Bu bağımlı duygusundan nasıl kurtulacağım?

Elfidaaaaa

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
43
10
3
30
Arkadaşlar hayatımda ilk defa birini sevdim o da benim ilk ilişkim oldu. İlk oluşunun verdiği bir şey mi yoksa ilgiye sevgiye açlıktan mıdır nedir bilmiyorum ama ona karşı duygularım aşırı yoğun. Daima beni arasın bana ilgi göstersin sevdiğini söylesin istiyorum. aramadığında artık sevmiyorsun diye kavga çıkarıyorum. Arkadaşlarıyla biraz fazla vakit geçirse adeta çıldırıyorum senin önceliğin ben olmalıyım diyorum çünkü benim için hep o önce geliyor. Kavga ederken çok öfkeleniyorum hakaret bile ediyorum o alttan alsa da bir süre sonra umursamaz birine dönüşüyor çekemem seni deyip yatıyor ve ben daha fazla kavga çıkarıyorum.kompleksi takıntılı bir yanım var.daima önde ve önce olmak istiyorum onun hayatında.

Sırf bu yüzden bir yıl ayrılık yaşadık. Beni terk etti. Ben hep onu suçladım ama anladım ki aşırı bunalttım ve muhtaçlık hissettirdim. Şimdi yeniden barıştık ben değiştim sanıyordum ama geçen yine kavga ettik ve ben yine eskisi gibi mfkemi kontrol edemedim deli gibi defalarca onu aradım ve bir saat boyumca ona bağırdım.o alttan aldı ama alttab aldıkça daha da öfkelendim Ve bana en sonunda ben sana mutlu olmak için döndüm mutsuz olursak biter beceremiyorsak incitmeye de gerek yok dedi. Çok alındım. Vazgeçmeye hazır olduğu için çok alındım.Aslında haklıydı ama mesele şu ki ben mutsuzsam giderim diyemiyorum. Ve o da demesin mutsuz olsa da benimle kalsın her şeye dirensin diye bekliyorum. Aslında benim de olmuyorsa yapamayız herkes yoluna gider diyebilmeyi onu sıkmamayı aramadığında sevilmediğimi değersiz hissetmemem gerektiğini öğrenmem gerekiyor. Sizce nasıl kurtulurum bu algılarımdan? onsuzken ölümü bile düşündüm siz düşünün artık...bu bir bağımlılık farkındayım o gitse başkası gelse yine aynılar olacak. Ben kendimi nasıl değiştirebilirim?

Valla hatanizin farkinda olmaniz çok iyi. Asiri tutkulu bi insasiniz. Psikolojik yardın alın bence, cunku saglikli bi iliski yurutemiyorsunuz.

Öncelik konusunda bende ayniyim. Herseyden önce ben gelmeliyim eşim için. Öyle herşeyden kopsun, herkesi silsin "en en en ben olayim" kivami degil ama bir tık ileri oldugumu hissetmeliyim.
Genelde de hissettirir ama tersini hissettigim durumlarda benimde kavga cikarttigim olmuştur ama iliskiyi sallandiracak boyutta degil. Bu derece sık kavga gurultuyu kimse çekmek zorunda degil. Neden vazgeçemesin?
Olmuyorsa olmuyordur. Sen O nun, O senin beklentilerini karsilayamiyorken ilişkiye devam israrinizi ben anlamadim.
Bu karmaşa ve kavgayi seven bir insansiniz sanirim. Ama herkes sevmez, yorucu olur.

Valla yazdıklarına bakılırsa çekilecek gibi değilsin :işsiz:

Kardeş bu kişi senin malın çok afedersin köpeğin degil ki gel diyince gelecek git deyince gidecek bide tasma tak bari

Kıskançlığın da bi sınırı vardır karşındakini de insan onunda bi hayatı olduğunu düşün:kahve:

Valla hatanizin farkinda olmaniz çok iyi. Asiri tutkulu bi insasiniz. Psikolojik yardın alın bence, cunku saglikli bi iliski yurutemiyorsunuz.
Bunun için doktora da gittim ve düzgünce bile dinlemeden psikoloğa yönlendirmeden direkt ilaç yazıp yolladı. Özel bir psikolog tedavisi görecek maddiyatım da yok. İş bana düştü

