3ay baktıO aylarda oğlum babaannesine gitmek istemezdi ben işe gideceğim zaman. Ki babaannesi 4,5 aylıktan bu yana bakıyordu. Çok da seviyordu bu anlaşılıyordu.
Anneniz daha önce ne kadar ilgilendi? Algısı sandığınızdan daha açık. Bir anda her gün öz bakımını yapan kişi değişecek. Alt değiştirme bile bebek için etkileşim demek.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bu bakıcı konusunda bi fikir verin lütfen
- Konu Sahibi zehsdk
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- bakıcı bakıcı seçimi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 31 Mart 2012
- 1.012
- 2.079
- 333
Bakıcının düzeni neden bozulsun, bir hafta gelmese hiçbirşey olmaz.
dindarlıkla ne ilgisi var, anneniz de evde sonuçta, rahatsızlık olmaz bence.
Ben olsam çağırır, gerekirse evine erken gönderirdim. Anneniz bebekle ilgilenir ama bakıcı da bi işin ucundan tutar masayı toplar, belki yemek yapar vs.. ( öyle işler yapıyor mu bilemiyorum ama) erken saatte de gönderirsiniz..
Ben olsam çağırır, gerekirse evine erken gönderirdim. Anneniz bebekle ilgilenir ama bakıcı da bi işin ucundan tutar masayı toplar, belki yemek yapar vs.. ( öyle işler yapıyor mu bilemiyorum ama) erken saatte de gönderirsiniz..
- 25 Eylül 2011
- 7.430
- 11.149
- 498
- 12 Ekim 2008
- 6.658
- 2
- 15.083
- 773
neden hem bakiciya para vereceksiniz hem cagirmayacaksiniz ben anlamadim. en azindan gunde 3 4 saat gelip ilgilensin cocukla, anneniz de nefes alir. kolay degil bebekle tüm gun ilgilenmek. bakici sabah erken gelmesin, anneniz babaniz rahatca kahvaltilarini yapsinlar, sonra kadin gelip cocukla ilgilensin, belki uyku sirasinda anneniz babaniz gezmeye yuruyuse cikmak ister o esnada evde kadin olursa cikabilirler, kadin olmazsa hep sirayla cikacaklar
- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
- 108
- 7 Nisan 2016
- 660
- 1.057
- 113
- 42
Ben evde olduğum dönemlerde de geliyor bakicimiz, sömestr tatili yaz tatili gibi .
Bi kaç saat kalıp gidiyor ,çocuk sonraki düzende bocalamasın diye 1 2 saat gel bi görün diyebilirsiniz ,kahvaltıyı yaptırır biraz oynatır, uyuyunca gider .
Böylece yumuşak bir geçiş yapar aileniz evine dönünce.
Ben bu şekilde yapıyorum.
Bi kaç saat kalıp gidiyor ,çocuk sonraki düzende bocalamasın diye 1 2 saat gel bi görün diyebilirsiniz ,kahvaltıyı yaptırır biraz oynatır, uyuyunca gider .
Böylece yumuşak bir geçiş yapar aileniz evine dönünce.
Ben bu şekilde yapıyorum.
Şöyle bi durumda var ben yarım gün işe gidiyorum.Bakıcının düzeni neden bozulsun, bir hafta gelmese hiçbirşey olmaz.
Annemler çocuğu özledik diye geliyorlar bakmak istiyorlar yani. Bende işe yarım gün gidiyorum o yüzden kararsız kaldımneden hem bakiciya para vereceksiniz hem cagirmayacaksiniz ben anlamadim. en azindan gunde 3 4 saat gelip ilgilensin cocukla, anneniz de nefes alir. kolay degil bebekle tüm gun ilgilenmek. bakici sabah erken gelmesin, anneniz babaniz rahatca kahvaltilarini yapsinlar, sonra kadin gelip cocukla ilgilensin, belki uyku sirasinda anneniz babaniz gezmeye yuruyuse cikmak ister o esnada evde kadin olursa cikabilirler, kadin olmazsa hep sirayla cikacaklar
- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
- 12 Ekim 2008
- 6.658
- 2
- 15.083
- 773
Annemler çocuğu özledik diye geliyorlar bakmak istiyorlar yani. Bende işe yarım gün gidiyorum o yüzden kararsız kaldım
hmm siz yarim.gun gidiyorsaniz gelmeyebilir. ben anneniz de yorulmasin, istedikleri zaman onlar da babanizla birlikte cikabilsinler diye dusunmustum.
cocuk bir haftada bakicisini unutmaz. bence duzeni de bozulmaz. benim.gariban yavrum 4 yasinda bile degil 4 farkli sehirde yasadi simdiye kadar, herseyimiz degisti de her seye alıştı, 8 aylik cocuk bakicinin gelmeyip ananenin olmasini garipsemez
- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 38
- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.699
- 548
- 51
- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
8 aylık bebek her şeyin farkındadır. Günde bilmem kaç kere altı değişecek beslenecek ve bunu yapan kişi bir anda değişmiş olacak. Anneanne çok baktı diyorsunuz da onun üstünden bir zaman geçmiştir bakıcıya alışmıştır şimdi. Tamam böyle şeyler bizim aile yapımızda farklı karşılanıyor aynı durumda olsam eminim ailem de aaaa bize güvenmiyor musun biz çocuğu sevmeye geliyoruz filan derdi de bence kadın gelsin. Gerekirse ayrı bir odada otursun arada alıp altını değiştirsin karnını doyursun. Ha tabi kadın da evde iki erkek varken gelmek istemezse bilemiyorum
- 10 Haziran 2018
- 1.399
- 2.346
- 133
Tüm yorumlari okudum, ona göre genel yorum yapacağım. Güvenli baglanma dediğimiz olay daha rahme duser düşmez başlıyor. Yani bebeğim daha küçük, anlamaz, alışır vs. diyoruz ya çoğu zaman bu disardan böyle görünse de bebgin anlamlandırmasi farklı olabiliyor. Artık bakici ile bağ kurmaya baslamis bir bebegi pat diye anneanneye bırakmak olmaz. Anneanne bakmış ama anladığım kadarıyla bir süredir görmemiş. Bakıcı gelmeli kesinlikle.Arkadaşlar 2aydir bir bakicım var. Şehir dışından annemler gelecekler babam ve erkek kardeşimle bir haftalığına. Annemler biz çocuk için geliyoruz bakıcı gelmesin bu hafta dediler. Ama görümcem bakıcida gelsin böyle olursa düzeni olmaz diyorlar. Bakıcım biraz dindar rahat edemeyecek biliyorum babamla kardeşimin yanında ne yapsam bilmiyorum bi fikir verin.
Bunların yanında bakıciya kademeli alışma süreci oldu mu?
Ben evdeydim belli süre bakıcida geldi. Daha sonra işe başladımTüm yorumlari okudum, ona göre genel yorum yapacağım. Güvenli baglanma dediğimiz olay daha rahme duser düşmez başlıyor. Yani bebeğim daha küçük, anlamaz, alışır vs. diyoruz ya çoğu zaman bu disardan böyle görünse de bebgin anlamlandırmasi farklı olabiliyor. Artık bakici ile bağ kurmaya baslamis bir bebegi pat diye anneanneye bırakmak olmaz. Anneanne bakmış ama anladığım kadarıyla bir süredir görmemiş. Bakıcı gelmeli kesinlikle.
Bunların yanında bakıciya kademeli alışma süreci oldu mu?