büyük firmalar arada bir ilan açsa da deneyimli istiyorlar :KK49: İstanbulda birkaç staj ilanına başvurdum daha ona bile geri dönüş yapılmadı. Hep referans istiyorlar, tanıdık istiyorlar, çevre istiyorlar hepsinden bunaldım. 3,5 gibi bir gno ile bölüm 3. olarak mezun olduğum için yl’ye başladım aynı zamanda ama hocalarımız bile akademide işiniz zor diyorlar :) Geçen sene programcılık da okumaya başladım ve mühendisliğe tamamlamak istiyorum. Anlayacağınız yalnız değilsiniz, gençler olarak maalesef dertlerimiz hep benzer Allah hepimizin yardımcısı olsun…

Umarım herşey gönlünüzce olur. Bende yıllarca atanamadım yıllarca kpss ile sınavlarla uğraştım sonunda rabbim nasip etti. Kendi bölümümden atanamadım ama başka bir memurluğu kazandım. Siz pes etmezseniz olacaktır bence devam edin olana kadar zorlayın. B grubu alımlarda şansınızı deneyin

2016 kpss mülakat magduruyum bende ilk atamada mülakat yüzünden sıralamada olmama rağmen atanamadim.Ayni puanla ikinci alımlarda atandım yine mülakat vardı ama +5 sinir puanı olduğu için sıralamada kalabildim.Yillarca ugrasmiştim bende..Kpssyi vazgeçmeyenler kazanıyor.Daha yeni 37 yaşında 2 çocuklu biri atandı.Oda yıllarca ugraşmiş alanı fizik.
şans elbet yüzünüze gulecektir

Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız. Maalesef ülkenin durumu gittikçe eğitim, iş konusunda kötü bir hal alıyor. Doğumun bile torpilli olacak artık. Bu sözleşmeli işler oluyor onlara da başvurmuşsunuzdur gerçi ama bazen şansızlık mı bahtsızlık mı denir olmayınca olmuyor gerçekten. Siz yinede pes etmeyin takipte kalın iş ilanlarına hiç belli olmaz.

Back