Öncelik konusunda bende ayniyim. Herseyden önce ben gelmeliyim eşim için. Öyle herşeyden kopsun, herkesi silsin "en en en ben olayim" kivami degil ama bir tık ileri oldugumu hissetmeliyim.
Genelde de hissettirir ama tersini hissettigim durumlarda benimde kavga cikarttigim olmuştur. Lakin bu derece sık kavga gurultuyu kimse çekmek zorunda degil. Neden vazgeçemesin?
Olmuyorsa olmuyordur. Sen O nun, O senin beklentilerini karsilayamiyorken ilişkiye devam israrinizi ben anlamadim.
Bu karmaşa ve kavgayi seven bir insansiniz sanirim. Ama herkes sevmez, yorucu olur.
İlişkiye devam ısrarım var evet. Çünkü kendimi hatalı buluyorum bak kızım bu çovuk gider başkası gelir sen böyle olduğum müddetçe aynısını yaşarsın bari bu ilişkini bozmadan kendini düzelt diyorum. Çünkü ona baktığımda beni sevdiğini hissediyorum. Bunu elbette hissettiriyor ben kendimi alırı buluyorum

İlişkiye devam ısrarım var evet. Çünkü kendimi hatalı buluyorum bak kızım bu çovuk gider başkası gelir sen böyle olduğum müddetçe aynısını yaşarsın bari bu ilişkini bozmadan kendini düzelt diyorum. Çünkü ona baktığımda beni sevdiğini hissediyorum. Bunu elbette hissettiriyor ben kendimi alırı buluyorum

Bu bencilce, sen kendi cikarini dusunuyorsun. Baskasi olsa yine terkedilecegim nasilsa diyor ve bu cocugun canini okuyarak kendini duzeltme denemeleri yapmaya calisiyorsun. Kendin icin bu iliskide israrcisin. Karsindakini dusunmuyorsun.
Adam huzur ve sevgi istiyor belki de ama bulamiyor ne sebeble vazgecmesin, sen O na ne verdin de vazgecemesin diyorsun mesela? Mutlu oldugu insandan kim vazgecmek ister. Cok bile duruyor bence.

Bu bencilce, sen kendi cikarini dusunuyorsun. Baskasi olsa yine terkedilecegim nasilsa diyor ve bu cocugun canini okuyarak kendini duzeltme denemeleri yapmaya calisiyorsun. Kendin icin bu iliskide israrcisin. Karsindakini dusunmuyorsun.
Adam huzur ve sevgi istiyor belki de ama bulamiyor ne sebeble vazgecmesin, sen O na ne verdin de vazgecemesin diyorsun mesela? Mutlu oldugu insandan kim vazgecmek ister. Cok bile duruyor bence.
Evet bencil de olabilirim, haklısın. Ama sen ona ne verdin derken elbette veriyorum. Sevgimi ilgimi fazla fazla veriyorum. Tabi bunlar tek başına yetmez huzur veremiyorum belki de.. Ama bu da tek taraflı bir şey değil öfkelenmem de onun da payı var elbette. Ben onun canına okuyamıyorım ki o beni artık dinlemeyip kavgayı uzatmayıp telefonu kapatıp yatıyor zaten. Konuşamıyoruz bile. Bende hata elbette çok ama düzeltmek için çabalamaya çalışıyorum işte

Çocukluğunuzdan gelen bir sıkıntınız var sanırım. Çünkü aşk bağımlılığının kökeninde çocuklukta yaşananlar (fiziksel veya psikolojik şiddet) vardır diye okumuştum. O sorunları yaşadığınız kim ise, gidip onunla yüzleşin. Size etkilerini, çocuk yaşınızda neler hissettiğinizi vs anlatın. Belki biraz faydası olur.

Çocukluğunuzdan gelen bir sıkıntınız var sanırım. Çünkü aşk bağımlılığının kökeninde çocuklukta yaşananlar (fiziksel veya psikolojik şiddet) vardır diye okumuştum. O sorunları yaşadığınız kim ise, gidip onunla yüzleşin. Size etkilerini, çocuk yaşınızda neler hissettiğinizi vs anlatın. Belki biraz faydası olur.
Evet kavga dolu bir ortamda büyüdüm. Annem babam ayrı zaten. Babamla yollarca hiç görüşmedim eksik de büyüdüm. Evimizde bile her sorun kavgaya dönüşür. Ben kavgaya alışık büyüdüm. O bunlarım hepsini biliyor yüzleştik bu konuda beni anlamaya da çalıştı ama bir yerden sonra ben de önemliyim dedi. Mutsuz olacağımı bile bile aile kurmam bu kavgalarla diyip ayrılmıştı da zaten. Bir mucizedir döndü ama ben de başa döndüm :( yani bunları biliyor olması ilişkimizi kurtarmaya yetmiyor o benden değişim bekliyor

Yaş kaç? Sanki hayatınız tek anlamlandıran şey bu adammış gibi bir tutumunuz var. Onsuz sizin bir değeriniz, hayatınızın bir manası yok gibi. Eee hayatınız tek manası bir ilişki olunca, o da kusursuz olsun istiyorsunuz sanırım, ki bu adam gider yerine başkası gelirse, ona da aynı tutumu sergileyeceğinizden çok eminsiniz zaten. Ölürüm diyorsunuz, daha ne olsun? O yoksa ben de yokum, çünkü varlığımın tek başına değeri yok.

