Bu bakıcı konusunda bi fikir verin lütfen

zehsdk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2020
54
21
3
Arkadaşlar 2aydir bir bakicım var. Şehir dışından annemler gelecekler babam ve erkek kardeşimle bir haftalığına. Annemler biz çocuk için geliyoruz bakıcı gelmesin bu hafta dediler. Ama görümcem bakıcida gelsin böyle olursa düzeni olmaz diyorlar. Bakıcım biraz dindar rahat edemeyecek biliyorum babamla kardeşimin yanında ne yapsam bilmiyorum bi fikir verin.

1 gün gelmeli bence.
Ya ben şehir dısında mecburi hizmetteyim çocuklarım benimle. Bakıcım komşum
. Eşim 30 yasında bakıcımız 55 yasaların da ben 27 yasındayım. Bizi evladı gibi görüyor.

Eşim 1 gün bakıcımız la 2 yasın da kızımızla evde duruyor. Esim sabah benle işe gelir 1 2 saat öğlen ben gelirim. 2 saat kadar duruyorlar yani evde o sırada ablamız öğle yemeğimizi falan yapar sağolsun. Hiç sıkıntı yapmadı.
Anneniz de evdeyken 1 gün gelsin bence ya. Babanla kardeşin de Bi dısarı cıkar gelir Bi uyurlar vs gün biter.

Çocuk küçük ve anlatılanı anlayamayacak yaştaysa bakıcı günde bir iki saat de olsa uğrasın. Uyku saatinde gelsin, yedirsin uyutsun gitsin mesela. Çocuk büyük ve anlayabilecek yaştaysa uygun dille anlatın bir hafta gelmeyeceğini.
Ama kadının ücretini kesmeyin lütfen bu bir hafta için. Ne düşündüğünüzü bilmiyorum bu konuda ama naçizane uyarmak istedim.

Çocuk ailenizi ne kadar tanıyor

Benim oğlum bakıcısı olan çağında kimseden birşey yemez biz ve bakıcısı dışında kimse ile uyumazdı

Yani ailem gelse de bakıcı gelmeliydi kv geldiğinde de gelirdi benimki yoksa çocuk aç kalırdı

Dışarıda nasıl giyinirse babanızın yanında da öyle durur dışarıda çalışan binlerce kişi gibi

Çocuğun kaç aylık olduğu ve ailenizi ne kadar tanıdığına göre değişir.
Bakıcı bir anda gelmemezlik edip, siz de ailenizle onu başbaşa bırakıp işe giderseniz çocuk üzülebilir. 1 hafta gelişim çağındaki bir çocuk için uzun bir süre.

Çocuk kaç yaşında ki? Bakıcıya alışkınsa ve gelmediğinde onu arayacaksa çocuk gelmeli bence de.
Bebeğim 8aylik bakıcısı aramiyor annem bakabilir yani. Annem istiyor zaten

Bebeğim 8aylik daha bakıcıya düşkünlüğü yok.

Şehir dışından yatılı aileniz geliyorsa bakıcı neden gelsin ki? Anneninizin hastalığı vs yoksa bakabilecekse bence gelmesinin bir anlamı yok. Düzen bir haftada bozulmaz bence rahat olun annenizi dinleyin.
Bende öyle düşündüm annem bebeğe çok baktı.gorumcem kafamı dalgalandırdi.

Asla ücret kesmem o yuzden demedim zaten. Benim kafamı görümcem dalgalandırdi

Bakıcı evinizde çıplak gezmiyor ya sonuçta orası onun iş yeri. Bizlerde dışarda çalışıyoruz dindar insanlar da çalışıyor rahat edemez demek bence olmaz. Çocuk büyükse sıkıntı olmaz bence izin verilebilir. Onu siz daha iyi bilirsiniz çocuğun huyunu suyunu.

Bebeğim 8aylik daha bakıcıya düşkünlüğü yok.

O aylarda oğlum babaannesine gitmek istemezdi ben işe gideceğim zaman. Ki babaannesi 4,5 aylıktan bu yana bakıyordu. Çok da seviyordu bu anlaşılıyordu.

Anneniz daha önce ne kadar ilgilendi? Algısı sandığınızdan daha açık. Bir anda her gün öz bakımını yapan kişi değişecek. Alt değiştirme bile bebek için etkileşim demek.

Gelmesin tatil yapsın be nce

Cocuk anneanneyi dedeyi tanıyosa bakabilirlerse neden bakıcı gelsin ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…