bu 3.senem kirada

Tüm yasal haklar sizin. 10yıldan önce sizi çıkaramaz. çevre kiralar 7bin 8 bin olmuş olabilir ama 5yıldan önce kira tespit davası açamaz. %25 artırırsınız gık diyemez. Çevre kiralara göre sizin kiranız düşük kalmış, Ev sahibi kira geliri ile geçinen biri ise günlük masraflar da aynı oranda arttı maalesef. Ancak tüm yasal haklar sizin lehinize, durum da tamamen sizin vicdanınıza ve insafınıza kalmış yani. Eğer imkanınız daha fazlasına el vermiyorsa 5bin tl teklifiniz gayet makul bence. Zaten seneye lojmana çıkacakmışsınız, o zaman da istediği fiyata yeni kiracı bulur. Ben olsam 5bin tl teklifinizi kabul ederdim çünkü 5yıldan önce kira tespit davası bile açılmıyor ve kanunen kira artışı %25 ile sınırlandırılmış.

Bunu okdum biraz rahatladım çok bilgimiz yok acikcasi

evet terbiyesizlesme olmasın dedik biz fazla bile teklif ettik 5000 tl bence çok iyi. iki eş çalışıyor kendi bu ev ve kendi oturduğu ev var. neymiş bizden aldığı parayla çocukları ozel okula gidiyormuş onlarda anaokulunda 1.sinifa gececek. Kardeşim banane ben tek maaşım uctetli öğretmenlik yapiyordum atanamadık. atansam zaten 5000 değil 6000 da teklif ederdim 7000 de. ama pislik yapıyor. Eşime dedim bugün arayacak 4000 den başla 5000 den baslayim 6000 yapayim dedi hayir dedim o bunu bile hak etmiyor.

diyelim birsey oldu lojmana çıkamadık seneye ben zaten daha fazla kiraya oturcam. Bu ev hem her köşesi küflü 100 m2 hemde koridoru bile yok .normalde çıkıp 8000 daha büyük annemgil 6km uzakta daha yakin bir yere oturacaktim. kızımın okulu 1 sene bir senedir bide 12 yıllık eşyalar 3 kez tasinmisim 4.ye

planımız suydu 2 sene otururuz borçlarımı biter arabamız şuan 700.000 satarız 2 sene sonra ev aliriz lojmana geçip. Ama işte hayat böyle değil. inşallah ben atanirim da yada sürekli bir işe girerim de

Bu ev , kira sorunu ne olacak böyle :/
Bizim de kiramız 1700 den 4000 TL oldu.
Kabul ettik .

1750 den de 8500 e çıkarmak cok fazla , tekrar konuşup orta yol bulmaya çalışın .

bence 1 yılınız varsa tüm yasal haklarınızı kullanın isterse dava falan açsın zaten 1 yıl sürer yüzde 25 i gönderin

Param olsa kesinlikle 2. evi almam.

çok iyiymiş bizde 4000 olur diye düşündük ama nerdeeeeeeee 8500 nedir
Bu kira artırma işleri tamamen ev sahibinin insafına kalmış birşey gerçekten benim ablamgilin kiracısı var. Kendileri zam yapmadan kirada oturan adam zam yaptı keza başka akrabalarım da öyle yaptılar. Yasal haklar hep sizden yana hiçbirşey yapamazlar.

Heryil kendini yeniler değil bakın süresi önemli 1 yıl yazdınız mi
Muho 1 yıl yazılınca süre dolmadan anlaşma sağlanmalı yada ihtar göndermesi gerekli diye biliyorum
Ama 1 yıl dolunca ve yenilenmezse devam eder o kontrat diye biliyorum.

Kirada evim vardi kiraci 1000 tlye oturuyordu. Kendim de baska bir ilde kiraciyim. Benim ev sahibi kiraya zam yapti ne dediyse orta yolu bulduk kabul ettik. Ama benim kiraci 1400 e bile cok dedi yüzde 25 diyor kanun dedi ve 1250 gönderdi. Benim Ankara'daki dayali döşeli evimin kirasi 1250 lirayken ben tasrada iki katı kira ödemek zorunda kaldim. Kanunen kiracıyı cikarmamin bir yolu olmadığı icin evi satmaya karar vermistik ki çok şükür evi bosaltmaya karar verdiler ev almislar. 1250 tlye ciktiklari evi şuan 8-9000 civarı bir ücrete kiraya verecegim. Evi tutarken abla nolur biraz indirim yap deyip kendini acindiran kiracilarima aciyip evi bedavadan kiraya verdigim icin çok pişmanım. Bu saatten sonra hakkı neyse o tutardan kiraya veririm. Zammi da yasal oran neyse onun uzerinden yaparım. Sizin sorunuza gelecek olursak ben olsam ev sahibi ile uzlasma yoluna gider orta yolu bulmaya calisirdim 8 vermesemde 4-5 bin normal bence madem binadaki diger dairelerde kiracılar o fiyata oturuyomus. iki tarafta karşılıklı empati kurmalı orta yolu bulursunuz bence

İste bu yüzden malınızı değerinde kiralamak lazım ki sonraki senelerde yasal neyse %50 yada %10 bile olsa sıkıntı yaşamayalim.
Yeni kiracinizda bunu göz önünde bulundurun inşallah başka sorun yaşamazsınız artık.

B
Benimde doğumuma 1 hafta var aradı ev sahibi 20 güne çık diye Allah vicdan ve merhamet versin ev sahiplerine

2021de kiraladıysanız asgari ücret o sene 2825 TL idi. 1200/2825=0,42
Bu sene iş asgari ücret 8500 TL. 8500*0,42=3610 TL.
Evin hakkı 3610 tldir bana göre. Umarım orta bir yol bulursunuz, ev sahibinin talebi abartılı olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…