Bence oturup hayatınızı biraz sorgulayın. Kendinizi seviyor musunuz?

Bunun için doktora da gittim ve düzgünce bile dinlemeden psikoloğa yönlendirmeden direkt ilaç yazıp yolladı. Özel bir psikolog tedavisi görecek maddiyatım da yok. İş bana düştü
Kendin yapabilirsin bunu. Bende birzaman senin gibiydim bes dakika yazmasa hemen kiziyordum trip atiyordum falan.
Cok sükür hemen kendime geldim ve her öfkelenmeye basladigimda kendime bir is bulup oyalaniyordum. Arkadaslarla bulusuyordum telefonu elime almiyim sohbet edelim diye yada komsuya gidiyordum yada anneme yardim ediyordum.

Sende öyle bi dene bencee

Yaş kaç? Sanki hayatınız tek anlamlandıran şey bu adammış gibi bir tutumunuz var. Onsuz sizin bir değeriniz, hayatınızın bir manası yok gibi. Eee hayatınız tek manası bir ilişki olunca, o da kusursuz olsun istiyorsunuz sanırım, ki bu adam gider yerine başkası gelirse, ona da aynı tutumu sergileyeceğinizden çok eminsiniz zaten. Ölürüm diyorsunuz, daha ne olsun? O yoksa ben de yokum, çünkü varlığımın tek başına değeri yok.

Bence oturup hayatınızı biraz sorgulayın. Kendinizi seviyor musunuz?
Evet temel sorun da bu zaten. Kendime olan değerimi de sevgimi de o belirliyor. O beni sevdiği için sevilecek biriyim sanki, o değer verdiği için değerliyim. Ne acı gerçekten. Ben kendimi neden sevmiyorum, nasıl sevebilirim bilmiyrum. Bi insan nasıl kendini sever bilmiyorum. Kendi başıma yani onsuzken naısl mutlu olırum onu bile bilmiyorum. Yaşım 24 bu arada onun fa 28

Evet kavga dolu bir ortamda büyüdüm. Annem babam ayrı zaten. Babamla yollarca hiç görüşmedim eksik de büyüdüm. Evimizde bile her sorun kavgaya dönüşür. Ben kavgaya alışık büyüdüm. O bunlarım hepsini biliyor yüzleştik bu konuda beni anlamaya da çalıştı ama bir yerden sonra ben de önemliyim dedi. Mutsuz olacağımı bile bile aile kurmam bu kavgalarla diyip ayrılmıştı da zaten. Bir mucizedir döndü ama ben de başa döndüm :KK43: yani bunları biliyor olması ilişkimizi kurtarmaya yetmiyor o benden değişim bekliyor

Sevgilinize anlatın demedim, çocukluğunuzda sizi üzmüş kişilerle yüzleşin dedim. Ama bence en iyisi bir psikoloğa gidin. Gerçi bildiğim kadarıyla, yurtdışında çok olmakla beraber, Türkiye’de sırf bu konuda uzmanlaşan psikolog yok. Duygusal bağımlılıkla ilgili kitaplar okusanız belki işe yarar.

Sevgilinize anlatın demedim, çocukluğunuzda sizi üzmüş kişilerle yüzleşin dedim. Ama bence en iyisi bir psikoloğa gidin. Gerçi bildiğim kadarıyla, yurtdışında çok olmakla beraber, Türkiye’de sırf bu konuda uzmanlaşan psikolog yok. Duygusal bağımlılıkla ilgili kitaplar okusanız belki işe yarar.
Anladım, teşekkür ederim

mutlaka destek alın. sakinleşirsiniz.
hiç bir insanı mutlu olmadığı yerde tutamazsınız.

Bu konu sahibi bana mesaj atabilirmisin ozelden. Yasadiklarimiz cok benziyor iliski ve psikolojimiz bakimindan. Sana biseyler sormak istiyorum

Back